Shop till you drop

Reklame | Adviral

Blogger å besøke

Reklame | Adviral

Blogg-Norge er så mye mer enn topp 15. – Så mye mer enn ‘rosa’-bloggende 20 åringer som drar inn millioner på tenåringer og unge mødre. I mine øyne, er det en skam hvor mange fantastiske blogger det er der ute som ikke når ut til folket i den grad de fortjener.  Jeg tenkte derfor å presentere dere for noen av mine favoritter her i dag.. 

 

 

[Tilfeldig rekkefølge

 

« Tonje »

 

url: http://toonje.blogg.no

Tonje er bare 16, men er alt annet enn en ‘rosa-blogger’. Det som gjør dette til en interessant, og ikke minst viktig blogg, er måten hun tar for seg den urett som så alt for ofte begås i norske barnevernsinstitusjoner etter at hun selv urettmessig ble plassert i fosterhjem.

 

« Deveny »

 

url: http://deveny.no

Deveny, eller Lene Kanden som hun egentlig heter, er forfatter, og har bla.a gitt ut bøkene ‘Farlig enke’ og ‘Tur-retur Helvete’. Dama skriver dermed særdeles godt, og bloggen formlig renner over av interessante og relevante emner.

 

 

« Ex on the beach mamma »

 

url: http://exonthebeachmamma.blogg.no

Denne bloggen drives av moren til ‘Ex on the beach’ -deltager Rikke Isaksen, og er kun planlagt å bestå i tiden serien går på TV. Kort fortalt: Dama er hysterisk i sine betraktninger av livet som mor til en av deltagerne i det drøyeste reality-konseptet på norsk TV pr. i dag.

 

‘Startoppsettet’ i sesong 1 av Ex on the beach, Norge, hvor Rikke Isaksen (lengst til venstre) er en av de fem som fremdeles er med.

 

« Aylar Von Kuklinski »

 

url: http://fullstendigkaos.blogg.no

Kuklinski spenner fra det interessante og dagsaktuelle til det hysteriske og stein hakke gale, men det som kommer fra denne kanten er iallefall aldri kjedelig!

 

 

« Mamma som 16 »

 

url: http://mammasom16.blogg.no

En blogg som ofte er å finne på topp 15 jeg nylig ved en tilfeldighet fant ut slettes ikke var den typiske ‘mamma-bloggen’ jeg hadde avskrevet den for å være. Jenta er nå 20, og leverer svært gode, dagsaktuelle innlegg.

 

« Andrea Sveinsdottir »

 

url: http://andreaasveinsdottir.blogg.no

Andrea er paradise hotel bloggeren som er så mye mer enn det. Hun har meningers mot og vet å bryte tabuer. Dama har føttene solid plantet på jorden, og utmerker seg gjennom å være svært tilgjengelig for leserne i kommentarfeltet.

 

 

Dette knippet samfunnsbloggere er bare den første av flere blogg-anbefalinger, så bare følg med; Det er flere kategorier i vente! 

~ ~ ~ 

 

This post contains adlinks from Adviral

 

 

1. Top / 2. Tights

 

#blogger #bloggere #blogg #blogganbefaling #samfunnsblogg #samfunnsblogger #samfunnsbloggere #besteblogg #toppblogg 

 

 

 

Block this person..

Reklame | Adviral

Muligheten til å rapportere og blokkere andre brukere fra å kunne nå en på det som i dag går under sosiale media, nettsamfunn og (til nød) forum, og tidligere het chatsider, har vært der siden internett ble allemannseie. Disse funksjonene har teknisk sett forblitt det samme, men listen som legges for å benytte de, har blitt senket helt ned til bakkenivå..

 

 

Jeg liker ikke å si dette, men jeg er så utgammel at da jeg begynte med valgfag på skolen, het det ‘maskinskriving og data’. Inkludert i dette faget, var noe få hadde vært borti, og langt mindre hørt om i det vi tok fatt på dette skoleåret: Brevveksling på data’n!..  Innen året var omme, var dette derimot ‘allemannseie’.. Året vi snakker om, er året internett eksploderte. 

Derifra tok det ikke lange tiden før chat-sidene poppet opp som paddehatter, og det er min generasjons idioter som møtte ukjente for så å bli voldtatt, drept og det som værre var left, right and center. Dette er årsaken til at det den dag i dag er en god del som aldri offentliggjør så mye som fornavnet sitt på nett, for ikke snakke om har skylden for at vi fremdeles må forholde oss til ‘Ballerusk’, ‘Sildehue’, ‘Knulle1979’, osv. [Beklager så indelig på generasjonens vegne]. I tillegg til dette med de påtvungne brukernavnene, kom muligheten til å blokkere brukere fra å nå en på den respektive siden, samt å rapportere inn poster hvis innhold brøt med reglementet. I motsetning til internett forøvrig, har forsvinnende lite skjedd hva disse funksjonene angår. 

 

foto: google

 

Det er fremdeles like enkelt å gå utenom disse blokkeringene ved å sette opp en ny konto, med bytte av IP adresse som det værst tenkelige scenarie. Utviklingen når det kommer til disse funksjonene, går imidlertis på oss brukere, og terskelen som settes for å benytte seg av de. Mens dette i utgangspunktet kun var forbeholdt skikkelige creaps en ikke ble kvitt på annet vis, -altså dagens nettroll, og rapporteringer grove overtramp av motbydelig karakter, blokkes og rapporteres det nå i gedigen skala. For en tid tilbake, satt jeg med en venn mens han ryddet opp på Facebook’en sin med å slette folk fra vennelisten, og han sier da halvt til meg og halvt til seg selv “bare et par block igjen nå..” ..Fulgt av et “hæ!??” fra meg. “Blocke! Er ikke det jævla drastisk for folk som ikke har gjort noe galt!?.. Hvorfor sletter du ikke bare?” Det skulle vise seg være en funksjon han faktisk hadde glemt bort, da det å blocke folk var blitt ‘the way to go’. Dette er imidlertid det området hvor jeg har strandet i ‘oldtiden’ istedet for å følge med utviklingen, for jeg anser fremdeles det å blocke og rapportere som siste utvei.

 

 

For det er ikke bare terskelen for blokkering av andre brukere som har blitt senket til bunnivå; Det har også utviklet seg noe tilnærmet en nulltolleranse for hva folk kan bære over med før de anser det nødvendig å rapportere det inn til kontrollørene av nettstedet. Jeg syntes begge deler er forbannet unødvendig. Spesielt denne rapporteringen syntes jeg rett og slett er slemt, da jeg ikke kan se noen annen grunn for handlingen enn å skape problemer for den innraporterte. Dette er intet annet enn tysting og angiveri, og som dessuten forsinker legitime innrapporteringer. Jeg mener.. Hvorfor ikke bare forlate siden med den respektive posten/innholdet, ev. slutte å følge vedkommende/slette vedkommende som venn? En må da kunne godta at andre har andre preferanser for hva som er og ikke er ‘innafor’ enn en selv, dersom dette ikke dreier seg om promotering av noe som ansees som grove lovbrudd, ev. i seg selv er straffbart! 

