Jul = Mamma

Reklame | Adviral

Bortsett fra to nissemagneter på kjøleskapet som jeg like greit kan tilstå har sittet pal siden i fjord, og en beskjeden stjerne i vinduet, er leiligheten min ribbet for julepynt. Det er ikke fordi jeg ikke liker julen, men rett & slett fordi julen ikke kommer til denne leiligheten. Jul er nemmelig et årlig fenomen som kun befinner seg hjemme hos mamma.. 

 

 

 

Broren min er på samme viset, og sammen reduseres vi til to 10-12 åringer igjen i det vi trår over terskelen. Vi har begge opplevd julefrie desembre da vi var unge og naive, og inbildte oss at vi kunne feire jul hos kjæresters familie som alle andre. Men som på så mange andre områder, er ikke en Henriksen støpt i den normale formen..

Vi lærte dermed fort at et potensielt kjærestekrav om felles julefeiringer tilbragt annenhvert år hos den utkåredes familie er en dealbreaker vi rett & slett ikke kan leve med; Enten får de bli med til mamma, ellers får vi tilbringe julekvelden hver for oss. -Enkelt & greit!

 

 

Broder’n har imidlertid klart å finne ei dame som umiddelbart la sin elsk på den Henriksenske julen, dog i en mer voksen, tro mot normalen -form. Hun har dermed blitt mammas medsamsvorne i den ellers umulige oppgaven med å jage to forvokste 10 -åringer bort fra pakkehaugen under treet samtidig som det lages mat..  -Og mens vi er inne på dette med gaver.. Jeg tør faktisk gå så langt som å påstå at vi trolig befinner oss helt i toppen blandt de hvis antall gaver i voksen alder er tettest opptil barndommens trailer-lass.  Det behøver hverken være dyrt eller spektakulært, bare det er pakket inn. Her velges altså kvantiteten glatt over kvaliteten, om så skulle være..

 

 

Når sant skal sies, er julen også en årlig påminnelse på at mitt valg om ikke å få barn, antagelig er det mest riktige av alle de livsvalgene jeg har gjort.  Den rimelig usjarmerende sannheten er nemmelig at jeg ikke begriper hvordan jeg skulle kunne gi fra meg rollen som ungen på julaften sånn uten videre..

  • Og med dette, gjenstår det bare å ønske dere alle en riktig så barnslig God Jul!

~ ~ ~

 

Forfengeligheten overvinner alt!

Reklame | Adviral

For et par år siden, gjorde et forkjært fall på isen at jeg for alvor ble bevisst min egen forfenglighet, da denne viste seg å overgå selv den smerten som følger av at et korsbåndet i kneet ryker..  

 

 

Desverre er strøingen av fortau og gang/sykkelstier mildt sagt mangelfull, så det er praktisk talt umulig å komme seg gjennom en vinter uten å ha gått i bakken.  Selv tilhører jeg heldigvis de som har en god fysikk, og dermed slipper unna med at det kun gjør litt vondt i stjerten der og da, men selv for de spenstigste hender det jo at møtet med ‘Moder Jord’ blir litt mer brutalt enn som så.. For mitt vedkommende, fant altså dette møtet sted da jeg for et par førjulstider tilbake,  da jeg enda er ung & dum nok til å gå med hunden min iført sneakers i det et nyankommet lag med puddersnø har lagt seg over ustrødd speilis..

Plutselig var det bare som om selve jordskorpen bare søskes vekk under føttene mine, -fra siden, slik at en går inn i den brøkdelen av et sekund lange luftferden med den mest uheldige vinkling. Jeg, som i tillegg til selv å ha bedrevet idrett på topp junior-nivå, har sett nok håndballkamper til at jeg allerede i svevet innser hvor dette vil ende da kneet blir gitt en særs uheldig innover-vridning. – Og ganske så riktig.. Antagelsen ble umiddelbart bekreftet i det de respektive nervetråder får sendt sine smertesignaler til hjernen [-hvilket i praksis vil si det samme øyeblikket møtet med moderplaneten inntreffer], da disse er av en helt annen karakter enn de som vanligvis inntreffer ved standardfall på baken. – Nå er det nemmelig som om et sverd blir kjørt rett inn i kneet!

 

 

Det er vondt som faen, i tillegg til at jeg innser at det ikke behøver å være selve beinet som er brukket for at ‘reisverket’ skal svikte, men at også det som binder reisverket sammen medfører en viss funksjonssvikt i så  måte; Det respektive beinet var nemmelig ikke bare utsatt for smerten som følger et metaforisk sverdhugg tvers igjennom kneet. -Det er også fysisk ute av stand til å bære sin del av lasset, for å si det sånn, så jeg hadde kun et bein til hjelp for å komme tilbake til vertikal stilling..

