Situasjoner som krever uærlighet

Som jeg har vært inne på ved gjentatte anledninger, har de som så nobelt hevder alltid å være 100% sannferdige motbevist seg selv ved å fremme denne påstanden, eller så er de så sosialt mistilpasset at de neppe er i stand til å fungere i samfunnet på egen hånd. For ikke bare er det en rekke sosiale situasjoner som krever at en holder inne med sannheten dersom denne bryter med hva som er kutyme i hht våre sosiale spilleregler, da jeg også tør påstå det er nært opptil utelukkende er av det gode at det er så. Om du har vanskelig for å tro meg på mitt ord, følger et knippe situasjoner du vitterlig gjør klokt i å holde sannheten for deg selv.. 

 

Hvor shady er egentlig Norge?? 

Selv er jeg belemret med et ansikt som har en sterk tendens til å ta sjeen i egen hånd i situasjoner der spørsmål der et ærlig svar ikke er ‘innafor’ kommer brått på.. Hadde jeg ikke hatt de ‘ro’-egenskapene jeg har, ville det blitt en god del fadeser på toppnivå opp igjennom, for å si det sånn! Så det er m.a,o langt i fra bestandig det faller like lett, men like forbannet er det noe en i det store og hele er nødt til å mestre for i det hele tatt å kunne fungere sosialt.

Vel.. Jeg vil vel tro at det vil klinge gjenkjennende bjeller etterhvert som de ulike settingene blir presentert, så..

 

  • Å takke nei til en invitasjon fordi du ikke har lyst krever at du kommer opp med en rent ut løgnaktig begrunnelse i dettes sted.
  • Samme pokker hvor stygg du måtte syntes en baby er, er du intet mindre enn pålagt å gi uttrykk for det stikk motsatte. (- Her har vi antagelig den settingen som for meg er den mest krevende i hht å komme helskinnet ut av..)
  • I tillegg til det absolutte kravet om å holde inne med at din venn har scoret over evne når den siste flammen blir introdusert, er det heller ikke sosialt akseptert å røpe en formening om at det motsatte er tilfelle. – Altså at kjæresteemnet er ‘under their league’).
  • Respondere bekreftende på en venn/kollegas mindre heldige opptreden (det være seg på en scene, talestol, etc) i form av at det var akkurat så smertefullt å bevitne som de gir uttrykk for.
  • Utseenderelaterte endringer som hårklipp, osv kever bifall om det så bryter aldri så mye med hva du egentlig mener. (Her finner du min andre akilleshel i så måte der jeg får direkte spørsmål om jeg syntes den mye looken er å foretrekke fremfor den gamle, pga det nevnte ansiktets svikefulle natur). Det samme gjelder slikt som innbo/oppussing, m.m

 

Hore på blå resept!

For halvannen ukes tid tilbake, skapte FpU -leder Simen Velle en skikkelig furore i form av en utlagt Tiktok-video der han tar til orde for at ‘dating-app’er har ført til at noen få menn får alle damene, mens de mange derav ender med ikke å få noe som helst’. Og sånt skyter jo krenkelsesnivået rett til topps over det ganske land, med den (tragiske) følge at fyren, som seg hør og bør, umiddelbart legger seg pannekakeflatt med beklagelser, anger og besvergelser.  

Dette her har så mange aspekter ved seg, alle med det til felles at de er relatert til de mest forgiftede sidene ved samfunnet anno 2024.

 

Feil fødested , og du går kjepprett til helvete

FpU -leder, Simen Velle (foto: Ole Berg-Rusten / NTB)

 

Det blir det reneste kinder-egget fra helvete dette her, i det vi med en enkelt hendelse gis ‘front seat ticket’ til tre uting på en gang!  For ut av denne tilsynelatende bagellmessige forekomsten som en Tiktok -video av en ungdomspolitiker som det neppe var kun jeg som i utgangspunktet ikke hadde kunnet navngi om så livet sto på spill, får vi det reneste inferno av de mest giftige sider av dagens samfunn;

*  At det tillates at det tilstadighet tas ‘monopol’ på sannheten i stadig flere anliggende, med den følge at de med tilhørighet på motsatt side i de respektive anliggende rett og slett knebles. Følgelig, er ytringsfriheten, i sin opprinnelige form i ferd med å gå inn i historien. I retrospekt fremgår det i mine øyne klart som dagen at man valgte å regelrett pisse på ytringsfriheten fra det øyeblikket det for første gang var en aksept for at det å uttale seg på tvers av de politisk korrekte rammer avstedkom med konsekvenser. For det er jo NETTOPP friheten til å fritt kunne gå ut med oppfatninger som av flertallsbefolkningen oppfattes som kontroversielle!