 

foto: google

 

Selv har jeg enda til gode å blocke noen, -selv et par stockere har fått passere, dog av den grunn at blocking for meg føles som tap av kontroll.. Hva rapportering angår, kan jeg telle på en hånd de gangene jeg har gjort dette, eller tatt disse tilfølge der jeg har vært forum-moderator. En er nødt til å ha takhøyde for at folk er forskjellige, og viktigst av alt; At nettsamfunn, forum og sosiale media ikke får utgjøre noen unntak for ytringsfriheten!  Stadig mer av meningsytringer skjer over nett, og hvis ytringsfriheten blir begrenset til hva en kan og ikke kan si og mene her, er dette en fare for ytringsfriheten. -Og da snakker vi om alvorlige følger ingen er tjent med.

~ ~ ~  

 

This post contains adlinks from Adviral

 

 

1. Top / 2. Tights

 

 

#internett #sosialemedia #nettsamfunn #forum #blokker #rapportering #utvikling #ytringsfrihet #regelbrudd #facebook #instagram #snapchat 

Ta de på underbevisstheten!

Reklame | Adviral

Underbevisstheten vår har en enorm makt over de valgene vi foretar, såvel som våre handlinger. I tillegg, røper den hva vi egentlig mener via et kroppsspråk vi ikke aner vi fører. Kan du triksene, vil folk gi deg det du vil ha; Verden ligger for dine føtter. -Garantert! 

 

foto: energilederskap v/google 

 

Jeg kom for en tid tilbake over en artikkel som tok for seg hvordan en i en rekke situasjoner i livet kan apellere til egen og andres underbevissthet for å oppnå det en ønsker, såvel som å avsløre hva folk egentlig syntes & mener i en gitt situasjon; Du får drømmejobben, blir festens dronning, gjør success i forhandlinger.. Ikke for det, Youtube m.m har riktignok et utall videoer med denne typen innhold, men seriøsiteten på det jeg har fått med meg av det mer amatørmessige slaget har det imidlertid vært så som så med. Jeg hadde neppe lagt noe særlig alvor i denne publikasjonen heller om det ikke var for at jeg faktisk kjente til et par av disse knepene fra før, og visste at de virket. Dette gjorde at jeg i det minste bestemte meg for å forsøke meg på det første og beste av de andre når anledningen bød seg, -og det virket!.. 

 

 

Et av de nevnte eksemplene gikk ut på å korrigere folk som bestandig er for sene til avtaler o.l, hvilket anledningen bød seg for å få sjekket allerede samme kveld da jeg avtalte klokkeslett med en slik ‘forsent-kommer’ av en venn; Etter sigende, får nemmelig klokkeslett utenom de vanlige kvarterene få folk til å komme presis. Om det var et møte, kunne det gjøres helt ideelt ved også å unngå 5-minutterne, og f.eks satt tiden til 12:42, men det er jo sef ikke noe en gjør på privaten, så jeg filkk nøye meg med 5 over halv istedet for halv. -Og så jaggu dukket ikke fyren opp mellom ti over halv og kvart på istedet for min. en time etter avtalt tid som er normen! -At det vel og merke ikke var presis i vanlig betydning av ordet, var alikevel som et mirakel å regne i dette tilfellet.. Jeg startet derav en jakt på slike ‘vinneroppskrifter’, og her er en samling jeg vil tro alle finner noe de vil dra nytte av:.. 

 

foto: google pluss 

 

 Avsløringer

Når latter brer seg i en gruppe mennesker, vil samtlige se på den de liker best av de øvrige personene. Dette har sin begrunnelse i ur-menneskets behov for å søke aksept hos vedkommende ved å dele slikt som i dette tilfellet, humor for å bånde. 

~ ~ ~ 

Stirring kan få frem al den info du trenger. Tviler du på om noen snakker sant, -sett øynene i dem [uten å si noe], og sannheten vil garantert komme, hvorvidt de faktisk var sannferdige i utdangspunktet eller ei.

~ ~ ~ 

Føler du noen stirre/glane på deg, kan du lett finne ut hvorvidt følelsen er reell eller ei ved å fake gjesping. Gjesping er nemmelig hinsides smittsomt, så vedkommende vil eventuelt avsløre seg raskt gjennom å svare med et gjesp av det ekte slaget om du har rett. 

~ ~ ~ 

Følg med på i hvilken retning folk vender føttene, da dette røper hva de virkelig føler og mener om samtalen, selskapet eller situasjonen de befinner seg i: Føtter vendt mot en person -> liker vedkommende, og syntes samtalen er interessant. Føtter vendt fra en person -> ønsker å ‘rømme’ fra vedkommende og/eller samtalen. Føtter vendt fra hverandre -> kjeder ‘livskiten’ av seg. 

~ ~ ~ 

I det hele tatt lener en kroppen automatisk mot et menneske dersom en liker det, og fra dersom det motsatte er tilfelle.

~ ~ ~

Snakker folk sant, vil de ubevisst nikke og riste på hodet alt ettersom det korrensponderer med hva som sies. F.eks “Jeg er ikke skyldig i dette” vil derav bekreftes gjennom det negative å riste på hodet, mens en [subtilt] nikkende proklamerer; “nei, jeg har ikke vært utro” avslører at dette ikke er like sant som det er sagt.. 

 

foto: df-foto

 

♥ Jobb & skole::

Er du nervøs for noe (eksamen, jobbintervjuv, tale forran en forsamling, osv), hjelper det betydelig på nervene å tygge på noe rett i forkant (mat, tyggis, whatever). Dette kommer av urmenneskets avhengighet av å forbeholde spising til de tider & steder de visste de var i trygghet. Underbevisstheten din vil dermed sende de nødvendige signaler om at her er ingen fare på ferde.

~ ~ ~ 

Et annet hjelpemiddel for å få kontroll over nervene, er å forestille seg at eksempelvis sensor ved muntlig eksamen eller intervjuver for drømmejobben istedet er en gammel venn/bekjent du ikke har sett på lenge. Dette vil faktisk roe nervene øyeblikkelig. Husk også å gjøre entré med et smil, da dette er et boost for selvtilliten.

~ ~ ~ 

Har du å gjøre med vanskelige motstandere i forhandlinger o.l, ligger nøkkelen i å få satt opp/sørget for at det befinner seg et speil [stort eller lite] bak deg. Dette gjør folk betydelig enklere å ha med å gjøre. Årsaken er helt enkelt at alle og enhver føler ubehag ved å se seg selv irritert og/eller sint. 

~ ~ ~ 

Avtal viktige møter (som f.eks et jobbintervjuv) som dagens første eller siste begivenhet. Det er nemmelig dagens første og siste gjøremål som vil feste seg i hukommelsen, mens det imellom blir fort gjemt. 

~ ~ ~ 

Diskret kopiering av- og/eller tilsvar ved kroppsspråk vinner tillit. 

~ ~ ~ 

Vil du ha hjelp til noe fysisk, eller helt å overlate dette til noen andre, for den saks skyld, still de et spørsmål som enten er av personlig karakter, eller at de skal gi sin mening. -Derav bare overleverer du søppelposen, papirbunken eller hva det nå måtte være til vedkommende mens han/hun snakker. Hjernen deres er da fullt fokusert på uttalelsen at de garantert vil ta i mot som vijeløse nikkedukker og gjøre jobben for deg. 