  Men det er imidlertid hverken smerten i seg selv eller skaden [som jeg nå er fullstendig klar over omfanget av] som sådan som ligger til grunn for den panikkartede tilstanden jeg befinner meg i der jeg ligger og spreller! Det er nemmelig slikt som følger et normalt ‘sammenskrudd’ sinn..  For mitt vedkommende, var imidlertid panikkfølelsen relatert til det faktum at skaden vanskeliggjorde det å reise seg umiddelbart når jeg kun befant meg en 20-30 meter inn på stikkveien som går bak huset! – Og da selvsagt i linjalrett vinkel og uten en dritt skjerming for tilsynet fra den svært trafikkerte forbipasserende gaten, – midt i ‘beste sendetid’, og da på toppen av alt på den travleste tiden i året; Det var dermed ikke til å unngå det forkvaklede scenariet som følger av at den ufrivillige luftakrobatikken blir sett av noen, og derav føre til bekymring hos godhjertede forbipasserende med  ditto tilbud om å hjelpe.

..- Og det er nettopp denne velmenende, godhjertede, og i dette tilfellet i aller høyeste grad også tiltrengte hjelpen som for enhver pris må unngås for iallefall å redde stumpene av mitt forskrudde æresbegrep nå som fallet ugjennkallelig var blitt observert!..

 

 

For mitt vedkommende, trigger forfengeligheten rundt det å ‘holde stilen’ en drivkraft uten sidestykke. -En drivkraft som det ville vært særs praktisk med en ditto nytteverdi om den hadde kunnet komme til uttrykk i andre sammenhenger her i livet, for da ville denne bloggen etter alt å dømme tilhørt landets rikeste for foregående år..

Istedet fører denne drivkraften, som ellers ligger sørgelig brakk i et sinn som er for dovent til å bry seg med andre og høyere ambisjoner enn det som kreves til å dekke de daglige behov og lystbetonte gjøremål, til at jeg med viljestyrken til en verdensrekordholder går ‘all in’ for å komme opp i stående stilling.  Siden det skadde beinet ikke kan benyttes til selve reisningen, vil denne oppgaven nemmelig kreve at alt som kan oppdrives av smerter må overvinnes i det dette kneet må bøyes og settes i bakken for å få satt foten på det andre i bakken. -Og dette uten så mye som en rykning i munnviken!.. Hunden min, Ferrari, er til tross for sin begrensede størrelse (cairn-terrier) til uvurdelig hjelp, da han har innsett de tobeintes generelle ubrukelighet for bevegelse i alt annet enn flatt, fast og støtt underlag, og begynner å trekke fremover.. Dessuten er han en rødslig kar for rasen som virkelig misliker kombinasjonen vind og nedbør som det er denne dagen. Han er dermed oppsatt på å komme inn igjen umiddelbart etter å ha fullført sitt fornødende, og når jeg da kun er en 50 kilos spirrevipp, blir hans bidrag ubetalelig..

 

 

Jeg er gudsjelov ikke mer korket enn at jeg skjønner at jeg må tilbake til den langt tryggere hovedveien for å komme frem til målet ca 150 m unna. Men er man gal, så er man gal, for det som opptar meg der jeg nå atter engang befinner meg i stående stilling, og det med et ubesværet uttrykk i ansiktet, er at det gudsjelov ikke er mindre glatt enn at den uungåelige haltingen  delvis kan kamufleres gjennom å ta ‘vinter-vaggen’ til et helt nytt nivå ved at Ferrari mer eller mindre fungerer som trekkhund med meg skliende på et uskadd bein bak. Jeg er som sagt intet mindre enn et unikum når det kommer til å holde stilen, så at det skadde beinet gudsjelov i det minste har vist seg kapabelt til å kunne holde balansen i oppreist positur, er faktisk nok til at jeg kommer meg frem uten å pådra meg ytterligere sympati og bekymring! Jeg kunne dermed med lettelse lene meg tilbake i taxien til legevakten, for derav enda mer lettet å legge beinet i strekk over sofaen den  salige legale narkorus som ble gitt meg under dette besøket, vel vitende om at stilen kom relativt velberget fra det hele. -Og det er tross alt det viktigste!..

~ ~ ~

 

 

 

Hold deg til saken, Mads!

Reklame | Adviral

I mine øyne har, -og er Mads Hansens korstog mot ‘rosabloggerne’ og deres bidrag til å gjøre verden mer overfladisk vært like viktig som nødvendig. Dette forutsetter imidlertid at han holder seg til saken, hvilket jeg ikke kan si gjelder de siste innleggene med fokus på det siste tilskuddet til TV2 livsstil -serien Bloggerne, Martine Lunde og hennes kjæreste, Aleksander Setersdøl. 

