Dirty little secret pleasures..

Jeg er nok langt i fra den eneste som bedriver enkelte ting i det skjulte, rett og slett fordi de er alt for pinlige til å tåle offentlighetens lys. – Men ‘skitt au’..

 

 

Så ‘hold your horses’, folkens! Her kommer mine flaue ‘guilty pleasures’ frem i lyset for første gang:

•  Paradise hotel m.m:  Jeg har passert målgruppen for dette programmet med sånn +/- et lysår, men like fullt får jeg med meg hver eneste episode med engasjementet på toppnivå, da jeg simpelthen er blod-fan av dette reality-spillet. Jeg gleder meg som et barn i forkant av hver sesong, hvorpå årets sesong i skrivende stund er i ferd med å nå sitt klimax siste dagen/sendingen før finaleuken..

P.H kan heller ikke på noen måte sies å utgjøre et unntak hva såkaldt ‘søppel-TV’ angår for mitt vedkommende. Jeg fulgte nemmelig også med på ‘værstingen’, Ex on the beach, og mye skal til for at jeg ikke også vil følge den kommende sesongen. Ei heller går jeg av veien for hva denne genren har å tilby innen min målgruppe, da jeg følger ‘The real housewives’ i både Beverly Hills, New York & Orange County med liv og lyst såfremt jeg har muligheten..

•  Fascineres av og ‘heier på’ spekulative forbrytere:  Jeg har en uhelbredelig beundring for spekulative forbrytelser begått i vinnings hensikt. Tidligere dreide det seg hovedsakelig om ran av banker & pengetransporter, mens finlandshetter og skytevåpen nå har måttet vike plassen for datamaskiner, kortsvindel, osv. Men like fullt bringer nyheter om at noen har klart å tilrøve seg en verdi av en viss størrelse frem denne djevelske siden som gjør at jeg uten unntak heier på forbryteren, og håper at han/hun slipper unna med det..

 

Drømmen om å få kloa Onkel Skrues pengebinge, syntes nok imidlertid ikke å være særlig realistisk for disse gutta. – Idèrikdommen til tross..
– W. DISNEY –

 

•  Mental blodhevn:  I konfliktsituasjoner hvor jeg føler meg angrepet og derav forurettet/ydmyket hvor det ikke finnes mulighet for å gjennomrette tapt ansikt/sårede følelser gjennom å slå tilbake med den nødvendige tyngde, bearbeider jeg det inntrufne gjennom å utføre de mest spekulative mentale hevnaksjoner på den/de det gjelder. Hvorvidt raseriet er berettiget eller ei, har fint liten relevans her, da bedømmelsen av dette gjerne ikke lar seg gjøre før opplevelsen som sådan er bearbeidet. Ei heller lar disse mentale scenarier jeg kreerer seg korrigere av samsvar mellom forbrytelse og straff i nevneverdig grad, og gåt så til de grader langt at det ikke er så rent få som har blitt utsatt for mentale mord fra min side opp gjennom årene. Dette er nemmelig ikke noe som tok til i voksen alder. Det første mentale drapsoffer jeg kommer på i farten, fant nemmelig sted over ei hytte vi hadde laget under et piletre i barneskolealder.. Sinnsykt? -Definitivt! -Men pokker så effektivt når det kommer til å kurere ‘gruff’.

•  Barneleker: Langt mindre morbid, men dog like forkvaklet, er det at det fremdeles er en rekke barneleker jeg aldri vokste fra. Eksempelvis, har den gode, gamle slim-boksen til min store glede fått en ny vår de siste årene, Xylofon er et like morsomt instrument å spille på som de andre jeg kan spille, og frisørdukkenes magi har aldri dabbet av. Videre kan nevnes spilling av dataspill beregnet for barn, og kosedyrsamlingen min ville fremdeles holdt stand dersom den ikke hadde kommet hunden min, Ferrari i hende.. Dessuten har en de aktiviteter jeg ikke lenger har adgang til, som f.eks hoppeslott, og det største tapet av de alle; Ball-bassengene.. Dette til tross, er jeg ironisk nok frivillig barnløs, da jeg aldri har vært spesielt barnekjær..