~ ~ ~ 

Vil du vinne en plass på ‘godsiden’ hos noen, er det å be om en enkel tjeneste utrolig nok veien å gå. Det kan være alt fra å be den snerpete potensielle svigermoren om å sende deg sausen, til å be om å låne en hundrelapp av en kollega grunnet crash i bankterminalen. Vedkommende vil dermed bli gitt en tro på at de liker deg fordi de gjør noe for deg.. 

 

foto: google

 

♣ I krig & kjærlighet: 

Det er en rekke små [primitive] gester du kan gjøre som har en nærmest latterlig apell på gutter/menn: 

* Å ha en hårlokk hengende ned over det ene øyet slik at ca halve er dekket.

* Bruk sko med hel, og dersom du skulle sette deg på en barkrakk e.l, sørg for korslagte bein, og løs skoen fra helpartiet på det øverste beinet, slik at den derav blir ‘dinglende’ på fremfoten. 

* Hold det møtende blikket akkurat slik at det ikke levner tvil om at du har sett deg ut vedkommende, men sørg for å slå det ned før denne trekker sitt blikk (hold max 2 sek). Derav slår du det ned, lett rødmende med et lite smil. Den ubestridte mester på akkurat dette, var prinsesse Diana. Så forestill deg hvordan hun slo ned blikket mens hun smilte sjenert & lett rødmende, og voila!

* Lek, ordne på, og/eller dra fingrene igjennom håret. 

* Når du går fra A til B, er du ikke gjesten på vei til baren, men dronningen av denne forsamlingen på gjennomreise i lokalet. Dvs rak holdning m/bryst & bak ut, mage inn, skuldre en tanke trukket bakover og rakt blikk, mens en smiler, hilser, etc ‘left, right & center’. Her kan vi igjen gå til den britiske kongefamilien for eksempel: Meghan Markle. Studer hvordan hun møter de fremmøtte under representasjon, og du har fasiten. 

* Finn den hårfine ballansen mellom ‘hore & madonna’. En god start, er å kjøre en smådristig & sexy over eller underdel, men aldri begge deler! Eksempelvis er overdelen nødt til å være ‘tekkelig’ om skjørtet er kort, mens en dristig topp, må følge med langt skjørt eller bukser. 

~ ~ ~ 

I den innledende fasen, så viser du sef at du har noe mellom ørene, men hold igjen såpass at du ikke avslører at du er smartere enn ham før senere. 

~ ~ ~ 

‘Ri kjepphestene hans’ ved å lytte interessert til det han sier, le av vitsene, og ikke minst, vis beundring for merittene hans på ‘wow’ -nivå. 

~ ~ ~ 

Når tiden er inne for det uungåelige spm. om antall sex-partnere, er svaret 8. Dette var før hans tid, og dermed ikke hans business, og et emne han derav ikke skal tillates å grave noe mer i uansett. Men sier du ikke noe, lurer en automatisk på hva som er å skjule her, og et antall på 8 tilsier at du så langt fra har gått fra seng til seng, samtidig som du heller ikke er noen prippen peppermø. 

~ ~ ~ 

Om du skulle komme over en slåsskamp, og ønsker å bryte opp denne, så skaff ett eller annet spiselig å holde i mens du går imellom. Dette med mat & spising er som tidligere nevnt noe ur-mennesket forbeholdt trygge og fredlige omstendigheter, så dette er garantert å dempe gemyttene til et akseptabelt nivå. 

 

 

Så da gjenstår det bare for meg å ønske lykke til før dere bare kan løpe avgårde for å legge verden for deres føtter, folkens!

~ ~ ~ 

 

 

Under ser du mine utvalgte favoritter blandt nyhetene på klokke-fronten! Klikk på disse, og du vil finne disse og mange andre merkevare-klokker til så absolutt overkommelige priser.

 

 

#psykologi #underbevissthet #psykologisketriks #underbevisstheten #ubevisstehandlinger #bevissthet #bevisst #ubevisst #arbeidsliv #vinneforhandlinger #forhandling #jobbintervju #drømmejobben #løgn #sannhet #løgnogsannhet #avsløring #psykiskvelferd #mentalstyrke #urmennesket #urinstingt #hulemannen #drømmemann #drømmedame #sexappeal

 

 

 

Uretusjerte løgnere..

Reklame | Adviral

Om en legger til grunn hvor stor andel av norske bloggere, instagrammere, osv som selger seg inn hos publikum med autentiske (uretusjerte) bilder, er graden av skjønnhet og regelrett perfeksjon blandt oss som driver med dette hinsides hva som råder i samfunnet forøvrig.. – Og det er strengt tatt [desverre] ikke ikke tilfelle.. 

 

 

Ja, det er jeg som er avbildet her, men alikevel så er det et definisjonsspm. hvorvidt det er et bilde av meg. – Dette bildet viser noe tilnærmet perfeksjon  perfeksjon, og virkelighetens Gry er såvisst ikke perfekt.. 

foto: heggen.

 

Videre er det såpass mange bloggere her i landet generelt, og i hovedstaden spesielt at dersom all den skjønnhet & perfeksjon som presenteres i bloggverdnen var en realitet, ville den faktisk blitt en synlig del av gatebildet på samme måte som f.eks mennesker av ikke-europeisk opphav er med å farge bybildet. Men så er, som sagt, ikke tilfelle. Det er så himla mye lenger mellom virkelighetens iøyenfallende ‘uber skjønne’ enn det skulle tilsi om en la bloggverden til grunn at det ikke finnes spor av tvil; Det lyves om autentiske bilder [med unntak av korreksjon av lys & kontrast] ‘left, right & center’. 

 

Utenfor min komfortsone til tross.. Innlegget krever rett & slett at den i det minste kun moderat sminkede sannhet blir lagt for dagen.. Og som enhver idiot [beklageligvis] kan se, er at virkelighetens ‘selv’ er modellbildeversonens ‘ugly twin’.. 

 

– Og det er her skoen trykker for mitt vedkommende; Lyvingen.  Retusjering har jeg overhodet ingen problem med å akseptere, -snarere tvert i mot! Jeg har både en forkjærlighet for bruk av retusjerte bilder i egne innlegg, såvel som at jeg syntes det er toppers med godt utarbeidede [hvilket inkluderer retusjering om nødv.] bilder hos blogger jeg besøker. 

Denne jobben har ført til at jeg, i motsetning til de fleste andre, ser bilder som tas for offentligheten i et annet lys enn private opplevelses- og øyeblikksbilder. Dette betyr at jeg ser bildene som skal på bloggen som,jeg ser de som tas i jobbsammenheng; Jeg opererer ikke som meg selv, i tradisjonell forstand, men som et ‘redskap’ til å skape et kult bilde. -Nærmest som en malers lerret han skal omskape til et flott bilde. 

 

Jeg er blandt de som legger igjen den usminkede sannhet når jeg skal presentere meg for omverdnen..

