Dixieroses Fotoutfordring: Vann!

Med vann som tema i denne andre runden av Dixieroses fotoutfordring, er jeg jo VIRKELIG på hjemmebane her!..

Klikk her for gårsdagens utfordring!

‘Every duck has its day!’

Regndråper må vel kunne sies å ha preget denne julimåneden hakket mer enn de fleste av oss setter pris på.

..- Og her har vi rett og slett pyntet opp vannpytten!

 

Flott og Forhatt..

Mens de blomstrende motiv i den siste ‘fotobomben’ herifra er blant de aller mest yndede fotoobjekt, er dagens stikk motsatt. Denne gang skal det nemlig handle om de mest forhatte av vekster dette landet har å by på; Tistel og brennesle. 

Egentlig er disse plantene særs undervurdert, da brenneslen er uvurdelig den dagen vi ikke har den ubegrensede tilgang på mat som vi har i dag, og tistelen er så visst ikke den styggdommen den ansees for å være.. Jeg syntes derfor det ikke var mer enn rett og rimelig at jeg gikk ut med det mål for øyet å yte disse plantevekstene rettferdighet.. 

 

DixiRoses fotoutfordring: Venner!

Da var det jammen duket for en ny fotoutfordring, og denne gang er det faktisk ikke Frodit’en, men Dixierose som står for regien. 

Og første tema ut, er altså venner:  

 

Frodiths Fargeutfordring

Det første som slår meg, er ‘the furry five’s Tuppen & Lillemor, nemlig Tufsa (t.v) og Dolly. De to henger sammen som erteris, og er ekstremt knyttet til hverandre. Og dyrevenner er jo de aller beste av venner et menneske kan ha..

Dessuten har vi jo også bloggervenner, som faktisk gjør seg riktig så godt i rollen som bare venner uten blogg forran også, slik som denne herremannen.

Trygghet eller Ytringsfrihet??

På den ene siden, har verdenssituasjonen generelt- og en Putin som er fullstendig ute av kontroll spesielt, ført til at Sverige har søkt om medlemskap i NATO. Et medlemskap som vil føre til en trygghet broderfolket i øst aldri før har kunnet nyte godt av. Men på den andre siden, later det til at de vil måtte betale en i overmåte høy pris for den respektive tryggheten; Nemlig ytringsfriheten.i  

 

Hvordan kan bedrifter pålegges å akseptere et ulovlig betalingsmiddel?

 

Som jeg går ut i fra at ingen har unngått å få med seg, har altså svenskene evnet å velge side i hht internasjonale motsetninger og konflikter for første gang siden Napoleonskrigen i det de nå har søkt om medlemskap i NATO. Problemet er bare at denne søknaden dermed ligger inne til behandling samtidig som ballongen endelig har sprukket i forhold til den fremmedkulturelle innvandringen som har gått over stokk og stein i flere tiår. Og når tiår med innestengt frustrasjon, provokasjon og til slutt rent raseri først sprekker, så blir eksplosjonen gjerne deretter. I de fleste tilfeller ville det imidlertid ført til voldelige opptøyer, men i svenskenes tilfelle, begrenser det seg imidlertid til at det brennes noen bøker; Altså papir. Men Tyrkias famøse leder, Recep T. Erdogan, ser ganske så annerledes på dette her. Førgelig koker det hele ned til følgende dilemma; For å få Tyrkias aksept i hht å få innvilget sin søknad om NATO-medlemskap, betinger dette at broderfolket i øst innfører lovforbud mot pyring av papirark dersom disse utgjør et eksemplar av muslimenes hellige blekke, Koranen. – Et eventuelt forbud som vil innebære en avkortning/begrensning av ytringsfriheten..

Og en rettighet/frihet med modifikasjoner, er simpelthen uforenlig med at det fremdeles kan være snakk om en frihet/rettighet. M.a.o vil en begrenset ytringsfrihet innebære at det ikke lenger kan sies å være ytringsfrihet.

Ergo, så koker altså det hele ned til at et nærmest umulig valg for hvem som helst, nå har tvunget seg frem hos dette folket som ikke engang klarte å velge side under krigen! Jeg mener.. Selv Quisling, Henry Rinnan, og Josef Stalin, for den saks skyld, evnet da i det minste å velge seg en side, for så å stå ved denne løpet ut! – Og nå er altså dette folket som ikke har hatt så mye som en antydning til ryggrad siden Napoleonskrigen tvunget til å foreta et av de aller vanskeligste valg som tenkes kan; Nemlig valget mellom trygghet og ytringsfrihet..

Her må det imidlertid presiseres at det ¨å skulle ta stilling til dette spørsmålet, forutsetter at en evner å sette ens syn på koranbrenning som sådan til side, for så å ta stilling til dette her på et rent prinsippielt grunnlag; Altså hva er viktigst for deg; Trygghet, eller full frihet til å ytre ens mening i det offentlige rom?

