Survivor’s story; Da internett forsvant..

Reklame | Adviral

 

 

Stearinslys, klesvask for hånd, TV’n redusert til en sort skjerm som opptar plass, og ild som eneste oppvarmingskilde ville gått helt greit. Jeg er faktisk fullt kapabel til å greie meg uten strøm i huset om så skulle være, bare jeg har til drift av enten laptop  eller tlf, samt nettilgang. – For der går grensen for hva jeg kan klare med sinnet i behold. -En grense som nå har vært overskredet på det groveste i nærmere 4(!) dager.. 

Unntakstilstanden var et faktum da jeg kom hjem fra jobb søndag kveld, og som seg hør og bør setter meg ned for å slappe av forran PC’en:.. – Ingen nettilgang!! Og da det endelig, etter en nærmest søvnløs natt, var svar å få i kundetlf. kunne de opplyse at det var skjedd en feil som måtte repareres.. 

Visst faen er det en feil som må repareres! Det følger da det faktum at internettet ikke virker! Jeg vil vite om det er noe jeg kan fikse selv, og hvis ikke, -når det er oppe og går igjen. – At det er en feil, er det eneste jeg har skjønt fra mld kom om brutt nettilgang!  

 

df-foto 

 

Jeg har med andre ord levd i avkoblet tilstand siden søndag kveld, bortsett fra de få timene det tok før nettilgangen i tlf abonementet sprengtes i fillebiter, -og det har vært grusomt. -Det er i en sådan stund en får en føling med hva abstinens er, for ikke snakke om at en blir kjent med hvordan avhengighet like fullt opptrer der det ikke er noen kjemisk substans inne i bildet [spillegalskap, etc]. Sist men ikke minst, gir bortfall av nettilgang den avhengige et høyst ufrivillig, likesom ublidt innblikk i hva det vil si å bli avskåret fra omverdnen. -Isolasjon, rett & slett! 

Om det hørtes ut som en overdrivelse, så er det faktisk ikke det; Her holdes jeg oppdatert på alt fra nyheter til lokale happenings, her finner jeg undervisningsmatriell der jeg måtte ønske å skolere meg, her shopper jeg, ytrer jeg meg, her underholdes jeg, og her foregår en ikke ubetydelig del av mitt sosiale liv. Når denne forbindelseslinjen blir brutt, kan jeg love deg at blir det noe grasalt stusslig!  -For ikke snakke om fordummende! 

Du sitter nemmelig der, sånn circa like tafatt som et gjenglemt juletre i august, hvorav du, fullt inneforstått med hvilken patetisk figur du utgjør, tar deg kraftig sammen, og tenker at da får det bare bli med nettflix.. 

..- Faen!..  

[tankene får flyte fritt i egen idiot-verden en stund der i bevissthetens grenseland, før det plutselig slår deg typ…]  Anita Skorgan, ja!.. Er hun blitt av, da?.. 

[Google!..

..- Fuck!.. 

 

 

..Og sånn fortsetter det, hvorpå det ikke tar lange tiden før du innser forstandens begrensninger, og derav at disse er langt nærere i tid enn hva en i utgangspunktet skulle anta.. For det er kun dette ene hvis bortfall i under en måned kan frembringe gråtetokter, og som er untatt den umiddelbare tilvenningsprosess til det primitive liv a-la attenhundre-og-pil-og-bue sørger for at savnet er betydelig redusert etter kun et par dager. Istedet for å reduseres, blir internett-abstinensen bare sterkere med tiden.. 

Nå ser det imidlertid ut til at krisen er overstått for mitt vedkommende, og ved nedfellingen av dette fjaset følger det at jeg i det minste kom meg levende igjennom. Hva sinnstilstanden angår, er jeg imidlertid mer usikker [noe jeg, når sant skal sies, bestandig har vært], så det overlater jeg til dere andre å bedømme..  

~  ~  ~ 

 

 

 

This post contains adlinks from Adviral

 

 

1. HÄR / 2. HÄR / 3. HÄR / 4. HÄR / 5. HÄR 

 

 

#internett #data #nettavhengighet #dataoginternett #samtid #internettforbindelse #internettleverandør #nettleverandør #samfunn #hverdagsproblem #humor #luxusproblem #datafreak #datanerd 

 

Hva vil det si å være en Influencer?..

Reklame | Adviral

 

df-foto 

 

Nå har imidlertid verden enda til gode at en journalist, skuespiller, gymnaselærer, eller noen andre for den saks skyld har tatt i bruk denne influencer-tittelen. For mitt vedkommende, liksom jeg far forstått også gjelder de fleste andre, var ‘influencer’ kun den engelske betegnelsen for en som utøver sin inflydelse på omverden/omgivelsene. – Hverken mer eller mindre, før det plutselig, fra den ene dagen til den andre braste inn i vokabularet som en erstatning for det som inntil da hadde gått under den naturlige betegnelsen for en gruppe av sitt slag, nemmelig ‘blogger’. 

Personlig, anser jeg ikke bare innføringen av denne ordtittelen for det desidert tåpeligste verden er blitt belemret med dette året, men det er også blandt de aller tåpeligste begrepsinnføringene i løpet av min fartstid på planeten! Demonstrativ som jeg er, har jeg faktisk sluttet å følge bloggere etter at de har tatt i bruk denne betegnelsen for sitt virke. Javel, det er kanskje litt i overkant drastisk, objektivt sett, men jeg klarer bare ikke respektere en som søker å heve status ved hjelp av denne titlueringen. 

En burde i det minste kunne sette visse krav til den innflydelsen som utøves for å kunne titteluere seg som en ‘influencer’! Jeg mener.. Når en såpass stor andel av befolkningen faktisk er i en posisjon hvor de i større eller mindre grad påvirker omverdnen, burde det da i anstendighetens navn kreve ‘noe ekstra’ for å kunne passere under denne betegnelsen.. 

 

 

..- Og ikke minst burde de som insisterer på å gå under betegnelsen ‘influencer’ tenke over måten de benytter stemmen sin. Her må jeg bare skyte inn at det overhodet ikke er min mening å underminere det arbeid som legges ned i mote, skjønnhet & personlige blogger. Jeg mener bare at ordets betydning, sammen med alt det som finnes av andre inflydelsesrike grupper, posisjoner & stillinger, blir malplassert som betegnelse for å videreformidle trender, kun avbrutt av tidvise innslag i støtte for politisk korrekte holdninger. 