 

Jeg er så absolutt selv blandt de som som oftest stiller i glansbildekategorien på bloggen, noe som skiller meg ut fra de fleste andre samfunnsbloggere. På mange måter kan en si at dette utgjør et slags paradox til samfunnsbloggerens intensjon om å nå ut gjennom de skrevne ord, bildebruken bør være relatert til artikkelen, og øvrige selvportretter nærmest er et nødvendig & uforståelig onde som følger konseptet. – Men jeg har også en ‘oppmerksomhetsjunkie’ i meg. I det ligger at jeg har en for mange primitiv & egosentrisk avhengighet av ros og komplimenter av pur overfladisk karakter. Sjarmerende & flatterende? – Nei, overhodet ikke! Men ikke desto mindre er det sant. Dette er en side jeg er bevisst på å holde nede på et nivå der det ikke går på bekostning av troverdighet og integritet. En absolutt betingelse for dette, er åpenhet gjennom å kalle en spade for en spade, -eller for å være spesifikk; En forbedret verson av meg selv for nettopp det; En air-brushed såpeopera-verson av virkeligheten.

 

Det er ikke bare gjennom etterbehandling bilder kan konstrueres til å forevige en forskjønnet verson av virkeligheten. Make-up, kamerasettinger/filtre, god fotograf, lys og bevissthet på ens beste vinkler eliminerer ofte behovet for retusjering. Men det gjør det ikke mindre ‘retusjert’ alikevel.. 

foto: df-foto.

 

Et grenseland mellom løgn og sannhet når det kommer til moderering av bilder, er i de tilfeller det faktisk ikke er foretatt noen etterbehandling å snakke om, men som alikevel viser en forskjønnet verson av virkeligheten. Bildet over er et godt eksempel på dette. Det er tatt på en utendørs photo-shoot hvor det hele skulle fremstå naturlig. Det gjør det jo også, i aller høyeste grad. Men også dette bildet gir en løgnaktig fremstilling av meg; For det første, gjør forsåvidt nærmest alle bilder det, i form av at jeg er det en forbinder med fotogen. Kameraet lyver faktisk litt til min fordel uansett. Men det er nå engang slik trekkene mine er satt sammen, så det blir ikke relevant i den forstand. Men når vi legger til at jeg kan posere, og er derav bevisst på de vinkler som tar seg best og dårligst ut i foto-verson og en profesjonell fotograf som kan både dette med kamerainnstillinger og plassering i rett lys, derimot.. I mine øyne, er dermed en forskjønnelse en forskjønnelse uansett hvordan en har gått frem i det enkelte tilfellet. 

 

Den drømmeaktige stemningen i dette bildet, er kun kred til fotografen og en begynnende solnedgang/skumring.

foto: df-foto.

Som jeg såvidt var inne på tidligere, er jeg, som samfunnsblogger helt avhengig av å beholde en plettfri troverdighet. Men jeg vil si at dette også gjelder bloggere innenfor samtlige kategorier. Uansett, koker det ned til at vi alle innehar en mediekanal som er vårt talerør til omverdnen, og uten at troverdighet & integritet er på stell, tror jeg en vil møte seg selv i døren på ett eller annet tidspunkt uansett. På mange måter, er det ikke forenlig med en mediekanal som ikke presenterer et autentisk bilde av virkeligheten. Samtidig, er vi med på å fremme idealer som er umulig å oppnå, og ikke minst er et usunt samfunnsfenomen verden hadde vært tjent med ble eliminert. Jeg har derfor begynt med å inkludere fler autentiske bilder på bloggen, som ‘selfies’ og øyeblikksbilder tatt i privat sammenheng. Jeg er imidlertid ikke mindre nedrig enn at jeg vil fortsette å benytte ‘glansbilder’ også i fremtiden, men det skal imidlertid aldri være noen tvil om at jeg gjør det. Så lenge en er ærlig, -og da mener jeg ikke bare gjennom fortielse, men at en med rene ord underretter leserne om at dette ikke gir et autentisk bilde av virkeligheten, mener jeg at det i dette mediekonseptet faktisk er greit. 

 

En mobil-selfie fra i sommer hvor det sterke sollyset fra rett vinkel besørget en superb air-brush. 

~ ~ ~ 

 

 

 

Dette sko-utvalget har jeg faktisk egenhendig fått sette sammen selv gjennom å få velge & vrake blandt det siste innkomne nyheter på skofronten:..

 

*

 

#bilder #foto #retusjering #moderering #airbrush #blogg #bloggere #bilderetusjering #bildemanipulering #bilde #foto #fotografering 

 

 

Selektivt valg av venner

Reklame | Adviral

Det snakkes så mye om hvordan en best kan gå frem i valget av partner; Hva en bør se etter, vurdering av likheter & forskjeller, osv. Partnervalg er imidlertid ikke det/de eneste selvvalgte relasjon(er) i våre liv; Venner bør like fullt velges med omhu, men hva disse valgene angår, sies det imidlertid svært lite (om noe). En venn skal nemmelig være en som innehar de kvaliteter og verdier du setter høyest.. 

 

90-tallsserien ‘Friends’ (venner for livet), hvor vi møter 6 venner fra New York, ruller fremdeles over TV-skjermene verden over. 

 

Jeg er opptatt av at en persons oppgradering fra bekjent til venn skal være et bevisst foretatt valg. For urovekkende mange andre, er vennskapene deres utviklet ved noe tilnærmet en tilfeldighet. Det er iallefall ikke basert på de kriterier de burde, slikt som tillit, felles verdier, felles interesser og ens høyest verdsatte personlige egenskaaper. Resultatet blir derfor ofte en usunn relasjon, på den ene eller den andre måten. Når en først en person har fått status venn, er det dessuten enda vanskeligere å bryte ut av dette forholdet som det til en partner. Det er derfor av avgjørende betydning at de valg en foretar i så henseende, er det rette for oss.. 

 

SEX AND THE CITY: Kristin Davis, Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall.

De 4 New-York -jentene Carrie, Samantha, Miranda & Charlotte støtter hverandre i tykt & tynt i serien Sex in the city.

 

Vi alle er forskjellig, og ser dermed etter ulike egenskaper hos de de inngår en relasjon til. For mitt vedkommende, er det de følgende som har den største apellen:

* Tillit: Å kunne stole 100% på vedkommende, er et selvsagt kriterie for alle vennskap, spør du meg.

* Støtter en i tykt og tynt: Å ha ‘baller’ til å stå sammen med deg i stormen, og lojalitet til å stille opp og støtte i de vanskeligste tider. -Selv når populariteten når bunnivå, og/eller en har vist seg fra ens værste side. 

* Deler gleden ved success & seire: Å glede seg genuint på venners vegne når de oppnår noe du selv drømmer om, er vanskeligere, og dermed mer skjeldent å finne enn hva kriteriet over angår. 

* Dybde & substans: Da jeg er en grubler med manglende evne til å akseptere gitte sannheter, er en venn også nødt til å se ting fra originale vinkler, befatte seg med ‘de store spørsmålene’, osv. Uten denne evnen, vil jeg kjede meg ganske fort. 

Dras mot det ekstreme: I mine øyne, er ekstreme sider og opplevelser hva som vekker interessen ovenfor et menneske. Vennene mine er dermed en bizarr mix av topp-idrettsutøvere, karriærevinnere & krigshelter på den ene siden, og folk som lever/har levd et lovløst liv, men blottet for ‘A4’ -mennesker. 

