Svensk gjengvold som forventet..

Det er, som kjent, unntakstilstand i Sverige, -fortrinnsvis i Stockholmsområdet. Det som forundrer meg, er at ingen, hverken i politiet- eller de svenske styresmakter, later til å ha sett dette komme. Selv har jeg ventet på at noe slikt skulle skje siden 2009, mens jeg vil si den største overraskelsen her, er at det ikke er langt verre enn hva vi har sett til nå.. 

 

Er menstrasjon en sykdom?? 

 

Årsaken til den voldseksplosjonen som nå utspiller seg i Stockholmstraktene, er altså en splittelse i den svensk-kurdiske gjengen Foxtrot. På den ene siden, står mannen som i utgangspunktet var gjengens leder, Rawa Majid, mens en av hans, inntil nylig, beste venner- og nærmeste allierte, Ismail Abdo, leder den andre i en brå og brutal splittelse som altså har kulminert i full krig.

Som forventet, presenteres jo de involverte som svenske ungdommer. – Og det er jo unektelig en sannhet med modifikasjoner. For dette dreier seg vitterlig ikke om lysluggede Emil i Lønneberget -kloninger i ung voksen-utgave, men om etniske kurdere. – Hvilke utgjør en betydelig del av det folkehavet som ukritisk har fått flomme over grensen til vår søta bror de siste 20-30 årene. Et folkehav hvis kulturelle bakgrunn har nix og nada til felles med den skandinaviske, og som seg hør og bør har avstedkommet med en uforholdsmessig mengde av lyssky aktivitet- og ikke minst gjengdannelser basert på etnisk opprinnelsesland. Kurderne har, iallefall siden begynnelsen av 2000 -tallet, hatt en sterk posisjon i Stockholms underverden. For å være presis, har de fremstått som den ‘evige nr.2’, hakk i hel med serberne, aka ‘juggene’ som flommet inn i forbindelse med krigen i hva som i dag refereres til som eks-Jugoslavia.

Mitt store spørsmål i så måte, er hvor i granskauen de befinner seg oppe i dette her! Er det så at kurderne på ett eller annet tidspunkt de seneste årene klarte å detronisere de tidligere regenter av Stockholms underverden, for så at de rett og slett ble for store for seg selv, med en ditto maktkamp ulmende i kulissene inntil den altså eksploderte i det vi nå er vitne til? – Eller kan det være så at de opptrer like ‘smood’ som de alltid har gjort, hvilket har vist seg ubetalelig i hht å kunne operere uten å skape noe ‘fuzz’ av betydning (forholdene tatt i betraktning). – Omtrent slik som HA (Hells angels) gjør i Norge? – At de altså bare holder seg stille i båten, og bivåner sin, til nå, sterkeste utfordrer til topp-spot’en ødelegge seg selv innenfra? Det mest spektakulære scenario’et, ville jo unektelig vært om de faktisk hadde hatt en finger med i spillet, for intet er jo mer effektivt enn ‘splitt- og hersk’ -strategien..

 

Den svensk-kurdiske gjenglederen Rawa Majid, aka ‘Den kurdiske reven’. (foto: svensk politi)

 

Men nå skal ikke jeg sitte her og spekulere i hypotetiske hendelsesforløp uten grunnlag. Det er mer enn nok fakta å ta av til at noe slikt skal være nødvendig, for å si det sånn!  Og et av disse fakta, er definitivt dette med at de i betydelig grad tar i bruk mindreårige for å utføre sine respektive voldshandlinger. – Ikke at det overrasker meg at mindreårige brukes på denne måten, for all del! Men at dette åpenbart har slått ned som en bombe hos alt som er av skandinavisk politi, etterretningstjeneste, styre og stell, i det de i regelrett sjokktilstand går ut med at dette er noe helt nytt for de som de aldri før har vært borti.

Jeg mener.. WAF!??

