QUOTES til KVELDS!

 

 

KRISELØSNING!

Hei hå! Nå er nettene atter igjen blitt lange, og kulden har satt inn. Følgelig står julen, med all sin glede og barnlige lyst for døren, hvor det både klappes i hender, synges og les. Det grønne. glitrende treet, som vi ser så gjerne i det vi demonstrerer hvordan vi vasker vårt tøy tidlig en mandags morgen, mens stjernen kan sees over taket der a jordmor Matja bor..

Idyllen som fremstilles er altså så grenseløs at den til og med inkluderer gulvvasken og musereiret som lever og spiser seg rundt inne i veggpanelet. Sannheten er imidlertid på langt nær like rosenrød, da juletid i realiteten er synonymt med stress og mini-kriser på løpende bånd for de fleste av oss. 

Men fatt mot, folkens! Her følger nemlig førstehjelpsinstruksen til det faktisk å kunne avverge en rekke av gjengangerne hva disse krisesituasjonene angår!

 

 

¤ KRISE:  Du sitter i stuen iført joggebuksen og sipper deg gjennom Love actually med et glass gløgg i hånden i det det ringer på døren. Utenfor står ‘tante Gudrun’, som har kommet for å gi deg julegaven det lyder som en selvfølge dere skal utveksle. Du har imidlertid ikke fars gamle tante på gavelisten i år, – liksom hun ikke har vært inkludert de foregående år. – HVA GJØR DU??

⇒  Du sørger for å ha et par innpakkede ‘nødgaver’ i huset året rundt, da denne knipen like fullt kan oppstå i forbindelse med alt fra runde fødselsdager til vertinnegaver ved plutselige invitasjoner. Det bør være noe som passer seg å gi til alle, og til alle anledninger, som f.eks konfektesker & vinflasker.

~ ~ ~

¤ KRISE:  Det er skoleavslutning, og/eller julefest hos venner og du forventes å bidra til bevertningen,  det være seg med bakverk, salat/dressing, eller hva det måtte være av det hjemmelagede slaget. Du har imidlertid glemt hele driten, og må ofre nattesøvnen dersom du skal rekke å få dette gjort. – HVA GJØR DU??

⇒  Du kjøper ferdig, for så å dra på med noe pynt, ekstra smakstilsetning, eller hva det måtte være. Eksempelvis er slikt som løk, ketchup & sennep glimrende tilsetningsremedier i ferdigsauser og dressinger, mens en dærs krem fulgt av bær, overstrødd med melis får desserter og kaker til å se ut som ‘a million bucks’.  

~ ~ ~

¤ KRISE:  Du er blakk som ei kirkerotte men langt fra i mål med gavene. – HVA GJØR DU??

⇒  Begynn med å ta vare på slikt som bøker, o.l du ellers ville byttet, eller avse å inkludere sengesett nummer 28 i samlingen din for så å benytte disse tingene som gaver ved en senere anledning.  (Hva hensynet til det smått ufine ved ‘re-gifting’ angår, må dette rett og slett vike, da det her er snakk om reinspikket nødrett).  

⇒  DIY (altså: Do It Yourself). Det gode, gamle konseptet bestående av å lage julegaver selv, er så visst ikke å forakte i en sådan stund! – Og dersom du skulle tenke som så at dette er utelukket grunnet manglende talent, så kan jeg personlig garantere at det å kunne komme opp med noe høyst brukbart i så måte, ikke er betinget av så mye som et minstemål av talent en gang! Google DIY, og du vil formelig drukne i flotte ting selv den mest talentløse vil kunne produsere uten problem!

 

 

¤ KRISE:  Å brøyte deg frem i mengden som allerede sloss mot hverandre så vel som mot vrangvillig tape, ubrukelig papir & bånd som streiker mot påtvungen krøll ved pakkedisken var rett & slett mer enn du var i stand til å klare med sinnet i behold under gårsdagens helvete av en handletur etter jobb.  Dessverre var ikke muligheten for at huset faktisk er rensket for innpakningspapir med tilbehør i dine tanker.. – HVA GJØR DU??

⇒  Riv ut dobbeltsider av blader [ev. aviser i mangel på noe annet], tape/lime sammen flere ved behov, og voila! Du har verdens kuleste innpakningspapir. Alternativt funker både gråpapir/matpapir med tegninger, klistremerker o.l og aluminiumsfolie glimrende. Er du tom for tape, bruker du papirlim, mens bånd erstattes glatt med garn og/eller hyssing.       

~ ~ ~ 

¤ KRISE:  Du er endelig hjemme etter overtidsstress fulgt av et shoppinghelvete for sjette (-eller var det syvende?) dag på rad, og du er, om mulig, enda mer drit-sliten enn de foregående dagene. Husarbeid er uaktuelt, hvorpå du bare slenger deg ned i sofaen med ei pakke take-out, hvis emballasje havner i godt selskap med den fra ukens foregående take-out måltider i en leilighet som ser like herjet ut som du føler deg. I denne settingen ringer drømmemannen for å si han kun er ti min unna.. – HVA GJØR DU??

⇒  Stu rotet sammen [truser og bestikk skilles enkelt ad når du atter befinner deg i eget selskap], for derav å ‘pælme’ det hele inn i nærmeste bod, skap e.l.  Det er imidlertid langt fra alle som har ekstra plass av betydning, og da fordeles ‘lasset’ i stedet mellom følgende: A)  Oppvaskkum, hvorpå du dekker det hele med en kjøkkenduk/håndkle e.l. B) Vaskemaskin/tørketrommel. C) Under møbler, mens slikt som sand, smuler, osv rett & slett feies under teppet. Skitne bord og ev. benker kamufleres glatt med duker, mens håndklær og tepper, for ikke snakke om gardiner funker helt glimrende som erstatning dersom en mangler duker.  

 

** Om du ønsker ytterligere julestemning i bloggs form, er dette bla.a å finne i DETTE innlegget!

En Bloggers Bekjennelser!