 

[foto: Henry Montgomery / afp / ghetty images] NATOs norske yppersteleder, Jens Stoltenberg står midt i mellom de respektive partene i den tyrkisk-svenske konflikten.

Jeg kan såvisst ikke si hva jeg ville falt ned på om jeg var i svenskenes sted, just like that. Men et par refleksjoner, har jeg da i det minste fått gjort meg..

På den ene siden, ville jeg på et rent prinsippielt grunnlag ha valgt ytringsfriheten, simpelthen pga at jeg verdsetter den personlige friheten over alt, -også trygghet. Men på den andre siden, er det jo Sverige vi snakker om her.. Og da blir en jo nødt til å spørre seg om det i det hele tatt er noe offer å snakke om, kontra det at de i realiteten har vært avskåret fra å ta til orde for sånt som å få en viss begrensning i hht de horder som har fått strømme inn i landet de siste 30 årene. For der har så mye som et ymt i den retning erklært en rasist i fascistiske proposjoner, med alt hva et slikt stigma fører med seg av uheldige ringvirkninger. Ergo er jo det at det nå i det minste ikke straffer seg å uttrykke sin mening verbalt i så henseende langt mer enn hva de kunne driste seg utpå med for bare en fem års tid tilbake. Så hva vil da et forbud mot pyring av noe papir si når premien er en trygghet de aldri før har kunnet kjenne på?

Men for all del.. Det er også en mulighet for at de kan slippe unna valgets kval i god gammel svensk stil også denne gang! Dersom Sverige skulle klare å få åpnet døren inn til den Europeiske Unionen hvor det er DE som har et medlemskap der Tyrkerne gjerne vil inn, så skal vi slettes ikke se bort i fra at den godeste Erdogan foretar en 180 graders snuoperasjon til et ‘fuck de blekkene’, for det er tross alt en inkludering i det gode europeiske selskap det er snakk om her! Da vil mitt dilemma brått dreie seg om hvorvidt jeg verdsetter komikken i at dette broderfolket nok en gang har evnet å gli igjennom uten å ta stilling til noe som helst, eller om irritasjonen over at de nok en gang evner å sno seg unna et valg uten at passiviteten får nevneverdige konsekvenser.

Vel.. Jeg kan jo iallefall ikke si annet enn at det vil bli særs interessant å bivåne hvordan dette her vil utspille seg etterhvert som det tetter seg til!..

Kaninutfordringen ingen tør å ta!..

Bunny’en har lagt ut en utfordring som ingen som er noenlunde ved sine fulle fem kan tenkes å begi seg utpå, sånn uten videre. Jeg, derimot, har jo åpenbart ikke min tilhørighet blant de som er ved sine fulle fem.. 

Så for å lage en noe lengre historie kort;

Here we go.. 

 

[foto: df-foto]

Jeg har en utfordring til dere som måtte klikke inn og lese dette. De som tør da. Dere skal få lov til å stille meg 3 spørsmål om hva som helst, uansett hvor sprø de spørsmålene måtte være. Jeg skal ikke dømme, og jeg skal svare HELT ærlig, men dette innebærer at du også tar utfordringen om å poste dette i din blogg, eller din facebook om du ikke blogger. Og se hva folk spør DEG om.

Tar dere utfordringen?

Så da er det bare å kjøre på!! Dere kan stille meg 3 spørsmål om hva som helst!..”

 

Knock yourselves out, folkens!

Spørsmålene stilles (selvsagt) i kommentarfeltet under👇🏽

Vakker Villskap!

Fra gårsdagens sopp-vekster spenster vi elegant tilbake til det vegetative stadiet, – i sin villeste form! Det er nemlig duket for nok en dose norske villblomster: 

 

 

Dagens Bilde!

‘Dagens bilde’ er et aldri så lite ‘bli kjent’-konsept, bestående av at blogg-dagen avsluttes med et utvalgt hverdagsbilde sammen med historien rundt.

 

Klikk her for det sist utgitte bildet i dette konseptet! 

 

Nå later det til at ‘the furry five’ har kuppet denne spalten fullstendig her, men når Tufsa leverer så til de grader som dette her, -selv uten bruk av bestikkelser eller andre former for manipulasjon, er det jo rett og slett ikke til å unngå..

Tufsa er jo unektelig den av de fem som virkelig vekker oppsikt blant de hun måtte møte på sin vei pga. det unike utseendet. Men denne frøkna er faktisk enda mer unik i personlighet. En ting er jo at disse her forlanger sin daglige tur, hvor de følger etter som andunger etter andemoren. Men Tufsa drar dette her unektelig til et helt nytt nivå, da hun blir med til verdens ende, om så skal være, for så at hun bare kan bes vente om jeg går inn et sted, og hun venter til jeg kommer ut i gjen, for så at vi kan ta fatt på tilbaketuren.