*  Oppkommet av en unison policy bestående av automatisk å fordømme, fornekte og la seg provosere til alt som bryter med norm i form av en ordlyd som toucher krenkelsesnerven, og/eller hinter om noe som kan true illusjonen av trygghet og åpenhet istedet for å lytte til det som faktisk sies for så å ta det derfra,

*  At det knapt finnes noen igjen her på berget med ‘baller nok’ til å stå for sine meninger. Så snart det viser seg at det det en har gått ut med ikke avstedkommer en unison applaus og jubelbrus, legger man seg umiddelbart flatere enn ei fregne nio questions asked.

*  Undergravningen av saken som sådan. For om en liker det eller ikke, så er det like forbannet en realitet at den såkalte ‘Tinder-kulturen’ har ført til en betydelig økning i antallet tapere på kjønnsmarkedet enn det var i den tid man anså bar- og nattklubbmentaliteten som overfladiskhetens yppersterepresentant. Videre, er det også en kjensgjerning at de som lider sterkest under dette er menn, der en stadig større andel er av den yngre garde.

 

De (mildt sagt) kvinnefiendtlige influencerne Andrew (t.v) og Tristan Tate (foto: Alexandru Dobre / AP)

 

Ut i fra den simple logikk i hht at det overskudd av guttebarn som befruktes oppveies av jentenes overtak hva overlevelsesevne angår, slik at vi dermed ender opp med en så tett opptil en 50/50% kjønnsfordeling til enhver tid, er det neppe en mannsovervekt som er sakens realitet her. Det er nok snarere så at menn generelt lider mer, og derav rammes hardere av å feile på sjekkemarkedet. Mangelen på seksuell kontakt er (selvsagt generelt sett) rett og slett langt verre å leve med for menn enn kvinner. I tillegg har vi så det faktum at de færreste kvinner vel har nevneverdig problem med å få det rent sexuelle behovet dekket i form av flyktige/kortvarige relasjoner. – Altså hva man på godt norsk refererer til som ‘one night stands’. Det er som det er, om en så vil eller ikke, hvilket altså tar oss til kjernen av det Velle tok til orde for i den respektive videosnutten.

Disse faktorene koker altså ned til at vi ender opp med en såpass stor andel av den mannlige befolkningen virkelig lider såpass under dette at det medfører betydelige konsekvenser for deres mentale helse. – Og når man har en situasjon der en anseelig andel av en hel befolkning lider som følge av en og samme samfunnsfaktor, -ja da har vi et samfunnsproblem. Dessverre kveles altså forsøket på å belyse dette her ved roten som følge av de ovenfor nevnte faktorer; Det respektive problemet tillates altså ikke belyst fordi vi også lever i et krenkelsessamfunn, med den følge at det såkaldte ‘krenkelsespolitiet’ alltid står beredt til å få fatt i noe det finnes en mulighet for å få vridd om til den verst mulige fortolkning av den gitte ordlyden.

Den eneste som har stått opp for den stakkars mannens rett til fritt å få ytre sin mening, for ikke snakke om å bli hørt, er forfatter og samfunnsdebattant Anne Holt, som i det minste erkjenner at det er snakk om et reelt problem. Men ei heller hun kiommer med noe særlig matnyttig utover det.

Hun skal for all del ha all kred i kraft av å være den eneste som tross alt har vist seg å ha baller nok til å gå imot strømmen i dette anliggendet. Samtidig har vi, som samfunn, et skrikende behov for å få satt dette problemet- for ikke snakke om følgene av det på agendaen. For her kan jeg nemlig opplyse det rådende krenkelsesorkesteret at det blant de ‘følger’ jeg her refererer til, er fremveksten- og den eskallerende idealiseringen av profiler som ledes an av den amerikanske influenceren Andrew Tate. Sammen med sin bror, Tristan, hylles han av stadig bflere menn verden over for sine hårreisende kvinnefientlige- og mannssjåvinistiske uttalelser. Fra mitt ståsted, viser dette til fulle hvor forbannet sneversynt denne horden av krenkelsesjegere er, da jeg kan garantere at de- i likhet med ressten av samfunnet, kommer hinsides mye bedre ut av å sette krenkelsesbehovet til side til fordel for å ta den respektive debatten i den settingen Simen Velle la opp til enn det som avstedkommer en oppblomstring av menn som hengir seg til brødrene Tate også her på berget. For her snakker vi VIRKELIG toxicity, i begrepets fulle betydning!

Men så har vi da det sentrale spørsmålet bestående av hva pokker det er å få gjort for å løse det her problemet! For det er jo, som det ble nevnt i en uttalelse jeg leste i anledning firberedelsene til dette innlegget, ingen menneskerett å bli begjært av et annet menneske! Man har jo, m.a.o, ikke krav på å få en person som er villig til å ha sex med en, som en f.eks har krav på midler til livsopphold, medisinske nødvendigheter og husrom! Enhver står selvsagt fritt til å velge hvem de ønsker- og ikke ønsker seksuelt samkvem med, og slik må det selvsagt fortsette å være. Og dermed syntes man jo i bunn og grunn å stå på bar bakke dersom en, som seg hør og bør, stenger for alternative løsninger.