 

df-foto

Mens kritikken mot eksempelvis de mest besøkte ‘rosa-bloggerne’ har vært rettet mot deres bidrag til å normalisere plastiske inngrep i tillegg til å skape et forskjønnet virkelighetsbilde gjennom retusjering av bilder uten å opplyse om dette, bærer de siste innleggene mer preg av latterliggjøring enn noe annet. Hverken Lunde eller kjæresten har nemmelig gjort noe galt eller kritikkverdig, hverken på blogg eller øvrige sosiale medier!

 

VG  [Mads Hansen]

Det forste ‘angrepet’ på Martine Lunde fant sted for en  snau uke siden, hvor Hansen gjorde et poeng ut av at hennes siste innlegg på Instagram stort sett har vært sponsede. Jeg skal være den første til å innrømme at jeg syntes sponsede blogg-innlegg av typen som er ren reklame, er noe skikkelig herk. Men Instagram er nå en gang en ren bildedelingstjeneste, og da er det fullstendig irrelevant hvorvidt det opplyses om hvor lip-glossen som brukes kommer fra eller ei. Når det er sagt, er også min mening i så henseende fullstendig irrelevant i denne sammenhengen, da Lunde har fulgt alle regler om merking av disse til punkt og prikke. – Og følger en de gjeldende regler og oppfordringer, skal en heller ikke henges ut slik det gjøres her!

 

TV2  [Aleksander Setersdøl & Martine Lunde]  
 

Det andre innlegget på Hansens Instagram-konto ble lagt ut for et par dager siden, og tar utgangspunkt i et intervjuv med de to hvor Setersdøl åpner opp om sin flyskrekk, og de utfordringene dette har ført til i forholdet til Martine Lunde, da de har hatt sine bosteder i henholdsvis Bergen og Oslo. Mads Hansen gjør så dette om til en reality-kjendis’ fobi for å bli glemt.  Det hele er jo humoristisk ment, men jeg kommer liksom ikke forbi en ekkel følelse av forsøk på latterliggjøring når det legges ut rett i etterkant av den nevnte kritikken av kjæresten..  For heller ikke Aleksander Setersdøl har gjort noe kritikkverdig i så måte, og det eneste han har ‘gjort for å forbli i rampelyset etter deltagelsen i Paradise Hotel er å holde fast ved kjæresten, som allerede var en kjent Instagram-profil før hun sjekket inn på det nevnte hotellet.

 

df-foto

De siste danenes Instagram-innlegg om Martine Lunde og kjæresten Aleksander er imidlertid ikke første gang jeg har reagert på at Mads Hansen har gått utover det som har vært målet og utgangspunktet for den kritikken som har vært rettet mot kjente profiler på blogg og i sosiale medier. Allerede i høst gikk han etter min mening utenfor rammene for det som er berettiget, og derav greit, da han rettet blikket mot blogger og YouTouber Isabelle Eriksens retusjering av bilder som ble lagt ut på bloggen. I utgangspunktet utgjør jo denne typen bilderedigering en del av det saken dreier seg om, men under forutsetning  av at det ikke opplyses om at dette gjøres. Eriksen har imidlertid dedikert hele innlegg til hvordan hun retusjerer bildene sine ved flere anledninger, og dermed forsvinner også grunnlaget for det som er blitt lagt ut om henne på Hansens Instagram.

 

VG-TV  [Isabelle Eriksen]  

Jeg håper virkelig Mads Hansen henter seg inn igjen, og i fremtiden vil holde seg til saken, og eventuelt nye saker som rettmessig måtte dukke opp i fremtiden, da hans innsats har bidratt til at den usunne trenden som har vært nå later til å være i ferd med å snu. Fortsetter det imidlertid i den tendensen vi har sett den siste tiden, er jeg redd han reduseres til faktisk å BLI den mobberen han urettmessig har blitt anklaget for å være..

~ ~ ~

 

 

#blogger #bloggere #rosablogg #kritikk #influence #influencer #kroppspress #inngrep #plastiskkirurgi #retusjering #bilderetusjering #moderering #bildemoderering  #urealistiskkroppsideal #kroppsideal #trend #press #samfunn #samtid #samfunnsproblem #samfunnssynser #rikssynser #sosialemedia #instagram #instagramprofil

Førstehjelp ved Julekriser!

Reklame | Adviral

Glade Jul, og vi klapper i hendene, går rundt det grønne, glitrende treet mens vi fulle av forventning og overskudd vasker vårt tøy i skinnet av stjernen du ser over taket der hun der jordmoren bor.. – Vel.. Det er dette bildet vi har av julen, men for de fleste av oss, går ting gjerne langt mindre idyllisk og knirkefritt for seg. Ved nærmere ettertanke er det jo faktisk så at julen også har en rekke kriser på lur. Men fortvil ikke! Jeg har nemmelig løsningen på de vanligste.. 