En bloggers bekjennelser er et slags dagbok-konsept, dog med en humoristisk vri, der jeg vil dele de tanker og reaksjoner som utspiller seg i forbindelse med den besettelsen man, i kraft av det å være blogger, har i forhold til listeplasseringer og ditto antall sidevisninger + litt attåt. Tanken bak dette her, er at det kan være artig å få et usensurert innblikk i en bloggers mind-set på sitt mest navlebeskuende, hvilket tidvis vel må kunne sies å være borderline narsissistisk.. 

 

Another slækk-off!

 

Full fres med julebordsesong i restauranten og ‘Mental helse’ -jobb har atter igjen krevd mine daglige doser av tid og ork, og dermed gått ut over bloggen. Atter igjen har det m.a.o gått noen dager uten noe oppdatering herifra berget, hvilket betyr at nå er det skjerpings her!

Men for all del; Jeg klager IKKE! Er det noe jeg har lært i løpet av den forbannede Corona-perioden, så er det å sette pris på hver eneste dag jeg er gitt å komme hjem fra jobb som ei utslitt skurefille! Med den ikke-eksisterende fjorårssesongen friskt i minne, vil det iallfall aldri igjen høres så mye som ymt av klaging over for mye jobb og slitenhet fra den her kanten, det er i alle fall sikkert!

 

Her speilbildet mitt etter å ha ‘slått ut håret’ etter at siste bord er ryddet og dandert etter vel utført innsats i restauranten. 

 

Men nok om det, og over til noe ganske annet; Nemlig morgendagen! I morgen, er det jo, som jeg antar de fleste har fått med seg, første desember! – Og hva betyr det!? I tillegg til første dag i julekalenderen, er det dagen den aller første av 24 GRYXENAWARDS 2021 skal deles ut!

Nå er jo en håndfull vinnere allerede utlyst i forbindelse med at denne ideen først ble lansert, -før det i det hele tatt var blitt noe som kunne minne om en idé. Men ikke desto mindre, er det jo for det første gått en stund siden jeg øste ut min harme over hva jeg anser som grove forbigåelser begått av GRYXENAWARDSforgjenger hva blogger-pris angår, altså den foreløpig hakket mer kjente Vixen-prisen. – Og for det andre, blir jo selve prisen lansert! Hvilket, tross den virtuelle form, gjør det hele til noe håndfast, om en kan bruke det uttrykket i denne sammenhengen..

Så her er det bare å følge med, folkens, for i morgen så braker det altså løs!!

En Bloggers Bekjennelser!

En bloggers bekjennelser er et slags dagbok-konsept, dog med en humoristisk vri, der jeg vil dele de tanker og reaksjoner som utspiller seg i forbindelse med den besettelsen man, i kraft av det å være blogger, har i forhold til listeplasseringer og ditto antall sidevisninger + litt attåt. Tanken bak dette her, er at det kan være artig å få et usensurert innblikk i en bloggers mind-set på sitt mest navlebeskuende, hvilket tidvis vel må kunne sies å være borderline narsissistisk.. 

 

Hopp & sprett og tjo & hei!

 

Hakket senere ute enn vanlig, kan jeg rapportere at jeg har foretatt et aldri så lite spensthopp fra gårsdagens 17 plass til en 14 plass på dagens!

 

Utsnitt av dagens toppliste hos Blogg.no

 

Og med lesertall som står noenlunde i stil med plasseringen, hefter det heller ingen demper ved tilfredsheten over dagens oppføring, slik det har gjort ved et par tidligere anledninger. Jeg har jo både nevnt og harselert over de som forblir på høye plasseringer selv etter både dager og uker uten oppdateringer, mens jeg selv ikke kan tillate meg en eneste dags ‘slakk’ før jeg åker rett ut til venstre. Men når sant skal sies, så er jeg nok i bunn og grunn avhengig av å ha prestert i forhold til oppføring, både i hht antall sidevisninger og plassering for å kunne glede meg over det.

Iallfall er det slik det virker ut i fra de reaksjoner som har avstedkommet etter å ha plassert høyere enn det som syntes rett og rimelig ut i fra besøkstall! – Og når alt kommer til alt, er det vel i grunnen greit at det er sånn; At ens evne til å gledes over resultater er betinget av at disse kan sies å være lønn som fortjent.  For det overordnede målet med dette her, er jo til syvende og sist å levere et produkt folk syntes er givende å lese!

Et sant mirakel!!

 Nei, jeg har ikke hatt noen religiøs åpenbaring i løpet av de siste timene. Ei heller har jeg inntatt noen former for substans som potensielt kunne overbevist meg om at noe slikt som en visitt fra vårherre har funnet sted, bare sånn for å få lagt den ballen død i samme slengen. For det kunne unektelig avstedkommet mistanker i den retning dersom jeg hadde gått rett på sak med følgende innledning;  Din og min blotte eksistens er å betrakte som et sant mirakel! Og her snakker vi ‘mirakel’ i sin fulle betydning! For det at akkurat DU skulle bli til, liksom jeg, er nemlig å betrakte som en umulighet på nivå med sånt som at griser skulle bli flyvedyktige over natten. – At akkurat DU – og jeg, skulle komme til verden, er faktisk et mirakel større enn den menneskelige hjerne er i stand til å forstå omfanget av! 

Og dette dreier seg, som sagt, ikke om innledningen til en nyfrelsts berettelse, men om de milliarder(!) av år med ufattbare mirakler på løpende bånd som har måttet skje fyllest for at akkurat DU, – og jeg skulle se dagens lys!..  

 

Dersom ikke denne kvinnen (t.h) hadde funnet det for godt å forlate hjembyen Halden for å ta et år på Haugetun folkehøyskole med beliggenhet et gudsforlatt bygdesamfunn utenfor Fredrikstad i sin tid, ville det aldri blitt noe meg..

 

For å få formidlet dette, er en faktisk nødt til å begynne der historien ender, for å si det sånn;  Altså, ved at dine foreldre til slutt møttes, for så å utføre den akten de fleste av oss er ute av stand til å prossesere at ens foreldre noensinne har kunnet gjøre, med det utkomme at din mor ble gravid med deg..