Sikker nok på seg selv til å komplimentere andre: Om f.eks ei dame har det i seg å komplimentere misunnelsesverdige trekk (utseende, arbeid, etc) hos andre damer hun møter på sin vei, schorer hun hinsides høyt hos meg. 

* Døren må gå begge veier: Begge parter må være like villig til å gi av seg selv, stille opp, betale & motta. Det skal ikke mye overvekt til ene siden før forholdet får sin første knekk.. 

Humor & energinivå: Vi må dele i det minste mye av den samme humoren, ha felles interesser & aktiviteter en ønsker å dele, og dette i et tempo begge er komfortable med. 

Livssyn: Her er grunntanken nødt til å være noenlunde den samme. Jeg ville neppe funket med en troende innen religion, da dette i mine øyne er tegn på enfoldighet.

Opplyst og interessant: Uvitenhet og enkel tankegang irriterer meg grenseløst.  

* Kvalitet fremfor kvalitet: Orker ikke relasjoner som MÅ pleies flere dager i uken. Da blir det fort en ‘tvangstrøye’. Å prioritere å tilbringe kvalitetstid sammen, er det rette for meg.  

Generelt god, oppløftende energi: Er høysensitiv, og dermed svært mottakelig for de ulike energier/stemninger som følger den enkelte i det han/hun entrer forsamlingen. 

 

Venner må løfte hverandre opp, og ikke dra hverandre ned.

foto:  df-foto. 

  ~

 

 

Dette sko-utvalget har jeg faktisk satt sammen selv ved å få velge å vrake blandt det siste innkomne nyheter på skofronten:..

 

*

 

#venner #vennskap #personlig #personligeegenskaper #menneskeligekvaliteter #verdsette #verdsatt #relasjon #relasjonsbygging #vennskapsforhold #mellommenneskeligrelasjon #tillit #fellesskap #tilhørighet #psykiskvelferd #venn #kammerat #kammeratskap #platonisk #platoniskforhold #brotherfromadifferentmother #valg #livsvalg 

 

 

Bitch, hør her!..

Reklame | Adviral

‘Ex on the beach’ sjokkerer og forargrer. Det oppfordres til boikott, og Discovery som står bak produksjonen, såvel som TV Norge som viser programmet beskyldes for kynisme..

Media såvel som mannen i gata uttrykker en harme over at det blir tillatt å iscenesette, og ikke minst vise moralsk forkastelighet vi ikke har opplevd siden de norske deltagerne knullet som kaniner dagen etter de ble låst inn i Big-brother huset.. 

 

skjermbilde fra den britiske originalversjonen av ‘Ex on the beach’.

 

Seertallene har heller aldri utgjort et lignende paradoks til det synet som kommer til uttrykk.. Men når vi setter disse to skandaliserte programseriene, Big Brother Norge (2003) & Ex on the beach opp mot hverandre, og ser på det kontroversielle i lys av sin tid;  Jeg kan bare ikke helt se hva folk ser på Ex on the beach som vi ikke har sett i en rekke serier hvert eneste år siden døgnet selveste ‘sjefs-barriæren’ ble regelrett pulverisert innen 30 timer var gått for de norske Big-Brother deltagerne! Ja, det har blitt en generelt større lettsindighet så vel som noe drøyere, hvis utvikling jeg vil si er en naturlig følge av at det blir stadig mer vanlig. Det kontroversielle reduseres, for så å forsvinne helt. Men det mest besynderlige ved disse voldsomme reaksjonene, må være at flerfoldige sesonger av den britiske [orginale] versonen av dette programkonseptet [with all its means] allerede har blitt vist på riksdekkende norsk TV! I løpet av det siste året, har vi også fått både den svenske- og andre versoner inn i TV stuen! -Og for de som ev. ikke har fått med seg noe fra disse, kan jeg røpe at disse iallefall ikke er noe mildere enn den norske!.. 

 

Deltagerne i Big-Brother anno 2003 (over) & Ex on the beach er i særklasse når det kommer til å skape kontroverser i TV underholdningen, med ditto ‘opptøyer’ blandt publikum.

foto: TV2 & Discovery/TV N

 

Personlig ville jeg vel trodd det ville blitt betydelig større furore i kjølvannet av de andre barriærene som ble brutt av norske realitydeltagere; Lesbisk sex (Paradise hotel, sesong 1) og homofile (hvorpå den ene av de attpåtil var transe, og konkurrerte som jente) i samme programserie noen år senere. I mine øyne var det helt toppers, hvorpå TV3 virkelig vant respekt hos meg for å ha guts til å vise dette, og derav gi kampen for likestilling og aksept på dette området et realt dytt i riktig retning. Men jeg er nå en gang meg, og folk flest er nå en gang en del mer restriktive i hht dette med likhet, og den enkeltes rett til å leve etter sitt eget forgodtbefinnende.. Videre har vi det eneste realitykonseptet som faktisk ble ‘for meget’, selv for meg; Temptation Island. Grunnen til det, er helt enkelt at dette er et tvers igjennom ondsinnet og kynisk, da det kort fortalt går ut på å gå ‘all in’ for å ødelegge eksisterende, etablerte forhold. Gutta blir sentdt til en øy og jentene til en annen, hvor hver av disse er bebodd av en flokk fristere/fristerinner av det motsatte kjønn som har ett eneste mål for øyet; Å få deltagerne til å være utro. De som ikke bånder med noen, er de som sendes hjem. Underveis blir de tvunget til å se sterkt manipulerte videoer av partnerne sine, hvor de er konstruert for å se så ille ut som overhodet mulig. Dette er intet mindre enn ren ondskap, spør du meg. -For om du sitter der på din høye hest, og melder deg & partneren på for å heve dere over konseptet, har dere brått tatt dere vann over hodet. De som produserer dette her er ‘master manipulators’, for å si det sånn, pluss at de har absolutt alt av hjelpemidler, og alt av folk på sin side.. 

 

Utseendet er av vesentlig betydning for en E.O.T.B -deltaker med respekt for seg selv, og går dermed til drastiske skritt for å kjøpe seg de ønskede trekk. Siden jeg ikke deler deres syn på perfeksjon, og derav er 100% plastikkfri, får jeg i det minste flashe litt classic glamor til ære for gjengen.  

foto: heggen.

 

Som sagt begriper jeg ikke hva som er en så ‘big deal’ ved E.O.T.B som folk har gjort det til.. Ikke sånn å forstå at det ikke er det mest kontroversielle realitykonseptet som går på norsk TV per dags dato. Denne programserien er faktisk i en annen liga enn Paradise hotel, som det av uviss grunn til stadighet trekkes paraleller til. For Paradise hotel deltagerne dreier oppholdet, og derav de menneskelige relasjonene i utgangspunktet om spillet, med det mål for øyet å sitte igjen som vinner. E.O.T.B er ingen konkurranse. Her er plottet helt enkelt å stue en gruppe særs dominerende, frigjorte personligheter med et attraktivt utseende inn i en bungalov. Produksjonen er bygget opp rundt å vekselsvis skape seksuelt ladede settinger, og å ‘kaste innpå’ med brannfakler. Resultatet blir at krangler & ordbruk går ett hakk lenger enn vi har sett i andre reality-serier, sex’en og det seksuelt relaterte er mer frigjort, tilfeldig og ikke minst lettsindig.  Men når det er sagt, er det tross alt 15 år siden Ramsy Suleiman åpnet ballet i 2003 med sin episke replikk i det han entret bunkeren; “E’ det nåkke knulling!!?..”

