drikk KAFFE, lev LENGER!

Få andre tyller i seg kaffe som oss nordmenn, og mange av oss er faktisk helt avhengig av den for å fungere om morgenen.  Det er imidlertid en allmenn oppfatning at kaffe ikke er noen sunn drikk [snarere det motsatte], -men det er nettopp det den er! Det har seg nemmelig slik at kaffe er å regne som en av de mest helsefremmende drikker på planeten!

 

 

Hvorfor?.. 

 

 

FORDI:

 

♥ Kaffe øker vår evne til å utføre, så vel som vårt kaloriforbruk:​

Koffein stimulerer sentralnervesystemet, samt øker kroppens metabolisme og oksidasjon av fettsyrer. Meta-analyser har vist at koffein øker ytelsesevnen med hele 10-12%.

~

♥ Kaffe gjør deg både smartere & lykkeligere: 

Koffein er et stimulerende middel som øker frigivelsen av dopamin og norepinefrin. I tillegg til den oppkvikkende effekten og at vi blir mer oppvakte, gir dette en påviselig forbedring av konsentrasjonsevne og hukommelse, reaksjonsevnen øker, så vel som at det har en positiv innvirkning på humøret.

~

 Kaffe reduserer risikoen for Diabetes, type 2: 

Observasjonsstudier har vist at risikoen for å utvikle denne sykdommen er redusert med hele 67% for de som konsumerer 3-5 kopper kaffe daglig. 

~

Kaffe reduserer risikoen for Alzheimer, Parkinson og Lever-kreft: 

Kaffedrikkere har vist seg å ha redusert risikoen for å bli rammet av Alzheimers sykdom og Parkinson med så mye som 50-60%, mens risikoen for å utvikle leverkreft er minsket med 30-40%.

~

Kaffe øker den forventede levealderen: 

Kaffe er fylt til randen med ernæring! Den regnes faktisk som den største kilden til antioksidanter i det vestlige kostholdet, hvilket innebærer at den er en enda større kilde enn frukt og grønnsaker!  

 

 

Disse undersøkelsene er utført ut i fra et konsum på 3-5 kopper kaffe daglig. Kort oppsummert, viser det seg altså denne alle morgeners ‘must’ av en drikk beviselig er enda bedre for helsen vår enn den er til å få oss opp i gryningen! Den eneste negativen verdt å nevne jeg har klart å oppdrive, er at kaffen jo har en noe vanndrivende effekt. – Sett opp mot dens ufatterlige positiver, sammen med det faktum at vi faktisk har ubegrenset tilgang til rent drikkevann fra springen, lurer jeg veldig på hvorfor vi gis inntrykk av kaffe som noe relativt usunt..(?) 

Hvorfor er ikke disse faktorene opplyst for allmennheten!? 

Nok en gang har det altså vist seg lønnsomt å være kritisk, og ikke automatisk godta de ‘gitte sannheter’ vi får prentet inn fra øyeblikket vi ankommer planeten.  – Drikk kaffen din med den beste samvittighet.. 

 

 

A coffee a day, keeps the doctor away! 

 

*

 

#kaffe #kaffedrikkere #koffein #helse #livsstil #levealder #forventetlevealder #kostogernæring #hverdagsliv #helsefremmende #sykdomsrisiko #sunnlivsstil #morgenstund #kosthold #antioksidant 

 

Kjærkomne Skyggesider & Behagelige Mørke Hemmeligheter..

En grubler på konstant søken etter ny viten, økt kunnskap, ideer og teorier, og har sterke meninger om det meste. En ‘duracell-kanin’ som piler utrettelig fra den ene oppgaven til den andre på jobb. En som er opptatt av å se bra ut, såvel som å være i tipp-topp form helsemessig.. Ved siden av en medfødt nysgjærrighet, er den stadige søken etter ny og/eller økt innsikt grunnet i en oppfatning om at dette gjør en bedre rustet til å håndtere de problemer & utfordringer en møter på livets vei. 

I tillegg, finnes de skjulte sidene…

 

 

Det finnes nemmelig også de sider og interesser kun de nærmeste er gitt innblikk i. – Sider den øvrige delen av bekjentskapskretsen ikke har den ringeste anelse eksisterer, og de jeg møter på min vei selv ikke i sin villeste fantasi ville kunnet knytte til den personligheten de har blitt presentert.

Den dype, vitebegjærlige, kjernesunne, sporty, arbeidsomme og smått spirituelle, meningssterke og oppegående personen omverden ser, innehar nemmelig også sider som fremstår som de rene paradox til disse. – Behagelige, dovne, etter sigende fordummende, og i aller høyeste grad karaktersvake sider som kommer til uttrykk og utspilles bak lukkede dører:.. 

 

 

♠ Nada ordenssans, og finnes ikke ‘huslig’.. 

Den pinlige nøysomheten som utvises i jobbsammenheng, er nær sagt ikke-eksisterende på privatfronten. Her finnes null interesse for interiør og den slags utover det rent praktiske, og hva husarbeid angår?.. Vel.. Jeg kan jo f.eks røpe at det som benyttes av glass, bestikk og servise som ikke er av papp og/eller plast kjøpes i dageligvaren og på Nille, da oppvasken tidvis ansees uoverkommelig, og derav finner veien til søppelkonteineren.. 

~~~~~~~~~~~~

 

♥ Ser ‘søppel-program’ med maximalt engasjement.. 

I tillegg til dokumentarer og kunnskapsprogram, følger jeg flere serier i kategorien ‘søppel-TV’ med maksimalt engasjement. Visstnok har jeg klart å kutte ut såpeseriene, men de har istedet blitt erstattet av en enda mer utskjeldt så vel som tomhjernet genre: Reality. – Og da snakker vi ikke typ 71° Nord, men de en minst av alt kunne forvente, også pga at jeg befinner meg langt utenfor gitte målgruppe; Her slukes nemmelig alt fra fra ‘Paradise hotel’ til ‘Ex on the beach’, – jeg har tatt steget fra ‘Jersy’- til ‘Geordie-shore’, for ikke snakke om de mildt sagt utagerende ‘Real housewives in [xxx]’, m.m. 

 

 

Grønnsaker erstattes av kosttilskudd.. 

Jeg klarer ikke smaken av grønnsaker, mens frukt gjerne er et helvete å skrelle, så en betydelig del av det daglige inntak av næringsstoffer sikres gjennom kosttilskudd. For å besørge samtlige av kroppens daglige nødvendigheter for å holde seg i tipp-topp slag, inntas 7 tabletter daglig. Kort oppsummert, er jeg en voksen med et barns smakspreferanser.. 

~~~~~~~~~~~~

 

Det er en rekke dataspill og barneleker jeg aldri vokste fra.. 

Eksempelvis kan nevnes at jeg elsker ‘virtual pets’ og den typen barne-spill, og jeg har 4 såpebobleflasker, hvorav den ene er skikkelig fancy med ulike størrelser m.m som titt og ofte blir tatt frem [gjerne under påskudd av lek med hund og katter]. Ellers kan nevnes at ‘slime’ er like morsomt i dag som da jeg var 8, såvel som at jeg har flere dukker og teddybjørner stående rundt omkring, m.m. 

 

 

Skammen ved å innrømme disse pinlige sidene, ble imidlertid overvunnet av nysgjærrigheten over hvorvidt jeg utgjør et sært unntakstilfelle i denne sammenhengen, et mindretall, eller om denne typen ‘out of character’ og tidvis usmakelige ‘guilty pleasures’ og private skyggesider kan vise seg å være vanligere enn som så?.. -Hvis motiv derav til fulle viser at de sunne, smarte og oppegående delen av min person på evig søken etter innsikt såvist er koblet til ‘slabbedasken’ for dermed å utgjøre en paradoksal, temmelig ‘skrudd’ og tidvis ubegripelig helhet! 