– Bare her har vi nemlig å gjøre med en hinsides seier til tilfeldighetenes spill over en tilnærmet ikke-eksisterende odds! – La følgende kjensgjerning få synke inn:

For det første, kreves det at akkurat disse to menneskene, av alle de mennesker som eksisterte på dette tidspunktet, – din mor og din far, skulle møte hverandre, og ikke minst bli tilstrekkelig tiltrukket av hverandre til at de i det minste ‘hooket’ én gang (omstendighetene som råder rundt de ulike barnefødsler får vi eventuelt ta i et annet innlegg).

 

 

– Og det stopper ikke her! For at det nettopp skulle være DEG som utkom fra en forplantning mellom disse to individene, altså din mor og din far, har også denne ubeskyttede seksuelle akten (ev. den hvor kondomet sprakk, P-pillen var spydd opp i fylla, eller hva det måtte være av sviktende prevensjon) på akkurat det tidspunktet hvor den respektive befruktningen fant sted! For, som basic biology tilsier, er man her avhengig av at det er akkurat dette egget hos din mor som ikke menstrueres bort, men som i stedet blir befruktet av akkurat denne ene sædcellen, som for å få dette til, har måttet vinne over et gudjammerlig antall millioner motstandere en svømmekonkurranse ut av helvete! Bare her er jo oddsene for at ting skal klaffe så mikroskopiske at de får en jackpot i lotto til å virke skyhøye i forhold.. – For det stopper jo ikke her. – Så langt derifra!!

For akkurat de samme halsbrekkende odds måtte jo faktisk også overvinnes i forbindelse med at akkurat hun som skulle bli din mor, og at akkurat han som skulle bli din far skulle fødes til et liv her på planeten, – og derav kreves den nevnte oddsen overvunnet hele fire ganger for utkommet av akkurat de fire menneskene, -to av hvert kjønn, som skulle bli dine besteforeldre. – Og slik fortsetter rekken bakover i tid; For dine oldeforeldre (som altså er påkrevd for dine besteforeldres eksistens, kreves miraklet inntruffet hele 8(!) ganger, osv, osv..

 

 

For å være sikker på å få med oss alle, kan vi først, etter beste evne, ta inn over oss hvordan denne rekken vil fortsette bakover i tid helt frem (eller tilbake, burde det vel strengt tatt hete seg) til aller første homo -‘ett-eller-annet’ -art forlot trærne til fordel for en to-beint tilværelse.. Jeg minner om at det eksakt samme miraklet som var påkrevd for din, dine foreldre og besteforeldres fødsel, har måttet skje fyllest for hver eneste generasjon over så lang tid.. – Hvorpå det i tidligere tider også var påkrevd å overleve alt fra rovdyr til sykdommer tilstrekkelig lenge til å ha kunnet fostre opp de nødvendige etterkommerne..

Og ei heller stopper det her.. – For dette nevnte tilfeldighetenes største mirakel har nemlig måttet inntreffe helt tilbake til den dagen for minst 2,7 milliarder år siden, da den aller første kjønnede formering inntraff et sted i de salte, svært oksygenrike havene som skyllet over størsteparten av ‘the third rock from the sun’!

– I tillegg til miraklet rundt at akkurat de respektive individer fødes inn i den rekken som til nå ender ved din eksistens, i tillegg til den nevnte overlevelse av sykdommer, rovdyr, ulykker, og hva det ellers måtte være, har våre forfedre måttet være blant den ørlille prosenten som klarte seg i igjennom to(!) såkalt totale ‘wipe-outs’ (hvor mer enn 95% av de eksisterende arter ble utslettet); Først den aller største, -med den følge at det var klar bane for de rundt to gjenværende prosent til å utvikle seg til store kjemper, mest kjent som dinosaurer, som hadde herredømmet over moderplaneten inntil en antatt koloss av en stein (meteoritt) kom susende ned fra verdensrommet, og braste ned i jordskorpen med det som følge at livet atter en gang kun var få prosent fra å totalutslettes..

 

 

Så de av mine likemenn som går rundt med en oppfatning av å være født under ‘an un-lucky star’, eller noe, anbefaler jeg å dreie tankene til dette. – Tro meg, det hjelper!

 

** Mer å fascineres over er bla.a å finne HER

En Bloggers Bekjennelser!

En bloggers bekjennelser er et slags dagbok-konsept, dog med en humoristisk vri, der jeg vil dele de tanker og reaksjoner som utspiller seg i forbindelse med den besettelsen man, i kraft av det å være blogger, har i forhold til listeplasseringer og ditto antall sidevisninger + litt attåt. Tanken bak dette her, er at det kan være artig å få et usensurert innblikk i en bloggers mind-set på sitt mest navlebeskuende, hvilket tidvis vel må kunne sies å være borderline narsissistisk.. 

 

Mitt hus & min hage..

 

I følge dagens tilstandsrapport fra Casa Henriksen, så står pilen fremdeles stanfast på ’tilfreds, fornøyd og blid’ da det kan konstateres at også kommende døgn blir å tilbringe her i de øvre gemakker. På dagens liste, står jeg oppført på plass nummer 17, hvilket innebærer en plass opp fra den 18 plassen jeg okkuperte i går.

 

Utsnitt fra dagens toppliste hos Blogg.no

 

– Jeg kunne vel kanskje like gjerne sagt en plass opp fra standard, da jeg har hatt den 18 plassen så uhorvelig mange ganger at en nesten kan si jeg har utviklet en følelse av et slags eierskap til den! Det har faktisk gått så langt at jeg nærmest forventer å finne ‘trynesnylten’ min på den plassen! Så det er m.a.o til den plassen jeg automatisk retter blikket i det jeg går inn på hjemmesiden for å sjekke listen.

