Quotes til Kvelds!

Uhjelpsaksjon til Fredrikstad-barnehage!!

Jeg leser med sjokk og vanntro om den nøden som har rammet barna tilhørende Vispen barnehage i min fødeby, Fredrikstad; De har nemlig fått utlevert en brødforsyning der det var hull i en betydelig del av skivene! – Og som barnehagesjef Kirsti Nelvik Antonsen så korrekt uttrykker; ‘Det går jo ikke an å ha makrell i tomat på ei uthult brødskive!’ Jeg mener dermed at strakstiltak bør iverksettes, liksom at årets TV-aksjon bør gå til de nødlidende barna i Fredrikstad kommune. Fuck de kriserammede flyktningene Sudan, kvinnene i Afghanistan og bekjempelse av dødlige sykdommer! For her er det nemlig barn som ikke kan ha makrell i tomat på alle brødskivene sine som lider mest!!.. 

 

 

Etter at den inntrådte krisen først ble omtalt i Fredrikstad blad, har folk vist sine sanne, egosentriske selv, der de blottet for empati sjokkerende nok har kritisert Nelvik Antonsen med referanser til både matsvinn og at dette er et i-landsproblem. Til disse, har barnehagesjefen følgende svar på tiltale (jeg siterer):

 “Folk skriver at vi kan lage ostesmørbrød av de skivene, og det er jo fint det, men vi skulle lage brødmat og vi kunne kanskje bruke en kvart del av skiva. Det skal ikke være sånn, sier Nelvik Antonsen til TV 2.

Andre har kommentert at barna sikkert ville få det morsomt med å spise brødskiver med hull i.

– Morsomt? Er det morsomt at brødet går i oppløsning? Nei, jeg vil ikke ha noe sirkusshow rundt matbordet, jeg vil bare ha ei ordentlig brødskive som gjør barna mette”.. 

Presseansvarlig for Rema 1000, Torkel Fjørtoft, legger seg akkurat så flat ovenfor TV2 som seg hør og bør for de som ikke har baller nok til å imøtegå Kirsti Nelvik Antonsen med å plassere kritikken i det perspektivet den hører hjemme, liksom å gi en vennlig påminnelse om at man faktisk må forvente at det følger noen abre med å velge et varemerke som ligger så mye lavere enn de øvrige av sitt slag. Nelvik Antonsen er jo selv inne på at det respektive brødet er fra billigmerket Prima, hvis pris jeg mener å huske ligger på en 8-9 kr. Til sammenligning, er de øvrige brødene priset fra kr. 25,- og oppover..

 

(foto; tv2)   – Et utvalg fra brødbeholdningen som ble innkjøpt av Vispen Barnehage i Fredrikstad der det ikke levnes noe tvil om forekomsten av huller i en rekke av (de ferdig) oppskjærte) skivene..    

 

Men for all del.. Slike huller skal slettes ikke forekomme i et brød med respekt for seg selv, som Torkel Fjørtoft selvkritisk uttrykker på vegne av Rema 1000..

dagens blogg; HVIS JEG VAR DEG! [christine emilie *2*]

Fordi det er hakket mer tidkrevende å skulle innta rollen som bloggeren selv, kontra ‘bare’ å skrive en omtale, blir man i denne runden værende dagens blogg i to dager, hvor man på dag en blir utropt som vinner, mens innlegget som utgis i vedkommendes spirit ferdigstilles den påfølgende dagen.

 

Så nå skal det altså komme for en dag, for dere så vel som for meg selv, hvorvidt jeg evner å være noen andre enn meg selv!..  Den første delen av denne runden, åpenbarer seg  umiddelbart om du klikker   

           –>>> HER! <<<–

 

 

CHRISTINE EMILIE! 

 

Også skulle også den dagen komme da jeg skulle debutere som håndarbeidsblogger!.. I den anledning, vil jeg takke Asbjørn for å ha gitt meg det nødvendige verktøyet, so to speak, til å komme unna med dette her i det jeg har glemt (les;fortrengt) mine strikkekunster etter å ha bragt verdens styggeste hodeplagg til verden i 8 klasse, og Christine selv for å ha gitt oss innblikk i Kokkejævelens mindre gjennomtenkte øyeblikk..