 

*

 

#personlighet #menneskeligesider #skjultesider #hemmeligheter #hemmeligesider #dirtylittlesecret #guiltypleasures #menneskesinnet #mennesketsmangesider #personlighetstrekk #karakterbrist #skyggesider #livet #menneskelighet #psykiskvelferd #personlig 

 

 

 

Mix uten mal på Instagram

Vi overstrømmes av tips og triks for å oppnå flest mulige følgere og ditto for ‘likes’. En gjenganger blandt disse, er kontinuitet gjennom å følge konsekvente mønstre. Jeg derimot, følger som seg hør og bør ingen mal og rigide opptegnelser her heller. 

Jeg kjører mitt eget løp.. 

 

BUwy-Egj30T
« foto: df foto »

Min Instagram er nemmelig stikk i strid med velmenende råd og anbefalinger for offentlige kontoer, en salig mix av yrkesliv, -eller yrkeslivene, får en vel nesten si, og privatliv -hvilket i aller høyeste grad inkluderer den firbeinte ‘ungeflokken’. 

Ikke sånn og forstå at ikke jeg også er opptatt av følgere og det som følger med, og nå som det har dukket opp et par interessante ‘sponsor’ -tilbud, har jo dette med å holde økningen av følgerantallet ved like også fått en mer reell, -eller matnyttig betydning enn den pure ego-boosten [ha ha]. Samtidig er selve poenget med Instagram i mine øyne å presentere seg selv som menneske, for gjennom dette å nå andre som deler de samme interesser og/eller jobber i samme bransjer. 

I mitt tilfelle, innebærer dette at det faktisk er et betydelig antall modellbilder inkludert, da foto-oppdrag har vært en særs kjærkommen del av livet mitt gjennom hele mitt voksne liv. Mitt glamorøse foto-utvalg dreier seg imidlertid for det meste om bilder jeg har fått tilsendt fra photo-shoots, da jeg hverken er noen ‘selfie’ -ekspert, eller har det helt store behovet for egenhendig å adde til kolleksjonen av ‘glossy’ fotos i helfigur for allmenn beundring. Det blir rett og slett litt for kleint for meg. 

Modell-delen er riktig nok en betydelig del av mitt liv og virke, men den er imidlertid ikke enerådende. Jeg er likeså stolt av å representere resturanten, så vel som treningssenteret hvor jeg ellers tjener til livets opphold. Dette innebærer at også disse delene av mitt yrkesliv er representert. Dessuten er jeg opptatt av å holde figuren ved like, hvilket både er grunnet i et ønske og behov for å se bra ut, såvel som å bevare og forsterke den gode helsen.  Det er derfor også innslag fra trening, i tillegg til at de jeg elsker aller høyest her i verden selvsagt figurerer på en betydelig del av bildesamlingen; ‘Pels-pøblen’, bestående av en Cairn-terrier og fem katter.. 

Vel.. Her følger et lite utvalg av min Insta-mix:.. 

 

BYQdVGfD7nI
Med ‘moder’n  i forbindelse med bryluppet til broren min. 
 
 
BhwUSvwBvYL
 

..Mens dette er fra trening.

 

Bj4yfIwgt78

På dette treningsbildet, er det imidlertid ‘Butt-Boosteren’ som står for tur..

 

 

BlSeMWGBZYc
..Mens jeg her er foreviget i forbindelse med en spinning-runde.

Bm9ki7Qh46z

Videre, finner du som sagt et rikelig utvalg modell-fotos, hvorav bildet over er det siste i rekken…

 

..-av fotos fra diverse oppdrag med ulike settinger & uttrykk:

 

BTWzqPkjv-T
 
BJw0gBtAfn2
 
BUrvYCGDpai

BRJFjLKjs3m

BSYfLxoDfqp
 
Bi-O1LBAZDx
BIQJ76Ugl_4

BahmUKTDUKz

 
BjZyNluh3QB

Litt flushing av designer vesker m.m er også inkludert på mine sosiale medier.. 

 

BZzCVf1Df21
..Og det samme må da gjelde parfyme-kolleksjonen.. 
 
BbVHM0wjtA2

På resturanten venter det bestandig en overraskelse bestående av de beste retter etter arbeidstid. 

 

.. -Her er noen fler eks på det beste frynsegodet ever:

 

BbF5gNFDZ2J
 
BkVsnruAKhy
 
BcODAbIDISu

 

Ba5MJHGjxR9

Den firbeinte ‘ungeflokken’, her representert ved Cairn-terrieren, Ferrari, figurerer som sagt på en betydelig del av bilde-samlingen.

 

..Og her er fler eksempler i denne kategorien, bestående av Rusken, Knerten, Tassen, Twoface & Pepsi:..

BIUy6S-gbMb
 
Bdc7BJWA0gJ
 
Bl8Av31BczJ
 
BlRHYVGBoCO

 

BjZ1QYgBbab
Litt blomster & naturfotografier følger med..
 
..- hvorav de fleste er tatt ute på tur med den nevnte ‘pels-pøblen’ [Her følger både katter & hund med på tur!]
 
BlDvd1fhSaR
 
BklcBgchCXk
 
BmCEdTvhYxo
 
Bm35nUsh8sW
 
BljAdzFBxMu
Disse rosene, er imidlertid et eks. på de fantastiske bukettene som får pryde bordene på jobb. 
 
 
BlfZZb5h4Ba
Ingen Instagram med respekt for seg selv kan imidlertid være uten i det minste å ha noen selfies inkludert.. 
 
..- både med og uten filtre og effekter:..
BlrH2xnBeVo
Bmf9eSmhg11
 
BeetWHQAs4d
 
Bcah1SIAvLm

Og til slutt litt humor i ‘kvardagen’ ..

..med mer:.. 

BkyyODMhEyq
 
 
BjBMHaMAJ2W

Alle måtte ønske er hjertelig velkommen til å følge, så vel som å kontakte meg på Instagram også! – Du finner meg ved å klikke Insta-linken øverst på bloggen, eller rett & slett  – HER – 

 

 

Foto-kred for modellbildene:

DF foto, Heggen, Norsk talentbyrå

 

*

 

#instagram #fotografering #bildesamling #hverdagsliv #livsstil #sosialemedier #livet #bilder #foto #yrkesliv 

De mest irriterende ting!..

Alle har vi vel ting i hverdagen som irriterer oss grenseløst. Jeg er imidlertid blandt de få hvor irritasjonen nå og da overstiger det jeg makter å holde inne med.. 

Tolleransegrensen er varierende, men de/det som fremprovoserer bitchen i meg i disse tilofellene er de samme.. 

 

« foto: df-foto » 

 

  →  Ungemas: Unger som skriker, unger som løper [mer eller mindre] ukontrollert rundt m.m på t-bane, buss, butikk.. -Hva det nå måtte være av hverdagsnødvendigheter som finner sted innenfor et lukket område.. Likeså irriterende er mødre med spedbarn som på død og liv skal dra på kafé- og handletur med ungen og den medfølgende kolossen av en vogn + babybag i kjempeformat inn på buss, tog & T-bane i rush-tiden!..   

→ Kø: Jeg hater å vente, og dette hatet blir tatt til et helt nytt nivå når ventingen foregår i en kø. Kø er trangt, blottet for annet utsyn enn en haugen av hoder tilhørende de som i køens gru utpekes som de mest irriterende menneskene på planeten av den enkle grunn at det er disse som utgjør kø-helvetet!.. 

Religion: At dette latterlige virkelighetsbildet som blir gitt gjennom disse fremdeles blir respektert i den opplyste del av verden i det 21 århundre, i tillegg til å inneha en sentral plass i samfunnet, er etter alt å dømme den forekomsten som irriterer meg aller mest. I mine øyne er religiøs tro rett & slett ensbetydende med enfoldighet, og blir dermed en nagende påminnelse om at verden er sulteforet på interlekt.. 

→ Uhøflighet: De som rett & slett mangler takt & tone, dannelse og ren etikette i ethvert samspill med andre mennesker: Det er de en møter på jobb som den sist ankomne i en fullsatt resturant som med grettent oppsyn og nedlatende tone kauker typ: “Kan jeg få den halvliteren nååå, el!?.. ”  [Som nevnt, er jeg oxo blandt de som virkelig hater å vente, men ventetiden for bestilling har såvidt meg bekjent til dags dato aldri oversteget 5 min. og klarer en ikke et par minutter i en bekvem sitteanretning ved et resturantbord i behagelig innetemperatur, burde en rett & slett tvangsinnlegges]. Videre har en de som står for ‘smådryppene’ ala “Se å gi meg en pose, da!” i butikken og lignende oppvisninger av manglende folkeskikk.  

→ Sommel: De som uten gangsyn & tanke på kassakøen bak seg begynner å lete, rote & telle opp småmynt for å finne ut om de har betalingssummen i kontanter først når køen er unnagjort og alle varene slått inn.. – Eller de som her begynner å prøve det ene kortet etter det andre i jakt på hvorfra transaksjonen kan utføres, for ikke snakke om de som rundt denne tiden har misset både det ene & den andre som de nå etter de andre varene er slått inn fyker ut i butikken igjen for å finne..  

Kroppslukt: Jeg har en generelt ømfintlig nese i hht kroppslukt, men med en særs sterk hang til bilsyke, har helvete for alvor åpenbart seg når denne odøren kommer inn på bussen. Dess trangere, varmere & dårligere utsyn gjennom frontruten dess mer uutholdelig, inntil en faktisk ikke har annet valg enn å gå av for å vente på neste buss, ta taxi, eller gå. -Alt etter som…  

→ ‘Besser-wissere’ og selvutnevnte sjefer/ledere: De som retter på hva en sier og/eller gjør, det være seg ute i det offentlige rom, på jobb eller privat, uten dekning for- og/eller myndighet til det. I slike tilfeller, er det klare begrensninger på det maximale antall kameler jeg er i stand til å svelge før det glefses tilbake, uansett setting.  

→ Lover & bestemmelser som begrenser den enkeltes selvråderett:  Som svoren liberalist, er jeg lite begeistret for alt av lover & bestemmelser utover det som er nødvendig for at et samfunn skal kunne fungere. I mine øyne er det ideelle en nærmest ubegrenset frihet til å råde over eget liv og legeme så lenge dette ikke går ut over andre, eller utgjør en betydelig risiko for dette. Sammen med friheten, ligger oxo et ditto ansvar for de skader som måtte følge av ens handlinger. På bakgrunn av dette, er det nok ikke så vanskelig å tenke seg hvordan slikt som røykelover og annen ‘ barnehagelovgivning’¨har ført til et par ildske uttalelser i presseorgan såvel som i direkteforsendelse til den lovgivende makt, for å si det slik..

 

 

 

 

At jeg irriterer meg grenseløst over disse mennesketypene og elementer i omgivelsene, hvorav det nå og da faktisk koker over så frustrasjonen kommer til uttrykk, er ikke ensbetydende med at den gitte reaksjon nødvendigvis er rimelig. En må vel være så ærlig å innrømme at det finnes tilfeller der mine reaksjoner & irritasjoner er regelrett urimelige..  

Men om ens mer usjarmerende sider er aldri så mye urimelige, usympatiske, og gud vet hva, er det med disse som med alt annet; Forekomster er som de er og eksisterer like fullt om en later som de ikke finnes, og fornekter alt annet enn ens elskverdige og synpatiske sider. I mine øyne, er det iallefall usjarmerende kun å møte omverdnen med en falsk fortreffelighet. Slik jeg ser det, har dessuten det å gi omverdnen et ærlig bilde av en selv en positiv effekt for både psyke & selvbilde, både for en selv og andre. Ved å gjøre dette, gir en nemmelig andre innblikk i grums de kjenner seg igjen i. -Ikke slik å forstå at halve Norge deler mine ‘vrangsider’, men ut i fra egen erfaring er det gjerne oppsiktsvekkende mange som deler ens mørkeste feil og mangler, ev. har sider av samme sort. Når alle holder inne om negativene, blir det oxo slik at alle går rundt og tror de er alene om disse, hvilket faktisk har en lei tendens til å ende opp som en belastning for mange.. 

 

« foto: Heggen »

 

*

 

#irritasjon #irritasjonsmomenter #hverdagsirritasjon #personlighet #ærlighet #psykiskvelvære #åpenhet #livet #hverdagsliv #hverdagsutfordringer #menneskesinnet  

 

 

Ofres smaken for trenden?

Da det tidligere i år ble signalisert at den rådende trenden med særs tykke & markerte øyenbryn kunne komme til å eskallere ved å bli en enda mer markant del av ansiktet gjennom kunstferdig sminking, var det tilløp til hysteri i moteverdnen. Internett kokte over av paniske ‘it’-folk; Det var kun snakk om måneder før de kunne bli nødt til å innta denne looken, for derav å legge den til skjønnhetsidealet; 

Krise!!.. 

 

<foto: priv.>

 

Ja, visst faen er det krise!! Dog ikke grunnet denne eller andre skrekkelige eventualiteter såvel som realiteter hva trender angår.. Krisen består simpelthen av at et betydelig antall mennesker helt eller delvis har klart å utslette sin individuelle smak fra personligheten. – Noe det innledende eksemplet viser til fulle. 

For de av oss som faktisk har greid å holde samtlige deler av vår personlighet og egenart noenlunde intakt, er reaksjonen på slike nyheter kun et lite flir sammen med en flyktig tanke i retning av at denne motebølgen her vil i allefall ikke bli ridd av meg!.. Det syntes for meg fullstendig absurd at en ganske så hay prosentandel av befolkningen faktisk har hengt seg så til de grader opp i dette med trender at behovet for å følge disse helt eller delvis overskygger hva en faktisk syntes om de aktuelle trendene! 

Siden vi allerede er så godt i gang med øyenbryn for å eksemplisere dette, så fortsetter jeg like greit i samme spor litt til.. For dette er jo et av de områdene innen det rent utseendemessige hvor det i løpet av de siste årene har skjedd en totalomvending i hht hva som er ‘in’. Etter at mer eller mindre tynne, ‘friserte’ øyenbryn har rådet i uminnelige tider, er det i løpet av en 6-7 års periode det stikk motsatte som gjelder. Nå skal de istedet være tykkest mulig, så der det for få år siden ble nappet & vokset, blir det nå fyllt ut med sminke og veksten stimulert! 

Jeg er imidlertid av den oppfatning av at ingen av alternativene er spesielt pent, da min smak befinner seg et sted midt imellom.. 

Før jeg går videre herfra, føler jeg en viss nødvendighet i å forhindre/rette opp i eventuelle begynnende misforståelser som følge av at jeg skriver et innlegg som dette.. Jeg er nemmelig ingen ‘Kvinnegruppa Ottar’ -type som traver rundt i busserull & gummistøvler i innbitt ignoranse ovenfor alt som er nytt, trendy og pent. Som jeg vil tro flere av dere allerede vet, fikk jeg den store ungpikedrømmen realisert da jeg ble ‘oppdaget’ av en modellspeider på et utested i Fredrikstad, og er så heldig at jeg fremdeles får gjøre et og annet modelloppdrag. Jeg er altså hverken uinteressert eller på noen måte noen motstander av moter og trender! Jeg har jo selv hatt et bein godt plassert innenfor dette feltet siden jeg fremdeles var i tenårene! Saken er imidlertid at jeg anser det for å være en vesensforskjell på hvordan en forholder seg til trender og endringene i disse.. 