Det er da vitterlig ikke noe nytt under solen at gjenger av dette kalibret benytter unger til å utføre drittjobbene sine! En ting, er at drap, eller i mildeste fall lemlestelse, er standard i opptaksprøven for innlemmelse i det respektive nettverk. Et vel så relevant aspekt, er det rent spekulative i at disse kun får et opphold på en eller annen form for ‘forbedringsanstalt’ frem til oppnådd myndighetsalder. – Toppen til de fyller 21, for så at de slippes rett ut i det samfunnet de forårsaket ubotelig skade få år tidligere. Til sammenligning, ville jo tilsvarende drapshandlinger begått av en voksen brått avstedkommet med både livstidsdommer og sikring..

Om det så er nytt for lovens håndhevere at unger benyttes til drap, er jo filosofien særdeles utbredt i hht tyveri! Så langt jeg kan se, må en da ha tilbragt livet under en stein for å unngå å få med seg hvordan både taterne- og grupperinger med tilhold i storbyers belastede områder rundt om i verden har trent opp ungene sine til reinspikkede mestertyver, gjerne med turisters velfylte lommebøker som spesialfelt.

Videre, er det siste innen dette her at forsvaret skal bistå politiet i å få bukt med problemet. Her har vi selveste toppen av kransekaken, spør du meg, for er det en ting jeg han si med tilnærmet 100% sikkerhet, er det at det ikke vil løse en dritt å ta enkeltpersoner i denne sammenhengen. En ting, er at disse bare er for ‘noobs’ å regne i de respektive hierarkier, men først og fremst, er dette grunnet i at den eneste måten å få bukt med dette problemet, er å ta tak i årsaken. – Altså selve roten. Og roten i denne sammenhengen, er at Sverige har hatt døren på vidt gap for fremmedkulturell innvandring i tiår til ende, uten å forholde seg nevneverdig til hverken hvordan disse forholder seg til de svenske verdier- eller til hverandre. Som om ikke det var nok, har de effektivt kneblet ethvert ymt i retning av uenighet i den politikken som er blitt ført ved hjelp av rasismestemplet.

 

Ingen tvil om at det ikke ble spart på kruttet (bokstavlig talt) under sprengingen av en leilighet i Fyrspanngatan.. (foto: priv. / VG)

 

Og intet sted kan vel være mer gunstig for benyttelse av rasismestemplet enn nettopp Sverige. – Et folkeferd som ikke har evnet å ta stilling til noe som helst hva internasjonale miotsetninger og konflikter angår, hvilket jo går så langt som til den 2 verdenskrig. Jeg mener.. Selv Quisling og Henry Rinnan evnet da for pokker å ta stilling til det som utspant seg under krigen, og stå for sine valg løpet ut! Men selv det viste seg altså for mye forlangt for dette hinsides veike og konfliktsky folkeferdet i øst. Så med henblikk på hvordan de later til å ville håndtere problemet med koranbrenningen ved rett og slett å ‘selge sjelen’ sin for tyrkias godkjennelse for NATO-medlemskap, ville jeg løyet om jeg gav uttrykk for noe annet enn en sterk tvil til at vi vil se noen varig løsning på gjengvolden i forutsigbar fremtid..

 

Løvbad!

Etter to serveringer av fargerike høstbilder til lands, tar vi rett og slett hele kostebinderiet til vanns for et massivt fargeplask ut i mitt favorittelement.. 

 

Hva som ikke fremstår som annet enn løv som har landet i ett eller annet vann i det vi haster forbi i vårt daglige driv, viser seg brått som de reneste kunstverk så snart en tar de nærmere i øyesyn.

Tar en i tillegg bryet med å posisjonere seg i forhold til lyset, for så å få det visuelle bildet stilt inn der lyset treffer som best, blir utkommet intet mindre enn spektakulært.

 

Dagens Bilde!

‘Dagens bilde’ er et aldri så lite ‘bli kjent’-konsept, bestående av at blogg-dagen avsluttes med et utvalgt hverdagsbilde sammen med historien rundt.

 

Klikk her for det sist utgitte bildet i dette konseptet! 

