En påminnelse om normalverdien av et liv!

De siste dagene har statens vurdering av 8 millioner som mer enn de kan ta seg råd til for at lille Ulrik og de 7 andre som liderav den svært sjeldne øyesykdommen Retinitis pigmentosa (RP) i mutert form skal kunne beholde synet, fått stor oppmerksomhet i media. Selv om det ikke er snakk om å forlenge- og/eller redde liv her, er det alikevel såpass alvorlige følger av ikke å få utført den nødvendige operasjonen at saken gir en gyslig påminnelse om hvor liten verdi et liv er gitt der det ikke dreier seg om COVID-19.. 

 

 

Om ikke det å høre om disse åtte menneskene som står i reell fare for å miste synet fordi staten nekter å betale de, hva statskassen angår,, skarve 8 millionene det koster å forhindre at de blir blinde var opprørende nok i seg selv, trigget det også minnene om saker der summer helt ned til en million for muligheten til å redde et liv er avslått. Det siste tilfellet av sitt slag som virkelig gjorde inntrykk i de pre-COVID’ske tider, ble satt på dagsorden av den tidligere håndballproffen, og nåværende rebellken Frank Løke, og dreide seg om ei ung dame som hadde fått avslag på søknaden om å få reise til USA der det finnes en behandling som innebærer en reell mulighet for hennbe til å bli kurert for kreftsykdommen. Summen som ble vurdert for høy for at denne dama skulle få en reell mulighet til å bli frisk fra sykdommen kontra gå den sikre død i møte, dreide seg om en sum så latterlig lav at jeg måtte lese saken i ulike medier for å få bekreftet at det virkelig kunne dreie seg om så lite.

 

(foto: tv2) Her ser vi den lille gutten Ulrik (t.v) sammen med sin mor og 28 når gamle Torgeir som lider av samme sykdommen.

 

Denne saken har også vært av avgjørende betydning for min oppfatning av at det er noe som skurrer når det kommer til den prisen et liv plutselig ble skrudd opp til i det det er snakk om korona. Det er jo ikke til å komme forbi at det ikke henger på greip at et par mill var for mye forlangt for livet til en ’30-something’ kreftpasient et par måneder før livet til en koronapasient brått ikke kan måles i penger! Eller.. Det henger jo forsåvidt på greip.. Når jeg tenker meg om, kunne det vel knapt hengt mer på greip, da det første tilfellet ikke fremkommer på noen internasjonale statistikker med mulighet til atter igjen å høste heder og ære blandt verdens øvrige toppledere.. For en nasjons leder med respekt for seg selv, er det vel ingenting som verdsettes høyere enn det å være den mest lyssterke metaforiske stjernen på den likeså metaforiske internasjonale stjernehimmelen!..

4 kommentarer
  1. Rett og slett ikke fulgt med her jeg. Men er sterk sak og jeg så Aud Marit her på bloggen delte en spleis!
   Det er nok et dilemma der som vi ikke aner helt..
   <3

   1. De to som har hatt saken sin i media, -den lille gutten, og han som er med på bildet over, har kommet såpass langt i å få samlet inn penger at de har gode muligheter for å klare det. De 6 andre, derimot, ligger nok dårlig an, for å si det sånn..

  2. Jeg har ikke fått med meg det heller. Ja, vi skulle egentlig gi hjelp til alle, men kunne ikke. Men det er fint å kunne hjelpe noen. Bra at du skriver om dette.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg