Dette var slettes ingen ‘God kveld, Norge’

Da en eller annen svikt i systemet har ført til at mitt siste innlegg har ‘falt ut’ fra førstesiden, så er det ingen annen råd enn å sende det ut i denne ‘innpakkede’ utgaven. Men det er heldigvis ikke værre enn at du kommer direkte til åstedet ved å klikke HER. eller bildet under. 

 

Dette var ingen ‘God kveld, Norge’

Jeg har helt klart en godt under gjennomsnitts interesse for kjendiser, men har da i det minste sørget for ikke å være fullstendig uvitende om det som skjer på fronten gjennom sporadiske titter på TV2’s God kveld, Norge. – Programmet der selve glamourdronningen av norsk TV, Dorthe Skappel har sørget for en kvikk og grei gjennomgang av ukens mest sentrale underholdningsnyheter sittende i et likeså classy og behagelig studio. – Sånn er det ikke lenger.. 

 

 

På fredag klikket jeg meg nemmelig inn på forrige ukes program, hvorpå jeg var nær ved å sette smågodtet jeg satt og gumlet på i vrangstrupen.. – For der var det såvisst ingen Skappel lenger, og de hvite karakteristiske omgivelsene var byttet ut i hva som må være den gysligste studiodekoren som har figurert på norsk TV siden 1978! Og for de som eventuelt ikke tror meg på mitt ord når jeg sier at det faktisk er så ille, så har jeg lagt ved bildebevis:

 

[foto: tv2] Slik var det altså før..
[foto: tv2] ..- Og slik har det altså blitt nå. (Og med dette regner jeg poenget for fastslått)
 

Hva Dorthe Skappel angår, var denne utskiftningen om mulig enda værre, og dette ganger to; Et kvinnlig- og et mannlig mareritt av noen arvtagere som i motsetning til Skappels behagelige og ditto nøytrale gjennomgang, velselsvis ‘disser’ de som omtales og ler irriterende falsk med et volum som etter alt å dømme er nødt til å ha sprengt en høytaler eller to. – Og plasserer du disse to, Niclas Baarli & Marthe Brattberg, hvilke jegv etter å ha googlet fikk mine mistanker om at de var radiofolk bekreftet, i disse skrekkelige omgivelsene i ulike nyanser av ‘bæsjebrun’, ja da har du forklaringen på hvorfor jeg antagelig vil bli enda dårligere i hht kjendiser og den slags i tiden fremover. – For TV2 har nå herpet et av vinnerkonseptene sine så til de grader at det er knapt til å tro det i det hele tatt er mulig, og når jeg ikke liker et program, så gidder jeg rett og slett ikke å se på, -selv om dette brått kan innebære kunnskapshull så store at morgendagens A-kjendiser går meg hus forbi..

 

 

Sommeren 2020!

I det august er ved veis ende, og sommeren like så, tenkte jeg det var på sin plass med en aldri så liten oppsummering.. Kort fortalt, har årets sommer vært regelrett begredelig i forhold til normalen, men bedømt etter 2020-standard har den imidlertid vært toppers; Vi har da tross alt hverken opplevd minusgrader eller snøstorm i noen av de tre sommermånedene!.. 

 

 

Her følger altså en billedlig oppsummering av min sommer i det djevelens år, 2020:

 

Solnedgangen rundt st.Hanstider, var rett og slett spektakulær.

 

Sommeren begynte jo faktisk riktig så bra, da det i juni (altså måneden før fellesferien) var tropevarme.

 

 

 

Men i det juni går over til juli, begynner imidlertid elendigheten, hvilket vil si en måned til ende med drittvær..  

 

..- Greit nok at det var enkelte dager med solskinn, men noen julivarme var det såvisst ikke å få ut av disse solstrålene!

 

 

 

 

Pepsi <3

 

Men vi, får i det minste atter igjen oppleve noen sårt tiltrengte sommerdager i august..

 

 

 

 

Hvor var det det gikk galt, Mamma??

Let’s face it.. – Jeg er en snål skrue.. 

Dette har jeg forlengst erkjent, og noe jeg til og med kan være litt stolt av. Men det er ikke det samme som at jeg ikke er nysgjerrig på hvorfor jeg ble den skruen jeg ble (mot alle odds, må det vel være lov å si), og da får jeg vel bare gå til kilden som i følge psykologene er roten til alt som er galt med et menneske: Nemmelig dets opphav.. 

 

 

Nå er det vel muligens noen som spør seg hva spesifikt som ligger i ‘snål skrue’ i denne sammenhengen, så her følger en kjapp innføring:

  • Andres drøm er mitt mareritt; Bare tanken på ekteskap gir meg klaustrofobifornemmelser, og det samme må en vel kunne si om det å kjøpe bolig med ditto lån, osv. Ei heller har jeg ønsket barn siden jeg var i fire-femårsalderen og ba til gud om at jeg konne få en jomfrufødsel a-la Jomfru Maria, da det en ellers måtte gå igjennom for å reproduseres jo lød så alt for galt.
  • Videre har jeg enorme mangler hva ambisjoner angår, da den skulle betalt noe grasalt mye som skulle fått meg til å si opp jobben min i en restaurant. Jeg kan imidlertid sies å ha ambisjoner angående bloggen, men dog på et noe annerledes vis enn de fleste. For meg, handler det mindre om antall lesere, men hovedsakelig om hvordan bloggen mottas av de som klikker inn på den.
  • I tillegg har vi min kontroversielle side, og den manglende evnen til å godta såkaldt gitte, kulturrelaterte sannheter ‘just like that’ slik som folk flest.
  • Og sist men aå visst ikke minst, så må en jo ta med dette lysår over gjennomsnitts liberale politiske ståsted.

   

  Det vi spør oss i dag, er hvordan i heiteste denne bedårende duoen..
  ..kunne ende opp som dette her!??

   

  I tillegg, kommer litt sånt annet småtteri hist og her, men jeg vil tro denne oppsummeringen skulle dekke det vesentlige. – Og det som ‘dekkes her’ er jo jaggu ikke lite! Og når en tar med i betraktningen at jeg er oppvokst i et møblert middelklassehjem i oljenasjonen Norge, med foreldre som i aller høyeste grad har det mentale på stell, blir det enda værre; For hvordan to så normale mennesker har klart å ‘ploppe ut’ noe så unormalt, er utenfor min fatteevne!..
  – Ja ja, det hender da ikke så rent skjelden at et barn skiller seg vesentlig ut fra foreldrene, tenker du kanskje, men greia er ikke at det bare dreier seg om ett barn, -for det er nemmelig to! For på ganske så forskjellig vis, har nemmelig både min bror og jeg endt opp med å bli alt annet enn A4. – Dvs 100% weird i reproduktivt utkomme for mine foreldre, det! For barn nr.2, -altså broder’n, er et vandrende kunstverk, tattovør og kunstner som han er, som fremdeles digger å stå på scenen med punkrock bandet i godt voksen alder. – Dvs TILSYNELATENDE godt voksen alder, for voksne, det har vi vel aldri egentlig blitt!..

  Så alt tatt i betraktning, så er en jo bare nødt til å undres: Hvordan i himmelens navn har dere klart å få og oppdra ikke bare ett, men to stein hakke gale avkom, Mamma & Pappa??..

Hvilken stil matcher din personlighet?

Svært mange forsøker forgjeves å finne deres egen stil, mens andre føler det er på høy tid med en aldri så liten oppgradering, uten at de evner å finne ut hvor de skal begynne.. – Ja, selv for de som tilsynelatende HAR funnet frem til en stil de føler er den rette for dem, syntes det både interessant og morsomt å finne ut om denne samsvarer med resultatet av en stil-personlighetstest..

 

 

Selv kom jeg ut som minimalist, -hvilke trekk samsvarer med hvilken stil jeg som regel kjører: Symmetrisk, klassisk, rene linjer, moderat bruk av mønstre, m.m.  I tillegg til å få definert stilen din, kan du også klikke deg inn på ulike antrekk tilhørende din stiltype for inspirasjon.

Om du skulle ha lyst til å prøve, kommer du raka vegen til testen ved å klikke HER
(- Og bare så det er sagt, så er ikke dette betalt på noen måte, men kun jeg som har funnet noe jeg syntes var så kult at jeg fikk lyst til å dele)

Mine (virkelig!) usjarmerende sider

En grubler på konstant søken etter ny viten, økt kunnskap, ideer og teorier, og har sterke meninger om det meste. En ‘duracell-kanin’ som piler utrettelig fra den ene oppgaven til den andre på jobb. En som er opptatt av å se bra ut, såvel som å være i tipp-topp form helsemessig.. Ved siden av en medfødt nysgjærrighet, er den stadige søken etter ny og/eller økt innsikt grunnet i en oppfatning om at dette gjør en bedre rustet til å håndtere de problemer & utfordringer en møter på livets vei. 