 

[ Sånn.. Med dette innlegget ute, kan en vel trygt gå ut i fra at ‘normal-toget’ har forlatt stasjonen for godt for mitt vedkommende (haha)..]

 

 

 

Når mennesker får leke gud..

I går kom nyheten om at britiske forskere har lykkes i å fremstille en ny livsform, hvis DNA er 100% menneskeskapt presentert som en verdenssensasjon. Rent faglig er det selvsagt et gigantisk gjennombrudd, hvorav en milepæl er passert..
– Jeg er imidlertid stygt redd for at de som står bak dette prosjektet ikke har ofret konsekvensene av at mennesker kan stå bak en arts opprinnelse en tanke.. 

 

df-foto

 

Den overstrømmende entusiastiske vinklingen denne nyheten var gitt føltes regelrett absurd når det første som slo meg i det jeg ble klar over hva dette gjennombruddet dreide seg om, var at disse forskerne nå sitter på et masseødeleggelsesvåpen som går atombomben en høy gang..

Om så de som står bak dette prosjektet som nå har resultert i en sprell levende menneskeskapt organisme har hatt de beste intensjoner, er jeg ikke et øyeblikk i tvil om at det kun dreier seg om et tidsspørsmål når dette vil misbrukes til å konstruere ett eller annet skikkelig faenskap for bruk i kjemisk krigføring. Det kan dreie seg om å forgifte vann en befolkning gjennom slikt som drikkevannet, eller de kan snekre sammen en pestsykdom.. Med et for befolkningen forøvrig vil dreie seg om en mikrobe som ikke har noen familiære trekk med noe en har sett tidligere, vil jo følgen naturlig bli at en står fullstendig på bar bakke i hht å komme opp med en kur/motgift. En trenger iallefall ikke være et geni innen kjemi for å skjønne hvor dette bærer, for å si det slik!..

Dersom mulige konsekvenser av en slik oppdagelse i det hele tatt er blitt ofret en tanke, tør jeg vedde på at de på det mest tenkelige naive vis anser faren for eliminert ved å sikre ‘formelen’ slik at den liksom ikke skal falle i uvedkommenes hender. -Ja, jøss.. Dette var jo virkelig en brak-success da de i sin tid skulle sikre Oppenheimers oppdagelse innen spalting av atomer for å forhindre at denne ble brukt på værst tenkelig vis.. Jeg mener.. Mannen blir jo ikke kaldt ‘atombombens far’ for ingenting!

 

– FOTO: NRK –  DNA’et fra e-koli bakterien ble brukt som mal de britiske forskernes arbeidet ut i fra under konstruksjonen/kreasjonen av sitt eget.

 

 

Bikini-shopping til besvær

Sommeren står for døren, og med 17 mai vel overstått, er tiden inne for å gå til anskaffelse de nødvendigheter som trengs for å kunne gå den varme årstiden friskt i møte. – Og i dette ligger også hva som i mine øyne er årets værste, gruoppvekkende tradisjon; Bikini/badedrakt -shoppingen.. 

Det er desverre kun fotokunstens verden bading i finkjolen kan fremstå som kult, classy og/eller elegant, så..
FOTO: DF-FOTO

 

Jeg har såvisst mine komplekser jeg som alle andre, men det er overhodet ikke her skoen trykker. Saken er at jeg etter alt å dømme faktisk har sluppet unna med betydelig mindre av disse enn gjennomsnittet. -Mine er i det minste mindre hemmende, om en kan si det på den måten. Dette innebærer at jeg overhodet ikke har noen issues i forhold til å gå på stranden og slike ting, og en god del av forklaringen på denne sikre fremtoningen, skyldes at jeg er blitt svært så flink til å finne frem til de klær hvis snitt fremhever mine gode, og kamuflerer mine dårlige sider. -Og denne egenskapen er aldri så viktig som når det kommer til nettopp dette med badetøy. Men for å kunne foreta disse rette kjøpene, kommer jeg ikke utenom å måtte handle i butikk, -og benytte meg av det respektive stedets prøverom…