 

Hvordan kan bedrifter pålegges å akseptere et ulovlig betalingsmiddel?

Nylig la jeg ut innlegget Er du villig til å ofre livet for bekjempelse av skatteunndragelse? som omhandlet de ulike problemer og regelrette farer ved at elektroniske transaksjoner er i ferd med å ta over hele markedet. Kontanter er rett ved å gå ut av tiden, med den følge at vår tilgang til egne midler vil være fullstendig prisgitt bankenes nåde dersom vi ikke får satt en stopper for det som er i ferd med å skje pronto.. 

 

 

Fremdeles er det i det minste såpass at butikk- og servicenæringen er pålagt å akseptere kontanter som betalingsmiddel. – Et pålegg NRK i dag kunne melde var blitt gjort gjeldende ovenfor et knippe restauranter som av en eller annen grunn hadde tatt seg friheten til å pålegge sine gjester å betale via terminal.

I utgangspunktet lyder det jo riktig så tillitsvekkende dette her, at myndighetene tar tak i slike forsøk på å omgå lovverket som fremdeles pålegger aksept av kontanter som betalingsmiddel. Problemet er bare at de samme myndighetene har kriminalisert det å inneha en kontantbeholdning som overskrider noen skarve tusenlapper!

Altså: Blir du stanset i en rutinekontroll nattestid, hvorpå de finner ut av at du innehar typ kr.10 000,- i håndfaste pengesedler, så er dette mer enn nok til at du faktisk må bevise din uskyld for å unngå at disse pengene blir konfiskert. Skulle de imidlertid finne 20K, er du fucked. Da vil du etter alt å dømme måtte parkere eget kjøretøy og glemme egen destinasjon til fordel for baksetet på en politibil med destinasjon det anviste avhørsrom på distriktets politistasjon. Du vil antagelig slippe ut etter noen timer, hvorpå det venter en kortere eller lengre gåtur tilbake til ditt etterlatte kjøretøy. – For penger til en taxi, vil i såfall være prisgitt at de nøyde seg med å beslaglegge pengene, og ikke hele lommeboken, og dernest at du har nok resterende på kontoen etter kontantuttaket til å dekke den respektive taksten.

 

 

Og her er vi faktisk nødt til å spørre oss selv om det virkelig er slik vi vil ha det.. Selv de av oss som etterhvert utgjør det stadig større flertallet som sverger til betaling via terminal er faktisk nødt til å gå i dypet av seg selv med spørsmålet om det er demokratisk forsvalig å frata folk retten til å velge håndtering, oppbevaring og bruk av egne opptjente midler. At småkriminelle sverger til kontanter hva kjøp og salg angår, er riktignok en kjensgjerning, men er bekjempelsen av dette her virkelig verdt den prisen som følger å ta samtlige som måtte sverge til kontanter over en kam? – I tillegg til den prisen som avstedkommer at råderetten til egne midler til syvende og sist er prisgitt bankenes nåde? – Banker som igjen er i ‘lommen’ på myndighetene??

 

 

For min del, er svaret et betingelsesløst ‘nei’, men jeg kan jo kun svare for hva som er utkommet av egen vurdering. Hva andre måtte lande på, er selvsagt opp til hver enkelt. Jeg har hverken rett, eller ønske om at andre skal følge min pipe, for å si det sånn. Det jeg imidlertid forlanger, er at en foretar en selvstendig vurdering (-altså uavhengig av politisk korrekthet- og flertallsoppfatningen) av sakens sider, for så å ta ens standpunkt etter hvilke faktorer som veier tyngst. Følgelig, er en nødt til å ha gjort seg fullt inneforstått med den prisen som følger det valget en tar, hvilket dessverre i så alt for mange tilfeller er blitt erstattet med den giftige tendensen til passivt å følge flertallsoppfatningen. Dette her er nemlig bare et av de uttallige områder hvor dette kan vise seg å bli vår bane før vi vet ordet av det..

Etter regn kommer sopp!

Vi har jo tatt noen oppgjør med enkelte norske ordtak den siste tiden. I anledning denne nærmest fullstendig bortregnede høysommermåneden, har vi kunnet avkrefte automatikken som antydes i ordtaket som sier at etter regnet, så kommer solen frem igjen. Det eneste sikre i så måte, er imidlertid at etter regn, -ja, da er det iallefall vått! Dernest, kunne Frodith’en så tilføye at det mest sannsynlig ville etterfølges av mer regn. 

Og nå kan jeg også bekrefte at etter regnet på denne tiden av året, så popper det opp bøttevis med sopp!.. 