Som sagt, er det ikke noe ved kvaliteten på disse bloggene jeg har noe å sette fingeren på, hverken hva angår form eller innhold. Det er bare det at en må ikke miste verdien av det å kunne kalle en spade en spade, -eller som i dette tilfellet; En blogger for en blogger. Som kompromiss, kan jeg strekke meg såpass at jåleriet tilfredsstilles ved å legge til et ‘topp’, hvilket jeg mener så absolutt burde være godt nok.. Men innføringen av ‘influencer’ -begrepet insinuerer jo at så enkelt er det dog ikke.. Her må finnes en tittel som skiller klinten fra den egendefinerte hveten, hvilket her opptrer  i form av en bestemt gruppe bloggere, -unnskyld.. -toppbloggere åpenbart har et presserende behov for å skilles ut fra ‘bærmen’. 

En må jo som kjent både kunne gi og ta for å kunne komme noen vei i forhandlingsøyemed, så derfor har jeg utarbeidet noen forslag over mer passende, og, om jeg får si det selv, vel så flotte & velklingende tittelord dere kan velge å betegne dere med i stedet;   Trendinformant, eller Trendformidler (med eller uten ‘ledende’ forran),  Trendveiviser (ev. skjønnhetsveiviser, mote & skjønnhetsveiviser, osv),  ‘fashionista’, ‘it-ekspert’ eller så ser jeg heller intet i veien for at dere kan ta den statusmessig allerede velklingende tittelen ‘it-girls’..(?) 

 

df-foto 

 

Når dette er sagt, er jeg også nødt til å presisere at det faktisk er en rekke bloggere som i aller høyeste grad oppfyller de krav som det i følge min oppfatning følger det å med rette kunne betegnes som influencere.

Det som til sammenligning gjelder for disse bloggene, er at de retter seg mot samfunnet som sådan. Her vekselsvis opplyses det og gis synspunkter om ting som er galt/urett i samfunnet vi lever i, og går derav kort fortalt ut på å styre utviklingen i den ene eller andre retningen. -De søker rett & slett å skape en endring. -Og her er det heller ikke snakk om å videreformidle noe som allerede eksisterer, eller å føye seg inn i rekken av de som proklamerer sin støtte til politisk korrekte holdninger. Disse bloggerne formidler egne tanker, holdninger & meninger uten tanke på politisk korrekthet og hvorvidt det tråkkes på tær underveis. De er uredde, og står fullt og helt for det de sier. -Uansett! 