Prøverom, ja.. Det er nettopp her skoen trykker.. Ut i fra normale, åpenbare (spør du meg) salgsfilosofier, så skulle alle ressurser være satt inn på å få kundene til å føle seg så attraktive som overhodet mulig i de respektive plaggene/antrekkene de ser seg ut. En person som føler seg fin, handler det han/hun føler seg fin i. -Så enkelt er det! Men av en eller annen for meg fullstendig ufattbar grunn, innreder enhver butikk prøverommene sine stikk i strid med dette simple og all-tids-rådende prinsippet. Her er nemmelig absolutt alt satt opp og sammen for at en skal fremstå på værst mulige måte! Lysene, både i farge og plassering i forhold til speilene frembringer til og med feil og mangler som ellers ikke er synlige for det blotte øyet! -Og jo mer av et legeme som reflekteres fra disse speilrommene fra helvete, jo mer styggdom kommer selvsagt frem for en..

Gruopplevelsen forsterkes også av det faktum at denne shoppingrunden foregår når vi er på vårt aller bleikeste, og før sommervoksingen og spabehandlingen har gjort sitt for fremtoningen. Tilsammen, blir det som stirrer tilbake på en fra de tre speilveggene et slikt et sjokk for øynene at jeg seriøst blir urolig for at det kan ha gjort noen skade på synet..

For ikke bare er et av mine aller sterkeste kort utseendemessig, -beina mine, brått fulle av de celulitter jeg ellers ikke har inne i disse satans avlukker. Det syntes som om de er overralt. -Ja til og med i kinnene ser det ut som om de er befengt med celulitter, -sammen med alt mulig av rynker, mørke ringer under øynene, og annen faenskap! -Og dette er mine bedre sider, så hva mine dårlige angår, finnes det ikke engang ord som kan beskrive..

Følgen blir dermed som en slags skjebnens ironi at jeg er nødt til å forsterke det første sjokket ved å starte med en type bikini hvis snitt jeg vet er blandt de værste jeg kan iføre meg, for kun da er jeg i stand til å foreta en bedømning av den/de egentlige kandidaten(e) jeg har med meg inn. -Kun da, etter å ha utsatt meg selv for hva som burde vært oppført som tortur, evner jeg nemmelig å øyne en forskjell bestående av i hvilken kreasjon jeg ikke ser fullt så jævlig ut som i den andre..

Men heller ikke her er det så galt at det i det minste ikke er godt for noe.. Den bleikheten som ellers lett kunne blitt en ‘issue’ blir nemmelig til ingenting, da en ved påføringen av plagget i den virkelige verden ser fullstendig ‘smashing’ ut kontra det skrekkbildet en har på netthinnen fra skrekk-kabinettet i butikken!

 

Abortloven fra Helvete..

Onsdag kveld sørget senatet i Alabama for hva jeg uten å nøle vil karakterisere som en katastrofe for menneskeheten gjennom godkjenningen av et totalforbud mot abort.. 

 

df-foto  

 

‘And the la-and of the free..’ Vel.. Dersom det går som forventet, og de øvrige sørstatene følger etter, innebærer dette at jeg ikke lenger kan se hvordan USA kan kategoriseres som en fri og opplyst nasjon. Dessuten er dette vesentlig større enn de stater som utgjør det såkaldte bibelbelte i USA, da det innebærer at selveste symbolet for den vestlige, frie verden slik vi kjenner den, tillater at en andel av sine borgere underlegges en lovbestemmelse som hører hjemme i et IS kontrollert område. Denne lovverifiseringen er langt større enn delstaten Alabama. I mine øyne er den intet mindre enn en katastrofe for alskens demokratiske prinsipper, og derav menneskeheten generelt og kvinner spesielt..

Og når vi i denne forbindelse snakker om forbud, så snakker vi forbud med stor ‘F’, for å si det slik. Svangerskapsavbrudd skal nemmelig likestilles med overlagt drap, med en ditto strafferamme på opp til 99 års fengsel! Videre opplyses det at her behandles absolutt alle graviditeter over en kam; Tenåringsgraviditet, voldtekt, incest.. -You name it! Det eneste unntaket som tillates i så måte, er dersom det står om livet til moren. Det hele gir meg faktisk assosiasjoner til middelalderen og inkvisasjonen, da vi atter igjen opplever en legalisering av grusomhet med utspring i kristendommen..