 

¤ KRISE ¤  Du sitter i stuen iført joggebuksen og sipper deg gjennom Love actually med et glass gløgg i hånden i det det ringer på døren. Utenfor står ‘tante Gudrun’, som har kommet for å gi deg julegaven det lyder som en selvfølge dere skal utveksle. Du har imidlertid ikke fars gamle tante på gavelisten i år, – liksom hun ikke har vært inkludert de foregående år. – HVA GJØR DU??

Du sørger for å ha et par innpakkede ‘nødgaver’ i huset året rundt, da denne knipen like fullt kan oppstå i forbindelse med alt fra runde fødselsdager til vertinnegaver ved plutselige invitasjoner. Det bør være noe som passer seg å gi til alle, og til alle anledninger, som f.eks konfektesker & vinflasker.

 

~ ~ ~

 

¤ KRISE ¤ Det er skoleavslutning, og/eller julefest hos venner og du forventes å bidra til bevertningen,  det være seg med bakverk, salat/dressing, eller hva det måtte være av det hjemmelagede slaget. Du har imidlertid glemt hele driten, og må ofre nattesøvnen dersom du skal rekke å få dette gjort. – HVA GJØR DU??

Du kjøper ferdig, for så å dra på med noe pynt, ekstra smakstilsetning, eller hva det måtte være. Eksempelvis er slikt som løk, ketchup & sennep glimrende tilsetningsremedier i ferdigsauser og dressinger, mens en dæsj krem fulgt av bær, overstrødd med melis får desserter og kaker til å se ut som ‘a million bucks’.  

 

~ ~ ~

 

¤ KRISE ¤  Du er blakk som ei kirkerotte men langt fra i mål med gavene. – HVA GJØR DU??

Begyn å ta vare på slikt som bøker, o.l du ellers ville byttet, eller avse å inkludere sengesett nummer 28 i samlingen din for så å benytte disse tingene som gaver ved en senere anledning.   

 

 

¤ KRISE ¤  Å brøyte deg frem i mengden som allerede sloss mot hverandre såvel som mot vrangvillig tape, ubrukelig papir & bånd som streiker mot påtvungen krøll ved pakkedisken var rett & slett mer enn du var i stand til å klare med sinnet i behold under gårsdagens helvete av en handletur etter jobb.  Desverre var ikke muligheten for at huset faktisk er rensket for innpakningspapir med tilbehør i dine tanker.. – HVA GJØR DU??

Riv ut dobbeltsider av blader [ev. aviser i mangel på noe annet], tape/lime sammen flere ved behov, og voila! Du har verdens kuleste innpakningspapir. Alternativt funker både gråpapir/matpapir med tegninger, klistremerker o.l og aliminiumsfolie glimrende. Er du tom for tape, bruker du papirlim, mens bånd erstattes glatt med garn og/eller hyssing. 

 

~ ~ ~ 

 

¤ KRISE ¤  Du er endelig hjemme etter overtidsstress fulgt av et shoppinghelvete for 5 dag på rad, og du er om mulig enda mer drit-sliten enn de foregående dagene. Husarbeid er uaktuelt, hvorpå du bare slenger deg ned i sofaen med ei pakke take-out, hvis emballasje havner i godt selskap med den fra ukens foregående take-out måltider i en leilighet som ser like herjet ut som du føler deg. I denne settingen ringer drømmemannen for å si han kun er ti min unna.. – HVA GJØR DU??

  1. Stu rotet sammen [truser og bestikk skilles enkelt ad når du atter befinner deg i eget selskap], for derav å ‘pælme’ det hele inn i nærmeste bod, skap e.l.  Det er imidlertid langt fra alle som har ekstra plass av betydning, og da fordeles det i stedet mellom følgende: 1)  Oppvaskkum, hvorpå du dekker det hele med en kjøkkenduk/håndkle e.l. 2) Vaskemaskin/tørketrummel. 3) Under møbler, mens slikt som sand, smuler, osv rett & slett feies under teppet. Skitne bord og ev. benker kamufleres glatt med duker, mens håndkler og tepper, for ikke snakke om gardiner funker helt glimrende som erstatning dersom en mangler duker.  

 

 

~ ~ ~

 

 

 

 

 

Hva gutta syntes er usexy

Det er mye sannhet i ordtaket om at kvinner kommer fra Venus og menn fra Mars, noe som blir ekstra tydelig når vi ser på alle tingene vi gjør for å bli mer attraktive men som faktisk har den stikk motsatte effekt på det motsatte kjønn.. I den forbindelse, har jeg satt sammen  en liste over de vanligste jentetingene gutter/menn med ytterst få unntak syntes er regelrett frastøtende..

df-foto

 

1. ‘Plastic Fantastic’

  1. Tro det eller ei, men det finnes knapt et mannfolk på planeten som syntes fillers og skjønnhetsinngrep utover det naturlige er attraktivt..