 

 

GARTNERJÆVEL!

Som en del av dere sikkert husker, så begikk mannen den ultimate forbrytelse ved å ‘forveksle’ strikkepinnene mine med grillspyd for en tid tilbake. Jeg var jo selvfølgelig rasende, men klarte med tid og stunder å komme over det etter å ha latt ham lide sånn passe lenge. Men hva tror dere han lærte av episoden!? – INGENTING!

Vel.. Han ser ut til å ha fått med seg at strikkepinner ikke er grillspyd, med hva hjelper det, når mannfolk er ute av stand til å se forbi detaljer? Altså skjønte han ikke at strikkepinner ikke skal brukes til NOE utenom å strikke med!

For DETTE var synet som møtte meg i det jeg skulle til å vanne plantene mine i morges:

 

 

Strikkepinnene mine som blomsterpinner! Ikke bare har skitten trengt inn i treverket! Den nederste er også brukket i enden! Disse var det siste paret jeg hadde igjen etter x-antall slike episoder, og jeg kan love dere det er en viss  kokk-, -eller skal jeg si gartner, som ligger jævlig tynt an her nå! For nå får jeg nemlig ikke fullført noen av UFOene mine på strikkefronten før jeg får tatt turen ned i garnbutikken og kjøpt nye.

Men nå vil ikke dette si at jeg ikke har andre UFOer liggende som kan fullføres! Jeg har nemlig også en perleboks full av prosjekter som bare ligger og venter på å ferdigstilles;

 

 

Bla.a dette armbåndet som mangler lås og festering.. Vel.. Når sant skal sies, er hele denne boksen en eneste stor UFO hele greia!

 

 

Mesteparten ble nemlig innkjøpt for den første lock-down perioden der nede på Østlandet. Men siden vi ikke hadde noen lock-down her før på våren dette året, så består esken fremdeles av planer som ikke er satt ut i livet. Så da er det bare å gå i gang!

Har du noen smykke-UFOer liggende?

 

Ønsker deg en fin dag! 🙂

 

Instagram

Facebook

Mannen

Alias (Gry H.)

 

Quotes til Kvelds!

dagens blogg; HVIS JEG VAR DEG! [christine emilie *1*]

I denne omgangen av ‘Dagens blogg’, vil man i realiteten inneha den fornemme tittelen i to dager, der man på dag en blir utropt som vinner, mens innlegget som utgis i dennes spirit ferdigstilles den påfølgende dagen.

 

..Nummeret som åpenbarer seg i det jeg bretter ut papirkulen som avgjør hvem som blir sentrum for det kommende ‘identitetstyveriet’ er:.. 

20

..og bloggen som innehar denne listeplasseringen på dagens toppliste (hos blogg.no) er:..

 

 

CHRISTINE EMILIE! 

 

Her får man altså knapt fullført den ene episoden av ‘Gry faker ting hun ikke kan’ før en står ovenfor den neste! I gårsdagens innlegg, så var jeg Mette Josteinsdatter, en mesterlig naturfotograf i storslåtte omgivelser, og nå skal jeg fremstå som om jeg kan både strikke, sy, og gud vet hva jeg ikke kan noen av delene av!..

Men til alt hell, så kommer imidlertid Christine med en redningsplanke, so to speak, i det denne dama er hun vi i årevis kjente som ‘kjærest’ fra bloggen til en viss kokk her på blogg.no, for så at hun ble ‘konemor, før hun altså selv til slutt ble sugd inn i mannens bloggunivers i vinter en gang. (- Hvilket du kan lese deg opp på i ‘dagens blogg’ -omtalen av denne utgivelsen ved å klikke HER. Så om.. ehh.. – Når alt annet skjærer seg, så inneholder denne utgivelsen også rikelig med morsomme hverdagshistorier hvor jeg alltids kan finne en eller annen ugjerning å pinne på denne mannen, som tross alt har en misforståelse av strikkepinner som grillspyd på merittlisten sin..

– Og når jeg i tillegg kan bekrefte at jeg både er den stolte eier av minst ett garnnøste, i tillegg til en boks inneholdende x-antall ‘ufo’er, i form av uferdige smykke-prosjekter, så er det nesten så jeg har troen i det jeg tar fatt på identitetstyveriet av Christine Emilie..

