Sensur på sosiale media

La en ting være klart; Jeg er hinsidet lettet over at Donald Trump ikke lenger er mannen som har verdens stõrste atompark I sin varetekt. Mannen er unektelig sprøyte gal, og en trenger ingen doktorgrad I psykologi for å skjønne at fyren ligger kvalmende høyt oppe på det psykopatiske spekter. Men alikevel syntes det på sin plass å stille spørsmålstegn ved utestengelsen hans fra sosiale media.. 

 

 

Umiddelbart føles det unektelig som en lettelse at det endelig tas grep for å stoppe utysket. Jeg for min del, kan ikke fatte og begripe hvordan en demokratisk nasjon med respekt for seg selv kunne la valget i 2016 stå seg, da det var et utall kontroverser ved innsettelsen hvilke skulle ha medført omvalg. Dernest har det nærmest ukentlig forekommet graverende episoder som burde fått ham avsatt. Men å begrense ytringsfriheten hans, er jeg faktisk langt fra like skråsikker på om jeg kan stille meg støttende til..

Selv om det i dette tilfellet kan syntes å være av det gode å få begrenset denne mannens rekkevidde, er en nødt til å se forbi den avsky en føler angående det som formidles, og stille spørsmålstegn ved hvorvidt det kan forsvares å begrense ytringsfriheten det budskapet som formidles syntes regelrett giftig.

For om det aldri så mye føles som en lettelse at noen endelig tok grep for å få ‘stoppet kjeften’ på denne mannen, så brytes unektelig en barriære i det en plattform med tilhørighet i den vestlige verden setter grenser for hvilke ytringer som kan tillates. Ved stormingen av regjeringsbygget 6 Januar, var det faktisk Trumps advokat, Rudi Guiliani som tok til orde for combat, hvorpå Trump selv ‘nøyde set med’ å hylle den ekte patriotene I det mobben skulle til å aksjonere. At advokaten talte sjefens sak, er åpenbart, liksom det er vel så soleklart at Trumps adferd ikke er hjemmehørende i et demokrati. Men Trump gav aldri direkte uttrykk for et ønske om at stormingen skulle foretas! Så spørsmålet blir da om det er demokratisk forsvalig å kneble folk for hva som ansees for å være forkastelige meninger? For i det en trår over denne metaforiske streken, blir en nødt til å ta stilling til hvem som skal avgjøre hvilke meninger som kan- og hvilke som ikke kan aksepteres. – Og hvem skal så det være!? – De folkevalgte?? Det kan jo brått bli demokratiets endelikt i det de forbyr offentlig fremsetting av syn som strider mot deres politikk!

 

 

Ingenting I denne verden kommer I sort-hvitt, i den betydning at det aldri hverken er så galt at det ikke er godt for noe, eller så godt at det ikke er galt for noe. – Ei heller åpenbare goder som demokrati og ytringsfrihet, for selv for disse åpenbart beste styresett, følger en og annen hake med. – Og hva ytringsfriheten angår, er denne nettopp dette med at den også åpner for offentliggjøring av budskap som for det friske sinn oppleves regelrett avskylig. Skal man ha ytringsfrihet, er dette faktisk noe man blir nødt til å ha med på kjøpet, for ellers er det faktisk ikke lenger ytringsfrihet.

Jeg skal alikevel ikke påstå at utestengelsen av Trump var et brudd mot ytringsfriheten, da jeg mener det står og faller på hvorvidt mannens hyllest til ‘bærmen’ var en oppfordring til handling eller ei. For oppfordrer man til handling, er det ikke lenger snakk om en meningsytring eller formidling av ens egen sannhet/virkelighetsoppfatning. Dette spesifikke definisjonsspørsmålet, overlater jeg imidlertid til den enkelte å ta stilling til..

Tegnene som røper at PCen er hacket!

De fysiske innbruddene er på god vei til å bli passé. Ran foretas ikke lenger i form av knuste vinduer og ‘knekte’ dørlåser, men via PC’en.. Ofrene for slike hacker-angrep, er følgen ‘i beste fall’ offentliggjøring med ditto ydmykelser av privat materiale, mens det i verste fall innebærer å bli ranet til skinnet. Hva som virkelig er skremmende, er at dette er så utbredt at vi ALLE utsettes for slike angrep med jevne mellomrom. Men selv om dette ikke er til å unngå, finnes det heldigvis en del tegn som røper inntrengningen, og når en vet hva en skal se etter, er det faktisk svært så lett å oppdage, og derav få stanset angrepet i roten..

 

 

→  Du får beskjed om at antivirusprogrammet/brannmuren er avslått i det du logger deg inn på PC’en.

→  Du mottar falske sikkerhetsvarsler, hvilke kjennetegnes ved at de gjerne skal ha deg til å klikke en ekstern link og/eller grafikk/oppsett skiller seg ut fra de varslene du tidligere har mottatt fra sikkerhetssystemet ditt.

→  Passord som plutselig ikke lenger virker. 

→  Du har brått fått en betydelig økning i antallet venner/følgere på dine sosiale medie-kanaler. 

→  Nye icon dukker plutselig opp på dash-board’et ditt.

→  Pilen/pekeren beveger seg på egen hånd, og/eller web-kameraet begynner å oppføre seg atypisk.

→  Printeren (eller andre sammenkoblede enheter) fusker uten at det er noen feil ved disse.

→  Du blir ‘re-directed’ til andre sider. 

→  Filer forsvinner (slettes fra maskinen) tilsynelatende ‘uten grunn’. 

→  Du oppdager personlige data du selv ikke har lagt ut på nettet.

→  Du merker at PC’en arbeider saktere enn vanlig.