For mens den nevnte øyenbrynstrenden var på sitt tynneste, fulgte eksempelvis jeg min egen oppfatning av hva jeg liker & misliker såpass at mine var langt tykkere og mer markante enn hva tidens trend tilsa. Men jeg er heller ikke upåvirket av motebildet, så de er alikevel så absolutt tykkere nå enn de var den gang, men de er dog vesentlig tynnere enn hva som gjelder i dag! Jeg har, med andre ord, holdt meg innenfor rammene av hva som er min personlige smak gjennom begge disse periodene av ytterpunkter. Det er dette som utgjør det budskapet jeg ønsker å formidle gjennom dette innlegget, -ikke at en skal lukke øynene for det som er nytt & moderne! 

 

< foto: priv.>

 

Men når det er sagt.. Nå finnes det også sider ved dette med moter & trender hvor absurditeten er bragt til et helt nytt nivå. Dette dreier seg hovedsakelig om de tilfeller der smaken er så til de grader eliminert at folk faktisk snur opp-ned på sin oppfatning av hva som er attraktivt i hht utseende & kropp nærmest over natten! Dette har jeg inntrykk av forekommer langt hyppigere så vel som i vesentlig sterkere grad hos ungdom/unge voksne enn hos de av oss som har passert de 30, men alikevel.. Greit nok at dette med modenhet er en sterkere faktor her enn hva angår andre mote/trend -områder, og at det er et reelt håp om at dette trekket vil reduseres med tiden, men alikevel.. Hva vi i løpet av fjordåret var vitne til i forbindelse med den snu-operasjonen som inntraff ved innføringen av den nye ‘rumpe-trenden’, levner ingen tvil om at her er vi passèe alt som er fiksbart gjennom en normal modningsprosess. Når de samme menneskene, -alle som en, som på vinteren har komplekser over at de er ‘tjukke i rumpen’ bærer seg over at den samme rumpen er for flat/for liten et snaut halvår senere, har massesuggresjonen inntatt et helt nytt nivå. Da er vi kommet dithen at menneskets snittalder brått vil måtte snige til noe slikt som 250 år for at et av disse menneskene skal kunne rekke å modnes såpass at det vil ha noen merkbar effekt.. Hadde dette dreid seg om et skifte i bildet på idealkroppen mot noe som var allment sunnere og/eller penere i betydningen mer symmetrisk, ville det muligens ikke syntes så til de grader forkvaklet, men så er jo vitterligen ikke tilfelle. Det er nemmelig med denne kroppstrenden som det pleier å være; De som er bygget slik at de får trent seg til ‘ideal-stjerten’ [og muligens frontpartiet], innehar jo det paradox som seg hør og bør at de er uten mulighet til å matche hverken det rådende midjemålet eller lengden [og formen] på beina. -Like fullt som vi som fra naturens side har midjemålet inntakt i likhet med beinlengden er sjangseløse med hensyn til å oppnå tidens rådende kjempe-rumpe uten hjelp fra plastikkirurgien, hvilket med ytterst få unntak også er gjeldende hva frontpartiet angår. 

 

<foto: df foto>

 

Og som seg hør og bør det som bryter med symmetrien hos den enkelte, innebærer disse ekstrem-trendene at sluttresultatet, om en kan bruke det uttrykket, alt annet enn vakkert sett fra et objektivt ståsted. Jeg blir ofte slått av tanken på hvordan det vil være for følgerne av denne galskapen å se bilder av seg selv i en fremtid hvor dette [forhåpentligvis] er passèe.. Den gyseligheten vi som har bebodd planeten en stund  fra tid til annen konfronteres med gjennom bilder fra 80- og tidlig 90-tall grunnet skrekkelige neon-farger, permanentkrøller og hockeysveis, blir jo nå operert inn! Er det noe jeg virkelig ikke ønsker å utsette meg selv for, så er det å få en styggdom som overgår selv denne skrekkelighetens tidsalder opereri inn kirurgisk!.. Så om du alikevel skulle vurdere noen form for inngrep av dette slaget etter å ha lest dette; Nå kan du iallefall ikke si at du ikke ble advart!.. 

 

En av dagens mest kjærkomne trender i mine øyne, er de lange, tykke vippene!  Og for de som måtte lure, er disse i aller høyeste grad mine egne, da de er kjøpt og betalt av egne opptjente midler (he he)..  

< foto: priv.> 

 

*

 

#skjønnhet #mote #trender #trend #skjønnhetsideal #ideal #kroppspress #utseende #utseendepress #kropp #plastikkirurgi #inngrep #fillers #silikon #psykiskvelvære #kroppsideal #idealkroppen #samfunn #påvirkning #samtid 

Survival of the Weakest…

Læren om artenes opprinnelse [evolusjonsteorien] som ble lansert av Charles Darwin i 1859, er blitt bevist til fulle; En gradvis utvikling fra livets encellede begynnelse basert på den sterkestes rett har ført oss hit vi er i dag, og slik er jeg redd det vil fortsette for samtlige av planetens arter med unntak av én: Mennesket!..   

 

 

«foto: av ukjent opphav via google»

 

Saken er nemmelig den at vår styrke fra naturens side ligger i den kreative hjernen i samspill med den unike fingerferdigheten i menneskehånden & mangfoldet av lyder vi evner å frembringe ved hjelp av stemmebånd og tunge. Denne kombinasjonen av spesialiteter har jo vist seg å slå særs heldig ut for arten, for å si det på den måten, da det er nettopp disse som har ført oss til tops i hierarkiet blandt planetens artsmangfold. 

Primater generelt, og vår nærmeste slektning blandt disse, chimpansen, spesielt, innehar, i motsetning til tidligere antagelser, faktisk den samme mentale kapasiteten til kreativ tenkning som vår. Mennesket & chimpansen deler hele 98,6% av genene, og denne snaue halvannen prosenten som skiller disse to artene, er, bortsett fra det utseendemessige, finmotorikken i hendene, samt at chimpansen har et langt mer begrenset ‘vokabular’ ved at den ikke på langt nær klarer å frembringe det mangfoldet av lyd som oss. Dette har ikke bare ført til at hjernens oppfinsomhet kan utnyttes til fulle ved hjelp av hendene, men også gitt oss evnen til å videreformidle særs detaljert informasjon innen arten.  

På samme måte som den raskeste geparden, den sterkeste elefanten, osv er de som vinner frem, både med hensyn til muligheten til å få videreført sine gener, så vel som å overleve rent fysisk, er ‘den sterkestes rett’ i vårt tilfelle ment å tilfalle de kreativt smarteste blandt oss. For å si det på godt norsk; Hadde naturen fått bestemme, ville de enfoldige ha bukket under. I ‘mother nature’s plan for artens fortsatte utvikling mot nye høyder, finnes ikke rom for dumhet! Grunnet vår beskjedne fysikk i forhold til de fleste arter rundt samme størrelse, for ikke snakke om større, skulle evnen til å komme opp med kreative løsninger rett & slett vært livsnødvendig! -Hvordan skulle en f.eks ellers hatt en mulighet mot mammutter, ulver, løver & bjørn -både i hht jakt og å bli jaktet på om en ikke evner å komme på sånt som å ha en ild der en camper, og våpen til forsvar, såvel som til jakt. 

Dette var altså slik naturen også hadde tiltenkt menneskeheten progresjon i fremtiden, og slik var også ‘ståa’ inntil moralen kom og forpurret den planen.. 

 

«foto: faksmile fra C.Darwins utgivelse via google»

 

Den ubarmhjertige sannhet, er for at optimale forhold skal foreligge for naturens virke i progresjonsøyemed, finnes ikke plass for det mangfoldet innen arten som faktisk verdsettes høyt i praktisk talt samtlige kulturer. Dette innebærer først og fremst at det ikke ville vært rom for mennesker som innehar den minste funkjosjnshemming. Dernest, ville også en del av menneskeheten som i følge de rådende oppfatninger befinner seg innenfor ‘normen’ også gå dukken i en skala bestemt av de rådende forhold i det aktuelle tidsrommet. 