Denne sammenligningen kan sikkeret fremstå som noe drøy, for det å brenne folk levende tilsier jo en brutalitet som overgår det meste av menneskelig grusomhet. Men samtidig tilsier dette abortforbudet at et tilsvarende horribelt kvinnesyn ligger til grunn. -Et kvinnesyn som fremdeles råder i den typen nasjoner vi overhodet ikke ønsker å sammenligne oss med.

Men som en mikroskopisk fotnote i dette sorgens kapittel, skal de i det minste ha for at de for en gangs skyld ikke er selvmotsigende. Loven er helt konsekvent når det kommer til grunnprinsippet om at et liv starter ved unnfangelsen, uansett pokker hvordan, og under hvilke omstendigheter denne unfangelsen har funnet sted. For det er jo unektlig et paradox å gjøre unntak for slikt som f.eks voldtektstilfeller når et foreslått abortforbud argumenteres på grunnlag av dette prinsippet, for enten så er har en jo et menneskeliv med ditto rettigheter fra unnfangelsen har funnet sted, ellers så har en det ikke. For det er i det minste en ting som er klinkende klart her, og det er at dette fostret, embryoen, ungen, eller hvordan man enn definerer det, ikke kan noe som helst for hvordan det er unfanget!

Når det er sagt, er det desverre et rettferdighetsprinsipp fra helvete vi har med å gjøre her, da et abortforbud er og blir fullstendig forkastlig. – Uansett hvordan, eller under hvilke omstendigheter befruktningen har funnet sted. – Så måtte Alabamas senatorer brenne i helvete, sammen med de som eventuelt måtte følge etter med å vedta denne forbrytelsen mot menneskeheten generelt og den frie verden spesielt! – Og måtte den gud som ikke eksisterer hjelpe oss å få stanset denne galskapen via vårt siste reelle håp; The constitution (den amerikanske grunnloven)..

 

Griner for alt mulig & ingenting..

Mens hulking og tårevåte øyne vanligvis sammenfaller med sorg og smerte, og unntaksvis inntreffer ved de mest ekstreme tilfeller av øvrige følelser (glede, sinne og særs rørende opplevelser), lever dette vannverket hos meg sitt eget liv.. 

 

 

Jeg tilhører nemmelig de som griner for ‘alt’, -og aller lettest og mest når jeg blir rørt. -Og jeg er særdeles lettrørt.. Mang en gang har familie og kjæreste blitt vettskremt i det de har kommet inn i rommet hvor jeg har snørr & tårer i fri flyt som om jeg hadde mottatt dødsbudskapet pga noe som skjer på TV -skjermen eller i You-Tube -videoen. Spesielt godt husker jeg en episode fra flere år tilbake hvor jeg satt og så på den australske såpeserien, Home & away, og den døende ektemannen og faren kalte hver og en av sine etterlatte inn til seg for å si adjø. Jeg var fullstendig i fistel på dette tidspunktet, hvorpå min kjæreste kommer inn i stuen for sitt livs sjokk.. Jeg er imidlertid ute av stand til å gi noen mer detaljert forklaring enn å peke mot TV -skjermen mens jeg klarer å hulke frem noenlunde forståelige verson av ordene “HA(snufs)N  (hulk)DØØØ!!!(snufs)”. Den stakkars mannen kan da ikke annet gjøre enn å forlate meg hoderystende, og jeg vil tro, rimelig lettet, i tillegg til en anelse oppgitt..

Og i går skjedde det igjen; En gråtebyge ut av denne verden oppsto da jeg av alle ting så en pre-view fra avslutningsepisoden av sit-com’en ‘Big bang theory’. Anledningen var karakteren Sheldon Coopers takketale under nobellprisutdelingen etter endelig å ha fått barndomsdrømmen om å vinne den høyt aktede prisen. Greit nok at de fleste så ut til å ha latt seg røre av denne scenen, og jeg i tillegg var ur-sliten etter å ha løpt konstant i 8 timer på jobben, men alikevel.. Det får liksom være måte på.. -Og det værste er at jeg bare behøver tenke på denne scenen for at jeg også i dag, -en god natts søvn og mere til i etterkant, for å kjenne at tårestrømmen atter igjen begynner å presse på. Dette er slikt som får meg til å leve i en konstant usikkerhet på om jeg i realiteten er sprøyte gal, bare noe innmari god til å skjule det slik at jeg unngår å bli innlagt..

