GRATULERER!!!!

Har kjørt hva remmer og tøy kunne holde for å rekke å få sendt ut gratulasjonen til min gode venn, blogger in crime & male-me;  Sjefskaninen sjæl, aka Bunny(Trash) aka Roger Endre.. 

 

 

Dessverre var dette det jeg rakk på selve dagen, men i morgon er det i det minste atter ein dag, – og ikke minst en fridag *mmwhahaha*…

Og hva er nå du for noe rare greier??

Fra en på alle måter samarbeidsvillig bærsamling i siste fotoinnlegg, går turen atter igjen til den motsatte ytterkant i så måte, i det jeg tar opp tråden fra det humlesurret som ble lagt ut her tidligere i sommer. Denne gang, har vi imidlertid fått med oss en for meg ukjent bevinget sak hvis artstilhørighet ser ut til å være en krysning mellom humle og bie.. 

 

Jeg mener.. Hva i himmelens navn er dette her for no’!?  Her følger ei riktig så samarbeidsvillig (insektsstatusen tatt i betraktning) humle til sammenligning:

Den er altså alt for hårete for å kunne snakke om noen bie, eller veps, for den saks skyld. Hva blomsterfluer angår, hadde den overhodet ikke noe av disses sedvanlige bevegelsesmønster..

Her har vi humlen igjen, altså..

..for så en forevigelse av lille mr. ‘the dumble-bee’ bakfra som viser farger og opptegninger på kroppen i det han fikk nok..

..- og tok vingene fatt til ny og uforstyrret mark..

 

Så forbannet lite som skal til..

Har akkurat kommet hjem etter en temmelig lang jobb-økt, hvilket i seg selv ikke noe nytt under solen for en lørdag her på berget. Men innimellom så får en den bitte lille opplevelsen som gjør at en i utgangspunktet helt ordinær arbeidsdag hvis innhold ellers langt på vei ville vært glemt allerede på mandag, blir husket i uminnelige tider. – Altså sånn som da jeg skulle rydde etter et av bordene jeg hadde servert, og finner tipspenger liggende på denne her:.. 

 

Øk din egenverdi!

– Lettrørt ut av den annen verden som jeg er, blir jo jeg avsindig rørt av slikt som dette her.. Og i all hovedsak fordi denne enkle setningen faktisk inkluderte samtlige ledd. For det er faktisk regelrett absurd hvor god stemning det skulle vise seg å kunne avstedkomme noe så i utgangspunktet banalt som noe skriblerier på en serviett..

Og dette er jo bare én- av en uendelig rekke av slike i utgangspunktet bagatellmessige gester son avstedkommer som intet mindre enn en opplevelse, i ordets fulle betydning; – Slik som f.eks et kompliment, en tjeneste giveren antagelig ikke en gang tenker over å ha gjort, et enkelt blikk som moralsk støtte i en ubehagelig situasjon.. Det er altså så mange slike bitte små sosiale hand-outs- og ikke minst ren skjær ærlighet som oppsiktsvekkende ofte viser seg å ha en latterlig stor betydning for den/de den respektive gesten rettes mot. Dermed er det jo regeltrett paradoksalt hvordan en på den ene siden innehar denne vissheten, og samtidig holder tilbake sånt som f.eks et kompliment til en fremmed grunnet en eller annen merksnodig idé om at en selv brått vil fremstå som en sannsynlig sosial ‘mis-fit’ ved å foreta en slik gest som for en selv tilsvarer selve oppskriften for en god dag!

 

[Sannsynligvis ikke] mitt siste blogginnlegg!..

 

At jeg har blitt meg dette bevisst, og dermed blitt langt mindre restriktiv i hht slikt som f.eks å gi de komplimenter som slår en når noen utmerker seg på ett eller annet vis, er imidlertid på ingen måte synonymt med at det ikke finnes et betydelig forbedringspotensiale også hos meg.. – Jeg mener.. Så mye positivitet og glede som kan oppnås ved noe så banalt enkelt som å si den bemerkningen som slår en, tilby den lille tjenesten, eller hva det måtte være! For hjerner har det nemlig med å ha et forbløffende likt reaksjonsmønster på det vi måtte motta fra omverdenen, slik at en faktisk trygt kan gå ut i fra at den reaksjonen en selv tenker seg å ville fått på noe tilsvarende fra andre, vil være et speilbilde av den reaksjonen som vil avstedkomme dersom gesten utføres av en selv…

 

No shit, Sherlock!..