Og om 18 plassen er ‘huset’, så er plassene 16 t.o.m 19 ‘tomten’ (Av en eller annen grunn, så later jeg til å unngå plass nummer 20. I mitt tilfelle, er det nærmest som om tallrekken går rett fra 19 til  den 21 plassen jeg vil tro mitt forhold til er blitt viden kjent i løpet av dette konseptets ‘levetid’). For i løpet av de siste månedene, er det ingen tvil om at dette er sjiktet jeg er hjemmehørende de dagene jeg leverer i tråd med målsetting!

I utgangspunktet så syntes vel dette å være ganske så normalt i grunnen, ved at en har kommet seg opp på et viss nivå når det kommer til besøkstall, hvilket igjen er hjemmehørende innenfor et viss sjikte på listen. Men når en ser på antallet sidevisninger som følger de ulike plasseringene fra dag til dag, blir min ‘bosetting’ innenfor dette temmelig begrensede spekteret bestående av 4 plasser tilnærmet absurd! En ting er at det, iallfall ut i fra hva jeg har registrert, ikke syntes å være noen typ ‘faste naboer’, altså bloggere som typisk dukker opp på plassene i min umiddelbare nærhet. For å kunne snakke om faste ‘naboskap’ i mitt tilfelle, så må en iallfall utvide det til å favne fra plass nummer 15 – 25, eller noe sånt.

 

 

Men mest merksnodig er det at jeg syntes å havne i dette sjiktet nærmest uavhengig av det antall sidevisninger jeg står oppført med! På den ene siden, har jeg fått både 18 og 19 plasser med under 700 på det laveste, mens dagens 17 plass med over 1000 er et eksempel på det motsatte. Til sammenligning, sto jeg oppført på den samme plassen med nærmere 300 færre sidevisninger for 3 dgr. siden!

For mitt vedkommende, har det ingen praktisk betydning hvorvidt jeg står oppført som nr. 7 eller 17,  som nr. 1 eller nr. 20, da det i følge mitt mindset bare er om og gjøre å få den ‘story-plasseringen’. – Når det er sagt, kan jeg selvsagt ikke nekte for at det var no’ jævlig stas med sånt som den 3 plassen i sommer, liksom de gangene jeg har klart å skvise meg inn blant de topp 10! Men det er ikke listeplasseringene som står i sentrum for ambisjonene videre, for å si det sånn. For topp 20 har siden min første dag som blogger vært synonymt med det ultimate målet med den story-oppføringen på sidetoppen. Så i det jeg har klart å få innpass her, så er fokuset ene og alene rettet inn mot det å kunne nå ut til flere. Tross sine variasjoner m.h.t besøkstall for de ulike plasseringene fa dag til dag, vil jo unektelig en økning i rekkevidde etter hvert føre en oppover på listen, men det er altså ikke her fokuset ligger..

 

 

Jeg er jo ikke bare en ‘oppmerksomhetsjunkie’ i hht det å bli ‘sett’! For higen etter å bli ‘hørt’ er vel om mulig enda sterkere! Selv i den perioden mine absurde pubertetskomplekser var på sitt verste, og jeg generelt ville gjort mer vesen av meg om jeg hadde bosatt meg under en stein eller noe, så var jeg blant de 2-3 elevene i en klasse som dominerer enhver diskusjon i klassen. Jeg har helt fra jeg var liten hatt en mening i absolutt alle saker jeg har hatt kjennskap til, liksom jeg til dags dato aldri har klart å holde inne med de. – Og med ‘aldri’, så mener jeg virkelig ‘ALDRI‘, i ordets fulle betydning!  Blir det ytret noe jeg er uenig i, så er jeg faktisk intet mindre enn fysisk ute av stand til å holde inne med det! – Selv i situasjoner der jeg er fullt klar over at det å gi uttrykk for mitt syn er garantert å være fullstendig fåfengt, eller det som verre er; At det umulig kan komme noe som helst godt ut av det. Det er faktisk en fysisk trang, bokstavelig talt, som ikke kan bekjempes, -nærmest som trangen til å puste ut etter å ha pustet inn! – Helt sprøtt, m.a.o..

Pga. dette her, har jeg ikke tall på de gangene jeg har fått høre at jeg burde vurdere å gå inn i politikken. – Hvilket ville vært helt ypperlig dersom dette var som representant for mitt eget parti! Men nå er det jo unektelig slik at et reelt håp om innflytelse på det viset avhenger av at en joiner et allerede eksisterende parti. – Og selv om jeg sverger til mine liberalister, så vil en aldri kunne være enig i absolutt alle de standpunkt som et parti har gjort seg opp. Det vil m.a.o bestandig være enkeltsaker en er uenig i, og som en derav er nødt til å argumentere for i rollen som partipolitiker. – Og det er jo her jeg vil strande som en hval i strandlinjen! Om jeg ikke skjønte det før, så gikk det iallfall til fulle opp for meg i det jeg så et intervju med Siv Jensen på Lindmo, der hun bla.a snakket om de kamelene hun hadde måttet svelge i så måte.. – Og med mitt særs trange metaforiske svelg, så er jeg unektelig hensatt til å holde frem med bloggen som plattform når det kommer til å dele av min visdom til folket *hehe*..

 

Det ultimate sviket!

Selv jeg, selveste dronningen av ‘Ta-ikke-en-dritt-for-gitt’ og ‘Tenk-selv’, gikk rett på trynet da denne saken pågikk..  JEG, den mest rigide skeptikeren i enhver pågripelse, liksom jeg til stadighet tar til orde for  siktede og dømte jeg er overbevist er feilaktig anklaget/dømt i både norske og utenlandske saker! Dette inkluderer også det ALLTID lese de rettsavhandlinger og dokument som er tilgjengelige i straffesaker jeg lar meg engasjere i for å unngå å falle for de føringer som legges i form av medienes formuleringer.. 