10 sjeldne egenskaper som krever null talent!!

Kan du bevise at du innehar følgende 10 egenskaper, er du garantert å stige i gradene på jobben oftere enn du skifter undertøy, for ikke snakke om at de også kan føre til at du får drømmejobben du i utgangspunktet ikke er kvalifisert for.. De følgende 10 egenskaper, er nemlig de en arbeidsgiver setter aller høyest, fordi de er forbundet med stor lønnsomhet, – og det tilhører de ytterste sjeldenheter at en person innehar hele ‘pakken’. Klarer du å bevise at du innehar samtlige av disse 10, vil det rett og slett si at markedsverdien din vokser seg opp til uante proposjoner! – Og det som er så rart, er at ingen av de hverken krever et minstemål av utdanning, erfaring, eller et snev av talent!.. 

 

 

1)  Vær på plass til rett tid! Det være seg på jobb såvel som til private avtaler.

2)  God arbeidsmoral! Bestrebe deg på å være den flittigste/mest effektive arbeideren i lokalet. Kom tidlig, gå seint, og lær deg å mestre dine svake sider.

3)  Grundighet! Vis at du har yrkestolthet. – Ikke gjør ting halvveis og/eller slurvete, men gå ‘all in’ for enhver oppgave du settes til.

4)  Kroppsspråk! Bestrebe deg på en god kroppsholdning; Rett deg opp i ryggen! – Og ikke sitt som en ‘melsekk’ på stolen; Når du samtaler med noen, len deg innover, og lytt til det de sier. Sørg for øyekontakt, og vis interesse!

5)  Energi!  Sørg for at du stiller ‘up to speed’ ved hjelp av nok søvn, regelmessig mosjon/trening og et sunt kosthold. Vær i bevegelse, og sørg for at ting går fremover i hht det du driver med.

 

 

6)  Humør og innstilling!  Vær blid og positiv i møte med mennesker både på jobb og privat! Ike la deg knekke av kritikk eller at noe går deg i mot. Bestrebe deg heller på å se det som en erfaring som vil tjene deg i det lange løp. Om du har noe du vil ta opp/kritisere, legg frem dette på en saklig måte ovenfor den/de gjelder ved dagens begynnelse, slutt, eller i pausen.

7)  Lidenskap! Ved å utvikle en lidenskap for bedriften du jobber for/arbeidet ditt, gjør at ditt glødende engasjement både vil appellere til kundene, samt at det vil smitte over på de øvrige ansatte.

8)  Lærevillig!  Vis ydmykhet, og vilje til å utvikle deg. Ikke gå rundt i den overbevisning om at du kan alt og vet alt, men bestrebe deg heller på å lære noe nytt hver dag, slik at du ikke vil stagnere.

9)  Gjør det lille ekstra!  Mens den gjengse arbeider bestreber seg på å kunne leve opp til det som forventes av den respektive stillingen, så sett deg heller det mål for øyet at det som kreves og forventes av deg, er det aller minste du kan akseptere av deg selv i løpet av en arbeidsdag. Se etter ting som bør gjøres, og ta initiativ!

10)  Still forberedt! Sørg for at alt er klappet og klart i det arbeidsdagen begynner! – Gjør ‘hjemmeleksen’ din, og ikke still på møtet uten å ha lest deg opp på forhånd!

dagens blogg: HVIS JEG VAR DEG [mette josteinsdatter *2*]

Fordi det er hakket mer tidkrevende å skulle innta rollen som bloggeren selv, kontra ‘bare’ å skrive en omtale, blir man i denne runden værende dagens blogg i to dager, hvor man på dag en blir utropt som vinner, mens innlegget som utgis i vedkommendes spirit ferdigstilles den påfølgende dagen.

 

Så nå skal det altså komme for en dag, for dere så vel som for meg selv, hvorvidt jeg evner å være noen andre enn meg selv!..  Den første delen av denne runden, åpenbarer seg  umiddelbart om du klikker   

           –>>> HER! <<<–

 

 

METTE JOSTEINSDATTER! 