 Ironisk nok, har jeg imidlertid enda til gode å se ordtittelen tatt i bruk en eneste gang hos en eneste en av de jeg anser berettiget for å kunne kalle seg influencere, -noe som i grunnen får feilbruken av ordet til å syntes enda mer graverende. Så til dere dette gjelder; Tenk litt over saken, i det minste!.. 

~~~ 

 

 

 

 

 

#blogg #blogger #influencer #inflydelse #toppblogger #påvirkningskraft #forbilde #rollemodell #rosablogger #inflydelsesrik #trend #trendy #itgirl #samfunn #samtid #samtidsfenomen #samfunnsinflydelse #påvirker #påvirkere #innflydelsesrik 

 

Obama er Bin-Ladens alias der hvor Jorden er Flat!..

Reklame | Adviral

 

foto: NASA

 

Som en del av dere kjenner til fra tidligere innlegg, har jeg en manglende evne til å godta de såkaldte ‘gitte sannheter’ som gjerne prentes inn i oss med morsmelken. Selv slikt det normalt ikke stilles spørsmålstegn ved, som f.eks at demokrati er å forertekke kontra et diktatur, måtte under lupen før jeg fullt & helt kunne dele denne overbevisningen. Dette fører jo også til at jeg på en rekke områder ender opp med en oppfatning som bryter med  allmenne oppfattelsen. Jeg er med andre ord et godt over gjennomsnittet selvstendig tenkende individ, for å si det slik, hvilket er en side jeg bærer med stolthet.

Dette har som nevnt vært oppe i en rekke sammenhenger tidligere. Men i det jeg satt å bladde i et ukergammelt VG helg som var blitt bortglemt i bladbunken, blir det meg brått bevisst at det faktisk også finnes de som har tatt dette med skepsis og selvstendig tankegang for langt. – ALT for langt!..  

Det var en artikkel om den lille, men dog hurtig voksende andelen av befolkningen [den norske innkludert] som er hellig overbevist om at jorden faktisk ER flat. Vrangforestillinger som dette, er et resultat av konspirasjonsteorier fra ‘Gal-manns-land’, hvilke igjen er grunnet i at mistroen til det en blir fortalt fra ulike kilder har gått fullstendig av skaftet (mildt sagt). 

 

 

foto: plus.google.com / truth11 

 

At en betydelig del av den allmenne oppfatning av den virkeligheten vi lever i og hvordan ting og tang fungerer i større eller mindre grad er en illusjon er hevet over enhver tvil. Her kan eksempelvis nevnes at dersom det overordnede målet om å bekjempe kriminaliteten i et område [mot formodning] skulle lykkes, ville hele infrastrukturen gått lukt til helvete. Årsaken, er helt enkelt at det på den ene siden ville ført til et utall tapte arbeidsplasser innen alt fra politi, fengselsvesen, advokater, dommere, deres sekretærer, vaskepersonell, og faen hakke og hans oldemor, mens det på den andre siden ville ha ‘frigjort’ den andelen av befolkningen som besto av kriminelle.. – NAV og dets paraleller rundt i verden ville forsåvidt få et øket behov for arbeidskraft, men den positive dråpen forsvinner umiddelbart i havet med de økningene i trygdeutbetalinger som følger.. Ellers er det kommet for dagen at Saddam Hussein i sin tid iscenesatte den for ham lønnsomme Kuwait-krigen ved å sette kurdiske grupper opp mot hverandre, og galskapen som foregikk i tidligere Jugoslavia, ble i stor grad fremprovosert av topper fra flere nasjoner. Inkludert de stridende parter! Ellers syntes det åpenbart at sterke krefter sørger for at afrikanerne holder koken hva kriging angår, samt en rekke annet ‘snacks’. 

Personlig, går jeg faktisk såpass langt at jeg heller ikke utelukker at det hemmeligholdes bevis for besøk av høyerestående livsformer med utenomjordisk opphav. Hvorvidt disse består av små, grå menn som holder hus i det ikke ukjente Area 51, har jeg imidlertid ingen formeninng om, men når selveste Buzz Aldrin (mannen som trådte ut av Apollo hakk i hel med Neil Armstrong som det andre mennesket som satte sin fot på månen, (i tillegg til å være den første som tisset på utenomjordisk grunn)) forteller om at de møtte på fullstendig uforklarlige fenomen på ferden, tar en det på alvor. Han kunne videre fortelle at rapporten de avla om dette ble mottatt på en slik måte at mannskapet raskt ble enig om å holde dette innenfor gruppen, hvilket de altså har holdt inntil Aldrin altså anså at det ikke lenger var noe å tape ved å dele opplevelsen. Det er jo heller ikke vanskelig å komme på.. Bare tenk på hvordan en presentasjon av et individ hinsides vår utvikling ville fucket til religionenes virkelighetsbilde, hvilket er helt og holdent bygget opp rundt mennesket som selveste kronen på skaperverket, rosinen i pølsen, og hva det måtte være! Jeg kan iallefall ikke forstå annet enn at det vanskelig skal la seg gjøre å få skviset den blotte eksistensen av et skaperverk som stilt ovenfor vår begrensede kapasitet faktisk innehar flere av de egenskaper som hittil har vært forbeholdt Vår Herre, alias Allah! 

 

foto: apollo 11 

 

Men som sagt, hva angår dette området er kun basert på teoretiske sannsynlighetsvurderinger, og er derav ikke noe jeg har faktabaserte holdepunkter til stort annet enn tankeeksperimentering.. Poenget er imidlertid å få frem at det ikke kan utelukkes. Dette er nemmelig å anse blandt skjeldenhetene innen det utenomjordiske. – Her er det nemmelig mer galskap å finne enn noe annet område. Av eksempler kan nevnes:..

– Årsaken til at det ikke er blitt foretatt flere månelandinger, blir i de gale kretser gitt å være at Appollo 11 dumpet rett ned i en svært så ‘folksom’ og veletablert basestasjon hvor de fikk klar beskjed om at de ikke ønsket besøk, for å si det slik..  

– Det skal være utenomjordisk beboelse både på sydpolen og på havbunnen..

– Videre er det gitt å ha vært en pyramidebyggende sivilisasjon også på Mars..  

– Min personlige favoritt, er imidlertid at en rekke prominente personer generelt, og den britiske kongefamilien spesielt skal være hybrider hvor reptiler av ymse slag av ukjent(e) årsak(er) skal ha blitt  mixet med mennesket.. 

Ellers har vi alle ‘beviste’ observasjoner for at hverken Elvis eller Michael Jackson har forlatt planeten, mens Paul Mc.Cartney, derimot, etter sigende er død, hvorav hans stadige nærvær forklares med at de i sin tid så seg nødt til å sette en dobbeltgjenger inn i hans sted.. 

 

foto: NASA

 

Moralen som ligger til grunn for dette innlegget, er altså at selv de beste menneskelige trekk og sider kan dras fullstendig ut av proposjoner, slik at det som i utgangspunktet er et varemerke for intelligens, flakser hinsides utenfor det rasjonelles grenser, og langt inn i ‘LaLa -Land’..  

At intet er så galt at det ikke er godt for noe, er viden kjent, men det er vitterlig aldri så godt at det ikke er galt for noe heller!.. 

~ ~ ~ 

 

 

 

 

 

 

#konspirasjon #konspirasjonsteori #rykte #spekulasjon #spekulasjoner #rykteflom #flatearth #flatjord #jordenerflat #reptilmenneske #humanreptile #falksnyhet #falskenyheter #galskap #myte #urbanmyth #ufo #alien #månelandingen #denmenneskeligedumhet #humor #samfunn #samtid #internett #skepsis #tro #troogtvil

Ting du ikke viste om meg – Crazy edition!

Reklame | Adviral

 

 

->>>  Av prinsipp røper jeg ALDRI alderen min frivillig, og gjør dessuten det jeg kan for å holde den skjult!.. 

Intet irriterer meg mer enn at så grenseløst mye i dagens samfunn relateres til alder, både i hht lovbestemmelser & sosiale normer, For det første gjør enorme individuelle forskjeller at det blir galt på alle måter. For det andre, går det på min personlige intensjon om å bli tatt utelukkende for den jeg er som person uten at ankomsttidspunktet til planeten får spille inn.  Dette har faktisk gått så langt at selv ikke nære venner kan si hvor gammel jeg er..  

* * * * * 

 

 ->>>  Jeg har vært en fullstendig ‘space-geek’ så lenge jeg kan huske!.. 

* * * * * 

 

 