 

Det er slettes ikke så at prostitusjon er synonymt med utnyttelse- og tung narkotikaavhengighet. Realiteten er at dette også eksisterer i form av seriøse virksomheter driftet av oppegående forretningskvinner som har entret bransjen med åpne øyne. Det er altså ingen holdbare grunner til å opprettholde forbudet mot å benytte seg av deres tjenester, og med det ha en mulighet til i det minste å kunne redusere følgene av de stadig større horder av sexuelt frustrerte menn. (foto: Novemberfilm)

 

Om en imidlertid tar steget ut av den berømmelige boksen, så ser det imidlertid brått langt i fra like bekmørkt ut i så måte.. For her finnes nemlig det som kort og godt kalles prostitusjon; Hvilket er en tjeneste det er fullt lovlig å tilby, og derav livnære seg av, men som den respektive trangsynthet for noen år siden altså førte til at det paradoksalt nok ble nedlagt forbud mot å benytte seg av. Hensikten bak dette, var som kjent å forhindre utnyttelse av kvinner, fortrinnsvis utenlandske. Selvsagt førte dette kun til at virksomheten ble tatt ‘under jorden’, og dermed bare ble usynliggjort slik at det gikk fra vanskelig- til klin hakke umulig å få reddet de respektive ofrene for sex-trafficing.

Et annet utkomme av den respektive sneversyntheten, er den støtten forbudet er gitt i folket som følge av en oppfatning som tilsier at prostitusjon er synonymt med tungt belastede narkomane som tvinges til å selge kroppen sin på gaten for å finansiere avhengigheten, alternativt å betjene gjeld. I det hele tatt fremkom det en generell fornektelse av muligheten for at det faktisk er plenty av kvinner som tjener til livets opphold gjennom salg av seksuelle tjenester helt frivillig. Høyst oppegående kvinner som med åpne øyne og konsekvenstenkningen på stell som har valgt å gå inn i denne bransjen. Fordi de ikke har den samme sammenfiltringen mellom sex og følelser som de fleste av sine medsøstre, blir sexindustrien for disse en gylden mulighet til en fortjeneste som eliminerer økonomiske bekymringer med langt færre arbeidstimer enn den 35 timers uken som råder ellers i samfunnet. Her finner vi seriøse businessforetak i stuerene lokaler og klare kjøreregler, der sikkerheten besørges av mannlige oppassere som er ansatt av dem, og ikke omvendt.

Nei, jeg er like langt ute i det blå m.h.t å forstå meg på disse kvinnene, men hva faen har min- og andres manglende evne til forståelse for relevans i hht disse menneskenes rett til å bestemme over sitt liv og legeme!? Forteller et fritt og oppegående menneske at det fungerer sånn og slik, ja så har en bare å akseptere det, om det så er aldri så ufattbart for en selv! Så på bakgrunn av dette, har vi unektelig et område her hvis legalisering av bruk av tjenester jeg i det minste mener ville vært verdt forsøket i forhold til å få redusert de problemene som avstedkommer de mange sexuelt frustrerte menn der ute. Om det var opp til meg, ville jeg gått all the way med en innføring å kunne utskrive horer på blå resept, men det vil nok være grisearter som har utviklet seg til å bli flyvedyktige før noe sånt vil kunne gjøres virkelighet av!

 

 

Overgangen forsinket..

Som vi var inne på under fotobombardementet som falt for noen dager siden, ser det ut som om 2024 har lagt opp til et løp der årets gang følger den opptegnede mal til punkt og prikke. Det kan vel knapt nok bli mer etter boken enn at det etter en god, gammeldags norsk vinter, blir gradvis mildere i været i det februar går mot slutten! Naturen later til å ha sørget for at alt er klappet og klart til det offisielle årstidsskiftet som i år inntrer med en dags forsinkelse som seg hør og bør hvert fjerde år.. 

 

De første gåsungene viste seg faktisk å ha ‘krøpet ut av skallet’ sitt allerede! – Og på dette treet disse bildene er fra, var det faktisk en mengde som var like langt fremme som disse to her, hvor det eneste som gjenstår er at de får en tanke mer luftighet i ‘pelsen’, for å si det sånn.

Nå var de riktignok ikke så langt etter de andre trærne innenfor dette området heller!

..- Dermed kunne jo ikke den øvrige knoppskytingen være noe dårligere de heller!

 

Dråper på etterskudd!

Margrethe, aka Ut i friluft, kjørte i helgen en aldri så liten utfordring bestående av dråpebilder. I utgangspunktet var dette en helgeutfordring, men for meg, faller jo helgen slik at den begynner på mandag, så.. 