Moralen og empatien vi mennesker etterhvert har utviklet, og måten vi etterhvert har tilegnet oss å praktisere disse elementene, står altså i et rakt mjotsetningsforhold til naturens utvelgelse for artens videre progresjon, da menneskesinnet per i dag ‘insisterer’ på livets rett for samtlige individer. -Uansett. 

I dette innlegget, finnes ingen underliggende antydning om mine følelser & meninger rundt de spørsmål som reiser seg i forbindelse med dette, da hele hensikten er etter beste evne å belyse de faktiske forhold fra et utelukkende objektivt ståsted. Årsaken er at jeg til dags dato enda ikke har sett emner relatert til menneskets plass i naturen, følgene ved å trosse den, osv behandlet uten å være farget av etikk og moral. Derfor syntes det interessant for meg å ta for meg, og derav bryte noen barriærer hva angår dette på mange måter tabubelagte emnefeltet. Ikke minst på grunn av at vi rett og slett vil bli tvunget til å ta stilling til disse spørsmålene, hvorav det må foretas valg som per d.d er å betrakte som fullstendig forkastelige, og derav ansett for utelukket

Saken er jo den at vi også har kommet dithen hvor den menneskerettigheten som går ut på at samtlige skal ha livets rett, også utgjør en faktor i hht overbefolkning.. Planeten har kun en begrenset mengde med ressurser vi har til rådighet, hvorav det følger at det kun gis rom for et begrenset antall individer. Vi har fremdeles et viss forbedringspotensiale når det kommer til ressursforvaltning, og vi ser nå at nye løsninger er kommet på bordet i hht matvareproduksjon. Den økende bruken av insekter innebærer en voldsom vekst hva angår jordens samlede ‘matvarelager’, så i det store og hele, befinner vi oss fremdeles på et stadie der ressursproblemer og annet menneskeskapt ‘utyske’ kan løses på en bærekraftig måte. Men like fullt, er det et ubestridelig faktum at vi begynner å få knapt med tid før noe drastisk må gjøres for å ungå selvutslettelse. 

 

In this Friday, Nov. 10, 2017 file photo, Indian motorists ride past a thick blanket of smog and dust on the outskirts of New Delhi, India. The most recent air pollution data from the World Health Organization gives India a dubious lead. Ten Indian cities lead the list of the 20 most polluted cities in the world. (AP Photo/Altaf Qadri, File)

Dette bildet, som utrolig nok er tatt på dagtid i en av verdens mest forurensede byer, New Delhi [India] viser hvilke forhold som råder i verdens tettest befolkede, og derav mest forurensede områder. 

«foto: ap/ntb scanpics via google»

Vi har jo allerede begynt å se følgene av forurensningen og dens skadevirkninger på miljøet! Og den ubarmhjertige sannhet, er nå slik at forurensning er i vesentlig grad knyttet til overbefolkning. For å si det slik: Det hjelper lite med roll-on istedet for spray-deodorant og å kjøre piggfritt på asfalt om menneskeheten skal få fortsette å formere seg på samme måten! 

At havet er fullt av plastikk og hva dette  medfører er allmenn kjent. Imidlertid er det langt fra alle som er klar over at solen ikke lenger er synlig i de mest forurensede byene, -hvilket også er blandt de tettest befolkede. New Delhi, er sammen med en rekke andre indiske storbyer blandt de ledende på denne ytterst negative & særs skremmende skalaen. I disse områdene lar det seg ikke lenger gjøre å puste uten gassmasker, og forurensningen er direkte årsak til millioner av dødsfall årlig, for ikke snakke om hvor mange dødsfall den forårsaker indirekte. Videre er vi heller ikke alene på denne planeten, da denne faktisk deles med millioner av andre arter som faktisk har akkurat den samme livets rett som den vi har!.. 

Hva som konkret skal gjøres, -om noe, skal som sagt ikke jeg ta stilling til her. Dette er kun en gjennomgang av de faktiske forhold, og hva som følger om den gjeldende policy får fortsette. Hvorvidt en burde setter arten & livet på planeten som sådan forran den inndoktrinerte moralen, og derav iverksetter tiltak som begrenser antall barnefødsler, skipper medisinsk behandling slik at folk begynner å dø av sykdom i en skala som nærmer seg den før penicilinen, eller ei, overlater jeg i dag til deg som leser å mene noe om. Alternativet vil jo eventuelt være at en i stedet ser seg nødt til i all hovedsak å la naturen gå sin gang, og at den kommende ‘reaksjonen’ blir en eller annen form for nettopp et naturlig utvalg, og ikke full tilintetgjøring.. Det første alternativet levner menneskeheten [og høyst sannsynlig en vesentlig del av klodens liv som vi kjenner det] de høyeste oddsene for overlevelse, mens det andre løsningsalternativet er hva vi står igjen med dersom det viser seg menneskelig umulig å foreta de brudd på selve essensen av det vi betrakter som det humane og menneskelige i oss ved å foreta de grep dette [første alternativet] krever.. 

For de fleste [meg selv innkludert], vil den umiddelbare reaksjonen høyst sannsynlig være at vi vil være tvunget til å gå for det siste alternativet, og dette standpunktet vil nok også bli det vinnende hos en del. Det er imidlertid ikke så mye hvilken side du lander på til slutt som viktigheten av å ta inn over seg hvilke sterke faktorer som står i mot hverandre på dette området. Prosessen, gjennom hvordan de motstridende argumentene [og svært gjerne med flere momenter enn jeg har bragt på bane her] er blitt veid opp mot hverandre på vei mot målet, uten hinder av tabuer & rådende politisk korrekthet er det interessante her, slik jeg ser det. 

 

Et evolusjonens mesterverk ved navn Gry [ha ha ha]

«foto: priv»  

 

*

 

#miljø #miljøvern #forurensning #evolusjon #darwin #charlesdarwin #klimakatastrofen #luftforurensning #densterkestesrett #naturligutvalg #miljøkatastrofe #miljøtiltak #etikk #moral #samfunn #samtid #etiskedilemma #politikk #artenesopprinnelse #overbefolkning 

 

 

Penger ER veien til lykke

“Lykke kan ikke kjøpes for og/eller måles i penger” heter det så fint. – Vel.. Jeg mener nå iallefall at penger, med ytterst få unntak, er en betingelse for et lykkelig liv!..

 

At lykke er uavhengig av velstand, er faktisk noe av det mest sneversynte jeg hører! Ingen kan nemmelig innbille meg at det er noe lykke i det ikke å vite hvorvidt en klarer å skaffe mat for morgendagen. Ei heller ser jeg at livet smiler til de som må velge mellom mat og medisin, de som har valget mellom strøm eller tett tak for vinteren, eller de som ikke har noe husrom for hverken strøm eller tak, for den saks skyld.. 

Opphavsmannen til disse såkaldte visdomsord, er neppe blandt de rammede av en av Afrikas sult katastrofer, for å si det sånn! Ei heller fra slummen i Mumbai eller Detroit, for den saks skyld.. Dette oppgulpet har sin opprinnelse, så vel som fortsettelse i de pengesterke kretser; Der vi er så bortskjemt at vi tar våre privilegier som mat, klær & husrom som en selvfølge, og dermed ikke klarer å se langt nok ut av ens eget hode til å forestille oss en tilværelse uten disse godene. 

På det globale plan, er tingenes tilstand som følger: 

♦ Dersom du har mat i kjøleskapet, klær på kroppen & tak over hodet, er du rikere enn 75% av jordens befolkning.

♦ Dersom du i tillegg har noen kr. i banken og/eller lommeboken, er du blandt de 8% rikeste på planeten! – Hvilket i realiteten vil si at vi her i landet er gitt privilegiet å være blandt de 8% rikeste kun i kraft av statsborgerskapet! 