->>>  The whild side.. 

Jeg har en dragning mot det som kan kategoriseres innenfor kontroversielt, utagerende, og ‘downright crazy’. 

* * * * * 

 

->>>  Jeg har vist meg å være svært god til å håndtere krisesituasjoner. 

Etter å ha utvist evner jeg ikke i min villeste fantasi kunne se for meg at jeg hadde innen både brann & voldssituasjoner, skulle det for kun et par måneder tilbake vise seg at jeg innehar tilsvarende skjulte helteegenskaper på det medisinske plan da en besøkende plutselig falt om på jobben. 

 

 

 

->>>  Politisk, er ståstedet nær sagt så liberalt det går å komme før det begynner å vippe over til anarki.  

Hvilket har resultert i en lang rekke blanke stemmesedler ved valg, før Liberalistene endelig var listet her på berget ved siste stortingsvalg. 

* * * * * 

 

->>>  Jeg har bestandig hatt sterke meninger om det meste, like fullt som jeg er ute av stand til å holde inne med de.  

* * * * * 

 

->>>  En annen side som bestandig har vært der, er en manglende evne til å ta til meg ‘gitte sannheter’.

Selv slikt som at demokrati er en bedre styreform enn diktatur måtte under lupen, hvor alt som fantes av data ble sanket inn, for så å foreta en selvstendig vurdering, for at jeg skulle kunne dele den oppfatningen. Det er imidlertid ikke gitt at jeg ender med å dele den allmenne oppfatningen av ting, for ikke glemme at dette fører til at jeg får vite ting andre ikke er klar over. Denne viten er tidvis ubetalelig, samtidig som den rokker ved tryggheten, slik at denne siden er å anse som både en stor velsignelse så vel som forbannelse.

* * * * * 

 

->>> Jeg har bestått en online Menza -test, hvorav jeg ble spesielt invitert til de for å gjenta bedriften offisielt for medlemskap. 

Pga at jeg foretok denne testen som en avstikker i forbindelse med et datakurs, så en med en gang at min tilbakemelding skilte seg fra de andres ved at de fikk ant. rette svar m/ hva dette tilsa på IQ skalaen, mens jeg fikk vite at jeg var innenfor topp 2% av befolkningen hva teoretiske evner angår. Jeg ser imidlertid ikke noe poeng i å joine en organisasjon fordi jeg har min åpoenbare styrke innen det teoretiske, men tar regelmessige mindre tester av denne typen for ‘boosting’ av egoet (ha ha)

* * * * *  

->>>  Ved siden av det tidligere nevnte aldersfokuset, troner religion og at dette fremdeles har en sentral posisjon i vesten a-la 2018 på toppen av grenseløse frustrasjoner & irritasjoner i dagens samfunn.  

* * * * * 

 

->>>  Jeg er en flirt og en ‘oppmerksomhetsjunkie’. 

 

 

->>>  Av menneskelige sider & faktorer, er det sneversynthet og korttenkthet (jmf. den nevnte religionstroen), samt manglende evne/vilje til å gjøre seg opp meninger og oppfatninger på selvstendig grunnlag som går meg på nervene.  

* * * * *  

 

->>>  Jeg er oppsiktsvekkende dårlig til å synge! 

Dette er noe som dro seg på opp gjennom oppveksten, da jeg etter hva jeg har forstått var innenfor ‘normalen som liten.  Som en skjebnens ironi, er jeg imidlertid ganske musikalsk i hht gehør og spilling av instrument, hvilket gjør at jeg til fulle hører hvor hvor jævlig jeg låter, -men alikevel går jeg rundt å nynner og synger 24/7. Hvor fucked up er ikke det, liksom!?.

* * * * * 

 

->>> Jeg griner for alt!

Glad, rørt, trist.. You name it! – Slusene åpnes. Unntaket som bekrefter regelen, er imidlertid at de eneste emosjonelle situasjonene/settingene jeg ikke griner, er der hvor jeg burde ha gjort det..  

* * * * * 

 

->>>  Jeg anser et dyrs liv som likeverdig det til et menneske, og hva angår mine egne dyr, er de det kjæreste jeg har her i verden. 

* * * * * 

 

->>>  Jeg har en sarkastisk form for humor.  

* * * * * 

 

 

 

 

 

#personlighet #egenskaper #personlighetstrekk #særegnesider #ulikesider #ensmangesider #særegenheter #personlig #egenart #særpreg #markantpersonlighet #sterkpersonlighet #særegenpersonlighet #ukjentesider #avsløring #meg 

Godhjertet ghosting..

Reklame | Adviral

 

df-foto 

 

Hva som i dag faller inn under ghosting-begrepet, er nemmelig alt fra hva som ‘i gamle dager’ [les; 3-4 år siden] ble referert til som ‘å bare la det koke bort’ til ren ‘silent treatement’ av hva som må kunne betegnes som en kjæreste. – Og det er her jeg mener det er en enorm forskjell. – En forskjell som nå syntes å være visket ut om en legger de utallige spaltemetre som er skrevet om fenomenet de siste årene. 

Først og fremst, må en ting være klart; Det er på ingen måte greit å avslutte en forbindelse som har strukket seg over en viss tid, slik at det begynner å ligne et forhold, ved å gjøre seg utilgjengelig. Om en f.eks får ‘kalde føtter’ etter et par-tre uker med ganske intensiv dating, har en kommet dithen hvor det ikke er noen vei utenom å avslutte det hele ansikt til ansikt. Jo nærmere en har kommet dithen hvor relasjonen kan ansees som et gryende forhold, desto mer følelsesmessig bundet blir man, og med dette følger også et ansvar for å gjøre det klart for den andre parten hvor en står. Det finnes nok av de som benytter seg av denne løsningen etter måneder med dating fordi de ikke har guts til å stå frem å si det som det er. Her snakker vi er feighet på et uoverstigelig nivå, og er derav ikke hva jeg refererer til i denne sammenhengen. Men om det derimot ikke dreier seg om mer enn noen få dater, mener jeg imidlertid at ghostingen fortjener å bli sett på fra en annen vinkel.. 

 

Love Therapy and relationship recovery counseling concept as two empty trees shaped as a human head attracted together as a devoted loving couple with kissing lips resulting in a return to a healthy passionate ralation.

tinypic.com

 

La oss være helt ærlige her: I alt fra dating til ekteskapsbrudd, utgjør såret stolthet som regel en langt større del av den depresjonen eller nedstemtheten [alt etetter å ha blitt ‘dumpet’ enn de fleste vil vedkjenne seg. Når det kommer til kortvarige relasjoner, tør jeg påstå at dette er den dominerende faktor kontra bruddet på forbindelsen med den respektive personen. Her befinner vi oss på et stadie i dating-prosessen hvor vi kun har kunnet konstantere at vedkommende tiltaler oss utseendemessig, og det enda ikke er gitt noen indikasjoner hva personligheten angår som utelukker at dette kanskje kan lede til noe. Samtidig er sivilstatusen fremdeles singel, og det er derav f.eks fremdeles å anse som greit å holde en uendret kontakt med eventuelle flirter og beundrere. Men hvor flyktig og fersk den gitte relasjonen måtte være, er det fremdeles ‘noe’ med dette å bli ‘dumpet’ som setter oss ut, og i disse tilfellene, setter en ut i en uforholdsmessig stor grad, for å si det slik. -Og det er denne uforholdsmessige graden av sårede følelser all min erfaring tilsier en kan spare den andre parten for ved bare å trekke seg tilbake, og la det hele ‘koke bort i kålen’ som det heter seg. Jeg har selv gjort dette bevisst helt fra jeg begynte å date for at den respektive fyren skal kunne komme unna det hele med ‘æren i behold’. Et overveldende flertall av mine kortvarige forbindelser har skjedd på denne måten, og somregel tas tegningen såpass raskt av den andre parten at det rett og slett ikke huskes som annet enn noe som bare ‘kokte bort’, og ikke ble noe av. – Altså; Ingen taper ansikt, og dermed heller ingen sårede følelser å snakke om, hvilket i flere tilfeller også har avstedkommet med et vennskap. 

 

df-foto 

 

Ingenting vi møter på i denne verden er enten sort eller hvitt. – Det vi har å forholde oss til, et utall nyanser av grått, og som for alle andre fenomen og issues, gjelder dette selvsagt også for dating-fenomen, uansett hvor ensidig de legges frem for oss.. 