 

At en skal se noe inni granskauen mye før øynene detter ut, må vel være det sanneste ordtak som finnes. – Det er i allefall min erfaring. – Hvis erfaring fikk lagt ytterligere kjøtt til beinet da jeg tidligere i dag parkerer fullstendig med et ditto hakeslipp av 8. grad ved synet av dette ‘satan-svarte’ sopp-oppkommet!

På et lite felt på typ 2x2m var det altså et oppkomme av kullsorte sopp. Om ikke dette var skrudd nok i seg selv, lot det også til å være en forskjell på utformingen av hattene som gikk utover de som forårsakes av ytre påvirkning og ødeleggelser. Men her kan det selvsagt være at jeg ubevisst legger mer i de observasjoner jeg gjør pga at jeg i utgangspunktet er så satt ut av dette freak-showet av en soppvekst jeg aldri kunne sett for meg eksisterte..

Jeg var både innom tanken på at det skyldes forråtnelse hvor de av en eller annen grunn var blitt stående, så vel som at forklaringen kunne ligge i jordsmonnet, for så å utelukke begge hypotesene nærmest umiddelbart. Forråtnelsesforklaringen falt pga at den forutsetter at de det gjelder er utvokst og utlevd, for å si det sånn, og her var det vitterlig en like stor representasjon nyoppkomne ‘ungsopp’ som ‘oldiser’. Jordsmonnteorien ble umiddelbart avskrevet som direkte latterlig, da vegetasjonen forøvrig var 100% i tråd med normalen, for ikke snakke om at jeg ikke kan begripe hvordan det brått oppstår et sånt bitte-lite felt inne i et skogsområde der jordsmonnet plutselig skal bli fullstendig ‘fucked up’ sånn helt ut av det blå.

Så hva faen ER nå dette her!?? Ut i fra det foretatte bildesøk, virker det jo som om Google er like svar skyldig som meg..

 

Mjau the fuck!?

På paapiret, skal jo katter ha et svært så begrenset arsenal hva ansiktsuttrykk angår. Tilfredshet, oppspilthet, truende/sint, en viss redsel, og that’s pretty much it. 

Vel.. De har riktignok ikke den menneskelige smilemunnen og fortvilelsen som er så markant hos oss, men at ‘the furry five’ har ansiktsuttrykk som strekker seg langt utover det de er gitt å skulle ha ‘per def’ er iallefall hevet over all tvil.. 

 

Furry Fabulous!

Og Knert er vitterlig i en klasse for seg i så måte, hvilket han demonstrerer til fulle på dette bildet, da han lurer på når i granskauen jeg har tenkt å slutte med denne ropingen av navn, for så at jeg bare stopper opp og sikter på de med den firkantede dingsen istedet for at vi kommer oss av gårde..

Jeg syntes også sjokkoppdagelsen av å ha surret seg ut på en trestamme midt i noe tilnærmet en innsjø uten å ha den ringeste anelse pm hvordan hun skal kunne komme tørrpotet ut i fra, er tydelig som dagen er lang på dette bildet..

For ikke snakke om hvordan ansiktet til Rusken uttrykker lederhannens bestemthet i det han ikke vil tolerere noe slinger i valsen i hht å følge med flokken..

Det er jo langt i fra noen selvfølgelighet at disse ansiktsuttrykkene er like tydelige for andre som de er for meg som tross alt kjenner de ut og inn. Men det er nok mang en pelsbabymor- og far som har en like inngående kjennskap til sine firbeintes ansiktsuttrykk som hva jeg har til mine ‘pelspøbler’.

Det levnes altså ingen tvil om Dollys uttrykte nysgjerrighet på de stadig nye ting som hun oppdager i omgivelsene i denne forevigelsen..

 

Om så ikke smilet uttrykkes ved å trekke munnvikene ut- og oppover, er Pepsis harmoniske smil i denne settingen fyllt av kos og idyll fra ende til annen like tydelig som det skulle ha vært så..

Norge i rødt, gult og grønt!

Vi fortsetter rett & slett der vi slapp i sist utsendte fotobombardement, hvilket vil si at nok et særs fargerikt innlegg står for døren.. 