2. Massevis av make-up

Ytterst få av det motsatte kjønn har sansen for lagvis med ‘sparkel,  øyenvipper som rekker helt opp til hårroten, osv til daglig.

 

3. ‘Overdreven’ hårstyling

Gutta foretrekker hår som faller naturlig ned fremfor hårfrisyrer som er glattet og stylet til perfeksjon. Favoritten er fall og/eller myke krøller.

 

4. ‘Parfymebad’

Parfyme skal kun anes som en behagelig duft som understreker personligheten, og ikke oses på lang avstand.

 

5. Lange (spesielt spisse) negler

 

 

6. Utgreininger om ex’en

Om det er negativt eller positivt spiller ingen rolle. Gutter/menn har overhodet ingen interesse av ex’en din.

 

7. Å spille ‘hard to get’/’game-players

Menn vil ha det klart hvorvidt du liker ham eller ei.

 

8.  Hard-core ‘party girls’

Typen som lever for neste rølp er ikke kjærestemateriale. -Enkelt & greit.

 

9.  Klenging

Fyren må få puste! Han vil ha ei selvstendig dame med egne interesser.

 

10.  Slankre/gjærrigknarker som spiser av maten hans 

Altså typen som kun bestiller en liten salat, for så å forsyne seg av hans talerken når ‘snacken’ er fortært.

 

df-foto

 

 

~ ~ ~

 

 

 

#menn #gutter #hvaguttermisliker #usexy #frastøtende #sex #dating #dosanddonts #dislikes #sexogsamliv #kvinnerogmenn #sjekking #partnervalg #flirt

Et barn er født i Betlehem kun for å tortureres til døde

Hei hå, nå er det jul igjen!.. – Selv for de av oss som ikke engang er medlem av noen kirke, står julen frem som årets høydepunkt. Men ikke desto mindre er det jo unektelig en kristen høytid. Julen er i hht læren til ære for den gode, kjærlige gud som sendte sin sønn på en jordisk gjestevisitt ene & alene for at han skulle tortureres til døde slik at himmelporten atter skulle kunne åpnes for dette makkverket av et skaperverk..

I mine øyne, er imidlertid jule-budskapet et av de elementene fra den kristne lære som forteller meg at denne feterte guden langt fra er denne godheten selv som det gis uttrykk for.. Om noen skulle sies å være skapt i guds bilde, som det heter seg,  så dreier det seg iallefall om psykopaten/sosiopaten, for her er det jaggu nok av fellestrekk!.. 

bilde: absoluttmetodist.com  

For det første, er jo gamletestamentet fylt til randen av motbydeligheter ‘Vår Herre’ enten står bak, eller støtter opp om. Eksempelvis kan nevnes både incest/pedofili, voldtekter, samt ofring av barn & dyr. Videre har vi halshugginger, historier om folk som blir steinet til døde, og ikke minst oppfordring til sådan straffeforfølgelse for de som ikke benytter sin frie vilje til å danse etter pipen til ‘the big guy in the sky’. Det er forfølgelser meg her & seksuel perversjon meg der, for ikke snakke om at han faen meg også holder oss ansvarlig for foreldre & besteforeldres gjøren & laden på toppen av alt! Her hylles nemmelig ‘arvesynden’, så om en selv skulle klare å holde hodet over vannet, bærer det like fullt ned i steinrøysen, opp på korset eller noen annen barbarisk innretning dersom det skulle finnes en eller annen som påstås å ha ett eller annet ustraffet snusk på samvittigheten et par tre generasjoner før en.. 

Det gammeltestamentariske faenskapet blir imidlertid mer eller mindre trukket tilbake i det denne guttungen, hvis fødselsdagsfeiring nå står for døren, endelig får satt sammen sin egen ‘blekke’ takket være en driftig romersk keiser som var higen på noe nytt på religionsfronten et par-tre hundre år i etterkant av hans grelle død. At det foreligger flere logiske brister og reinspikkede paradøx i dette image-skiftet av en uforandelig og ufeilbarlig gud fra hevngjærrig og mordersk til å bli tilgivelsen og kjærligheten selv, får så være for denne gang. Det samme gjelder kredibiliteten til det bildet som blir gitt etter at høytstående romere har foretatt et nitidig utvalg og ditto modifikasjoner av det som er skrevet av folk som faktisk kjente den godeste herr Kristus for det formål å snekre sammen en religion som funket for det formålet å kue, straffe og krige som seg hør & bør en religion med respekt for seg selv.. 