30 dager skulle det altså ta før selv den lovgivende makt måtte innse at den merkeplikten av retusjerte bilder som trådde i kraft 01.07 ikke funket i tråd med formålet. – Altså var akkurat så idiotisk som jeg- og mange med meg anså det for å være fra den dagen bestemmelsen ble presentert, på godt norsk..

 

Er dette en retusjert person mon tro?? 

 

Jeg mener.. No shit, Sherlock!..

Altså.. Her vedtas det altså en lovbestemt merkeplikt ved praktisk talt all form for bilderedigering, hvilket i praksis vil si tett opp til alt som legges ut i offentligheten, av den hensikt å få bukt med kroppspress hos unge. – Og dermed er jo det første dilemmaet som dukker opp hvordan i heiteste det kan forsvares å påtvinge samtlige dette her når formålet er siktet inn mot unger og ungdom under 23? Her kan jeg jo ikke annet si enn at en 16-17 åring som hadde sett seg ut meg som sitt uoppnåelige idol hadde hatt et pokker så mye større problem enn et sedvanlig ungdomskompleks! Alle mine aldersløshetsbestrebelser, gode gener og uber-kule persona til tross *hehe*, så er det jo ikke til å stikke under en stol at dersom så var, ville jo det stakkars pikebarnet vært hinsides en sådan pubertal usikkerhet. – Å idolisere en influencer fra foreldregenerasjonen, ville jo unektelig jo vært vært ensbetydende med det totale krisemenneske beyond repair..

Fra mitt ståsted, har dette helt siden forslaget ble fremlagt vært det springende punktet for min ihugede motstand mot denne bestemmelsen. For folk flest, -og da mener jeg faktisk også blant de av oss som opererer på nett, henvender seg faktisk ikke til den respektive målgruppen, da forholdet mellom unge og eldre også her jevnes ut ‘by the day’. Det aller mest synlige eksemplet på dette, er jo min egen plattform, altså bloggen, som i løpet av en toårsperiode har gjennomgått en regelrett revolusjon fra å ha vært nærmest synonymt med de ‘rosabloggende’ ungpiker til å breie seg ut til å bli en genre for alle. Men det gjelder så langt i fra bare blogg-genren. Voksne influencere som f.eks Vendela Kirsebom, Jan-Thomas og Camilla Piel, for å nevne noen, popper opp som paddehatter, og jeg tør sverge på at INGEN av disse (selv ikke Jan-Thomas) er tenåringsidoler..

 

Så lenge alt juks, bedrag og manipulering av virkeligheten er foretatt ved hjelp av kamerainnstillinger, lyssetting og styling, og altså ikke ved å foreta endringer på selve bildet, er alt imidlertid greit. Følgelig, skal altså dette her være en autentisk fremstilling av meg og min fremtoning, og derav ikke inbefattet av merkeplikten..

 

Dermed så kan en jo ikke annet gjøre enn å spørre seg om dette faktisk er så til de grader aldersdiskriminerende som det syntes å være, da denne bestemmelsen jo fullstendig ignorerer et stadig økende flertall av befolkningen! For en merkeplikten har jo overhode ingen relasjon til formålet med bestemmelsen for hverken Vibbedille, LenaBunny’en, Vendela, Lene eller meg, for å si det sånn!  – Og dette med formålet for loven har faktisk langt mer å si i hht hvordan lover skal tolkes enn hva man skulle tro i utgangspunktet.

Men de som skal ha æren for å ha klart det formidable kunststykket å få det mest ubrukelige styret i dette landet på denne siden av unionsoppløsningen til å ta til fornuft, er faktisk ikke oss nettoperatører, -eller influencere som det så fint heter seg i disse ulvetider, men fotografene!

For gudskjelov, må det jo være lov å si, så skulle altså deres gehør i form av å være en greit anerkjent profesjon som boostes ved å kunne legge til en kunstnerisk ‘snert’, vise seg å komme oss underkjente nettoperatører til gode; Vi kunne jo hylt om det samme ’till the end of times’ uten at det så mye som avstedkom med en rykning i et øyenbryn. Men når fotografene brått kunne vise til hvordan denne merkebestemmelsen fratok dem muligheten til å legge til de effekter som unektelig må til for fotokunstens skyld, så skulle det altså vise seg at det reageres sporenstreks i maktens korridorer! – Og så lenge formålet oppnås i form av at den idiotisk formålsløse merkeplikten oppheves pronto, så skal jeg også kunne utvise storsinn nok til å la det faktum at akkurat det samme har vært greia for et betydelig antall av oss bloggere, SoMe-profiler og reklameaktører, da det også her er plenty av eksempler på fotokunst benyttet for slikt som å f.eks gjenskape stemningen i et innlegg..