I tillegg, finnes de skjulte sidene…

 

 

Det finnes nemmelig også de sider og interesser kun de nærmeste er gitt innblikk i. – Sider den øvrige delen av bekjentskapskretsen ikke har den ringeste anelse eksisterer, og de jeg møter på min vei selv ikke i sin villeste fantasi ville kunnet knytte til den personligheten de har blitt presentert.

Den dype, vitebegjærlige, kjernesunne, sporty, arbeidsomme og smått spirituelle, meningssterke og oppegående personen omverden ser, innehar nemmelig også sider som fremstår som de rene paradox til disse. – Behagelige, dovne, etter sigende fordummende, og i aller høyeste grad karaktersvake sider som kommer til uttrykk og utspilles bak lukkede dører:..

 

 

♠ Nada ordenssans, og finnes ikke ‘huslig’.. 

Den pinlige nøysomheten som utvises i jobbsammenheng, er nær sagt ikke-eksisterende på privatfronten. Her finnes null interesse for interiør og den slags utover det rent praktiske, og hva husarbeid angår?.. Vel.. Jeg kan jo f.eks røpe at det som benyttes av glass, bestikk og servise som ikke er av papp og/eller plast kjøpes i dageligvaren og på Nille, da oppvasken tidvis ansees uoverkommelig, og derav finner veien til søppelkonteineren..

~~~~~~~~~~~~

♥ Ser ‘søppel-program’ med maximalt engasjement.. 

I tillegg til dokumentarer og kunnskapsprogram, følger jeg flere serier i kategorien ‘søppel-TV’ med maksimalt engasjement. Visstnok har jeg klart å kutte ut såpeseriene, men de har istedet blitt erstattet av en enda mer utskjeldt så vel som tomhjernet genre: Reality. – Og da snakker vi ikke typ 71° Nord, men de en minst av alt kunne forvente, også pga at jeg befinner meg langt utenfor gitte målgruppe; Her slukes nemmelig alt fra fra ‘Paradise hotel’ til ‘Ex on the beach’, – jeg har tatt steget fra ‘Jersy’- til ‘Geordie-shore’, for ikke snakke om de mildt sagt utagerende ‘Real housewives in [xxx]’, m.m.

~~~~~~~~~~~~

♣ Grønnsaker erstattes av kosttilskudd.. 

Jeg klarer ikke smaken av grønnsaker, mens frukt gjerne er et helvete å skrelle, så en betydelig del av det daglige inntak av næringsstoffer sikres gjennom kosttilskudd. For å besørge samtlige av kroppens daglige nødvendigheter for å holde seg i tipp-topp slag, inntas 7 tabletter daglig. Kort oppsummert, er jeg en voksen med et barns smakspreferanser..

~~~~~~~~~~~~

♦ Det er en rekke dataspill og barneleker jeg aldri vokste fra.. 

Eksempelvis kan nevnes at jeg elsker ‘virtual pets’ og den typen barne-spill, og jeg har 4 såpebobleflasker, hvorav den ene er skikkelig fancy med ulike størrelser m.m som titt og ofte blir tatt frem [gjerne under påskudd av lek med hund og katter]. Ellers kan nevnes at ‘slime’ er like morsomt i dag som da jeg var 8, såvel som at jeg har flere dukker og teddybjørner stående rundt omkring, m.m.

~~~~~~~~~~~~~

Skammen ved å innrømme disse pinlige sidene, ble imidlertid overvunnet av nysgjærrigheten over hvorvidt jeg utgjør et sært unntakstilfelle i denne sammenhengen, et mindretall, eller om denne typen ‘out of character’ og tidvis usmakelige ‘guilty pleasures’ og private skyggesider kan vise seg å være vanligere enn som så?.. -Hvis motiv derav til fulle viser at de sunne, smarte og oppegående delen av min person på evig søken etter innsikt såvist er koblet til ‘slabbedasken’ for dermed å utgjøre en paradoksal, temmelig ‘skrudd’ og tidvis ubegripelig helhet!

Beauty-hacks som virkelig funker! (2)

Etter å ha delt et knippe hacks jeg selv har dratt stor nytte av i DETTE innlegget, har jeg funnet flere jeg har innkludert i mine daglige rutiner..  

 

df-foto

 

•  Om du føler for å friske opp rougen i løpet av dagen/kvelden, så er lebestiften en ypperlig substitutt for dette formålet.

•  Få hårpinsene til å sitte bedre ved å legge de på et papirhåndkle før du dusjer de med hårspray. Dessuten bør du feste de slik at den ruglete enden er underst, og ikke øverst slik de fleste gjør.