Dette imageskiftet har visstnok lurt et stort flertall av verdens befolkning, men jeg kjenner imidlertid lusa på gangen! Julieevangeliet viser nemmelig til at den gammeltestamentariske psykopaten lever i beste velgående.. For Gud er nemmelig ikke mer tilgivende enn at han faktisk ikke har tilgitt en dritt! ‘Tilgivelse’ innebærer nemmelig at det ikke skal straffes for de begåtte ugjerninger. En straffereaksjon, betyr nemmelig at en har betalt for det en har gjort! -Og her befinner vi oss jo ved kjernepunktet; De begåtte synder kan slettes ikke tilgis, -de skal betales for! -Og den prisen, den sender han liksågodt guttungen ned for å betale.. -Er ikke det sjukt, så vet jaggu ikke jeg!.. Om en elsker noen, -det være seg om en er gudelig eller ei, så ligger det jo i kortene at en ikke påfører de unødig lidelse, i det minste!

bilde: google

Hva som gjorde meg bevisst på dette, var intet ringere enn nyheten om at ‘Den sataniske bibel’ nå er oversatt til norsk..

Dette dreier seg om en samling ritualer, spells o.l fra gammelt av, slik som bla.a Simon’s Necronomicon og den slags. -Med andre ord det som i dag betegnes som magi, men som like fullt fremdeles sees på som noe djevelsk og syndig av mange den dag i dag.  Det som imidlertid er påfallende, er at mens det i forbindelse med den såkaldte gode guden er en endeløs historie om hvor galt det er å nyte livet, med askese som idealet for hvordan det bør leves, oppfordring til kriging, undertrykkelse, kvinnediskriminering og alskens tortur & forfølgelser. -Ikke bare i form av slike ekstremiteter som heksebrenningen i middelalderen, men også hvordan eksempelvis de homofile er blitt behandlet, og fremdeles blir behandlet mange steder i verden, og en masse annet dømmende og livsfornektende crap. Hva angår det som krediteres den falne erkeengelen, derimot, er imidlertid et ditto register av hvordan en kan få det best mulig; Bli kvitt plager, bli sterkere, finne kjærligheten, oppnå velstand/rikdom, uskadeliggjøring av negative energier/input i livet, og gud-hakke-og-hans-oldemor som vil kunne booste livskvaliteten til den enkelte som tar i bruk de råd som gis! Etterlivet blir kun gitt å være en nye runder på planeten, eventuelt etter å ha tatt en hvil i åndelig tilstand. -No fuzz, liksom.. 

– Og da må det jo være lov å spørre seg om ikke disse to velkjente kamphanene egentlig hører hjemme i motpartens bås, for å si det slik.. Jeg må i allefall tilstå at jeg ikke ville nølt et øyeblikk med å gå til den som hele tiden har villet meg vel, aldri hverken hevnet seg eller på annen måte skadet noen så vidt meg bekjent fremfor en som står bak en overveldende majoritet av all den faenskapen som har funnet sted på planeten i tusenvis av år!.. 

Avslutningsvis, kan jeg røpe at jeg anser det slettes ikke for usannsynlig at det venter en tilværelse etter at kroppen har tatt kvelden. Forskjellen er imidlertid at de faktiske svarene på de store spørsmålene ligger i fysikken snarere enn i disse svunne, primitive tiders overtro som fremdeles klorer seg fast i utgangen av det herrens år 2018. 

God Jul!  

I påvente av overgang til WordPress…

 

 

Siden jeg fremdeles blogger fra Bloggsoft, mens Blogg.no’s hjemmeside er oppdatert og derav forbundet til den nye blogg-plattformen WordPress, vil det si at kun de bloggene som er blitt overflyttet får innleggene sine publisert. 

For oss andre, innebærer ventetiden at vi kun har Facebook-gruppene igjen som publiseringskanal, hvilket for mitt vedkommende har ført til en reduksjon av sidevisninger på et sted mellom 2/3 og 3/4. Derfor anser jeg det som like greit å vente med å legge ut innlegg før dette er på stell, hvilket jeg håper vil være rett rundt svingen..  

 

 

Tåpelig Tobakk-Tull!

Reklame | Adviral

 

df-foto 

 

En ting skal hovedmannen bak idiotiet, helseminister Bent Høye, iallefall ha; Han har klart kunststykket å overgå selveste Dagfinn Høybråten (KrF) når det kommer til tåpeligheter på dette området, hvilket jeg, i min naivitet, ikke anså for å være mulig! 

Formålet med å gjøre alt av røyk og snusembalasje like, er den samme gamle visa; Forhindre at unge begynner å røyke. Har dette hjulpet, eller vil det hjelpe?.. – Ikke faen. For det første, ser pakkene, over all, mer forlokkende ut enn noen gang, spør du meg. For det andre, er det ett eller annet i oss mennesker generelt og ungdom spesielt som gjør ting mer forlokkende jo mer forbudt’ og farlig de utgis for å være. 