~~~ 

 

 

 

 

 

#ghosting #dating #date partnerskap #parforhold #singelliv #dårligoppførsel #anslutteforholde #brudd #bryteforhold #såredefølelser #kjærlighetssorg #dumping #forhold #kjærlighet #sexogkjærlighet #romantikk #relasjon #forbindelse #romanse #følelser #kjærlighetsforhold #samfunn #kultur #datingkultur #samtid 

 

Blogging mot mobbing [BmM]

 

 

Der går en liten stakkar,

og gråter for seg selv. 

Han blir bestandig mobbet, 

og gruer seg hver en kveld. 

Til det vonde i vente neste dag, 

av skjeldsord, hån, av spark og slag.  

 

 

 

Det går ei lita jente, 

og grubler på vei hjem.  

For hun kan ikke skjønne

hva galt hun har gjort mot dem, 

Da er det vel så, hun er for stygg og sær, 

for et liv og dets fremtid på jorden her.  

 

 

 

Om du møter en langs veien, 

som kan være en av dem.

Så må du bare vite, 

å gi trøst og en god klem. 

For med litt godhet å velte planen de har;   

om et adjø til jorden og børen de bar. 

 

 

 

 

 

 

#bloggingmotmobbing #bmm #mobbing #tiltakmotmobbing #omsorg #brydeg #medmenneske #medmenneskelighet #ødelagtbarndom #mobbeoffer #mobber #fellesansvar #samfunn #samfunnsproblem #psykiskvelferd #samtid 

Info vedrørende BmM -utfordringen får du ved å klikke deg inn her ->>  Ei Heks  <<-

Det smarteste kjønn?..

Reklame | Adviral

 

 

Årsaken til kjønnsinndeling innen idrett og konkurranser, er som vi alle vet, og heller ikke kommer utenom, de fysiske forskjellene som foreligger mellom kvinner og menn. Men der er imidlertid langt fra alt det konkureres i hvor fysikken spiller inn, hvorav flere av disse konkurranseformene går inn under sportsbetegnelsen, slik som sjakk, poker, biljard, m.m. Her går det istedet på konsentrasjon og/eller interlektuelle evner, hvilket etter alt å dømme skulle bety at utøvernes kjønn var og forble irrelevant i sammenhengen. 

Alikevel kommer en nå & da over uttalelser som viser til det motsatte, og da lurer jeg på hva som i himmelens navn ligger bak hva som for meg rett & slett oppleves som en fornærmelse, for ikke snakke om provokasjon. Jeg er nemmelig også selv blitt gjenstand for en lignende uttalelse, og selv om det er en god del år siden, koker det fremdeles i toppetasjen ved minnet.. Dette var imidlertid ikke i forbindelse med noen form for konkurranse, men deler av inntekten min kom i sin tid gjennom driften av en side som distribuerte apps, musikk, spill, osv for mobiltelefoner. Denne hadde jeg bygget opp fra grunnen av, og fikk etterhvert besøkstall som i dag ville gjort meg steinrik. Her i Norge, ble mobil nedlastninger stort sett distribuert via produsenten [mange av dere husker sikkert de uttallige annonsene for alt fra wallpapers til spill i blader osv], mens det internasjonalt var et så omfattende illegal distribusjon at en rekke firmaer etterhvert innså at det var like greit å spille på lag istedet for å kjempe imot. Dette forløp ved at de peilet seg frem til toppsidene, og inngikk avtaler som gav prosenter av salget som ble gjort via den gitte siden. – Og det var altså her jeg kom inn i bildet.. Jeg er slik skrudd sammen at når jeg først gjør noe, går jeg ‘all in’, fordi jeg raskt har innsett at dette er et område jeg kan bli god på, og det var hva som skjedde her.. Jeg lærte meg koding, for så til og med å lage scripts selv. Siden var, om jeg får si det selv, virkelig god, så sponsoravtalene strømmet på. At det kun var et fåtall jenter som drev med dette, iallefall på et noenlunde nivå, kan jeg knapt huske å ha ofret en tanke, før jeg får kommentaren som lyder “This is a fantastic site for a girl”.. Det hold seriøst på å tippe over, hvilket tilsa et motsvar som fortalte hvor skapet skulle stå en gang for alle. Problemet var bare at jeg for mitt bare liv ikke klarte å finne den rette formuleringen, da det som provoserte paradoksalt nok var skrevet i en den vennligste formen det lar seg gjøre! Hvorvidt jeg fikk knotet ned et svar tilslutt, husker jeg faktisk ikke, men en ting er iallefall klinkende klart; Enten er jeg å regne som god i forhold til alle, uansett kjønn, alder og hva det måtte være innenfor slike ting som dette, eller så er jeg det ikke. Jeg er IKKE god for å være jente, så og så gammel, osv! 

 

Spotsman.fr

 

Jeg er virkelig ikke en person som har generelt lett for å la meg fornærme eller krenke, men når det kommer til insinuasjoner som dette, så røres det helt klart ved ei nerve.. Det kan kanskje synes merkelig, men hver gang jeg kommer over utsagn av typen ‘beste kvinnelige sjakkspiller’, oppleves det faktisk like fullt som en personlig fornærmelse som den kommentaren jeg selv fikk. Årsaken er jo helt enkelt at jeg ikke evner å se forbi at det mellom linjene står å lese at kvinner ikke har de samme forutsetninger som menn i disse konkurranseformene.  For mens jeg glatt ser gjennom fingrene på slikt som det resterende i hht likelønn, og annet som gjenstår i forbindelse med likestilling og kvinners rettigheter, er det ikke snakk om at jeg finner meg i antydninger om at jeg, som kvinne, skal ha en antatt lavere IQ og mentale forutsetninger enn en mann! Der er grensen min nådd!! 