•  For en effektiv leppeskrubb, gå over leppene med tannbørsten etter å ha pusset tennene om morgenen.

 

df-foto

 

•  For fyldigere lepper, er det bare å påføre litt glitterskygge (over leppestiften) midt på munnen.

•  For å få parfymeduften til å vare lenger, så påfør et lag vacilin under.

•  Du får en fullgod leave-in/spraybalsam mye billigere dersom du blander 1/3 vanlig balsam med 2/3 vann i en sprayflaske.

 

 

Skill ekte designvesker fra fake!

Markedet formlig flyter over av såkaldte knock-off’s, og de beste kan lure hvem som helst, og faren for å bli lurt, er definitivt størst om du handler on-line og/eller brukt. Men det finnes et knippe faktorer å gå etter, slik at du i det minste reduserer sjansen for å bli lurt betraktelig! 

 

 

→  Ekte vare kommer ALDRI med ‘ekthetskort’ (typ visittkort som fremstår som et garantibevis for at varen er ekte).

→  Du finner aldri prislapp på ei ekte designveske, da disse enten leveres i eske eller innpakket.

→  Ekte vare skal sees og kjennes på kvaliteten (sjekk om det er rette sømmer med flere tråder i stingene, at det ikke finnes antydninger til løse tråder, at fargene er klare)

→  Ekte designvesker hverken er eller blir ‘slaskete’, men skal være faste og solide i formen.

→  Ekte vare kommer som oftest med et serienummer.

→  Ekte designvesker har bestandig logoen vevd inn i stoffet på innsiden, samt har egne glidelåser med denne på.

 

 

Triksene som kan redde livet ditt!

Følgende triks skulle virkelig vært annonsert ut til folket i massiv skala, for det er nemmelig en reell mulighet for at de vil redde livet ditt en dag! 

 

 

Om du setter noe i halsen slik at du holder på å bli kvalt når du er alene:  Vi er jo alle kjent med det såkaldte brannmannsgrepet i situasjoner der noen andre er i ferd med å bli kvalt, men det er derimot ingen lærdom som forteller hva man skal gjøre dersom dette rammer en når en er alene.. Vel.. Du går ned på alle fire, hvor du inntar utgangsposisjonen til de ‘lette armhevingene’, for så å slippe kaste deg opp med armene uten å ta deg for slik at du faller så hardt som mulig ned på brystet. Cluet er altså å få slått luften ut av deg, for med det at den fastnede biten skal bli ‘skutt opp med lufttrykket, hvilket er det samme som skjer ved bruk av ‘brannmannsgrepet’.

Kvelertak forfra:  I slike situasjoner, er det et relativt velkjent triks å presse/slå det en klarer på overfallspersonens albueledd. Problemet med dette, er at overfallsmannen ofte er mye større/tyngre enn deg, -og du har svært liten tid på deg for å få gjort noe.. Derfor burde en som oftest heller gå for følgende: Skvis armene dine opp mellom hans, ta grep rundt hodet, og press tomlene så hardt du kan inn i øynene hans. Da vil ikke engang verdens sterkeste klare å holde deg lenger.

Kvelertak bakfra:  Om noen plutselig skulle komme bakfra å ta albuegrep rundt halsen din, så IKKE forsøk å komme løs ved å kjempe i motsatt retning, slik som en nok instinktivt ville gjort! Istedet, så beveg deg så fort, og med så mye tyngde du kan MED overfallsmannen. Han er da garantert å komme ut av balanse, slik at grepet løsner.  Om du blir overfalt, så sørg for å kjempe, skrike og gi all motstand du kan, for bare ved å gjøre dette, vil ofte gjerningspersonen la deg gå pga den økte faren for å bli oppdaget/tatt som følger dette.

Om du må ringe nødnummer:  Oppgi ALLTID adressen før noe annet! Da vet de nemmelig hvor de skal dersom samtalen av en eller annen grunn skulle bli brutt, som at du blir tvunget til å legge på, etc.

Om du får metallsmak i munnen når du er i vann:  Kom deg ut pronto! Du kan nemmelig gå ut i fra at det er en eller annen elektrisk enhet ett eller annet sted, så her må det reageres umiddelbart!

 

 

 

Hva faen er det EGENTLIG som foregår!?

Nok en gang har jeg trodd siste innlegg har vært dedikert coronapandemien, for så at det skal dukke opp ett eller annet jeg rett og slett ikke kan unngå å ta opp siden jeg nå tross alt innehar det talerøret denne bloggen er ment å være. – Og denne gang syntes det mer presserende enn noen gang, for nå er jeg redd. – VIRKELIG redd! For hva faen er det egentlig som foregår i kulissene her!?.. 