Idiotiet topper seg ved at det faktisk gjøres unntak for sigarer, sigarillos og pipetobakk, da disse produktene etter sigende skal ha mindre og eldre brukergrupper.. Ehh.. For det første, blir pipetobakk for det meste brukt som rulletobakk, for det andre, er det iallefall for unge gutter gjerne festrøyk av sigarer som utgjør deres første bekjentskap med tobakksvarene, og for det tredje er disse produktene de by far skadeligste av samtlige! 

Men statementet med de ‘eldre’ brukergruppene, tyder iallefall at vi er betraktet som ‘lost cause’, og får være i fred heretter, så det lover jo iallefall godt!.. 

 

  Uansett er denne greia her tross alt bare latterlig og tåpelig, og derav ikke noe som påvirker hverken min eller andres hverdag på noen som helst måte. Det kan imidlertid ikke sies om greia med at el-sigaretter nå faller inn under røykeloven, i den forstand at der det er røykeforbud, er det også el-sigaretter bannlyst. I fjord gikk disse brått fra å være et anbefalt alternativ til røyking til brått å bli tilnærmet like helseskadelig over natten. -Noe enhver med et minste snev av evne til å tenke selv, og innhente opplysninger for å finne ut av hvorvidt hva som blir annonsert og fortalt faktisk er sant, i løpet av fem minutter vil finne ut at de slettes ikke er!  

Ikke bare er denne utvidelsen av loven irriterende som faen, men den er basert på en løgn/manipulasjon jeg [enda] ikke skjønner motivet for! Den lettest avslørte ‘gitte sannheten’ blandt alle de som helt eller delvis ikke stemmer, er altså den vanskeligste å komme opp med et plausibelt motiv for. -Men noe er det, det er iallefall sikkert! 

Skråsikkerheten har kort & enkelt sin forklaring i at det som kjent ikke er nikotinen som er ‘den store stygge ulven’ når det kommer til tobakksvarer. Nikotinet er ‘bare’ det som utgjør avhengigheten! Det er imidlertid tjæren & kullosen som skader! -Og er det tjære & kullos i el-sigaretter? -Nei.  Ei heller finnes de lumske tilleggsstoffene i tobakken som påstås å ha en eller annen mer eller mindre ukjent tilleggsrisiko, hvilket [selvsagt] også gjelder for det som blåses ut i hht den passive røykingen, så.. 

Som hell er for de som forer på med slike halv- og usannheter, er dette med bruk av egen hjerne og sunn skepsis noe som åpenbart ikke faller lett for folk flest, -siden det får ‘passere’ fullstendig uhindret, mener jeg.. 

 

df-foto 

 

Avslutningsvis, må jeg understreke at seg selvsagt er fullt inneforstått med tobakkens evne til å forvolde skade, og vil derav ikke på noen måte fremme røyking ved å forsøke å ‘uskadeliggjøre’ dette.  Saken er bare den at noen laster må i allefall de fleste av oss ha.. Mens noen er for glad i fetende godsaker, er andre ‘adrenalin-junkies’. – Noen klarer ikke slappe av uten en drink eller to hver kveld, mens andre driver rovdrift på seg selv på andre måter.. – Og det ene er faktisk ikke noe mindre risikofylt enn det andre! Hva som fremmes som farligst, synes i vesentlig grad å svinge med tiden. Om en ser på de rene fakta, løper en faktisk størst risiko ved overvekt. I tillegg til de kjente konsekvensene av dette, som hjerteproblemer og diabetes, hefter det også en høyere kreftrisiko ved overvekt enn ved røyking! Årsaken er at fettceller er det rene utopia for unormal celledeling. 

Ikke sånn og forstå at røyking blir noe ‘sunnere’ av den grunn! Poenget er bare at ingen er tjent med at informasjon/kunnskap doseres alt ettersom hvordan det politisk korrekte landskapet fortoner seg i det aktuelle tidsrommet.  Selv nyter jeg sånn ca. 5 sigaretter daglig, og for mitt vedkommende, gir det en økt livskvalitet i kosen som sammen med det faktum at jeg hverken drikker alkohol, overspiser, eller er usunn på annen måte, gjør det til den risikoen jeg er villig til å ta.

 

 

 

 

 

 

#lov #lovogrett #norgeslover #storting #regjering #røykelov #sigaretter #tobakk #tobakksvarer #forbud #røykefobud #snus #livskvalitet #samfunn #antirøyk #skepsis #personligfrihet #frihetunderansvar #skremselspropaganda 

Hvordan finner vi bloggene vi søker nå da, Blogg.no??..