 

Tro det eller ei, men de gule og grønne feltene er faktisk på selve bladene, og ikke at vi ser bakken igjennom hull. – Når sant skal sies, måtte jeg ut å dobbeltsjekke selv etter å ha sett bildet i full størrelse, for det er liksom ikke måte på hvordan de går i ett med underlaget!

Utrolig, men sant!

Om du skulle leve i den tro at du er rimelig ‘up to speed’ med hvordan verden fungerer, og hva som er å anse for mulig, liksom hva som kan erklæres for umulig, tar du skammelig feil.. 

 

Hva er egentlig et menneske for noe?? 

 

Her følger en liten dråpe i det store havet av faktiske ting og fenomen knapt noen av oss kunne sett for oss i vår villeste fantasi kunne være mulig- og/eller finnes i virkeligheten:

 

»  En far hadde sett seg så til de grader drittlei på at sønnen ikke gjorde annet enn å spille dataspill dagen lang, at han hyret en virituell leiemorder til å drepe avataren hans.

»  Maya’ene hadde en egen gudinne for ‘selvmord ved henging’.

»  Samme hva du ser, ser du dette hvordan det så ut i fortiden, -det være seg en særs nær fortid- eller en langt fjernere, da lyset som reflekteres/sendes ut må rekke å foreta distansen fra det du ser på, og frem til øynene dine.

»  Malaria har faktisk tatt livet av halvparten av alle mennesker som noensinne har levd på jorden!

»  Amerikanske byer hadde såkalte ‘ugly laws’ som forbød vansirede- og generelt mindre flatterende mennesker å vise seg i offentligheten til godt inn på 1970 -tallet.

 

 

»  Mennesket klarte å komme seg til månen før noen kom til å tenke på å sette hjul på kofferter.

»  Solbrenthet er intet mindre enn hud-cellene dine som begår masseselvmord.

»  Har en en gruppe på 23 personer, er det utrolig nok så mye som 50% sjanse for at to av de har bursdag på samme dag.

»  ‘Idiot’ er faktisk et medisinsk/klinisk begrep, der det refererer til de med en IQ på 20 og lavere!

»  Vi har ingen smertereseptorer i selve hjernen, hvilket gjør det mulig å foreta hjernekirurgi på våkne pasienter, hvilket ofte er fordelaktig m.h.t å kunne måle hjerneaktiviteten.

»  Du kan faktisk forhindre rennende tårer ved å se opp til venstre.

Er mensen en sykdom??

Valget er vel overstått, sommer og høst har byttet plass, verden blir galere og galere ‘as we speak’, og vi ruller videre på krenkelsesgaleien. M.a.o er som vanlig alt som det overhodet ikke skulle ha vært i dette herrens (u)år 2023. Denne gangen er det Høyreleder Erna Solberg som har klart å erte på seg et kobbel av overkrenkede medsøstre i kjølvannet av et vel overstått brakvalg for partiet.. 

Solberg har nemlig tråkket rett i krenkelsesfellen med begge beina. Hun har nemlig sagt seg uenig i behovet for et eget reglement som gir kvinner rett til månedlig sykemelding i forbindelse med menstrasjonen.. 

 

Irriterende spørsmål rundt Danny Masterson-dommen

 

Nå har jo de konservatives yppersteprestinne hatt sine metaforiske mageplask hvorpå hun så har fått så hatten har passet av meg. – Jeg mener.. Hvem glemmer vel ‘vaksine-gate’, da dette kvinnemennesket hvis omfang en trygt kan konstantere har bikket grensen for det helseskadelige, gikk ut med at det var urettferdig at fellesskapet skulle måtte betale regningen når de som var så til de grader skjødesløse m.h.t egen helse at de valgte å avstå fra c19 -vaksinering ble syke. Jeg hadde riktignok selv inntatt det standpunkt at dersom jeg skulle ende opp med å ‘drite meg ut’ i hht de risikovurderinger som ble tatt i forbindelse med pandemien, så ville jeg bestrebe meg på å ta ‘smellen’ på egen kappe. Men det er noe ganske annet at en borger går ut med å ville ta ansvar for ‘eget crap’ dersom egne overbevisninger skulle vise seg ikke å holde vann, enn å fyre løs med kanonkuler hva selvpåført sykdom angår mens en sitter i glasshus selv. – Og IVERTFALL for en minister!!