 

E.O.T.B -deltageren Melina Johnsen spilte hovedrollen i den mest voldsomme krangelen vi har vært vitne til så langt. Nå er det imidlertid spådd ‘kraftig uvær’ der inne i uken som kommer, så da spørs det hvem som vil stå igjen som værstingen etter denne hat fårtt utspille seg!

foto: Discovery/TV N v/Google 

 

Det gikk faktisk greit langt, selv etter dagens målestokk, i Big-Brothers debutsesong også. Kranglene var tidvis nokså nasty, og Anne-Mona Hansens brutale, og ikke minst offentlige vraking av sin mangeårige kjæreste ved å gå ‘all the way’ med husets selverklærte fuck-boy Ramsy Suleiman under 48 timer etter ‘innsjekk’ var utvilsomt sterk nok kost til å fremskaffe betydelige rystelser hos befolkningen også i dag.. Og det er her vi kommer til kjernen: Da Rodny Omdahl Karlsen & Anette Young, som for all fremtid vil stå som de aller første på planeten som ‘hooket’ i et reality-program, åpenbare aktivitet på soverommet etter et stakkars døgn, tett fulgt av nevnte Ramsy & Anne-Mona med de monstre av kontroverser som fulgte denne relasjonen hadde verden ALDRI sett sex i et reality program før! I lys av dette, får jeg bare ikke det som foregår i E.O.T.B til å tilsvare de reaksjonene som er kommet..(?)

 

Kjører på med en dose attitude i ekte E.O.T.B -ånd også, mens jeg er i gang.. 

foto: df-foto.

 

Nå har imidlertid jeg et svært så liberalt utgangspunkt, og de brudd på moralske normer og spilleregler som ikke involverer noen uskyldig tredjepart jeg skulle la meg affisere av, har jeg enda til gode å bli presentert for. I mine øyne, dreier dette seg tross alt om voksne mennesker hvis alder tilsier en fullt utviklet hjerne m.h.t konsekvensanalyse osv. Ei heller er de ukjente med konseptet de går inn i, da serien allerede hadde gått en rekke sesonger og i flere nasjoner i det vi følger opp med vår her på berget. Men for all det.. Det er slett ikke usannsynlig det finnes aspekter ved dette jeg ikke har sett, så..  

 

 

 

 

#realitytv #reality #extremereality #exonthebeach #exonthebeachnorge #bigbrother #bigbrothernorge #tvunderholdning #tv #underholdning #realitykonsept #parsdisehotel #kontroversiell #etikk #moral #etikkogmoral #allprergodpr #sex #sexpåtv #sexpress #ungdomskultur #ungdommennåtildags

 

Sannhet vs Troverdighet

Reklame | Adviral

Jeg har reflektert en del rundt dette med troverdighet i det siste; Hvem tror vi på dersom to [eller flere] versoner står i motsetning til hverandre? Hvor sterke bevis kreves for at en gitt persons berettelser blir betraktet som en sannhet? 

Hvorfor blir en gruppe mennesker gitt en høyere troverdighet enn andre? Hvem blir trodd på bekostning av hvem? & ikke minst; Hvor godt treffes det med dette anslaget?.. 

 

 

At en tidligere straffet og/eller ‘kjenning av politiet’, er gitt å ha lavere troverdighet enn de med rent rulleblad, er jo velkjent for alle & enhver. Videre har eksempelvis ei hvit dame en betydelig fordel vs. en farget mann, for ikke snakke om at en rekke statlige & kommunale yrker gir en plass i den øverste ligaen hva anslått ærlighet angår. Dette er kun et knippe av de mest markante  forskjellene i hht forhåndsdømming hva troverdighet angår.  Om du er blandt de som ikke har vært bevisst på dette, så bare se for deg en tvist hvor en sosialhjelpsmottaker og en konsulent står mot hverandre ord mot ord; Hvilken av versonene ser du for deg vil bli vurdert som mest sannsynlig/troverdig? – Konsulenten, som med et kultivert språk og en knapt merkbar nedlatenhet i tonefallet redegjør for det umulige i at feil kan begås på et gitt område, vilkår som ikke er oppfylt, eller hva det måtte være? -Eller klienten, som kommer til kort både når det kommer til sosial status, talegaver, fagkunnskap m.m, og dermed bare kan legge frem hva problemet består i rent praktisk for vedkommende typ; “Øøh.. Jeg ha’kke fått det jeg skal ha til livsopphold denna mån’n”?.. 

 

Om du ville gitt ‘engle-selv’ større troverdighet enn ‘she devil-selv, ville du tatt feil! Hun ville nemmelig vært nødt til å lyve ‘big time’ for den glorien, mens motpolen har sagt det som det var (ha ha).. 

 

At dette foregår overalt i samfunnet [inkl. av deg & meg] er hevet over all tvil.  Spørsmålet er imidlertid hvordan disse anslagene som faktisk har blitt en del av virkelighetsoppfatningen vår snarere enn vurderinger foretatt i lys av situasjonen, stemmer med de faktiske forhold?.. – Er det virkelig slik at f.eks småkriminelle og/eller vinningsforbrytere er mindre sannferdige vitner enn andre i en drapssak?.. Denne forskjellen i troverdighet, er i det minste åpenlyst begrunnet med de kriminelles tendens til å lyve i skyldsspm, redusert straff osv, hvilket forsåvidt er reelt. Men på den annen side, tas det ikke med i betraktningen at mannen i gata like fullt lyver så det renner der de ser sitt snitt til å komme unna med noe! -Det være seg trafikkforseelser, skattefradrag, den ekstra spritflasken som kommer for dagen i en rutinekontroll på Svinesundgrensen i lønnlig håp om å slippe boten [“Hæ?.. Men det er da lov å ha med to flasker vodka, er det ikke??.. Da kan jeg virkelig bare beklage..”], osv, osv.  Faktum er at de fleste av oss ikke har et fnugg av troverdighet når det kommer til å ‘redde oss selv’ fra å måtte stå til rette- og/eller slippe unna med noe. Begge grupperinger lyver til offentlige myndighetspersoner & instanser uten skildnad i anseelse e.l. Forskjellen består KUN i at lyvingen foregår på ulike arenaer, hvorav den ene får ha sine skjult for offentligheten, så vel som disse i tillegg har høy aksept blandt befolkningen, mens den andres løgner finner sted i mer formelle rammer der de blir journalført.. 

 

faksmile: ‘Sarah’s scribbles’ av Sarah Andersen.

 

Jeg kan dermed ikke komme opp med noen legitim begrunnelse for den troverdighet som er gitt den ustraffede ‘mannen i gata’ kontra en såkaldt kjenning for innbrudd i biler, i tillegg til å røyke en og annen joint i en sak av en helt annen karakter. Noen vil kanskje påpeke mange kriminelles generelle aversjon mot ‘tysting’, men det er faktisk ikke slik at dette prinsippet er ‘absolutt’, uansett hva det dreier seg om.  Verden er ikke sort-hvitt, og ei heller er det slik at kriminell = slem, blottet for skrupler & moral, etc. -Bare tenk på hvordan seksuelle forbrytere blir betraktet innenfor murene! 

Like galt er den differanse i troverdighet som gjøres i det ‘sivile liv’, -altså av deg og meg..  Om f.eks den blonde jenta hylte opp penger som var blitt borte fra lommeboken som det bare kunne være han fargede mannen som hadde stjålet, ville ikke fyren hatt mulighet til å få gehør for absurditeten i disse beskyldningene, og sluppet unna uten ‘strip-search’.  Om det derimot var omvendt, -at den fargede mannen var frastjålet pengene, skulle det mye til for at hun ikke hadde fått støtten i det hun opprørt legger frem for tilhørerne hva hun er beskyldt for. Her ville det i nær sagt alle tilfeller blitt avkrevet langt sterkere bevis for å vinne frem for den fargede mannen enn den blonde Synnøve Solbakken look-alike’en. Derimot er det ingenting som tilsier at kjønn, alder og etnisk opphav har noen sammenheng med menneskets forhold til løgn og sannhet! 

 

faksmile: Bizarro.com.

 

Etter først å ha blitt bevisst på at det faktisk er særs lite til ingen grunnlag for de forskjeller i troverdighet som har vokst frem til å bli en sedvane som begås av oss alle og på alle samfunnsarenaer, får en også øynene opp for skadevirkningene. For det første har en det hav av konsekvenser som følger det ikke å bli trodd der motstanderen nyter høyere troverdighet, både rent praktisk og på det emosjonelle plan. Dernest har en følgene av at de handlinger/reaksjoner som foretas på feil grunnlag når sannheten ikke får komme frem, det være seg i straffesaker, en tvist om utbetaling fra NAV, eller hva det enn måtte være.. Dette er rett & slett noe vi burde ta tak i! Forhåpentligvis er det ikke bare jeg som ser det gale i dette her, slik det virker nå… 

 

Karakteren ‘Al Bundy’ [Ed O’Neil] i 90-tallskomedien ‘Bundy’ [Married with children] er en type ingen ville gitt store troverdigheten, men ingen kunne i realiteten være mer brutalt ærlig enn denne fyren.

 

Per i dag er det desverre slik at en har gode sjangser for å komme unna med en løgn dersom en nyter høyere troverdighet enn ens motstander. Men det er nå alikevel én heftelse det er verdt å merke seg før en bestemmer seg for å benytte seg av den muligheten som følger; Dersom det skulle vise seg at løgnen kan bevises, -at en blir avslørt som løgner med denne utgangsposisjonen, er fallhøyden ubehagelig langt over bakkenivå, for å si det slik.  Det er f.eks flere en ministre, toppsjefer, m.fl som har måttet fratre stillingen etter å ha blitt tatt i å lyve om noe som ikke ville fått noen følger å skrive hjem om dersom de hadde vært ærlige om det gjeldende forholdet i utgangspunktet.. 

 

Bilder har beholdt en uforholdsmessig høy troverdighet i disse ‘photoshop -tider’. Jeg vil tro alle ville gått ut fra at dette silouettebildet var tatt uten en tråd, mens sannheten er at jeg har undertøy på. -Dette er bla.a en nødvendighet for å skape.illusjonen av et frontparti!..  

foto: df-foto. 

~

 

~

 

#troverdighet #sannhet #løgn #løgnogsannhet #forhåndsdømming #troogtvil #troverdig #urettferdighet #urettferdig #forskjellsbehandling #høytroverdighet #troverdig #litentroverdighet #løgner #skepsis #tvil #ordmotord #ulikhetforloven 

 

 

 

Typisk NORGE å være best..

Reklame | iDeal of Sweden, Adviral

FN har lansert sin årlige rangering av planetens snaue 200 nasjoner ut i fra utvikling, levealder, levekår m.m, og som seg hør og bør troner kongeriket Norge atter en gang på topp! – Og min reaksjon er tradisjonen tro en salig blanding av stolthet og skam.. 

 

 

Stolt fordi jeg også har fått tilført en dose av denne tåpelige nasjonalitetsfølelsen inkl. stolthet av genetisk opphav og kulturarv. -En stolthet som i stor grad føyer seg inn i rekken av menneskelige ubegripelige merkverdigheter, siden den kun består i at en slumpet til å bli født her eller der, og at ens genetiske opphav har en sånn eller slik forhistorie.. Men ikke desto mindre er den der.. 

Skammen er en følge av at min livssituasjon og levekår blir kastet inn i et globalt perspektiv i det jeg sitter med denne listen forran meg, og det eksempelvis blir meg bevisst at det faktisk finnes nasjoner som er gitt å være værre enn Sør-Sudan.. -Og her sitter jeg, med jackpot i hht fødested, hvilket brått får all uttrykt misnøye og problemer til å fremstå som patetisk tatt til et helt nytt nivå.  Dersom jeg f.eks hadde slumpet til å ‘lande’ i Siera Leone, hadde jeg faktisk nærmet meg den forventede levealderen, da en kun kan regne med 52 jordiske år før du møter ditt endelikt dersom du var en borger av dette helvetet av en nasjon! Nord-Korea er blandt de som er så lukket og styrt med jernhånd at FN ikke engang har klart å lirke ut nok data til å kunne plassere de på den offisielle listen.De står dermed som listet opp ‘utenfor konkurranse, so to speak, sammen med fem andre regioner, men det vi i det minste kan si om denne nasjonen, er at det er et helvete hvis reelle plassering er helt i bunnsjiktet. Og det er nok av statlige helvete på denne planeten, det er helt sikkert!

 

 

Etter at det hele har fått tid til å synke litt, vender jeg imidlertid snuten tilbake mot normalen igjen. En skulle helt klart vært flinkere til å ta inn over seg hvor priviligerte vi tross alt er, men for å bestå som verdens beste nasjon, er det faktisk vel så viktig ikke å hvile på lauvbærene. For best i verden, er ikke ensbetydende med perfekt! Det er ting som kan bli bedre, og ting som langt fra fungerer optimalt, og vi må aldri slutte å engasjere oss i skape fremskritt og forbedringer! Det er dèt som er selve utviklingen, og uten utvikling.. -Vel, da står vi stille, og da tar det ikke lange tidn før vi er akterutseilt. 

 

foto: turistinfo v/google.

 

Men som det konkurransemennesket jeg er, forbeholder jeg imidlertid dagen i dag til følelsen av å ha vunnet den ultimate konkurransen (pr. dags dato); Best i verden! At jeg ikke har gjort annen for denne topplasseringen enn å bli født fratas derav all relevans, og verdens beste er like perfekt, enestående og lytefritt som den storslagne norske naturen. Her finnes intet å ta tak i -inntil i morgen! 😉 

 

 

Listen kan lastes ned i sin helhet ->> HER <<-

 

..Og avslutningsvis er jeg bare nødt til å hovere over at Sverige havnet helt nede på en delt 7. plass med Hong-Kong  😀 

~

 

 

 

~

#norge #fn #verdensbesteland #verdensbestenasjon #humandevelopement #humandevelopementlist #rankinglist #stoltavåværenorsk #nordmenn #verdensrikesteland #velferd #velferdsstat #kongeriketnorge #iland #verdensbeste #bestiverden #samfunn #samtid #javielsker

 

Den Tabubelagte Barnløsheten

Reklame | Adviral

Året er 2018, og derav 50 år siden den såkaldte 68′ generasjonen satte verden på hodet i sitt legendariske ungdomsopprør. Et opprør som skulle bety begynnelsen på slutten for de fleste tabuer i den vestlige verden. Ett og annet stabeist av et tabu holder imidlertid fremdeles stand, og et av disse er den frivillige barnløsheten hvis årsak er at en rett & slett ikke er spesielt barnekjær..

 

De avbildede ‘ungene’ i dette innlegget er fantasi-fostre, og utkommet av såkaldte ‘baby-generatorer’ jeg besøkte for relevante fotos. Her gis portretter av potensielle avkom basert på de bilder som legges inn.  

 

En frivillig barnløshet med begrunnelse i ett eller annet hva verdenssituasjonen & samfunnsutviklingen angår, blir imidlertid en helt annen mottakelse til del. Dette indikerer jo tross alt en uselviskhet ved at egne behov er satt til side for ikke å føde et barn inn i en verden hvis fremtidsutsikter ansees som dystre. Når den usminkede sannheten som ligger til grunn for ens valg derimot er at foreldrelivet føles like fristende som det bak murene i et amerikansk fengsel, har en imidlertid trått over terskelen for hva folk flest er i stand til å svelge. I dette ligger alt fra egoisme til at det strider mot den menneskelige natur solid forankret i den allmenne/felles bevisstheten, i tillegg til hvordan vårt kulturelle syn på vellykkethet måler denne ut fra hvorvidt, og i hvilken grad vi klarer å oppnå en successfull ballanse mellom yrkes- og familieliv. Idealet vi vokser opp med, er hun/han som etter endt dag i ens ledende stilling så givende og selvrealiserende at en kaffekopp i bilen er nok til at en ‘boostet’ av energi henter ungen(e) i skole/barnehage, før en handler inn råvarer til den middag en lager fra ‘scratch’, for så å benytte ettermiddagen til kvalitetstid med avkommet etter at husarbeidet er unnagjort, for til slutt å tilbringe de sene kveldstimer i rollen som sexgud/gudinne.

 

På denne siden, var generatoren lagt opp til at en fikk se potensielle resultat av et knippe rimelig storveise kjendisromanser. Jeg er imidlertid usikker på skikketheten til det ‘selv’ som figurerer i denne potensielt paralelle virkeligheten, da det kan synes som ‘jeg’ feilaktig har oppgitt disse to som fedre. -Til hverandres barn!.. 

 

Det tar imidlertid ikke lange tiden fra (den første) ungen er født til en får merke at det nevnte idealet ikke er gjennomførbart utenfor drømmenes verden. Når det er sagt, finnes det selvfølgelig de som lykkes langt bedre enn andre i å finne den rette balansen, og derav oxo må sies å ha funnet lykken i denne såkaldte A4 -tilværelsen. Problemet er imidlertid at dette er langt fra realiteten for alle. Hvorvidt en ender opp her eller der kommer selvsagt an på en rekke ulike faktorer og individuelle årsaker, som valg av partner/ektefelle, helse, øvrig familie, økonomisk utgangspunkt, etc etc. Men jeg er ganske så sikker på at omverdenens forventninger så vel som den oppfatning vi er blitt innpodet til å oppfatte som en selvfølgelighet hva angår livets gang gjennom oppveksten er kjernepunktet for langt fleer brutte drømmer og utilfredshet i tilværelsen enn de fleste kan forestille seg. Hvor mange er det ikke som i godt voksen alder med vedmod forklarer sine brutte drømmer med at ‘det bare ble sånn etter at det & det bare skjedde’, -og ikke minst at ‘det ble forventet at en gjorde/håndterte ting sånn og slik’ så til de grader at noe annet ble sett på som utenkelig!?.. For svært mange mennesker, selv i dag, har aldri gitt seg selv muligheten til å vurdere hvorvidt omverdens oppfatning av kjernefamilien og foreldretilværelsen som definisjonen av lykke så vel som selve meningen med livet er i samsvar med hva vedkommende selv faktisk trives med, liker & ønsker.. Desverre har vi lang vei igjen før tradisjonelle ‘krav’ og forventninger legges til side, og unge, ubundet av disse ser hvilke valgmuligheter de har, og ikke minst føler seg fri til ene og alene å gå for det de selv ønsker.  

 

Mens jeg mistenker de to foregående sidene for smisk gjennom å lage urealistisk vakre barn som ‘click-bate’, gir denne et troverdig bilde av de potensielle ‘håpefulle; Sumo-brytere i miniatyr som er blottet for etikette og sosial kutyme. 

 

Det burde vel nå ha blitt klart for de fleste at jeg er blandt de som velger barnløsheten ut i fra manglende barnekjærhet, -og er blitt viden kjent med folks reaksjoner pga den ærlighet som følger en manglende respekt for politisk korrekthet.. Jeg mener nemmelig at det valget jeg har tatt fortjener full respekt,  Jeg mener.. Er det ikke langt mer å foretrekke at barn ikke settes til verden der de i utgangspunktet ikke er ønsket enn det motsatte!? Jeg, som takker min skaper for at det ikke er meg hver gang jeg ser foreldre hente unger i skole/barnehage etter endt arbeidsdag, og dermed må se langt etter den sofaen jeg ikke ser for meg å overleve uten å synke ned i?.. Jeg, som ikke kan hjelpe for at jeg syntes babyer er alt annet enn søte, får kuldegysninger hver gang en unge slår seg vrang i butikken, og kjenner det knyte seg i magen når det vises foreldre-rettede program på TV?.. Det burde jo være klinkende klart for alle og enhver at jeg virkelig har gjort rett ved å unngå foreldrerollen!  

 

De biologiske klokkene skulle gått fullstendig av skaftet på dette stadiet i livet, men i mitt tilfelle har enda ikke så mye som ei juletrebjelle i det fjærne vært å høre.. 

foto: df-foto.

 

Jeg kunne selvsagt valgt å forklare mn selvvalgte barnløshet med verdenssituasjonen, og  det dermed hadde passert uten noe særlig mer til eller fra enn det. Men en får ikke pløyd opp ny mark ved å velge den veien andre har pløyd opp før en, for å se det sånn. Ønsker man å oppnå noe, må en selv ta det første spadetaket, noe som like fullt gjelder å fjerne et tabu som for alt annet..  

~ ~ ~

 

 

1. HÄR / 2. HÄR / 3. HÄR / 4. HÄR / 5. HÄR / 6. HÄR

 

 

 

 

 

 

1. Här / 2. Här / 3. Här / 4. Här

 

#barn #familie #familieplanlegging #barnløshet #frivilligbarnløshet #frivilligbarnløs #valg #livsstil #tabu #tabubelagt#livsvalg #livskvalitet #kjærringamotstrømmen