Reklame | Adviral


window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag(‘js’, new Date());
gtag(‘config’, ‘UA-130197019-1’);

 

 

Nå ligger alt håp for sidens nytteverdi og fremtid for meg og svært mange med meg i opplysningen om at omgjøringen er en pågående prosess, og at det derav vil ta noe tid før alt er på plass der det skal. Hele bloggerhurven av stort og smått som er liggende på hva som er norges største bloggerplattform skal tross alt flyttes fra Bloggsoft, så at det blir noen dager uten et fungerende registreringssystem for nyutgivelser er eventuelt fullt forståelig. Imidlertid gir de gitte opplysningsnotiser også et par drypp av at siden ‘blogg.no’ ikke lenger vil være bloggerportalen hvor en skrollet seg nedover fra den ene interessante innleggsannonsen til den neste. Her sikter jeg spesielt til opplysningen om at ‘blogg-shout’ tjenesten opphører i disse dager, -uten så mye som et kryptisk hint om hvorvidt dette var midlertidig eller på permanent basis.. 

Jeg er fullstendig klar over at både selve blogger-tjenesten såvel som portal-/formidlingsfunksjonen for blogg.no har et godt stykke igjen før tjenestene vil fremstå i sin permanente form. Dette er med andre ord et innlegg dedikert til kunsten å ta bekymringer på forskudd i et krisemaksimerende ‘worst case scenario’ i sin edleste form. Normalt er dette noe jeg bestreber meg på å unngå av beste evne, men gjør imidlertid et unntak i denne situasjonen rett & slett fordi det gitte værste alternativet er en eventualitet som for det første vil føre til at hele poenget med siden faller bort, og for det andre vil blokkere typ 99,99% av brukernes mulighet til å nå ut.

 

foto: heggen 

 

Dersom dette værsting-scenariet skulle vise seg å slå til,  vil jeg faktisk gå så langt som til å fastslå at de to ovenfor nevnte faktorer er ensbetydende med at blogg.no vil eliminere seg selv! Jeg mener.. Statusen som landets største i sitt slag blir jo kun en skinn-betegnelse dersom vinduet som viste frem det som produseres i de bloggene som utgjør denne mengden, for en størrelsesstatus har kun en verdi med et ditto antall besøkende! Er det kun en haug bloggere uten lesere, er det selvsagt fullstendig meningsløst å annonsere, for satt på spissen, kan det jo være hvor mange bloggere som helst, mens hjemmesiden, hvilket er inntektskilden i kraft av å være stedet for de besøkende/leserne,  knapt har besøkende i det hele tatt. -Og antall hoder en når ut til, sammen med hvem disse hodene tilhører, er jo de to eneste faktorer av betydning når annonsører velger hvor de vil plassere pengene sine!..  

Her er det alltids de som vil argumentere at de bloggene som promoteres i dette scenariet vel må antas å ikke ha nevneverdig problem med å dra sammen et samlet antall sidebesøk som skulle holde i bøtter og spann for alt som måtte finnes av aktuelle sponsorer.  Men på den annen side, er det jo overhodet ikke noe behov for en portal for å finne frem til nettsteder en allerede kjenner til, og som oftest bokmerket!  Det blir å sammenligne med at en som er født og oppvokst i Oslo, ikke har det minste behov for et bykart for å komme seg til Oslo S. 

 

 

For mitt eget vedkommende, kan eventualiteten brått bety at det blir nødvendig med et plattform-skifte. Fremdeles en fersking i gamet, og uten noen sputnikrakett av en realitydeltagelse  i ryggen, er jeg blandt det store flertall som er avhengig av et vindu for å bli sett. -Og vi må sees ofte og regelmessig for å bli husket. Mine listeplasseringer har fint lite å si dagen etter dersom en ikke har levert tilsvarende den påfølgende dagen, og derav oppnår en ny. -Og slik vil det etter alt å dømme forbli en god stund i selskap med så mange bloggere vi har her i landet. -Og bare det å ha kommet dithen å ha oppnådd listeplasseringer, er slettes ingen selvfølge, og noe jeg dermed tillater meg å være stolt av å ha oppnådd mens jeg fremdeles er i mitt første år som blogger. 

Jeg har med andre ord oppnådd noe med dette, men det jeg har oppnådd er samtidig så lett forgjengelig som det kan få blitt, og også her er jeg langt fra den eneste.. 

Derfor setter jeg all min lit og håp til at vi også i fremtiden vil ha våre ubetalelige ‘utstillingsvinduer’ hos bloggportalen Blogg.no, slik at jeg kan fortsette min trauste ferd på min vei opp og frem uten noen former for hverken drahjelp eller snarveier på plattformen jeg for 10 mnd siden valgte uten fnugg av tvil.. 

~  ~  ~  

 

 

 

 

 

 

 

#blogg #blogger #bloggno #bloggerplattform #plattform #portal #veientiltoppen #bloggerportal #bloggportal #portal #bloggplattform #alternativblogger #samfunnsblogger #antirosablogger #influencer #meningsytrer #influencere #topplisten #blogglisten #bloggsoft #samtid #markedsføring #sidevisninger