 

Hurra for 17 mai -på jobb!

I motsetning til de mange andre som har delt sine 17 mai -planer, er jeg en av de som sørger for serveringen av den maten, drikken og isen som disse i vesentlig grad består av. 17 mai er for oss årets travleste arbeidsdag, -og jeg gleder meg! 

 

Sushi-menyen er svært så populær blandt gjestene. 

 

Ja, du leste riktig; Jeg gleder meg. Det er faktisk gøy å jobbe på denne gledens dag. Absolutt alle som kommer innom er jo i tipp topp festhumør, og dessuten er vi en hel gjeng på jobb som alle er ‘pumped & ready’ til å dra det hele trygt i land.

Dagen begynner med en briefing, hvor alle for tildelt spesifike oppgaver slik at effektivitet blir tatt til et helt nytt nivå i det rushet setter inn. Deretter blir det noen heftige timer, før det er som om alle plutselig fordufter i løpet av en halvtimes tid. Etter den påfølgende opprydningen og re-organiseringen av resturanten til de normale former, ramler vi utblåst ned for å innta vår dose 17 mai -middag fra kjøkkenet mens vi går igjennom dagens begivenheter.

Dette er en dag som i jobbsammenheng gir mestringsfølelse og en følelse av uunværlighet mer enn noen annen, i tillegg til en helt spesiell ‘team spirit’. -Og dette er noe jeg tror praktisk talt alle & enhver har godt av å oppleve med gjevne mellomrom..

RIKTIG GOD !7 MAI!

Heia Vendela!

For ei drøy uke siden, fortalte den kjente modellen Vendela Kirsebom om hvordan hun opplevde å bli hengt ut og latterliggjort for sitt forhold til den 13 år yngre Petter Pilgaard på en Se & hør -event. Kirsebom er kraftig provosert over hvordan gamle, fastlåste oppfatninger når det kommer til aldersforskjeller i parforhold fremdeles holder stand i Norge anno 2019, og jeg kunne ikke vært mer enig. 

 


foto: TV2 

 

For det første, er uhenging og latterliggjøring aldri greit, og det er en vesensforskjell på offentlig ydmyking og en morsom/fleipete bemerkning. Ved å utbasunere at Kirsebom kunne vært Pilgaards mor fra scenen, ble denne grensen ble i mine øyne klart overskredet, og jeg ville selv reagert på nøyaktig samme måte som den verdenskjente modellen og kjæresten.

For det andre, reagerer også jeg sterkt på hvordan denne gamle oppfatningen om at mannen skal være eldst i et forhold ikke forlengst er utdatert i dagens moderne samfunn. Mens menn gjerne kan finne seg opp til 30 år yngre partnere uten at noen så mye som hever et øyenbryn, er det jo rent absurd hvordan skarve 13 år blir blåst opp som en ‘greie’ når det er kvinnen som er den eldste. Det er faktisk flere faktorer som gjør at en aldersforskjell denne veien faktisk er mer gunstig enn den tradisjonelle hvor mannen er den eldste. Av eksempler kan nevnes:

  • Kvinnens levealder gjengs over såpass mye lenger enn mannens at det selv med den eldste generasjonens overvekt av ekteskap hvor mannen er eldst, er overvekten av tilfeller med kvinnen som den lengstlevende så stor at denne i selveste lovverket blir omtalt som ‘hun/henne’. Det er derfor per i dag nærmest gitt at kvinnen skal overleve mannen, og da gjerne i et stort antall år. I forhold hvor kvinnen er eldst, vil oddsene for en langvarig enketilværelse dermed reduseres betraktlig.
  • Mens mannens seksuelle yteevne raser nedover i takt med økende alder, forblir kvinnen like fresh og velfungerende mellom laknene med alderen. -Om ikke mer.
  • Mens både en overvekt av testosteron og en høyere alder med ditto livserfaring har en lei tendens til å skape en uheldig ubalanse i maktforholdet mellom partene, vil mer livserfaring hos kvinnen gjevne ut det biologiske overtaket som er gitt mannen hormonelt.