 

Sist, men så avgjort ikke minst, har vi så denne saken her.. Om det var opp til meg, ville det åpenbare navnet vært ‘golfballsopp’, for det er nemlig akkurat slik den ser ut. Litt bortenfor, sto det også en i liten utgave, men siden den var for liten til at rillene skulle komme frem på bildet, ble den kun seende ut som en kvit, klinkekulelignende sak uten hverken mål eller mening. Det kan selvsagt være den er langt vanligere enn som så, og/eller den tilfeldigvis er plassert slik at den kulerunde formen blir ekstra påfallende. Men ikke desto mindre, kan jeg ikke huske å ha sett noe slikt før slik som den fremsto her..

 

EXTRA NYHETSINNLEGG! – Innlagt protest tas til følge!

EXTRA NYHETSINNLEGG!!

 

RYSTET!

Etter en lengre periode hvor hun har ungått å skape de store overskriftene, har den skandaleomsuste bloggerprofilen, Gry Henriksen, igjen kommet på banen! Denne gang i form av å ha utfordret leserne sine til å gjette seg frem til de 6 korrekte svaralternativene blant 10 svaralternativer der nær sagt hver og en av de er i stand til å forårsake enorme rystelser over hele landet. I gårsdagens oppfølgingsinnlegg blir så avsløringen offentliggjort, samtidig som den famøse bloggerpolitikeren, Brit H. Bøhler, ble utropt som vinner. Avgjørelsen ble deretter påklaget, da det skulle vise seg å være innsendt en besvarelse i 12 time og derfor falt mellom to stoler i forbindelse med opptelling- og forberedelse av det storslåtte innlegget. 

GT har nettopp fått bekreftet identiteten til den mystiske innsenderen vi mottok tips om for noen timer siden. Hvilket gjør saken enda mer pikant; Det ER Henriksens medsamsvorne ‘blogger in crime’, den omdiskuterte innvandringskritikeren og blomsterelskeren, Roger Endré ‘Bunny’ Pettersen. 

 

Les innlegget som har rystet nasjonen yil grunnvoldene i sin helhet ved å klikke her!

(f.v) Roger Endré ‘Bunny’ Pettersen og Gry Henriksen synlig beruset under en real rotbløyte på Pettersens leilighetsterasse høsten 2021.  

 

GT var først urolig for at Henriksen kunne tenkes å forfordele mannen som har stått last og brast ved hennes splitter pine gale side fra hun debuterte som blogger i 2018. Denne uroen ble så forsterket i det vi mottok de første meldinger om at protesten var blitt tatt til følge, slik at Pettersen dermed seiler opp som vinner av konkurransen.

Nå skulle det imidlertid vise seg at Pettersen fikk godkjent samtlige av de avgitte svarene, med unntak av ett som han feilaktig oppgav som korrekt i en separat besvarelse flere timer i forkant. I den anledning, ble det gitt opplysninger der det indirekte fremgikk at alternativet ikke var innkludert i de 6 korekte påstandene. Når dette så endres i den endelige besvarelsen, kunne det dermed ikke godtas. 5 av 6 riktige svar holdt alikevel til bestenotering, ett poeng mer enn den utnevnte vinneren.

Selv om alt later til å være i sin skjønneste orden med objektiviteten i dømmingen, er en allikevel nødt til å erkjenne at Pettersens personlige relasjon til Henriksen kan tenkes å ha gitt ham en uforholdsmessig fordel kontra de øvrige deltagerne. Men her løste man imidlertid floken på mestelig vis, ved at det kåres to vinnere. Etter en helhetsvurdering, kom man frem til at det poenget Pettersen ledet an med, ble oppveid av Bøhlers resonnement.

 

Klikk for å få besskue Pettersen sin utgave av den eksssklusive premiepaletten!

 

Mest sjokkerende avsløringer noen sinne av en norsk blogger. 

 Mens selve konkurranseaspektet ble avholdt på upåklagelig vis, og fortonet seg på et vis som selv den mest joviale NRK-profil ville ansett forbilledlig, så var avsløringene som ble publisert i anledning den avholdte eventen av en karakter at hele nasjonen nå sitter rystet tilbake. Med unntak av svralternativet der det ble hevdet hun hadde skutt en person i selvforsvar, ble samtlige av de mest hasardiøse påstandene ble bekreftet. Men i det hun så gir sin uforbeholdne bekreftelse på Brit H. Bøhlers resonnement der hun tilføyer at hun anser det sannsynlig at Henriksen imidlertid ikke ville nølt et øyeblikk med å fyre av dersom hun hadde havnet i en liv-eller-død situasjon, kommer en ikke utenom at et rent ‘nei’ er det dog allikevel ikke snakk om.

At denne kvinnen vet å skape blest rundt egne kontroverser, kan vi iallefall saktens være enige om alle mann.