Dagens Bilde!

Dagens bilde er et minikonsept der blogg-dagen avsluttes med det beste på fotofronten inneværende døgn.

 

Klikk her for forrige ‘dagens bilde’ 

 

Denne gang er det ‘Knerte-gull’ som tro til med en skikkelig super-posering! Knerten er så langt i fra den som poserer for ofte, men når han først gjør det, så gjør han det til gangs, for å si det sånn.

De sykeste nettsteder!!

Internett er vitterlig stedet der (praktisk talt) alt er mulig, hvilket til fulle bekreftes ved følgende knippe absurde nettsteder..

 

Nett-Moro!

 

Poop-Senders -> Tro det eller ei, men her har vi et nettsted som tilbyr kjøp av bærsj (- jepp, du leste riktig; Bærsj, avføring, nr.2, osv) fra et utvalg arter som elefant, gorilla & ku som pakket og forseglet sendes til oppgitt adresse (les; practical joke-ofret). For de som måtte lide valgets kvaler i så måte, anbefales så kombi-pakken..  – Og for de som måtte undres, er dette et helt lovlig foretak.

Heavens Gate -> Hjemmesiden til sekten som foretok masseselvmord i 1997 har forblitt urørt siden siste oppdatering ble foretatt rett i forkant av tragedien. Masseselvmordet ble foretatt i forbindelse med passeringen av kometen Hale-Bopp i den tro at de, ved å forlate den legemlige tilværelse på dette tidspunktet ville gi de adgang til en UFO bakenfor kometen, og med dette innta en høyere form for eksistens.

Fødsel og død verden rundt -> Her kommer du til et verdenskart med et utall små icons som representerer fødsler og dødsfall verden over poppende frem left, right & center etterhvert som de registreres.

YYYYYYY -> Rett og slett en særdeles underholdende samling av linker (portal) til de merkeligste ting presentert i form av den sykeste lay-out ever

EELSlap -> Om du skulle ha oppsamlet aggresjon, er dette nettstedet for deg, da du ved å bevege musen vil klappe til en person.

111111111111111111111 -> Eneste måte å beskrive denne her på, er at det må være den mest gjennomførte ‘glad-psycho’ nettside som noensinne er laget..

 

 

Oversetter propaganda til norsk!

Den første observasjonen jeg gjør i det jeg våkner opp til denne 22 julidagen i det herrens år 2022 er at det bøtter ned, og den neste er det deprimerende oppsynet til assisterende helsedirektør Espen Nakstad i det jeg klikker inn for min daglige oppdatering av det siste døgns hendelser. Nå er det imidlertid ikke de sedvanlige uoverensstemmelser i hht de fremkomne ‘opplysninger’ som ligger til grunn for at jeg atter en gang ser meg nødt til å bringe dette forbannede virusanliggende på bane, men snarere et presserende behov for å få innholdet i den respektive artikkelen oversatt fra propaganda til norsk.. 

 

The virus of Oz

 

En oversettelse av innholdet i den respektive nyhetssaken som i skrivende stund pryder sidetoppen hos tv2.no er rett og slett en nødvendighet for at en som leser skal kunne sitte igjen med en korrekt oppfatning av hva som faktisk sies ang. smittesituasjonen pr. d.d. For den uinnvidde leser, som ikke er seg bevisst de skjellsettende avvik som foreligger mellom det propagandaoppsettet som er benyttet og norsk, vil nemlig artikkelen legge seg på minnet som nok en stein til byrden i den allerede overfylte seksjonen for fremprovosert blodangst.

Altså.. De særs velvalgte ord som forskriftsmessig treffer den oppbygde dommedagsangsten rett i hjertet lyder som følger

“Smitten herjer!”  (samtidig som det er) “En ting (som) overrasker Nakstad” 

Dernest sørger den metaforiske edderkoppen for at nettet snører seg rundt det hjelpeløse ofret i form av en innledning hvis formulering er et ordvalgets røde varseltrekant med dødninghode:

“Koronaviruset herjer i både Norge og Europa. Nå mener flere eksperter at pandemien utvikler seg på en uventet måte”. 