 

 

..- Jeg, som kun få år tidligere hadde slukt absolutt alt jeg kunne få tilgang til i Orderud-saken! – Først for å kunne gjøre meg opp en mening ang. skyldspørsmålet, og dernest å kunne stå fjellstøtt i min overbevisning om Per & Veronicas uskyld som gikk på tvers av både jury og menigmann (- et syn som bare har blitt forsterket med tiden).. Hvorfor gjorde jeg ikke en dritt av dette overprøvings-crappet, som normalt er en ufravikelig del av min personlighet, i saken mot Viggo Kristiansen? – Hvordan kunne jeg, av alle mennesker, ta det som fremkom igjennom nyhetsoppdateringene, med alle de føringer som følger, for gitt i denne ene saken, for så å la meg overbevise om en skyld som nå viser seg å ikke ha rot i virkeligheten?

Svaret på dette, er jo grunnet i den manipulasjonen av både bevis så vel som av rettergangen som sådan som nå har kommet for dagen. Jeg evnet rett og slett ikke å forestille meg et scenario der en som allerede var fucked i en drapssak kunne få drillet inn en historie av ETTERFORSKERNE i en seksuelt motivert barnedrapssak som gikk på å legge hovedansvaret for ugjerningen på bestekompisen hans! Dette var rett og slett i overkant av hva jeg antok mulig i kongeriket Norge..

Og når de i tillegg blåste opp at Kristiansen var tidligere dømt i hva som angivelig var en alvorlig overgrepssak mot en mindreårig, for så å krydre dette med at leiligheten hans var fylt til randen av pornografi av den uakseptable sorten og at fyren generelt vakte avsky hos nær sagt alle han møtte, så lot til og med jeg meg overbevise.

Men dette er så langt i fra ensbetydende med at jeg har sluttet fred med egen feilbedømming i denne saken. – Så langt derifra! Jeg skammer meg, når sant skal sies inn til ryggmargen, liksom jeg faktisk føler på et personlig svik ovenfor Kristiansen..

For om det så aldri så mye er en kjensgjerning at jeg ikke på noe som helst vis var involvert i denne saken, verken som vitne, etterforsker, aktorat, dommer eller jury, så kommer jeg altså ikke fra følelsen av å ha sviktet..

 

(foto: abcnyheter.no) Viggo Kristiansen i bilen i det han forlater fengslet som en fri mann etter å ha sonet i 21 samfulle år for et seksuelt motivert barnedrap (jeg anser det trygt å slå fast) han aldri har begått.

 

Først og fremst, har jeg sviktet i hht å være tro mot meg selv, og det ufravikelige prinsipp som etter alt å dømme var integrert i min personlighet fra fødselen av om ALDRI å ta ting for gitt! Jeg, hvis manglende evne og vilje til å ta til meg noe som helst som en sannhet uten å grave frem relevante fakta, for så å danne meg en formening ved å veie disse opp i mot hverandre.. Et absolutt must som så ofte har vært mer slitsomt enn noe annet..

Dernest har jeg, som følge av dette, også gjort meg skyldig i et svik mot Viggo Kristiansen og hans rettssikkerhet ved å adde til den folkemengden som i kraft av å telle nær sagt samtlige av kongerikets borgere unektelig har bidratt til å pushe rettsapparatet, med juryen som siste instans, i den retning det tok..

Til tross for de ovenfor nevnte faktorer, er jeg allikevel ikke helt på det rene med hvorfor i heiteste jeg ikke gjorde noen av de tingene jeg bestandig gjør hva angår alt fra å forhindre å la meg lede av føringer, for ikke snakke om det å fiske etter opplysninger fra de som måtte ha kjenskap til det både de involverte og saken som sådan. For det har jo unektelig vært flere enn en gang jeg, til tross for forsvinnende små muligheter for uskyld, har gått all in hht å finne ut av hvorvidt det bildet som er gitt ut i fra de fremkomne opplysninger er korrekt!  –

For uansett hvordan man vrir og vrenger på det; Hadde jeg opptrådt som normalt hva angår denne saken, ville jeg gått ‘all in’ for å finne ut av hvorvidt det kunne være en mulighet for at Viggo Kristiansen faktisk snakket sant! – Og derav virkelig kunne være uskyldig i drapet på de to jentene!..

Så noe spesifikt svar på hvilke(t) momen(t/er) det var som fikk meg til å avstå fra å kjøre på med de vanlige rutinene i akkurat denne saken, mot akkurat denne personen, har jeg enda ikke kommet frem til noe plausibelt svar på. Men det kommer nok heller ikke til å slippe før jeg i det minste har klart å sannsynliggjøre noe, så forhåpentligvis vil jeg finne ut av roten til egen ‘error’ om en ikke så alt for fjern fremtid.

 

(foto: tv2) Viggo Kristiansen

 

Det gnager unektelig dette her; At den ENE gangen jeg brøt med mitt normale adferdsmønster, skulle vise seg å være den gangen jeg absolutt BURDE fulgt det! For hvem vet hva jeg hadde funnet av opplysninger, og derav hvilken konklusjon jeg hadde kommet frem til? Så hvem vet om jeg kanskje kunne blitt en sårt tiltrengt stemme som talte denne mannens sak den gang dette kunne være av betydning for noe som helst?

Det eneste som for mitt vedkommende kan sies å være i tråd med den jeg er- og vil være meg bekjent av, er at jeg i det minste var blant de første som åpnet opp for muligheten for at jeg kunne ha tatt feil, og derav at Kristiansen faktisk kunne være uskyldig dømt. For da det i forbindelse med innleveringen av den siste gjenopptagelsesbegjæringen i 2019 kom betydelig tydeligere frem HVA begjæringen gikk ut på, så reagerte jeg i det minste sporenstreks;  Hvilket altså vil si hvilke graverende overtramp som ble gjort i forbindelse med den domfellelsen;  – Altså hvilke momenter som var utelatt fra rettssaken, hva som ble fortiet, bagatellisert, manipulert, og/eller rett og slett holdt skjult i forbindelse med både etterforskning og rettergang (- Mine tanker og reaksjoner i forbindelse med dette er å lese i innlegget Hva om Viggo ikke gjorde det!? )

Dette innlegget er det siste i rekken i hht min oppfølging av de sentrale momentene  denne saken, i det  jeg i denne gang deler mine refleksjoner i forbindelse med at den DNA-prøven som lå til grunn for innlegget Drapsmann uten å ha drept (fra begynnelsen av juni) har avstedkommet med sine første svar..