Forhåpentligvis er det heller ikke i dette tilfellet så galt at det ikke er godt for noe, da et såpass høyprofilert par som Petter Pilgaard & Vendela Kirsebom har inflydelse nok til å gi et merkbart ‘dytt i riktig retning’ i hht foreldede oppfatninger. Personlig, setter jeg den innflydelsen Kirsebom, sammen med de øvrige av ’90 -tallsmodellene’ har for den endring vi nå ser mht den forkvaklede ungdomsdyrkelsen av kvinner som har rådet i flerfoldige tiår høyere enn ord kan beskrive. – En endring jeg selv i aller høyeste grad har fått gleden av å oppleve følgene av ved at mitt ‘come back’ som modell aldri ville kunnet latt seg gjøre så lite som 15 år tidligere. Derfor føltes det ekstra provoserende at det på toppen av alt var en kvinne som skulle stå for den nevnte uthengningen av Kirsebom & Pilgaard fra scenen på Se & hør sin kjendisfest. Samtidig håper jeg Vendela Kirseboms utspill gjør at folk ser på dette med kvinners alder generelt og aldersforskjeller i parforhold spesielt med nye øyne, og ønsker de to all verdens lykke i deres felles fremtid sammen.

17 mai -hacks!

Bunadskjorten ble til slutt funnet liggende i en skrukkehaug på bunnen av klesskapet, du fikk aldri rotet deg til å få fikset håret, de eneste skoene som passer antrekket gnager som et sant helvete, og det er en time til 17 mai toget går..

– Slapp av! Her har du nemmelig hacks’ene som redder [nasjonal]dagen!

 

df-foto

 

•  Har du en tørketrummel, ‘strykes’ skjorter o.l på kun noen få minutter ved at du legger noen isbiter inn sammen med plagget, og kjører maskinen inntil isbitene er fordampet og plagget er tørt.

•  Unngå gnagsår ved å ta babyolje på innsiden av skoene der de gnager (helpartiet).

•  Dersom du ikke har hatt tid/anledning til å fikse håret, kan etterveksten fikses lett med øyenskygge. Bare finn frem den hvis farge er mest nærliggende hårfargen, og påfør med en liten kost i hårfestet.

•  Unngå at kjolen sklir opp ved å påføre en ‘dæsj’ hårspray på lårene under kjolekanten, for så å klemme denne inntil. Kjolen vil sitte som støpt dagen igjennom!

•  Både neglelakkfjerner og ren alkohol (vodka) funker som erstatning for det skopusset du finner ut så alt for seint at du ikke har/ikke finner.

•  Dersom du påfører vacilin under parfymen fohindrer du at duften forsvinner etter bare noen få timer, men holder seg istedet dagen igjennom.

 

Norske flagg på Norges dag

17 mai nærmer seg med stormskritt, og som seg hør og bør på denne tiden av året, blir temaet hvorhvidt flaggingen denne dagen skal være forbeholdt det norske. For min del, begriper jeg ikke at noen i det hele tatt kan vurdere å flagge noen annen nasjon på denne dagen.. 

 

df-foto

 

Ikke sånn å forstå at Norge er perfekt, og at det ikke finnes nok av ting de fleste av oss gjerne skulle sett en endring på også her, men når det er sagt, er Norge faktisk det beste alternativet som denne planeten har å by på. Landet vårt har hatt monopol på topplasseringen på FN’s årlige rangering som beste nasjon å tilhøre, og det samme gjelder andre rangeringer av denne typen.

Vi er kun drøye 5 mill som innehar et norsk statsborgerskap, og å være født til dette, innebærer ikke mindre enn å ha trukket alle fødesteders jackpot. Eksempelvis, fører dette statsborgerskapet alene til at en er blandt de 1/8 rikeste i verden. Videre er vi et demokrati med ytringsfrihet, samt at vi i allefall er godt på vei til full likestilling, både m.h.t kjønn & seksuell legning. Ei heller skal det glemmes at har vi et av verdens beste legestand & helsevesen, som attpåtil er gratis, sammen med skole, trygdeordninger, osv, osv.