 

 

Nå kan det være nærliggende å tro at jeg er en eller annen form for venstreradikaler, veldedighetspionér, eller ‘whatever’ form for ‘mor godhjertet’ ute på misjonsoppdrag, men sannheten er imidlertid at min solidaritetsånd ikke overgår gjennomsnittet. Den forsvarsmekanismen som hos de fleste av oss gjør oss i stand til å høre å se massedød og lidelse i stor skala uten å ta dette inn over oss [i betydningen slik vi gjør når noe tilstøter noen vi har kjenskap til som individer], fungerer nemmelig knirkefritt her i hatteholderen. Jeg har, som folk flest, mine ‘hjertesaker’, hvilke består av dyrevern/velferd & medisinsk forskning/behandling, mens andre formål begrenser seg til en 50 lapp eller noe rent for skams skyld ved TV-aksjonen dersom disse bøssebærerne kniper meg i å være hjemme.. 

Der jeg imidlertid later til å utgå fra normalen, er at jeg er bevisst på følgende; – At jeg vant jackpot i hht fødested/statsborgerskap, – at jeg, som nærmest samtlige i mitt sted, er blitt ‘immun’ mot følelsen av den velstand, og derav lykken jeg er født til, – samt at jeg faktisk tilhører verdens rikeste og mest priviligerte mennesker! At det finnes de som overgår en, betyr jo vitterligen ikke at en ikke er særs sterk på det gitte området, hvilket gjelder formuesforhold og velstand like fullt som alt annet.

Det er ikke sånn å forstå at samsvaret mellom penger & lykke er meislet i stein, for det er ikke slik at “jo rikere en er, jo lykkeligere blir man” fungerer som en slags regel som råder i det uendelige; Jeg ser imidlertid ikke at den summen en måtte ha som overgår det en kan forbruke kan gjøre noe fra eller til i så måte. Da blir det i allefall som en målestokk i hht selvrealisering. Selve pengenes effekt på livskvaliteten vil jeg tro begrenser seg til hva det måtte koste å kunne leve som en ønsker, med moderne faciliteter og opplevelser..  

Her er det imidlertid verdt å merke seg det faktum at en ikke er i stand til å nyte de goder som ligger i ens opparbeidede inntjening dersom en ikke tar seg tid til å leve. Mange låser seg desverre fast i et ‘hang-up’ hvorav livet i stadig større grad dreier seg om å tjene mer, for å ha størst mulig inntekt & formue på papiret, eventuelt investere i statussymboler som ikke gir de en dritt bortsett fra å briefe for naboen.. Penger = livsnødvendigheter, komfort & goder, og derav til for å brukes! Husk det, og lev livet, og øk bevisstheten på hvor heldig du tross alt er som innehar disse midlene!.. 

 

foto: df foto.

 

*

 

#penger #økonomi #lykke #rikdom #velstand #samfunn #takknemmelighet #ettertanke #bevissthet #livsstil #kapital #velferd #velferdssamfunn #norge #nordmenn 

Påstått dårlig inflytelse fremtvinger nytt forsøk på å ‘Holde titt med Kardashian..

Side2 slapp forleden en artikkel vedrørende en undersøkelse foretatt av ‘London school of economics’ og opprinnelig publisert i Media Psychology hvorav det visstnok fremkommer at Kardashian/Jenner -familien kun trenger ett eneste minutt av ens oppmerksomhet for å påvirke ens verdisyn i negativ retning!.. 

 

« foto:  Toofab.com (via Google) »

 

– Og siden slike proklameringer er som røde kluter for mitt vedkommende, ser jeg ingen annen utvei enn å gjøre et nytt forsøk på å holde titt med the Kardashians. – Jeg mislyktes grovt ved dette første og [hittil] eneste forsøket, da hjernen min, til tross for at jeg i aller høyeste grad var motivert for å klare kunsten å følge disse plastikk-menneskene i snaue tre kvarter; Den påfølgende gjennomgang av episoden, basert på den siste scenen jeg husket å ha sett, viste at hjernen inntok dvale-modus etter drøye 20 minutter. Våknet av ‘sovende’ underarm etter ca 13 minutter, og til en Kris Jenner hvis oppførsel var så til de grader pinlig at jeg rett & slett ikke maktet å pine meg igjennom denne seansen når det kun var snakk om å kunne redde stumpene.. 

Oppsummering fra første, og i aller høyeste grad mislykkede forsøk på å holde følge med denne gjengen, finner du  HER!

 

Denne gangen har jeg imidlertid troen, da nysgjærrigheten rundt dette her med at jeg kun etter å ha sett denne ene episoden, etter sigende skal oppleve en merkbar utvikling i retning av et mer nedrig menneske som motivasjonsfaktor!.. 

Nå er jeg nødt til å påpeke at hvorvidt endringen,  som The Kardashians i tillegg til en rekke andre reality- og talentshow etter sigende skal ‘booste’ så til de grader, er å betrakte som ‘dårlig’, beror fullt & helt på den enkeltes personlige verdigrunnlag og  ståsted. Rent konkret forløper nemmelig endringen i tankesettet seg slik at objektet [altså seeren, -deg & meg] vil dras mot høyre i det politiske landskapet; En vil eksempelvis innta en mer negativ holdning til sosiale tjenester som gratis helsetjenester, offentlige universitet & utdanningsinstitusjoner med gratis opptak, forelesninger & eksamner, osv. Den samme endring i oppfatning skal visstnok også ha blitt påvist i hht offentlige transportmidler, som buss, tog & t-bane [av alle ting], m.m. 

Greit nok at det i den norske befolkningen er svært få hvis politiske syn samsvarer det republikanske hos Amerikanerne, men like fullt oppfatter jeg det nedrig, og ikke minst udemokratisk å betegne en type oppfatning & verdisyn som ‘dårlig’ [hvorav det derav følger som den logiske konsekvens at det motsatte er å betrakte som godt/positivt].  

 

At fam. Jenner/Kardashian har den minste inflytelse på mitt tenkesett er høyst usannsynlig, men at det å bli introduseret for talenter som Angelina Jordan skal kunne påvirke i en overfladisk retning er nærmest for en umulighet å regne.  –  « foto: TV2 (via Google) »  –

 

Men når det er sagt, kunne jeg ikke gitt mer blaffen i endringens natur. Det eneste relevante for mitt vedkommende, er påstanden om at noen timer med reality- og talkent-show i uken skal ha det i seg å kunne endre noe som helst hva angår meg som person. – Og aller lengst ut på viddene i så måte, lyder jo unektelig det at program som Idol, [XXX]’s got talent (Norske talenter her på berget), osv innehar den samme effekten [dog i en noe mindre grad], men det innebærer ikke at jeg anser noe av det som fremkommer i denne undersøkelsen for å være det minste troverdig. Men konsekvensene som følger dersom det mot alle odds skulle vise seg at jeg skulle ta feil.. -Og med ‘feil’ i denne sammenhengen, mener jeg at det sannsynliggjøres at min personlighet vil kunne rikkes så mye som en ‘mikrometer’ i den ene eller andre retningen av reality- og talentshow generelt og talentshow spesielt.. 

.. Ja, da er det bare å ruste opp for alle personlige krisers mor!.. Om de stakkars timene jeg tilbringer sløvende forran TV skjermen med ett eller annet lett underholdningsprogram skal ha det minste å si i hht mine grunnverdier, hvilke er de som kommer til uttrykk gjennom ens syn på saker som et statlig finansiert helsevesen, kan det jo neppe være snakk om noen ‘grunnverdier’ i det hele tatt! Jeg mener.. Om en faktisk ikke er mer til et selvstendig tenkende individ iboende en medfødt personlighet/væremåte, er en jo bare nødt til å se i hvitøyet at en hverken er eller har vært annet enn som en mental leireklump å regne; Dvs at alt en har i seg som person kun er utkommet av passivt å ha blitt dratt i den ene & andre retningen gjennom livet.. – Er det så jævla stusslig, da må en rett & slett ha hjelp! – Og da mener jeg medisinsk ‘hjelp’ i ordets fulle betydning. -En type hjelp som kun kan oppnås på de ledende psykiatriske faciliteter, for å si det på den måten!..  