Dernest, er det jo ikke mer enn et par uker siden hun tro til med det episke mageplasket om at verken hun- eller noen i omgangskretsen hennes hadde hatt problemer med å betale strømregningen.. Så at den godeste fru Solberg har et oppsiktsvekkende talent for å drite seg ut så til de grader at det er fysisk smertefullt å bevitne, er udiskutabelt.

Spørsmålet er imidlertid om hennes uttrykte uenighet i hht å opprette et eget lovverk for sykemelding ved menstrasjon føyer seg inn i den pinlige rekken.

 

Høyreleder Erna Solberg har nok en gang havnet i hardt vær, men denne gang har hun imidlertid min sympati istedetfor min vrede..  (foto: Fride Sørensen / TV2)

 

Og svaret mitt, er at hun vitterlig burde ha visst at dette var et tema en er pokka nødt til å begi seg innpå med den største omhu hva formuleringer angår for å unngå å havne på ‘slaktebenken’. Men om en ser bort i fra den ikke-eksisterende diplomatiske ‘approach’en, og tar for oss spørsmålet hvorvidt kvinner burde ha rett til fri under menstrasjon dersom føler behov for det, er svaret et ubetinget NEI. Når sant skal sies, er jeg minst like overrasket over at noen seriøst kan gå i bresjen for noe sånt som dette, som de krenkede angivelig er over at Erna Solberg kunne si seg uenig i en slik innføring..

Her er nemlig Erna og jeg hjertens enige. – Et sted må grensen gå for hva av normale plager som gir rett til sykemelding med ditto sykepenger, og den går vitterlig her. Av en eller annen grunn, er endometrioseforeningen de som har inntatt førersetet i den respektive vendetta som nå er igangsatt mot vår tidligere statsminister. Jeg mener.. Endometriose er nå tross alt en sykdom som går utenfor det som kan tilskrives menstrasjonsplager. Og har man smerter av et slikt kalliber som det her er snakk om, så omfattes jo dette av den sykepengeordningen vi allerede har!

Når de krenkede så på den ene siden hyler om de endometrioserammedes rettigheter på grunnlag av den sykdomstilstanden det er, så kommer jeg dessverre ikke forbi at den respekt og trioverdighet som jeg er gitt å ha for de som er rammet av denne tilstanden får seg et skudd eller to for baugen når de i neste åndedrag blander dette her med normal menstrasjon.

Men for all del.. Nå skal jeg holde meg for god til å begynne med sånt flisespikkeri her.. For det dette først og fremst koker ned til for mitt vedkommende, er at det er en grense hvor mange velferdsrettigheter som man skal få kraav på før de ender opp med å bli et regelrett handicap på arbeidsmarkedet. For det er jo unektelig så at målet med en virksomhet er å tjene mest mulig penger, og dette er avhengig av at de menneskene som arbeider for den respektive virksomheten faktisk er lønnsomme. – Altså at de, igjennom sitt virke, utviser en produktivitet som innebærer at regnestykket over ansettelsesforholdet; -Hvilket vil si anslått verdi av det de produserer av varer eller tjenester minus lønn-, arbeidsgiveravgift, og øvrige utgifter som avstedkommer en arbeidstaker, går i pluss.

Allerede er det jo så at ved sykemelding, så er det arbeidsgiveren som må stå for de respektive sykepengeutbetalingene i 14 dager før staten kommer inn og overtar. Og utbetaling av lønn i to uker til ende som en ikke har fått en dritt igjen for i form av produksjon, er jo unektelig en betydelig minuspost i det respektive regnestykket.