(I tillegg kan nevnes at jeg utkom jeg med innlegget Kan du tenke deg noe verre? som tar for seg det å bli uskyldig dømt på generelt grunnlag rett i forkant).

 

(foto: nettavisen.no) Mannen som anga Viggo Kristiansen som hovedmann etter at han selv var avslørt av de DNA-funn som ble påvist allerede den gang; Jan Helge Andersen, slik han så ut i 2000, da drapene ble begått.

 

For det som er fremkommet av disse nye DNA-analysene som nå er foretatt, er nemlig at det er gjort ytterligere funn av Jan-Helge Andersens DNA, hvilke på toppen av det hele er gjort på Lena Sløgedal Paulsen, som Andersen hardnakket har nektet for å ha rørt. Når en så kan legge til at det ikke har blitt funnet så mye som ei hudcelle tilhørende Viggo Kristiansen, verken på noen av jentene eller på åstedet, så er den siste spikeren i den berømmelige kisten satt hva Kristiansens uskyld i denne saken for mitt vedkommende. At Jan Helge Andersen  beviselig har løyet er graverende nok i seg selv, men det som virkelig gjør det for min del, er det faktum at Andersens. DNA nå kan påvises både her og der, mens det som sagt ikke er påvist så mye som ei celle fra mannen som i følge dommen skal ha vært hovedmann..  En trenger vitterlig ikke være en 21 århundrets Sherlock Holmes for å kunne slå fast at dette umulig skal kunne la seg gjøre!..

Det finnes som sagt ingenting som unnskylder det faktum at jeg ikke levnet Viggo Kristiansen så mye som en sjanse den gang i år 2000. Alt jeg evner å komme opp med, er en delvis forklaring, bestående av at det rett og slett ble ansett for utenkelig at den galskapen av et hendelsesforløp som Jan-Helge Andersen oppgav i sin tilståelse (og som senere ble gjentatt i retten) kunne være oppspinn. – Et hendelsesforløp det nå er fremkommet ble kokt sammen ved hjelp av politiets føringer for å få det hele til å stemme overens med hvordan de i beste fall trodde- og i verste fall mente det burde være.. – Og som så skal vise seg å ha blitt sannsynliggjort ved hjelp av å manipulere rettssaken i form av alt fra utelukkelse av et utall vitner, i tillegg til å få bagatellisert mobilbeviset i stedet for å gjøre sin plikt bestående av å undersøke det..

 

(foto: VG) Stedet hvor jentene var å badet i forkant av drapene. -Innfelt; Viggo Kristiansen anno år 2000.

 

Det ble unektelig ble begått en rekke graverende handlinger i flere instanser i den hensikt å få Viggo Kristiansen dømt for drapet på de to jentene i Baneheia som selv jeg kan tilgi meg selv for å utelukke i hht å være gjennomførbart her til lands, hvilket unektelig sannsynliggjør at jeg ville ha latt meg overbevise om Kristiansens skyld uansett. Men ikke desto mindre klarer jeg ikke å fri meg fra følelsen av at jeg rett og slett skylder Viggo en unnskyldning. For om utfallet aldri så mye ville endt opp med den samme feilaktige konklusjon etter å ha gått fakta etter i sømmene, så ville jeg i det minste hatt vissheten av å ha gjort det jeg kunne, ut i fra de opplysninger jeg hadde tilgang til på det aktuelle tidspunktet..

En ting er iallfall sikkert; Jeg vil aldri mer se på den iboende skepsisen på steroider og dette rigide etterprøvningsbehovet mitt som et onde! For denne saken viser med all tydelighet at denne motstanden mot å ta gitte sannheter for god fisk er en ressurs jeg snarere burde gå inn for å videreutvikle snarere enn å dempe slik jeg har gjort frem til nå..

Avslutningsvis, må jeg si at vi nå er kommet dithen hvor siste dråpe av min forståelse for de pårørendes problemer med å ta inn over seg muligheten for Kristiansens uskyld nå har rent ut. Vi har vi også kommet dithen hvor jeg anser det for hevet over enhver tvil at  Viggo Kristiansen er offer for norgeshistoriens groveste justismord på lik linje med det jeg ikke er et øyeblikk i tvil om er blitt begått mot Veronica og Per Orderud et par-tre år tidligere. Likeså er det bragt på det rene at det bildet som ble gitt av Kristiansen ovenfor publikum så vel som for retten og de pårørende, der han ble fremstilt på et vis som ikke etterlot seg særlig rom for tvil i hht skyldspørsmålet, var iscenesatt av intet mindre enn et tvers igjennom korrupt politi der man aktivt har tuklet med bevis og rettergang for å få ham til å fremstå ‘guilty as sin’.. Nå er mannens uskyld så opplagt at vi faktisk har nådd dithen at jeg snarere syntes det er regelrett forkastelig at de ikke har kommet ham i møte, og uttrykt en beklagelse over det inntrufne, og i det hele tatt gitt sin sympati i hht at Kristiansen faktisk like fullt er et uskyldig offer i Baneheiasaken som det de er. Når sant skal sies, blir jeg faktisk irritert over den uforbeholdne forståelsen og ikke minst aksepten av de pårørendes fornektelse av de faktiske forhold.

 

Dette forsideoppslaget der man går ut med et ikke-eksisterende DNA-bevis illustrerer den ufattelige urett som ble begått i saken mot Viggo Kristiansen i 2000.

 

Likeså, er det for meg ubegripelig at de, av alle, har kjempet på for å forhindre at sannheten kommer for en dag! For selv om denne sannheten kan vise seg å bryte helt med den virkeligheten de har levd med i 20 år, så vil det uansett være dette som er sannheten! Jeg mener.. Om en av de dømte allikevel skulle vise seg IKKE å ha begått ugjerningen mot barna deres, så ville iallfall jeg vært den som aller mest hadde ønsket å få klarhet i dette!