Dernest, følger de opp med den første underskriften – og derav blikkfanget som har følgende gufs av en ordlyd:

“Lurer immunforsvaret!”  

[No shit, Sherlock!!  – Nå har det vel strengt tatt aldri vært sånn at virus slipper forbi immunforsvarets barriærer for gammelt vennskaps skyld, eller hva!?].

 

 

Videre, følger de opp med å dra en løgn om at smittevernseksperter over hele verden skal spekulert i hvordan viruset vil utvikle seg siden dag én. – En usannhet som avstedkommer det faktum at ethvert tilløp til ekspertise på dette området tilsier at en er helt på det rene med de betingelser foreligger for at en mutasjon av den respektive virustypen skal kunne vinne frem. Formuleringen er imidlertid ypperlig egnet for å frembringe tilsiktet effekt av den påfølgende setningsopplysningen:

Mange har ment at koronaviruset etter hvert ville bli mer som et influensavirus, som i hovedsak sprer seg på vinteren…”

Det som fester seg hos leseren her, er første delsetning, hvor formuleringen tilsier et underforstått budskap om at disse ‘mange’ har tatt feil, og at det derav slettes ikke utvikler seg i retning av et standard forkjølelses/influensavirus, men snarere anything but. Men oversatt til norsk, er det som opplyses i denne artikkelen at dette atypiske ved C19 er noe så inn i granskauen banalt som at den regjerende virusversjonen avviker fra ordinære ‘flu’-virus ved at det har vist seg svært så smittbart sommerstid. – For høysesongen for ‘flu’-virus er jo nemlig vinterstid, må vite!

Først i ALLER SISTE avsnitt,etter et metaforisk traktorlass av svada og selvsagtheter, kommer så underskriften som opplyser om at virusets utvikling følger det mønsteret det er gitt å gjøre etter den ufravikelige naturloven om artenes overlevelse; Altså at den respektive fremtidsvisjonen det henvises til innledningsvis såvisst er korrekt i det sykdomshissigheten, og derav dødeligheten vitterlig reduseres for hvert eneste mutterte oppkomme! For da er (skremsels)effekten allerede oppnådd, slik at det ikke spiller noen rolle for utkommet, samtidig som det innebærer at de har sitt på det tørre.

Rødt; Giftig og søtt!

Fra det reinspikkede Fargebonanza er denne runden forbeholdt det røde i bærs form, deriblant en både har de velkjente sommersmakene så vel som de giftige rognebærene… 

Dagens Bilde!

Dagens bilde er et minikonsept der blogg-dagen avsluttes med det beste på fotofronten inneværende døgn.

 

 

Klikk her for den foregående dagens bilde!

 

Dagens bilde er av en buskevekst med noen merksnodige blomster-greier som ble regelrett spektakulære med litt spindelvev og vanndråper til.

Tragiske mennesker!

Vi har alle våre feil, for all del.. Men for det første, er de som regel ikke så til de grader graverende at folk skyr vårt selskap, og for det andre, er de fleste av oss både villige og kapable til å jobbe med disse om så skal være. Problemet er imidlertid at ‘de fleste’ så visst ikke er alle! Jeg er derfor neppe den eneste som hatt/har vel en person i livet vårt som generelt er en sann lidelse å omgås, og som en har forsøkt å hjelpe etter alle kunstens regler uten at det har hjulpet noe som helst..(?)

Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg å endre på disse menneskene, da de er uforbederlige. Men jeg kan i det minste gjøre rede for hvilke egenskaper det er snakk om, slik at du slipper å kaste bort tiden din på dødfødte tilfeller.. 

 

Drittunger!

 

•  Ofrene →  Dette er de som syter og klager ‘non-stop’. Det er ikke måte på hvor negativt alt er, og hvor dårlig de blir behandlet av alt og alle. Dette er de som syntes å livnære seg på bebreidelser. Prøver du å vri samtalen over på noe annet enn deres endeløse klagesang, biter de deg tvert av for å fortsette der de slapp. Alt er tilsynelatende fryktelig galt i livet til disse menneskene, men ingenting er noensinne deres skyld. – ALDRI!  All elendigheten skyldes svikere, skandaløst helsepersonell, trygdeetaten, politikerne, ledelsen på arbeidsplassen, svigermor, søster, bror, og faen hakke og hans oldemor.