Dernest, har vi jo de norske kvinners rettigheter i forbindelse med graviditet og fødsel som flagges med brask og bram både ovenfor oss selv- og i internasjonale fora. Ikke bare har vi jo status som de reneste pionerer i hht lengde på fødselspermisjon og utbetalingssummer, – for så at man, i det mammapermisjonen går ut, så kicker nye måneder med betalt pappaperm inn. Vi har også gått til det skritt å, i lovs form, forby potensielle arbeidsgivere og i det hele tatt sneie borti alt som har med potensielle graviditeter å gjøre under ansettelsesintervjuer.

I utgangspunktet hørtes jo dette riktig så idyllisk ut. – Ikke minst fordi alt som utkommer fra offisielt hold i anledning dette her serveres på et metaforisk sølvfat som oser av idyll og omsorg. Men nå er det nå engang så at det ei heller er noe som er så godt at det ikke er galt for noe. – Og det ‘gale’ i dette kvinneparadiset av noen rettigheter, er at enhver arbeidsgiver med vettet noenlunde i behold, både vil, og bør være skeptisk til å ansette slikt som barnløse kvinner mellom 25 og 40 pga sannsynligheten for en graviditet, med alt hva dette innebærer av tapsposter for bedriften, i nær fremtid. Nå er det sikkert de som syntes jeg opptrer i overmåte kynisk her. Men fra en bedriftsleders ståsted, er- og blir lønnsomhet det springende punktet for disse.

 

Som seg hør og bør, har selvsagt krenkelsesinfluenserne kommet på banen med brask og bram i forbindelse med denne saken, hvorpå en av frontfigurene later til å være en Kristiane Aateigen, som visstnok opererer under nic’et ‘Snillegucci’. Og her taler vel i grunn kvaliteten på argumentene sitt tydelige språk, for å si det sånn.. Alle har selvsagt rett til å uttrykke sin mening, og mottas med respekt, men en kommer jo ikke utenom at det faller litt igjennom når man uttaler seg på bakgrunn av typ 20 minutters livserfaring i voksenverden..

 

Jeg har selv vært arbeidsgiver innen et typisk kvinneyrke, så jeg husker meget vel hvordan dette ‘graviditetsspøkelset’ lå der og ulmet i forhindelse med ansettelser, så jeg vet ‘first hand’ at det man ikke har lov til å berøre her, dermed blir hensatt til en sannsynlighetsoverveining som har stor betydning i det en gjør sitt valg. Og da spesielt for småbedrifter, da disse selvsagt har ditto begrensede midler å budsjettere med.

På bakgrunn av dette kan jeg dermed si såpass at dersom den ordningen, det her er snakk om for å gjøre det enklere for kvinner å få sykemelding ved menstrasjon, hadde blitt innført da jeg, som arbeidsgiver, foretok ansettelser, hadde jeg aldri valgt en kvinne. Antallet- og omfanget av kvinners rettigheter i arbeidslivet ville rett og slett ført til at risikoen ville blitt for høy. – Og jeg er selvsagt langt i fra alene om å inneha et slikt mind-set i forbindelse med ansettelser. Som arbeidsgiver, er det ene- og alene den lønnsomheten som kan tilskrives de respektive kandidatene det tas hensyn til. – Enkelt og greit.

Dermed burde denne krenkebaletten faktisk ta en runde med seg selv i forhold til å utvise en viss varsomhet- og ikke minst gjennomgang av det en måtte ønske seg; Hvilket i praksis vil si å spørre seg selv om det de ønsker, faktisk er å feie seg selv kjepprett ut av arbeidsmarkedet!? For hvem vettug ansetter er det som er villig til å ta sjansen på en kandidat som har uhorvelig mange- og omfattende rettigheter som innebærer uhorvelig med lønnsutbetalinger som en ikke får en tøddel av valuta igjen for!?

Fargerikt fellesskap!

Mens vi har vært i dammen ‘der endene møtes’, er landjorden i ferd med å innta sin fargerike høstdrakt for alvor, om så gradestokken aldri så mye viser sommerlige temperaturforhold..

Flygeblad??

It’s nuts!

I år skal en ikke gå mange meterne før det dukker opp noe ytterst merkverdig på soppfronten en aldri har sett før..

Har man egentlig noe valg??