Når det er sagt, er det imidlertid på tide for meg å kare meg ut av mitt eget fornærmede ego, og ta en titt på hvordan ting & tang faktisk ER i forhold til de områdene hvor disse uttalelsene fremmes, og ikke minst; Kan det være noe sannhet i dette her, om jeg så aldri så mye kjenner antydninger til magesår bare ved tanken?.. For det er jo ikke til å stikke under en stol at alle de konkurranseformer og fagområder vi har vært inne på i dette innlegget er en sterk domminans av mannlige utøvere, med den følge at topprangeringene innenfor disse feltene også finnes en sterk overvekt av menn. Spørsmålet vi sitter igjen med, er da hvorfor??.. 

 

 

Nå har det seg slik at det nevnte VM aktuelle sjakk-esset Magnus Carlsen ble spurt om akkurat dette for en tid tilbake, hvorpå det var tydelig at dette faktisk var noe han hadde tenkt på selv! Sammen med det faktum at få kjenner forholdene rundt sjakk som han, ble utkommet et svært godt svar:.. Carlsen la for det første noe av ‘skylden’ på at menn tradisjonelt sett er mer konkurransjeinnstilt enn kvinner, hvilket igjen kommer av det generelt høyere nivå av agresjon som finnes blandt menn enn kvinner. Dette har som kjent sin årsak i urmannens behov for å hevde seg i flokken, såvel som at det var en nødvendighet i forbindelse med jakten. Videre påpeker Carlsen at sjakk jo er et krigsspill, hvilket også er en faktor som appellerer til menn av de overnevnte årsaker. Sjakkspilleren konkluderer derav at den mannlige dominansen, i allefall når det kommer til sjakk, i bunn og grunn koker ned til interesse, og hva vi biologisk sett er gitt de største forutsetninger for å interessere oss for. Carlsen viser i tillegg til et kvinnlig søskenpar som figurerer der oppe blandt alle gutta i sjakksportens toppsjikt. Disse skal ha blitt gitt interessen fra sin far i tidlig alder, for så å ha blitt trent av ham siden, noe verdensmesteren mener stadfester hans poeng. – Og jeg er enig.  Når det kommer til de andre områdene vi finner antydninger om kjønnsforskjeller der de ikke burde fremmes, vil jeg tro det i bunn og grunn har den samme forklaringen, om så ikke i like stor grad som det fremkommer i sjakk. Dette kan en jo forsåvidt også se realiteten av ved at det f.eks har vært en kraftig økning i antallet kvinnlige pokerspillere på toppnivå, og håper den samme tendensen er å finne innen de andre områdene som berammes av dette på ene eller andre måten.. 

 

 

Men før vi runder av for denne gang, er jeg imidlertid nødt til å presisere at selv om en er godt på vei til å kunne slå fast årsaken til at det nå og da ymtes frempå med ting som kunne tyde på at det såkaldt ‘svake’ kjønn er klassifisert for seg også på områder som ikke går på fysisk styrke, er det på ingen måte greit! For mitt vedkommende, liksom jeg vil tro gjelder de fleste kvinner, er slike ordlegginger, betegnelser og ytringer å anse som grove fornærmelser så vel som at de er like stigmatiserende og uten rot i virkeligheten som om det skulle dreid seg om en etnisitet vs. en annen. Så til dere i NRK og andre; SKJERPINGS!!

~~~

 

 

 

~~~

 

 

#kvinnevsmann #likestilling #intelligens #iq #mentalkapasitet #interlektuellevne #kjønnsforskjell #kjønnsforskjeller #likebehandling #feminisme #kvinnediskriminering #sjakk #mannsdominert #diskriminering #diskriminerende #kjønnsroller #likeverd #samfunn #samfunnsproblem #samtid

Stressfri & rimlig Juleshopping!

Reklame | Adviral

 

Alle jenters drømmekalendere!

[This post contains adlinks from Adviral]

 

1.Ginger Ray – Gör din egen kalender med söta meddelanden / 2.MAD – Skönhetskalender för badälskaren / 3.The Grooming – För pojkvännen / 4.ASOS – Face & Body kalender / 5.Lumene – Beauty kalender / 6.YSL – Den lyxiga julkalendern / 7.Makeup Revolution – christmas tree adventskalender

 

Gjør festbordet vakrere!

De lekreste skoene ever!

 

 

Ved å bruke koden; SINGLE30 får du hele 30% avslag på en mengde varer!

 

 

Butikken hvor jeg kjøpte min Lois Vuitton, – som er skuldervesken på bildet!

 

 

ALT innen hud, hår og make-up! 25% rabatt på ALLE varer!

 

 

 

[This post contains adlinks from Adviral]

 

Leopard Print Jackets / Cropped Bomber Jacket / Colour Block Bomber

 

 

 

 

[This post contains adlinks from Adviral]

 

 

Blazer / Kjol / Byxor

 

 

 

 

 

Også må vi jo ikke glemme mannfolket!

..For ikke snakke om oss selv! – Jeg mener.. Look smokin’ hot even when it’s freezing cold 😉

 

 

#shopping #netthandel #julehandel #mote #skjønnhet #merkevare #klær #vesker #makeup #styling #hårprodukter #hudpleie #hårpleie #shoptillyoudrop #julegaver #julegavehandel #interiør #interiørartikler #servise #middagsservise #jul #jul2018 #vinter #2019 #tilbud #rabatt #rimeligjulehandel #kvalitet #kvalitetsvarer #louisvuitton 

 

Når personlighet blir en diagnose

Reklame | Adviral

 

 

Jeg var så heldig at jeg både hadde et sett foreldre, og sognet til en skole hvor opplysning og forståelse ble lagt stor vekt på, bla.a for å forebygge mobbing og stigmatisering. I den forbindelse, ble jeg og mine medelever gitt en fullstendig innføring i kriteriene for f.eks ADHD. Disse barna, utmerket seg ved å være ute av stand til å sitte i ro, og det å kunne holde fokus på en ting om gangen. Videre, ble vi forklart, led disse barna under ikke å kunne kontrolere temperamentet sitt, og gikk derav fullstendig babanas med gjevne mellomrom, for så å komme til seg selv med en fryktelig skyldsfølelse såvel som forvirring da de husket lite fra anfallet og hva som trigget det. Dette ble oss fortalt for at vi skulle kunne gjenkjenne tilstanden om vi kom over et av disse barna, slik at vi i stedet for å skremmes vekk fra å ville leke med de, i stedet ville kunne inkludere og hjelpe.. En fantastisk oppegående stab på denne skolen som evnet å ta tak i og forebygge potensielle problemer før de oppsto gjennom kunnskap. Men for mitt vedkommende, oppsto ingen slike situasjoner i løpet av de 6 årene på barneskolen, da dette som sagt var en tid hvor en ‘adferdsdiagnose’ forutsatte et markant avvik fra normen.. 