 

« foto: DF foto » 

 

*

 

#kardashian #jenner #jennerkardashian #thekardashians #realitytv #reality #talentshow #idol #norsketalenter #americasgottalent #americanidol #overfladiskhet #påvirkning #trendsettere #influencere #kjendis #superstjerner #psykologi #psykiskvelvære #påvirkningskraft #samfunn #samtid

Mange Ansikter & Flerfoldige Sider..

Samfunns- & aktualitetsblogger til tross.. Jeg er jo også noe så ‘rosa-bloggende’ som en modell! – En side jeg er stolt av, og som faktisk så langt i fra er adskildt fra det meningssterke og samfunnsengasjerte personlighetstrekket som har vært det rådende i bloggsammenheng.. 

 

foto: DF foto.

 

Det forholder seg nemmelig slik at jeg er ikke [lenger] bare modell; Jeg faller inn under det som har fått betegnelsen ‘senior-modell’, hvilket rett & slett betegner de av oss som for kun et ti-år siden ville vært hinsides utdatert for denne bransjen, men som takket være 90-tallsmodellenes (Cindy Crawford, Naomi Campbell, Kate Moss, osv) tidløshet og ‘The real housewives’ popularitet, ser vi endelig ut til å gå mot en endring m.h.t kvinnesynet i hht alder. 

Ungdomsdyrkelsen, og hvordan kvinner derav har blitt ansett som ‘ferdig’ i 35 årsalderen, har provosert meg siden jeg først steg inn i denne bransjen, rett & slett fordi det er usunt, og i mine øyne like diskriminerende [men uten sammenligning forøvrig] som en påtvunget niqab eller burka. Sitatet ‘enhver alder har sin sjarm’ er faktisk så sant som det er sagt, da de eldre aldersgruppene innehar utseendemessige kvaliteter de yngre ikke har [og omvendt]. Den beste måten jeg kan komme på å beskrive denne forskjellen på, er at de unge & vakre er som søte & som oftest troskyldige prinsesser å regne, mens den modne skjønnhet bringer frem dronningen.. 

Men denne ‘plastikk’-trenden som råder, har alt sunt desverre tatt et solid steg tilbake. Med denne, har alle blitt like aldersløse som utrykksløse.. Ikke sånn å forstå at jeg er motstander av all korreksjon av utseendet, og derav dyrke det naturlige som det eneste ‘rette’. Jeg kommer selv til å få satt ‘jomfrusprøyten’ med Botox om ikke lenge, da jeg gjerne vil bevare det utseendet jeg har fått, uten at jeg derav har planer om å eliminere ethvert spor av å ha levd en stund av den grunn. Her er cluet i mine øyne rett & slett å finne den rettre balansen.. Videre er det slik at øyenvippene mine ikke ble gitt sin nåværende lengde og tykkelse fra naturens side, hårfargen er også blitt gitt  realt løft, for ikke å gjemme at æren for den hudkvaliteten jeg tross alt har vel ikke bare er genetisk betinget den heller.. Det er alikevel en vesensforskjell på å fixe på en og annen ting en har reelle komplekser for, eller som for meg, noe en ønsker å bevare, og det å la seg operere og transformere til det ugjenkjennelige. Slik jeg ser det, går det usunne snarere på mengden og graden av endring enn hva en faktisk har endret på. 

Eksempelvis, er det helt ‘innafor’ å ta silikon eller fikse bakenden, i tillegg til slike småting som vippebehandling og hårfarge. Men dersom en både endrer bryst & bak, og kanskje til og med en neseoperasjon og/eller leppefylling på toppen, har en brått oversteget den grensen hvor utseendet er endret vekk fra originalen. Når det i tillegg er blitt så at det snarere er blitt reglen enn unntaket at hår og negler er kjøpt, fastlimt & betalt, har galskapen gått fullstendig av skaftet! 

Jeg tar meg dermed den uforskammede frihet av å legge ved et knippe bilder jeg har all grunn til å være stolt av, ikke minst fordi de er oppnådd uten operative endringer og/eller innsprøytninger. – Ved siden av litt vippe-fyll, er god styling & fotokunst alt som er gjort for å fremskape disse bildene.. 

 

 

foto-cred: Heggen, DF foto 

 

Ord kan ikke beskrive den ydmyke takknemmelighet & glede jeg føler over at jeg faktisk lykkes i å gjøre et ‘comeback’ som modell. Ikke bare fordi photo-shoots er noe av det aller gøyeste jeg kan gjøre, hvilket betyr at jeg faktisk får betalt for noe jeg ville betalt for å få gjøre (ha ha), men også fordi jeg gjennom dette dermed får bidratt [hvor beskjedent dette bidraget enn måtte være i den store sammenhengen] til en endring jeg virkelig brenner for!  

Å få endret usunne/syke trender, ideal og syn på dette & hint i samfunnet, er en faktisk nødt til å gjøre en insats for den endringen en ønsker. – Bare tenk på alle de enkeltmenneskene som sitter på hver sin tue rundt om i det ganske land, – og verden forøvrig også for den saks skyld, og ønsker en endring, men å ta noe intiativ for å skape denne i den tro at det de gjør ikke kan gjøre noe fra eller til alikevel.. – Og det har de jo i og for seg rett i. – Men om disse enkeltindividene derimot slår seg sammen, og i samlet flokk aktivt går inn for at hver og en skal gå ‘all in’ med dette enkeltmenneskets i utgangspunktet ubetydelige bidrag, blir sluttproduktet alt annet enn ubetydelig! 

Her er et par enkle måter å yte ens opprørske bidrag på: 

En kan velge produkter som frontes av de ‘rette’ personer; Eksempelvis, bør kosmetikkprodukter beregnet på en moden hud, grått hår. e.l frontes av godt voksne modeller! [Elizabeth Arden er forbilledlige på dette området. Videre vil jeg trekke frem L’oreal & Garnier i positiv forstand, og da spesielt innen hårprodukter]. De som fronter produktvalget ens, bør selvsagt også representere det en anser som et sunt kroppsideal. Er du en ungdom som sliter med det rådende kroppspresset, hvor tidens trend rett & slett er umulig å oppnå uten hjelp fra kirurgien, så bør en heller ikke gi pengene sine til varer som frontes av familien Jenner/Kardashian, osv. Til syvende og sist, er det faktisk vi forbrukere som bestemmer skjønnhets- og kroppsidealet! 

Du kan argumentere for det du brenner for på blogg, sosiale medier, i avisinnlegg, kommentarfelt, osv, osv; – Akkurat slik som jeg gjør gjennom dette innlegget. Jeg er fremdeles ny i dette ‘gamet’, og har dermed langt å gå for å nå ut til et antall a-la Isabel Raad & Sofie-Elise. På den annen side, så er det å nå en eneste person faktisk nok til at skrivingen/utformingen av innlegget har vært værdt både tid og arbeid, da denne personen vil kunne spre budskapet videre gjennom dennes kanaler, for så at disse igjen bringer det ut gjennom sine platformer, osv. Da blir en faktisk hørt av ganske så mange til slutt alikevel!.. 

 

foto: DF foto

 

*

 

#modell #fotomodell #photoshoot #modenskjønnhet #suntkroppsideal #psykiskvelvære #naturligskjønnhet #skjønnhet #seniormodell #trend #samtid #mote #samfunn #skjønnhetsideal #kroppsideal #plastikkkirurgi 

 

 

Barn som har drept, eller Drapsmenn?..

Sommeren 2018 vil bli husket for sine rekordhøye temperaturer, og de to 17 åringene som med få ukers mellomrom begikk hvert sitt bestialske drap. 