Valget er over for denne gang, og som seg hør og bør har ikke folk benyttet anledningen til å gjøre større grep m.h.t den rådende misnøye enn å velge den forrige skuffelsen til fordel for den nåværende..

Å gi sin stemme til de småpartier man faktisk sympatiserer med, gidder man jo ikke, for de når jo ikke opp uansett. – Hvilket de heller aldri vil kunne gjøre med en slik innstilling!

 

Konspirasjonsteorier er blitt en realitet!

 

To år med misnøye over de rød-grønne regjeringspartier skulle det altså, som seg hør og bør, ta for at folket benytter lokalvalget til å tale sitt tydelige språk; ‘Skarve to år skulle det altså, som seg hør og bør, gå, før misnøyen over den blå eksregjeringen som rådet i forkant av siste stortingsvalg er glemt. For nå er det den inneværende misnøye som gjelder, -hvilket ble sagt ifra om i denne runden, for så at et oppsiktsvekkende likt valgresultat kan ventes å avstedkomme på den rikspolitiske arena om to år. Dernest vil de to sidene foreta et rolleskifte i det det eksakt samme scenario vil utspille seg i det vi atter igjen går til lokalvalg to år etter der igjen..

Det hele koker ned til at det råder en misnøye over de etablerte partiene her til lands. Mitt inntrykk er at det er en urovekkende stor andel av befolkningen som ikke så mye som er i nærheten av å føle noe hjemmehørende i noen av disse partiene. Når de så skal avgi sine stemmer, kan de knapt sies å ha foretatt et valg, da den stående faktoren, er den misnøyen som har avstedkommet det inneværende alternativet, hvorpå de opptrer som om de da ikke har annet valg enn det alternativet som sto for den misnøye som var avgjørende ved forrige korsvei. Alternativt, ser de seg nødt til å foreta en avveining av hvilket alternativ hvis partiprogram har færrest punkter de er hoppende uenig i, og ikke minst fronter en økonomisk politikk som ikke vil ruinere de. Så hinsides er dette her at det faktisk er knapt ‘en kjeft’ blant de jeg har snakket med som ikke egentlig kan tilstå å ha sitt soleklare hjemmehørende i et av de mange småpartiene; Det være seg Pensjonistpartiet, Norgesdemokratene, Folkets stemme, Kystpartiet, NKP, Liberalistene, osv, osv.. Men å faktisk gi sin stemme til det partiet som i vesentlig grad representerer det en måtte mene og stå for??

 

Eneste muligheten en har for endring av et politisk landskap en er misfornøyd med, er å faktisk foreta ens eget valg, uavhengig av partiets muligheter til å komme i posisjon i utgangspunktet.

 

– Nei, for all del.. ‘De vil jo ikke komme inn på hhv Stortinget/fylkestinget/kommunestyret uansett, så da kan en jo liksågodt la være å stemme!’ er så det faste refrenget. – Hvilket de selvsagt har helt rett i at ikke vil skje når alle går rundt med den innstillingen at det ikke nytter å stemme på disse alternativene!!

En trenger vitterlig ikke ei spåkule, lilla palestinaskjerf rundt hodet og en sminke-look som ser ut som om make-up’en er foretatt ved hjelp av sparkel, kullstift og spray-paint for å kunne forutse at den samme runddansen vil gjenta seg, omatt og omatt, og omatt igjen inntil folk eventuelt innser at den ENESTE måten en kan oppnå den endringen man ønsker, er ved å stemme på de alternativ som faktisk fremmer den politikken en ønsker. Ut i fra hvordan ståa ser ut pr. d.d, kan jeg desverre ikke si annet enn at jeg vil bli særdeles overrasket om så skulle skje i vår levetid. – ‘But then again; Every duck has its day’, så hvem vet! – Det KAN jo skje at den norske folkeanda kan slumpe til å få sin innen en noenlunde forutsigbar fremtid..(?)

 

Den nasjonale misnøyen over den sittende regjering, kom klart til uttrykk i årets kommune- og fylkestingsvalg med en blå brakseier på landsbasis.