 

df-foto 

 

I dag derimot, diagnostiseres det over en lav sko. Kriteriene for den nevnte adferdsforstyrrelsen ADHD er blitt utvannet til det å være et aktivt barn som tidvis kan slå seg vrang, bli sutrete og trasse slik jeg vil si er ganske typisk for barn under 12 år. Videre har ADD kommet opp på siden av ADHD’en, i tillegg til at  Asbergers har slått igjennom som alternativ for de innadvendte barna som gjerne har ett eller annet ‘hang-up’ innenfor et interessefelt, hvilket heller ikke er uvanlig hos barn, spør du meg.. Som om ikke dette var galt nok, har fastsettelsen av adferdsdiagnoser skutt fart i den voksne delen av befolkningen, som bla.a har vist seg svært så matnyttig for de som måtte ønske å få legal tilgang til speed istedet for de mer variable kjemiske oppkokene som er å oppdrive på det illegale markedet. Dette synes sikkert for mange å være rimelig søkt, men det er faktisk like sant som det er sagt, da jeg personlig kjenner til flere slike tilfeller. 

Når det er sagt, kunne vel igrunnen ikke dette brydd meg mindre, da jeg er av den oppfatning at ethvert menneske er herre over sin egen kropp og eget liv så lenge de ikke forvolder skade på og/eller for andre, eller utgjør en uforholdsmessig risiko for dette, og det gjør virkelig ikke de som popper et par piller for å få fart på baken, for å si det på den måten., Det som imidlertid er poenget, er at dette har gått fullstendig av skaftet, og at folk utnytter dette her for et formål som står i skarp kontrast til de gjeldene normer og regler. Videre har dette utvilsomt blitt effektive ‘knagger’ å benytte for ulike etater, det være seg for å kjøpe tid, eller i forklaringsøyemed der de må sies å ha mislykkes i oppgaven/tjenesten de er satt å utføre. Dette er faktisk selvopplevd fra da jeg erklærte meg ‘up & going’ igjen etter et møte med veggen for noen år tilbake.. 

 


df-foto 

 

For å gjøre en lang historie kort, falt jeg av en eller annen grunn ut av ‘systemet’, hvorav jeg etter å ha erklært at jeg var på utkikk etter ny jobb etter den nevnte smellen ble lovet å bli kontaktet ang et møte for å få igang denne prosessen innen et par-tre uker. Det skulle imidlertid ikke komme noen slik henvendelse, og det samme skjedde ihht det tilsvarende løftet som ble gitt da jeg, som har godt over gjennomsnittet noia for offentlige kontorer, endelig fikk mannet meg opp til å ta kontakt. Det hele kulminerer med et møte, hvorav alle de involverte i behandlingen samt de ansvarlige for arbeidsformidlingen var til stede. Dette må ha vært et av de mest absurde møter som noensinne er funnet sted på norsk jord i fredstid.. Her har det jo åpenbart skjedd en glipp i systemet som faktisk går utenfor det som kan sies å være akseptabelt innen menneskelig og teknisk svikt. Her fremgikk det ganske snart en viss desperasjon etter å få meg plassert et sted hvor den gitte blemmen kan elimineres som om den aldri var skjedd eller noe. Det hele kulminerte nemmelig i at de offentlige tjenestepersoner la frem den ene diagnosen etter den andre etter endelig ha fått igjennom et viss gehør for at jeg faktisk hadde greid kunststykket å overkomme en depresjon. At jeg ikke kunne plasseres i ADHD boksen måtte de bite i gresset å innrømme da jeg, som bla.a leste min første bok allerede som femåring, og hadde begynt å pusle med gange i det jeg begynte på skolen neppe kunne skvises inn i noe hvor konsentrasjonsvansker står nevnt blandt kriteriene. ADD’en mener jeg å huske måtte forkastes mer eller mindre av samme årsak, hvilket innebar at stressfaktoren hos NAV’s representanter var på full fart opp mot uante høyder. Nå ble ulike typer for depresjon kastet frem på måfå, for at det hele kulminerer at arrangøren av dette fesjået påkaller forsamlingens oppmerksomhet med et tankefullt “hmmm”, før han presenterer muligheten for at jeg kanskje kunne ha en mildere form for Asberger, siden dette jo var forenlig med det å gjøre seg bemerket innen teoretiske fagområder, hvorav han med nærmest dirrende røst la frem forespørselen om jeg hadde hatt noen problemer på de sosiale plan.. – Og det var her mitt normale sarkastiske selv slapp løs fra den strikte og forfinet kontrollerte ‘frognerfitta’ som tar form i det selvkontrollen tar styringen, hvorpå jeg påpekte at svaret på dette burde være åpenbart for en som hadde klart kunststykket å sitte igjennom denne seansen å svare på det som har kommet i dette freak-showet uten den minste antydning til tap av selvkontroll. Dette viste seg å være formelen for å få den stakkars legen ut av den sjokktilstanden som hadde etterlatt ham sittende som forsteinet på stolen med åpen munn i tidenes hakeslipp. Den stakkars mannen kom seg imidlertid forbløffende fort tilbake til normal modus når først forsteinelsen var brutt, og han viser seg som en kløpper i ordløs kommunikasjon i det jeg møter ham med blikket. I dette øyeblikket i tiden, får han med et nærmest umertkelig skuldertrekk vist at her er det bare å kapitulere i hht kommunikasjon, da de tydeligvis har gått inn i dette møtet med lukkede ører for hva jeg måtte si uansett. Han legger så frem forslaget om at dersom jeg går med på å ta en såkaldt psykosomatrisk undersøkelse, så forplikter de seg til å forholde seg til resultatet av denne uansett hva resultatet måtte være, liksom resten av de involverte.. 