 

2020: Året da verden, slik vi kjenner den, ble snudd fullstendig på hodet.

 

For at NOE foregår i kulissene her, noe som vi, publikum, ikke under noen omstendigheter skal få nyss om, syntes mer sannsynlig enn noen gang i det en tar inn over seg følgende hendelsesforløp:

Fredag 31/7:   Grensen til et svensk område som var påvist koronafritt åpner med den følge at hele byen fremsto som blåst for liv! Det var en nesten spøkelsesaktig stemning på restauranten jeg jobber, siden vi praktisk talt var uten besøkende på hva som normalt er en av ukens desidert travleste dager. Hele denne helgen forløp seg mer eller mindre på samme vis. Størstedelen av befolkningen var, som enhver forutså, dratt mann av huse for å shoppe billig kjøtt og sigaretter, -med den trengslen og køene dette innebærer. Befolkningen på de tillate reisemålene var visstnok erklært koronafri, men dette var jo slett ikke tilfelle for de ankomne horder tilhørende I.Ø kommune! Her var det kun smitte redusert ned til kontrollerbare former som var situasjonen! – Og med en fremdeles tilstedeværende smitte i befolkningen, hvilken brorparten av nå befinner seg stående som sild i tønne i kassakø i Sverige, må jo enhver idiot kunne forutse følgen av!..

Torsdag 6/8: – Og tror du ikke at det åpenbare kicket inn på slaget av anslått normal inkubasjonstid for viruset COVID-19, hvorpå nyheten (om en kan kalle det dét) kommer meg for øret i det min sjef ringer meg for å fortelle at restaurantbransjen er pålagt hermetisk lukking, hvorpå vi fikk lettet litt på trykket ved å øse vår eder og galle utover de som klandres kan for de tap og ødeleggelser som følger dette her.

Fredag 7/8: Får vi beskjeden om at samtlige av kommunens innbyggere tvangsisoleres i ei drøy uke f.o.m påfølgende dag, altså lørdag 8/8 kl. 12:00..

Lørdag 8/8 – mandag 17/8:  Politiet farer rundt som bier, i bygatene så vel som rundt i boligområdene hvor de kommer på dørene til folk for å kontrollere at ingen sosialisering finner sted.  Videre ligger de å lusker i skjul for å ta de som måtte driste seg ut i ett eller annet ærend utover det tillate nevnt ovenfor. Overtredelser straffes med alt fra rundt 20 000 til fengsel..

De styrende MÅ ha forutsett dette i det de åpner for denne massemønstringen uten restriksjoner what so ever! – Og når det ikke finnes noen mulighet for at de ikke forutså dette hendelsesforløpet, syntes det følgeliig ditto åpenbart at det hele er så iscenesatt som det kan få blitt! – Hvorpå det eneste tenkelige formålet sp vidt jeg evner å se er å skade oss!!

 

 

Jeg håper jo for guds skyld jeg tar feil, -at hva som syntes å være et åpenbart hendelsesforløp slettes ikke er så åpenbart i andres øyne.. Men nå er jeg faktisk reddere enn jeg kan huske å ha vært i mitt liv. Dvs reddere enn da huset brant, reddere enn da jeg facet en bevæpnet psyko, og flere til.. I disse situasjonene overrasket jeg meg selv gjennom å utvise en forbløffende handlekraft og evne til å håndtere kriser, men den faren jeg nå kan stå ovenfor, er annerledes.. – Annerledes i form av at det i de andre tilfellene har faremomentet jeg har stått ovenfor vært klart som dagen, mens jeg nå kun har et par plausible teorier.. Ved de tidligere anledningene har jeg vært helt på det rene med hva jeg har hatt med å gjøre, og ikke minst har det dreid seg om direkte trusler som jeg altså har vist meg være oppsiktsvekkende god på å uskadeliggjøre. Nå står jeg imidlertid ovenfor en mulig fare som ikke syntes på noe vis, og som jeg heller ikke har noe håndfast i hht hva trusselen egentlig går ut på, og ikke minst hvorfor! – Og kanskje det aller værste i så måte; Det er så himla langt mellom de som ser de tegnene som varsler om at dette ukjente foregår bak ryggen vår.. Jeg er nå minst like redd, om ikke reddere enn befolkningen forøvrig, bare at min redsel overhodet ikke er relatert til en mulig coronasmitte, men er fullt og helt sentrert rundt de tiltakene som etter sigende er ihverksatt mot denne..