 

Ja, da var det altså dags å debutere som mesterfotograf. – Hvilket jo er interessant nok i seg selv, men siden jeg ikke engang har de motivene jeg ikke ville klart å fotografere tilgjengelig engang, så blir vi nok nøst til å improvisere litt hist og her..

 

TANKESPINN INNE I DAGEN!

 

God ettermiddag, Norge!

I det selv jeg har vært våken en stund,

spinner tankene.

Mine tanker, som spinner

rundt om hvilken tomhet de må føle,

de som ikke tenker sine egne tanker.

De som har tapt evnen til å danne seg egne meninger,

om alt fra rett og galt, til hvilke klær og hårfrisyre

man liker og hvilke en ikke liker.

Det er noe stusslig ved det å la trenden

og/eller flertallet avgjøre hva en skal syntes og mene.

Og rent frem patetisk blir de stakkarene som

må kopiere en personlighet fra andre.

Kopier er stakkarslige plagiat.

Og et plagiat kan aldri måle seg med originalen!..

 

Asfaltløven er en svært sjelden art, og er faktisk blitt forvekslet med huskatt og Norsk skogskatt. Men asfaltløven er både større og sterkere (veier 8-9 kg), og derfor styrer de revirene sine med jernpote. De kan imidlertid bli svært knyttet til sin menneskeforelder, hvilket er tilfellet for Kim Jong-pus, aka Rusken på bildet.

Katte-hunden Tufsa er litt skeptisk..

 

Lag deg en nydelig Mandag!

 

Plass nr. 15 = BUNNYTRASH

Plass nr. 31 = GRY (GRYENDE) HENRIKSEN

Plass nr. 64 = METTE JOSTEINSDATTER.

#mandag #juni #hvisjegvardeg #dagensblogg

 

Quotes til Kvelds!

Si Unnskyld!!

På papiret, gir Grunnloven oss rett til fritt få ytre hva enn vi måtte mene her til lands, men jeg kan ikke hjelpe for en stadig sterkere følelse av at dette kun gjelder nettopp på papiret..  I utgangspunktet står denne retten like sterkt som den demokratiske styreformen, men er ytringsfriheten, som faktisk utgjør en vesentlig del av det fundament Norge er bygget på, i ferd med å reduseres til å bli noe tilnærmet en papirbestemmelse? Dessverre kommer jeg ikke forbi at det faktisk ser slik ut.. 

 

 

Kontroversielle uttalelser blir avkrevd en beklagelse: 

I det politikere- eller andre i ledende stillinger og/eller offentlige personer uttrykker en mening av det kontroversielle slaget, et synspunkt som strider mot det som innehas av det store flertallet, blir vedkommende avkrevd en unnskyldning. For på klarest mulige vis å få frem poenget her, så velger jeg å eksemplifisere dette med et nylig inntruffet tilfelle der jeg (som en sjelden gang) er enig med den politisk korrekte allmennheten, og ditto uenig i den respektive uttalelsen:

Tidligere landslagstrener, Åge Hareide, gikk nemlig tidligere denne uken ut med at Pridemarkeringer ikke hadde noe i fotballen å gjøre. Her mener jeg, som så mange andre, at Hareides uttalelser er regelrett sjokkerende, i det (herre)fotballen er blant de idretter der det ansees som desidert vanskeligst å stå frem som homofil. Jeg begriper virkelig ikke hvordan fotballprofilen kan forsvare et slikt standpunkt, og tar derfor sterk avstand fra dette. Men burde han gå ut med en offentlig beklagelse? – NEI! – Såfremt dette er Hareides ærlige mening, er det faktisk hans grunnlovgitte rett å få gi uttrykk for denne, uansett hvor stikk i strid dette synet er i forhold til det som innehas av både Abid Radja, meg, og flertallet av Norges befolkning! Det er vitterlig ikke i ytringsfrihetens ånd at en av landets fremste politikere går ut og krever at en borger trekker tilbake sine uttalelser!

Forbudte krenkelser og “krenkelser”.. 