 

df-foto  

 

I retrospekt, så skal det imidlertid sies at jeg ikke begriper hva jeg selv tenkte med i forbindelse med det fesjået som utspant seg fra det første løftet om innkallelse til møte for å få satt opp handlingsplan, og finne de mest passende stillinger hvor jeg ville kunne være deres anbefalte kandidat aldri kom, og frem til resultatet av den nevnte ‘psycho-testen’ forelå, og jobbjakten kunne begynne ca et år etter.. Jeg mener.. Hva faen var greia med å opptre som om vi levde i en verden hvor det ikke fantes noe slikt som å sende søknader, og i det hele tatt foreta prosessen på egen hånd!?.. Greit nok at arbeidsformidlerne har sine kontakter og snarveier som vil kunne redusere antall utsendte søknader osv betraktelig, men i det den utlovede igangsettelsen så til de grader lar vente på seg, burde det jo begynt å segne inn at det kanskje ville gå fortere på egen hånd tross alt.. Dette er så tafatt og gjennomgåpende flaut at jeg er tilbøylig til å tro det må være noe fundamentalt galt et sted.. Hadde de bare visst.. Da skal vi slettes ikke se bort fra at det hadde ventet en skikkelig godbit av en nyoppdagelse innen adferdsdiagnoser i bunnen;  Sporadic Idiocy Disorder – SID.. 

~~~

 

 

~~~

 

#adhd #add #adferdsdiagnoser #psykologi #psykiskdiagnose #personlighet #adferdsproblemer #barn #diagnose #diagnosering #feildiagnose #nav #arbeidssøker #jobbkonsulent #arbeidsliv #feildiagnosering #asberger #asbergersyndrom #depresjon #mentalhelse #uverdigbehandling #psykiskvelvære #psykiskvelferd #utentroverdighet #ignorert #samfunn #samtid #samfunnsproblem 

 

De Tabubelagte Tankene

Reklame | Adviral

 

 

For meg, som for alle andre, viste det seg, var fortielsen om disse innfallene aldri oppe til vurdering. Jeg tror det var på rent instinkt jeg var helt på det rene med at dette her snakker vi ikke om fra den første tanken meldte seg. Etter å ha slått ned i en som ei bombe, ble disse ideene umiddelbart kapslet inn i skam, og kastet langt bakover i bevissthetens grenseland. Ved nærmere ettertanke, er det jo ganske naturlig; Når det er sider ved deg du ikke fikser å vedkjenne deg selv, sitter det jo ihvertfall langt inne å innføre andre i det! Jeg mener.. En føler ingen umiddelbar trang til å dele at en plutselig ble slått av et ønske om at din beste venn mislykkes totalt, fikk karriæren ødelagt eller på annen måte lagt sitt liv i ruiner. Ei heller er trangen prangende for å la andre ta del i at det virkelig ikke ville vært det store tapet om den ungen ‘dævva’ for den er jo vitterlig alt annet enn søt, eller at en naturkatastrofe skulle trå til der og der å fri deg fra hele/deler av din ferierende svigerfamilie.. Det behøver ikke nødvendigvis være rettet mot bekjente heller. Det kan likegodt slå ned et ønske om et spekulativt flystyrt, skipsforlis eller terrorangrep for spenningens skyld.. I det hele tatt, kan det være hva som helst av absurde psykopatiske og narcissistiske innfall lysår unna det ens normale ‘jeg’ tenker og føler, – Absurditeter som er fullstendig morbide, og derav like ualseptable. 

 

df-foto 

 

For min del kom det temmelig overraskende på da jeg brått ‘zappet’ inn på en dokumentar hvor dette så ble nevnt under betegnelsen ‘forbudte tanker’. At det i det hele tatt var et kjent fenomen, -og at jeg derav ikke var den eneste på planeten, -iallefall utenfor asylet, som hadde denne iboende galskapen fra helvete, var uventet nok. – Men at det i tillegg ble sagt å være noe som gjelder oss alle, var mildt sagt hinsides det som kunne forestilles å kunne finnes innenfor min virkelighetsoppfatning! Det som imidlertid er helt tragisk, er at dette derav er et velkjent fenomen blandt fagfolk uten at det opplyses om til folket i det hele tatt! Kun et par ganger senere har jeg opplevd at dette med de ‘forbudte tankene’ har vært tatt opp, noe som for meg syntes helt absurd med tanke på at disse innfallene er belastende for noen og enhver, for ikke snakke om de med en frynsete psyke i utgangspunktet!  Det snakkes jo så mye om forebyggende psykologisk helsevern for tiden, og da begriper ikke jeg hvorfor et fenomen som det slett ikke er gitt at alle klarer å riste relativt raskt og greit av seg. Disse inskytelsene er av en karakter ingen som er normalt utviklet på følelses- og empatifronten vil vedkjenne seg, og opplever de dermed som ubehagelige, dermed er det heller ikke noe en åpner opp om på eget intiativ. Når det da ikke finnes noen folkeopplysning på dette, følger det at det store flertallet lever i troen (og skammen) at dette er en fryktelig ‘feilkobling’, noe djevelsk de er alene om å ha, og derav er alene om å håndtere. Det er som sagt sjokkerende nok når disse innfallene kommer for alle og enhver, og det er jo dermed all grunn til å tro at det fort kan få fatale konsekvenser for de som er svakere psykisk på en eller annen måte. 

 

 

I mine øyne, er det regelrett skammelig at dette ikke er en del av allmennopplysningen, da det rammer, og det derav er all mulig grunn til å tro, også påvirker oss alle, i større eller mindre grad. ‘De forbudte tankene’ bringer frem skammen i oss’, og slår oss automatisk som en iboende ondskap som vi ikke deler med noen andre. Faktum er imidlertid at vi deler den med alle andre, hvilket ville kommet frem dersom det bare forelå nødvendig og tilstreklig opplysning om fenomenet slik at vi delte de med andre, og dermed tok et godt steg i retning forbedret psykisk helsevern og velvære. 

~~~ 

 

 

~~~

 

 

#tanker #forbudtetanker #skam #skambelagt #ondskap #skamfullt #tabu #tabubelagt #psykologi #psykiskhelse #psytkiskhelsevern #menneskesinnet #psykiskvelvære #duerikkealene #åpenhet #fortielse #samfunn #samtid #mentalhelse