På TV2s nettside ble det for noen dager siden lagt ut en artikkel vedrørende barn som dreper i forbindelse med disse drapssakene, og her er det skurrer for meg.. 

 

 

Javisst er 17 år svært ungt, og en 17 åring er vitterlig ikke som voksen å regne. I følge Norges Lover, er en dessuten definert som barn inntil fylte 18 år. Men denne definisjonsparagrafen utgjør imidlertid kun en hovedregel..

For all del..18 årsdagen utgjør utvilsomt en milepel, da en fra denne dagen selv får råderetten over eget liv. – En blir myndig, og tar per definisjon syvmilssteget fra barn til voksen i det klokken bikker 12, og datoen skifter til den som er ens fødselsdag. Det er imidlertid ikke slik at en juridisk sett står på stedet hvil frem til denne dagen! En blir imidlertid tilkjennegitt selvråderett, rettigheter og plikter på en rekke områder opp gjennom oppvekstårene, hvis alder er fastsatt etter hva som kan forventes av oppnådd utvikling og modenhet på dette stadiet. Eksempelvis kan nevnes; Retten til å bestemme bosituasjon ved foreldres skildsmisse dersom ingen særskildte omstendigheter foreligger ved fylte 12 år, retten til å ta lønnet arbeid fra fylte 13 år, råderetten over egen kropp [altså den seksuelle lavalder] fra fylte 16, – samt at ansvaret for kriminelle handlinger [den kriminelle lavalder] blir pålagt en fra fylte 15. 

Dette innebærer altså at en ved nådde 15 års alder er forventet å kunne skille mellom rett og galt, og ikke minst være i stand til å forstå konsekvensen av ens handlinger i så måte. Visstnok foreligger det en glidende overgang fra intet til fullt ansvar på dette området fra en er 15 til en er 18 år, myndig, og dermed er som voksen å regne, med alt hva dette innebærer, og som17 åring befinner en seg vitterligen innenfor denne perioden. Like fullt, befinner disse seg i sluttfasen av denne, da det kun er snakk om noen måneder som gjenstår. Dessuten må en også se alderen i sammenheng med handlingen som begås. 

Hvor TV2 artikkelen bringer ekspertuttalelser som sammenfatter fenomenet barn som dreper, settes imidlertid disse 17 åringene inn i en sammenheng med prepubertale unger med følgende karakteristikker: 

 ‘Barn har dårlig impulskontroll’, ‘Barn mangler evnen til å forstå konsekvenser’, ‘Barn har ikke utviklet evnen til empati til fulle, og har derav mangler hva samvittigheten angår’. 

Ingen tvil om at dette stemmer for 12 åringers utviklingstrinn, men at 17 åringer skal inkluderes i denne sammenhengen, trenger jeg faktisk ingen psykologi-utdannelse for å vite med 100% sikkerhet er galt! En som er 17 år og x antall uker/måneder er like fullt kapabel og vel inneforstått med det gale i – og konsenkvensene av bestialske drapshandlinger av det slaget det dreier seg om i disse to tilfellene som en på 18, – eller 35, 53 eller 87, for den saks skyld! Det er bare å gå inn i seg selv, eventuelt egne eller bekjente barn, så er en fullt inneforstått med dette! 

Jeg har faktisk ingen grunn til å tro annet enn at de fleste vil være som meg; De har problemer med å huske tilbake til den tid de ikke forsto hva det innebar å utøve vold mot andre, -eller ‘være slem mot..’ som det het seg den gangen. Javisst var det episoder hvor min stakkars bror fikk ungjelde, men aldri om det gikk noe lenger enn hva som fikk ham til å begynne å gråte. -Og hvorfor?.. Fordi selv den 6 år gamle Gry, som var mer rasende enn noen gang, forsto at det ville være farlig om hun kastet den leca-blokken hun hadde i hendene i hodet på dette trollet [ut fra det respektive øyeblikkets vurdering] av en bror. – En  erkjennelse som i den lille adrenalin-fylte skrotten frembragte et sjokk over hva som kunne ha skjedd dersom ikke fornuften hadde tatt grep. 

«Hva som nå følger, har imidlertid min mor aldri fått vite før hun leser dette nå, så.. Sorry, Mamma!..»  

For fornuften kom visstnok tidsnok til å forhindre at brodern fikk denne blokken i hodet, – men ikke til å forhindre bevegelsen til fulle, med det utfall at den landet på foten hans i stedet. – Eller rettere sagt tåen [hvis opplysning garantert får det til å demre hos min mor om det ikke har gjort det før..], -stortåen for å være helt presis, hvorav det for neglen fulgte et fargeskifte til blå-lilla, før denne etterhvert ble erstattet av en ny, som seg hør og bør.. 

Poenget med denne historien, er at jeg var helt på det rene med at hva jeg hadde gjort var galt, selv i den betydelig reduserte utgaven jeg hadde gjort meg skyldig i uavhengig av hylingen til den [enda] mindre ungen ved siden av meg. Jeg skjønte at jeg, til tross for beherskelsen, hadde skadet ham, noe som betydde at jeg hadde overtrådd en markant grense sammenlignet med vanlig søsken-slossing. Videre skjønte jeg også at jeg hadde stanset meg selv fra å begå noe som var langt værre, og at dette her var en uakseptabel, og derav ‘straffbar’ handling [i betydningen x-antall uker uten lørdagsgodt, e.l, hvilket ville være en uutholdelig straff på dette stadiet]. Som hell for den 6 årige ‘selv’, hylte brodern imidlertid så grasalt at dersom han forsøkte å si noe om det inntrufne, ble det iallefall ikke oppfattet, og selv var jeg en kløpper på både å spille uskyldig så vel som å holde kjeft og håpe på det beste inntil en eventuell konfrontasjon forelå [med ditto bevisførsel].

Per definisjon slapp jeg altså unna med denne ugjerningen, men i realiteten fikk jeg da dog sonet min straff, da jeg i hva jeg husker som en evighet i etterkant gikk rundt med blod-angst for å bli avslørt, hvilket ville bety en enda sterkere straff.. 

Altså.. Jeg mener ikke med denne historien å påstå at jeg var fullt inneforstått med handling og konsekvens på det gitte tidspunkt, altså i 6 års alderen, men jeg var vitterligen et realt stykke på vei! 

Og dette minnet, som utvilsomt setter den første standardmarkeringen hva denne typen innsikt angår for mitt vedkommende, er hva som virkelig ‘setter spikeren i kisten’ for min overbevisning om at 16-17 åringer generelt, og de som er oppvokst i Norge med de rammer og skolering som følger spesielt, har full forståelse av hva det vil si å begå grove voldshandlinger. Likeså er det helt utenkelig at noen av de som forlot ungdomsskolen sammen med meg, såvel som de som startet i min nye klasse på videregående ikke skulle hatt den samme innsikten..

OSV.. 

I denne sammenhengen, er alderen etter mitt skjønn overhodet ingen formildende omstendighet [såfremt ingen særskildte forhold foreligger som jeg ikke kjenner til]. Disse guttene står ikke noe tilbake for det som forventes av voksne menn i denne sammenhengen. De visste utmerket godt konsekvensene ved å begå drap, i tillegg til at det så langt fra er usannsynlig at de selv har tatt sin unge alder med i betraktningen, vel vitende om at de, før fylte 18, vil være ute igjen i 21 års alderen etter et par-tre år på en ungdomsanstalt. 

 

Jeg må innrømme at jeg elsker å figurere som bestialsk & morderisk på photo-shoots, slik som på dette som ble tatt for en utstilling med vold som tema. 

« Foto:  DF foto » 

 

*

 

#kriminalitet #drap #lovogrett #norgeslover #straffeloven #barneloven #barnsutvikling #voldshandlinger #voldskriminalitet #forbrytelseogstraff #strafferammer #strafferett #voldsforbrytelser #overlagtdrap #ungdomskriminalitet #ungdomsvold #barnsomdreper #samfunn