•  De selvrettferdige  →  Den som kan- og vet absolutt alt om alt mulig! Dette er de menneskene som uansett emne og/eller aktivitet/oppgave opptrer som verdens ledende på feltet. De skal ALLTID gi uttrykk for at de er bedre enn alle andre, og feiler aldri. Slik holder de det gående 24/7, uansett setting og selskap, hvilket går alle i deres nærvær fullstendig på nervene.

  De desperate  →  Dette er de som formelig hamrer ned døren din kl. ti over halv elleve en tirsdagskveld, hvorpå han braser inn, svett i luggen,  rødmusset i ansiktet og passe vill i blikket fordi det er noe han trenger akutt hjelp til, en ‘once in a lifetime’ sjanse dere bare MÅ slå til på, og det må skje NÅ. Her har vi de menneskene som hele tiden er på desperat jakt etter kjappe løsninger og raske penger, hvilket får de til å sette seg i ei knipe gang etter gang, hvilke selvsagt må ha kvikke løsninger. Dette er de som satser på å vinne i lotto pga et vanntett system, eller spiller seg fra gård og grunn i jakten på den store gevinsten med de raske pengene.

De uvitende →  For all del.. Jeg forlanger på ingen måte at du f.eks skal kunne navngi Uruguays utenriksminister for å innfri her, det er ikke dét det er snakk om. Men når jeg bevitner tilfeller uten så mye som et minstemål av basiskunnskap, som f.eks å kunne gjenkjenne egen kongefamilie, tidfeste 2 verdenskrig og å vite hva som i hovedsak skiller FrP fra Rødt, blir det rett og slett for meget, selv for meg..

 

 

•  De falske og illojale  →  Dette er de en etter kortere eller lengre tid oppdager, gjerne gjennom en ‘a-ha’ -opplevelse, lyver, manipulerer, sviker og ‘backstabber’ non stop. Disse menneskene sier aldri et oppmuntrende ord, gir en kompliment eller løfter en finger uten å ha en eller annen agenda. Ironisk nok, syntes catch-frasen deres å være typ; “Du vil aldri møte noe mer lojalt menneske enn meg..” De som imidlertid ER lojale, føler imidlertid sjelden noe behov for å proklamere dette på forhånd, da lojalitet kun kan vises med handling, og aldri med flotte ord.

Følgerne  →  Her har vi den berømmelige ‘bermen’ som ukritisk dilter etter ‘bjellekua’. – Altså de naive fjolsene som ikke har formet en mening på selvstendig grunnlag i sitt liv, og derfor lar seg forme etter flertallsoppfatningen som en leirklump. Naive som spedbarn, tar de alt for god fisk bare kilden kan smykke seg med den ‘rette’ tittelen, er jeg stygt redd dette er den største trusselen for både velferdsstat og demokrati per d.d. I deres øyne, er det nemlig helt utenkelig at det også her til lands kan forekomme ‘snusk’ i maktens korridorer, og at ting kanskje ikke er slik de får det servert. Pga at de er så tallrike, knebler de effektivt alt av forsøk på å få uregelmessigheter frem i lyset i form av latterliggjøring med henvisning til konspirasjonsteorier, og er dermed de styrendes uslåelige botemiddel mot uønskede avsløringer og spørsmål.

•  Konspirasjonsteoretikerne  →  Her har vi den motsatte ytterligheten; De som, i vaskekte q-anon -style ikke evner så mye som å se muligheten for at noe eller noe kan være genuint. I deres øyne, er alt nytt falsk nytt, og hele verden konspirerer mot dem. Det er disse som f.eks er hellig overbevist om at Barak Obama er Osama Bin Laden i forkledning og at den britiske kongefamilien (i likhet med et arsenal av andre prominente personer) er en crossbreed bestående av øgle og menneske, osv.

•  ‘Quitters’  →  Her har vi de som starter på nytt hele tiden, for så gi opp ved første korsvei. Prosjekter startes opp ‘non-stop’ og oppgis uten unntak i god tid før de er fullført. De skifter jobber oftere enn en gjennomsnittsnordmannen skifter undertøy, og er konstant på flyttefot fra det ene stedet til det andre. Å avtale noe med de, er umulig, da de garantert vil komme opp med en eller annen grunn for å trekke seg, og er i det hele tatt noe herk å ha med å gjøre.