For å si det rett ut; Nå er det på høy tid å se ut av egen navle her. De må rett og slett til helvete se å ta seg sammen og oppføre seg som folk!  Slik de holder på nå, så vil jeg faktisk gå så langt som at de begår et overgrep mot Viggo Kristiansen, i det han faktisk ikke har gjort de en dritt fortred!

 

 

 

En Bloggers Bekjennelser!

En bloggers bekjennelser er et slags dagbok-konsept, dog med en humoristisk vri, der jeg vil dele de tanker og reaksjoner som utspiller seg i forbindelse med den besettelsen man, i kraft av det å være blogger, har i forhold til listeplasseringer og ditto antall sidevisninger + litt attåt. Tanken bak dette her, er at det kan være artig å få et usensurert innblikk i en bloggers mind-set på sitt mest navlebeskuende, hvilket tidvis vel må kunne sies å være borderline narsissistisk.. 

 

Paranormal listeaktivitet!

 

Jaggu har jeg ikke tatt steget opp til plass nummer 18 på dagens liste! Dette til tross for lavere besøkstall enn de som plasserte meg som nummer 19 i går. Og når vi tar med i betraktningen at dagens tall dog er høyere enn de som plasserte meg som nr. 17 for to dager siden, så skriker jo ikke akkurat logikk av dette her! Det er jo snarere det stikk motsatte enn hva en logisk sett skulle kunne forvente *hehe*. Men for all del, – Jeg klager så visst ikke! Vel plassert i det gode selskap, er det bare velstand og tilfredshet å spore i denne blogger-boblen!

Her tas en pause i bloggingen for å ta en telefon. Deretter tar jeg turen innom hjemmesiden for å ta en skjerm-dump fra listen, som seg hør og bør for denne spalten.. – Og da viser det seg atter igjen at dette Google-eide systemet som benyttes i så henseende, har funnet det for godt å grave frem for lengst døde blogger og plassere de inn på listen, med besøkstall tilhørende en dag fra en svunnen tid.. Disse blir så værende i alt fra noen minutter til timer, før de brått forsvinner igjen, like plutselig som de kom. Hva som ligger til grunn for denne borderline paranormale listeaktiviteten, er det pr. dags dato ingen som har noen plausibel forklaring på! 

Utsnitt fra dagens midlertidig tilrotede toppliste hos Blogg.no

 

Etter å ha fullført oppdateringen angående tingenes tilstand, der gjenferd fra bloggverdenen tar seg til rette, og roter til listen over de levende, så klikker jeg meg atter igjen over til hjemmesiden for å sjekke ståa. Jeg klikker så for å oppdatere siden, hvorpå listen som åpenbarer seg er i sin skjønneste orden, som om ingenting var skjedd! Forstå det den som kan, for meg, er det iallfall helt uforståelig!..  

Utsnitt fra dagens korrekte toppliste hos Blogg.no

Så da skulle jeg altså endelig få avlagt en live-rapport fra denne paranormale aktiviteten som foregår her på blogg.no, hvor blogger av en svunnen tid hjemsøker topplisten med jevne mellomrom. Hva som ligger til grunn for disse ‘blast from the past’, det altså ingen som har klart å komme opp med noen potensiell [naturlig] forklaring på per d.d..

For mitt vedkommende, kan det nesten virke som om systemet selv reagerer med at noe må være riv ruskende galt ved at bla.a to grinete ‘harry-tasser’ av noen samfunnssynsere plasserer blant de topp 20, og at listen toppes av en mannlig kokk som skamløst deler sin kamp mot kiloene og livet på sitt verste like fullt som livet på sitt beste! – For ikke snakke om hvordan hele listen som sådan er gjennomsyret av folk av alle aldre og samfunnslag! Bla.a så følges den nevnte kokken av vi ei hjuldreven mor som en god nummer to, hvis persona ikke har mer til felles med Sophie-Elise enn det norske statsborgerskapet, samt det faktum at de begge puster, er avhengig av tilførsel av næring og ser seg nødt il å gjøre sitt fornødende på toalettet dann og vann!

 

 

Videre, er det knapt ei designerveske å se, og langt mindre en dokumentert ‘un-boxing av sådan! I stedet popper det opp både natur- og landskapsfotografer, liksom det er kjerringer som ikke bare har passert sitt tredje, men faktisk både fjerde- og femte tiår på planeten som dominerer på mote/antrekksfronten! Det er jo eventuelt ikke så rart om et system med respekt for seg selv, hvis oppgave er å holde rede på rangeringen over flesteparten av nasjonens blogger, reagerer på slikt! – Og det blir jo eventuelt ikke noe mindre forvirrende for systemet i det det registrerer at det inkluderer folk med flere tilbakelagte runder rundt solen enn som så som blogger om livene sine med en like stor selvsagthet som om det dreide seg om Isabel ‘fucking’ Raad anno 2018, med en ditto publikumsmottagelse! I tillegg til dette, er tronen hva de berømmelige ‘mammabloggerne angår overtatt av en fronting av det uperfekte kaos som mangler sidestykke!

Når en så får toppet denne smørja med at det fyker en fyr som er hjemmehørende i Allans verden inn fra venstre som månedens nykommer, så er det kanskje ikke så rart om den samlingen bloggere som har overtatt tronen etter de ‘rosa’ trigger eventuelle sentre for antatt ‘error’ i et system flasket opp på en ensidig fronting av 20-23 år gamle  rosabloggere med en særs luksuriøs livsstil!

 

 

Jeg tenker da at dette eventuelt ikke er nok for å ‘krasje’ hele dritten, men at det føres inn i et slags twilightzone der det selv søker å rette opp i det inntrufne ved å grave frem de blogger blant de fraværende som har ‘tattovert’ seg inn i dataregistreringen som hjemmehørende, for så å plassere disse inn blant de eksisterende i hht siste registrerte besøkstall på den respektive dato..(?) – Eller noe sånt..