 

Men mest sannsynlig vil vi fortsette i den samme runddansen, der det eneste som kan tenkes å avstedkomme av endring i så måte, er at avstanden mellom de styrende- og de stemmeberettigede styrte vil øke ytterligere. Vi vil ende opp med flere saker der folkemeningen står stikk i strid med den politikken som er valgt inn, slik som tilfellet er med den fremmedkulturelle innvandringen i dag. – Altså at folk vil se seg nødt til å stemme stikk i strid med sitt syn i enkelte saker, av den enkle grunn at de som representerer ens syn på dette området, f.eks utelukkende fører en økonomisk politikk som ville føre deres egen økonomi kjepprett til helvete om de kom til makten. Om vi tar for oss den respektive innvandringspolitikken, for ikke snakke om den pågående omleggingen fra et land med norsk/nordisk/nord-Europeisk kultur- til å bli såkalt multikulturelt, så representerer jo den politikken som føres overhodet ikke flertallsoppfatningen. -Og årsaken til denne, i utgangspunktet, udemokratiske ‘miss-match’en mellom folkemeningen- og politikken som gjennomføres på det her området, er helt enkelt at folkemeningen kun er representert i FrP’s program, hvis parti fører den økonomisk politikk som vil falle dårligst ut for majoriteten av det respektive flertallet. – Og satt opp imot det å begi seg ut på en russisk rulett med eget levebrød og livsgrunnlag, ser man seg rett og slett nødt til å velge bort det innvandringspolitiske til fordel for tryggheten. – Og voila! Så har en altså et utall velgere av alt fra SV og Rødt- til SP, KrF og V over det ganske land som irriterer seg til magesår over at de så indelig skulle ha ønsket FrP’s innvandringspolitikk. Ikke skjønner jeg hvordan det politiske landskap har kommet dithen at en innvandringskritiske oppfatning er uløselig knyttet til ens syn på skattesatser og privatisering! For realiteten, iallefall slik jeg kjenner den, er at en innvandringskritisk oppfatning er like vanlig blant de som ellers har sin tilhørighet i den politiske venstresiden- som på den motsatte siden! Dette burde selvsagt de respektive folkevalgte ta til etterretning, da det rett og slett er umulig ikke å få med seg. Men når det ikke er vist antydning til så hittil, kan vi nok trygt kunne slå fast at de endringer vi ønsker kun er gjennomførbare ved å ‘kaste bort’ vår stemme til et av de ‘sjanseløse’ alternativer kun vil ha noen mulighet til innflydelse dersom mange nok av de misfornøyde skulle stemme det parti som står de nærmest.

Jeg vil derfor fortsette å ‘kaste bort’ min stemme til Liberalistene, da enhver storhet faktisk har hatt en begynnelse. Hva dere andre så velger å gjøre ved neste korsvei, er selvsagt opp til dere..

Dagens Bilde!

‘Dagens bilde’ er et aldri så lite ‘bli kjent’-konsept, bestående av at blogg-dagen avsluttes med et utvalgt hverdagsbilde sammen med historien rundt.

 

Klikk her for det sist utgitte bildet i dette konseptet! 

 

Det er enkelte sider ved ‘the furry 5’ jeg overhodet ikke skjønner meg på, og en av disse ser dere her, i Ruskens skikkelse..

Som enhver kattemor med respekt for seg selv, har ikke disse bare en full skål/bolle med friskt vann til enhver tid stående på matplassen inne. I tillegg har de en stående ute på verandaen i den tid vær- og temperaturforholdene tilsier at de liker å slappe av der ute i ‘solsengen’ som de selvsagt også har fått tilrettelagt der ute. Men like forbannet, så drikkes det altså sølevann over en lav sko, til tross for at vi befinner oss max 5 min hjemmenfra..

Nå skal det imidlertid presiseres at Pepsi ikke ville stukket tungen i dette her om så livet sto på spill, men de andre, derimot, later til å være fullstendig uberørt av hvorvidt det de drikker er springvann fra rene boller, eller regnvann fra skogbunn. – Hvilket blir ekstra spesielt når en legger til hvor hinsides kresne de er i matveien forøvrig..