Videre, har man dette med at det er forbudt å uttale seg krenkende ovenfor en gruppe på bakgrunn av dennes hudfarge/etnisitet, kulturelle bakgrunn, seksuelle legning, kjønn, og religion. – En bestemmelse som ved første øyekast ser riktig så velbegrunnet og flott ut, da vi jo hverken ønsker at man skal kunne ture frem med hverken mobbing eller reinspikkede nazi-bevegelser! Men hva som tar seg godt ut på papiret, er ikke bestandig like flott satt ut i praksis..

Dvs. Her er det noen punkter som forsåvidt holder vann dersom disse forbudene praktiseres kun i hht slik loven bestemmer. Hva hat- og nedsettende uttalelser rettet mot kjønn, seksuell legning og hudfarge angår, kan jeg ikke se som meningsytringer, så disse kan forsåvidt passere. Men når det kommer til religion spesielt, men også til kulturell bakgrunn, så får jeg problemer med å se hvordan denne bestemmelsen kan forsvares, da inkluderingen av disse faktorene gjerne gir seg begrensende utslag i hht å kunne uttale seg fritt i slikt som innvandrerdebatten, og statsstøttet religion. (Dette er behandlet i et eget innlegg som vil poppe opp dersom du klikker HER). Videre, kommer jeg heller ikke bort i fra hvordan bestemmelsen vedrørende hets på bakgrunn av hudfarge/etnisitet, hvilken jeg i utgangspunktet er enig i, har vist seg å bli dratt så til de grader ut på viddene i praksis, der nevnte ‘drahjelp’ består av uskrevne lover i hht hva som regnes som ‘hets/nedsettende bemerkninger’ hva folk med et annet etnisk opphav enn det vest-Europeiske angår.

Faktisk har dette gått så langt at ‘people/person of color’ er den eneste betegnelsen for denne gruppen som finnes i mitt samlede vokabular (hvilket vil si flytende norsk/dansk, svensk og engelsk, i tillegg til noen svært begrensede restanser av skoletysk og -fransk) som jeg er trygg på befinner seg innenfor det aksepterte i skrivende stund! Her må jeg også ta med at ingen har uttrykt sterkere motstand for bortfallet av betegnelsen ‘neger’ enn en god venn av meg, da han anser det som en regelrett fornærmelse at man ikke lenger fritt skal kunne benytte seg av det beste uttrykket for å beskrive hans utseende. – Og jeg kunne ikke vært mer enig! For som han sier det, er det ikke noe ord som kan benyttes som er i nærheten av å få en til å føle seg mer nedtrykt enn å se folk der de stammer og stotrer i febrilsk jakt på en betegnelse som fritt kan benyttes for å beskrive ens utseendemessige trekk. I hans øyne, innebærer det rett og slett at man i det norske samfunnet liksom ikke skal vedkjenne seg at en har en mørk hudfarge og sort hår med krøller..

 

 

Ytringsfrihet forutsetter faktisk en total aksept av meninger som er stikk i strid med våre egne. I det en begynner å sette begrensninger for denne, er vi intet mindre enn kjørt. For selv om disse første begrensninger kan fremstå riktig så noble og samfunnstjenelige, så er og blir dette bare et første steg i så måte. – Og vi er allerede nådd dithen at man ved neste korsvei er nødt til å ta stilling til hvem som skal sette standarden for hva som skal være lov- og hva som ikke skal være lov å mene..

Når folk i ytterste konsekvens tvinges å fratre sine stillinger pga. at de har uttalt seg i strid med det rådende syn blant det store flertallet, eller at de kan hetses med fullt fritak fra den nevnte bestemmelse om at man ikke har lov til å fremme hat eller nedsettende bemerkninger rettet mot.. så er vi godt på vei mot avgrunnen. Det er enda ikke for sent å redde seg, men dette krever at vi alle evner å se såpass utenfor ‘eget hode’ at vi ser verdien av at våre argeste meningsmotstandere også får uttale seg fritt i offentligheten.. Dessverre har jeg så langt i fra noen klokketro på at en samlet befolkning skal kunne imøtegå folk som f.eks Kari Jaquesson, Svein Østvik (Charter-Svein), eller nevnte Hareide på en saklig måte, der de ikke lar uttrykt uenighet innvirke på det å respektere deres rett til å fremme sine synspunkter.