Vet ikke om jeg skal le eller gråte!..

Så sent som i går, la jeg ut innlegget Fordeler ved at det innføres nye tiltak, der jeg ironiserte over at mine dystre spådommer hva COVID-19 angår, dessverre later til å skje fyllest, og det kjappere enn selv jeg så komme ved gjenåpningen..
Jeg visste derfor ikke om jeg skulle le, gråte, rase eller rett og slett la meg imponere av brilljansen ved det hele i det jeg lettere øyehimlende klikker overskriften som sier at Norge nå har fått sitt coronarelaterte dødsfall nummer 1000. For det skal nemlig vise seg at denne nyheten er presentert på et vis dom faktisk  overgår det genialt manipulative som har rådet hva C19 -anliggende angår siden dag én! – Hvilket vil si den manipulasjonen som ligger til grunn for at dette virusets alvorlighetsgrad så til de grader er blitt hauset opp i folks bevissthet (basert på antall smittede vs. antall døde)..

 

 

Altså.. Selv med den fordelen jeg etter alt å dømme har vs. folk flest når det kommer til dette med å avsløre føringer i måten en sak er fremstilt (jeg har tross alt tilbragt et helt liv i skepsisens tjeneste), ville jeg høyst sannsynlig ha falt for denne her under normale omstendigheter. Med andre ord, ville jeg antageligvis latt meg manipulere av en formulering som denne dersom jeg ikke hadde hatt alle pigger ute, da den underliggende skremselspropagandaen er så forbannet godt skjult at jeg ikke kan annet enn å beundre intellektet som står bak..

Cluet ved denne presentasjonen, er først og fremst at de melder om at Norge nå har kunnet registrere sitt c19 -relaterte dødsfall nummer 1000, -men uten å oppgi antallet registrerte smittetilfeller. Følgelig blir 1000 etterlatt i bevisstheten som et betydelig antall, hvilket det i realiteten ikke er i denne sammenhengen. For, i tillegg til flere andre faktorer, hvilke jeg gjør rede for i gårsdagens innlegg , så er tilføyelsen av dette tallet en nødvendighet for at folk skal få det nødvendige sammenligningsgrunnlaget for å kunne danne seg et korrekt bildet av situasjonen.

Som om ikke dette var nok, så kommer det virkelig geniale her inn i bildet, og topper det hele;

 

 

Altså.. Det totale antall smittetilfeller disse totalt 1000 dødsfallene har sitt utspring i, og derav skal måles ut i fra, er altså ikke oppgitt.. – Men de har derimot funnet det mer relevan..  -ehh.. hensiktsmessig, eller formålstjenlig, om du vil, å føye til antall smittede som ble registrert det foregående døgnet, og i løpet av de siste 7 dager. Følgelig innebærer dette at øvrige tall er oppgitt i følge med nyhetsartikkelen som informerer oss om at dødsfall nr. 1000 er registrert, om enn aldri så irrelevante disse må sies å være i sammenhengen. . Tall som [selvsagt] ikke engang kan sammenlignes med totalantallet for hele perioden hvorav disse 1000 er talt ut i fra, men som, ved sin blotte tilstedeværelse, blir disse tallene, mer eller mindre ubevisst, allikevel de dette antallet døde blir satt opp i mot! – Og en trenger jo vitterlig ikke å være noen Einstein for å se at tallet 1000 utgjør noe inni helvete mye større satt opp i mot hhv 1470 og 2055 enn den nevnte totalen pålydende svimlende 243 786! For ut i fra dette, fremgår det nemlig at disse 1000 innebærer en dødelighet tilsvarende 1: 244  [243,78 ≈ 244]. Altså; EN (1) eneste person per. 244 (tohundre og førtifjerde) registrerte smittetilfelle er altså det som blir stående ut i fra denne beregningen. – En dødsrate som minsker ytterligere ved å innkludere de nevnte forhold som oppgis i det linkede innlegget!..

 

 

Her følger så den respektive artikkelen fra TV2.no som ligger til grunn for dette innlegget:

Norge har passert 1000 koronadødsfall

Over 1.000 koronarelaterte dødsfall er nå registrert i Norge. Ifølge FHI har 1.002 personer i Norge mistet livet etter å ha blitt smittet av koronaviruset.
Det første registrerte koronadødsfallet i Norge kom 12. mars i fjor. Siden den gang har over 1.000 koronasmittede personer mistet livet, enten med eller av viruset.
Ifølge Folkehelseinstituttet mandag har tallet nå steget til 1.002. Dermed er nok en grense i epidemiutviklingen krysset.
– Jeg har den største medfølelse med dem som har mistet sine kjære, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) til NTB.
Hun minner om at pandemien ikke er over, og at dette viser viktigheten av at alle bidrar til å få ned smitten og hindre alvorlig sykdom.
– Hver og en kan bidra med å ta vaksinen, følge smittevernrådene og holde seg hjemme og teste seg ved symptomer, sier Kjerkol.
– Vaksinen gir god beskyttelse mot smitte og sykdom, men effekten avtar over tid. Det gjelder spesielt for de eldste. Mange av de som er innlagt på sykehusene nå, er eldre personer som ble vaksinert på senvinteren. Det er derfor svært viktig at eldre over 65 år nå får oppfriskningsdose så raskt som mulig, og jeg oppfordrer kommune til å prioritere dette, sier helseministeren.
Smittetrenden i Norge er stigende. Det siste døgnet er det registrert 1.470 koronasmittede i Norge, som er 314 flere enn samme dag i forrige uke.
De siste sju dagene er det i snitt registrert 2.055 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.667.

Nå har jeg lagt frem dette anliggende som etter alle solemerker tydeliggjør hvor jeg står i saken. Dermed overlates det nå til deg, som leser, å avgjøre i hvilken grad du vektlegger dette, hvordan du vil bruke de opplysninger som fremkommer, og hvordan du i det hele tatt velger å forholde deg til denne informasjonen..