Dette er goder vi i vår tid har en lei tendens til å ta som en selvfølge, men det er de vitterlig ikke når vi ser hvordan folk har det andre steder i verden. Selv sammenlignet med andre vestlige land, er vi priviligerte her på berget. Ingen av disse godene har imidlertid kommet rekende på ei fjøl. Folk har faktisk ofret livet for at vi skal få leve et liv i frihet, trygghet og med alle primærbehov dekket. De som har fått innpass i dette landet, og derav får ta del i de goder våre forfedre har kjempet for med livet som innsats siden tidenes morgen, burde dermed ha såpass med ydmyk takknemmelighet at de på denne spesielle dagen burde kunne legge sin egen nasjonalitet til side for å feire sin nye.

Når det er sagt, mener jeg på ingen måte dette burde være lovbestemt, da dette faktisk vil være i strid med de grunnprinsipper om frihet vi feirer på denne dagen. Jeg mener imidlertid det burde være et spørsmål om ren skjær anstendighet at en på norges nasjonaldag heiser det norske flagget.

 

Never will I ever…

Jeg har aldri hatt noen form for bucket-list, da det eneste konkrete jeg ‘må’ sørge for å få opplevd i løpet av min tid på planeten er å hoppe i fallskjerm. Derimot har jeg en langt klarere formening når det kommer til ting jeg vil la forbli ugjort, hvilket gjør at jeg istedet kan sies å ha en ‘anti bucket-list’..

 

df-foto

 

• Feriere i Australia: ..Eller andre steder hvor det kryr av alskens dødelige planter og dyr..  Det er imidlertid ikke de store kjøtteterne, haier og krokodiller, jeg frykter så til de grader at jeg gladelig ofrer alt kontinentet faktisk har å by på. Haier og krokodiller har en kontroll på, og er dermed sperret ute fra visse områder. Værre er det med alle disse små og ukontrollerbare gift-bombene som farer rundt der nede; Slanger, etterkopper, sjø/sandyr som ligger skjult under sanden og bare venter på at noen skal tråkke på den lille giftnålen den har stikkende opp, osv, osv.

• Forsøke meg i slalombakken for andre gang:  Been there, done that etter å ha blitt lurt med på en runde ut av et annet helvete første gang, hvilket selvsagt inkluderte sort kuleløype, ser jeg overhodet ingen grunn til å gjenta bedriften. Å komme igjennom den runden der uten så mye som en forstuning, anser jeg som min største idrettsprestasjon noensinne [-hvilket i mitt tilfelle vil si at det rangerer høyere enn en seier i ungdoms-NM i friidrett].

• Få barn:  Jeg har faktisk hatt en uvilje mot å få barn helt siden jeg selv var et barn i 11-12 årsalderen. I ungdomstiden, trodde jeg imidlertid at jeg ville endre meg på dette punktet slik det var meg fortalt. Men etter å ha grudd meg, og utsatt tidspunkt for når denne endringen kunne forventes gjennom 20 -årene, ble jeg slått av noe tilnærmet en åpenbaring et par dager før jeg fylte 30 hvor jeg innså at den ventede forandringen aldri ville inntreffe i mitt tilfelle..

Delta på ekstremsportsarrangement for mosjonister:  Hva som får folk til å gå mann av huse for å delta på arrangementer som maraton, Wasaloppet, Birken på ski og/eller sykkel, osv, osv, er utenfor min fatteevne. I mitt univers, trener en enten kun for å holde ‘skrotten’ up to speed slik jeg gjør nå, ellers er en aktiv utøver som trener for å vinne. Å trene for å fullføre et helvete av et blodslit som strekker seg over flerefoldige timer, fortoner seg derimot helt meningsløst i mine øyne.

• Bli gammel til sinns:  Stadig oftere hører jeg, til min irritasjon, gjevnaldrende komme med uttalelser typ; ‘Ja, en er jo ikke noen ungdom lenger..’ – Jo, visst faen er jeg det!.. Greit nok at en ikke ubetydelig del av forklaringen på mitt totale fravær av ‘ting som kommer og/eller svekkes med alderen’ er at jeg har vært heldig med genitikken, men like fullt er jeg hellig overbevist om at innstillingen har vel så mye å si. Jeg ser jo daglig hvor vannvittig mye bedre det mindretallet som aldri vil kunne finne på å betrakte seg selv som gamle holder seg og hvor mye yngre de fremstår enn øvrigheten.