 

Frodiths januarutfordring

De fineste dråpene er de som er så store at en tydelig kan se motivet som speiler seg i de.

Men de gjør seg jo unektelig særdeles godt som de reneste utsmykninger på det de måtte lande på, også

.

Feil fødested, og du går rett til helvete!

..- Bokstavelig talt, faktisk! 

Her snakker vi nemlig ikke slike jordiske ubehageligheter som det å måtte tilbringe ens jordiske tilværelse i ett eller annet diktatorstyrt- og/eller krigsrammet drittland, men intet mindre enn evigheten blant de sterkt flamberte fortapte der nede i (de fleste) himmelrikenes kjelleretasje.. 

 

Fruktig krenkelse!

Et gjennomgående fellestrekk for verdens religioner, er at jeg etter alt å dømme er gitt å åke kjepprett til helvete i samtlige av de (med et mulig unntak av Bhudismen, som den eneste som later til å rangere det å oppføre seg noenlunde greit som første bud for å belønnes i etterlivet).. 

 

Altså.. Dersom du skulle slumpe til å ankomme planeten som pakistansk statsborger, vil du bli gitt en kulturell tilhørighet i Islam, ikke sant!? Ergo vil du innprentes en ‘sannhet’ som tilsier at du er blant de rett-troende, hvilket kvalifiserer deg til å få innpass denne religiøse forgreiningens himmelrike, -mens verdens øvrige religiøse tilhørigheter representerer en tilsvarende vantro som innebærer at det vanker rakt åt hälvete i det du forlater den legemlige tilværelse. Så fremt en handler i Allahs angitte tjeneste, er det faktisk ingen grenser for hvilke grusomheter du kan begå i godhetens tjeneste i kampen mot det som innprentes som ondskapen.

Om du derimot skulle fødes inn i en god kristen familie lokalisert i hjertet av det amerikanske bibelbeltet, eller i ei stråhytte i Uganda, vil du like forbannet flaskes opp med at det er DU, som kristen, som har tilhørighet blant de eneste rettroende. Følgelig er det altså din KRISTNE gudfryktighet som derav besørger at den grunnleggende betingelsen for fremtidige adgang til himmelriket er på stell, med den selvsagte følge at det er de med ikke-kristne religiøse overbevisninger som sendes rett i fyrkjelleren, no questions asked når den tid kommer.

Samme smella gjentar seg like forbannet for en indisk født om så de familiære røtter er plantet i sikhismen-, hinduismen, eller faen hakke hans oldemor i hht hva de måtte bekjenne seg til der nede. Tilsvarende, vil en jødisk født iseralitt kunne proklamere at det er h*n som representerer den eneste sanne berettelsen, på nøyaktig samme vis som våre norrøne forfedre i sin tid ikke var et øyeblikk i tvil om at det var Odin som var udebossen som styrte både rebelsske gudesønner og de jordiske dødelige, mens en romer i samme tidsepoke ville hudflettet enhver som kom trekkende med noen annen sannhet enn det eneste sanne bestående av at det er solguden som har verden under sitt herredømme, osv, osv, osv.. Skulle du ha maksimal uflaks i form av å komme til verden som Nord-Koreansk borger, vil den eneste sanne gud være ingen ringere enn deres nåværende jordiske tyrann, Kim Jong-un, i familiær forening med hans far- og farfar i det hinsidige, inneha det respektive monopol på den sannferdige guddommeligheten. – Hvilket i mine øyne mer enn noe viser hvor galt det er fatt i den menneskelige tenkeboksen. Om ikke annet, har i det minste Jong-un -gutta hatt baller nok til å stå løpet ut, istedet for å rettferdiggjøre sine psykopatiske blodsbegjær med en henvisning til allmektige fabelfigurer med et umetterlig behov for narsissistisk forsyning.

 

Om tilfeldighetene hadde plassert meg i Irak istedenfor i Norge, ville jeg i det minste vært tvunget til å opptre som om jeg tilba Allah som min gud og Muhammed som hans sendebud i form av regelmessige jallarop ikledd heldekkende gevanter 24/7/365 livet ut.. I verste fall, ville jeg blitt nektet all form for akademisk opplæring, med det som følge at jeg faktisk ville blitt forledet til faktisk å ‘kjøpe’ dette absurde virkelighetsbildet.

 

Ut i fra dette, kommer jeg nemlig ikke utenom å føle på en uro som tidvis går så langt som å grense til panikk i forhold til at jeg umulig kan være tilnærmet alene om å se et klart mønster her??

Fra mitt ståsted, er det regelrett umulig å sette seg inn i et mind-set der det ikke engang stilles spørsmålstegn ved at brorparten av verdens befolkning går rundt med eksakt samme overbevisning om at det er DE, som de eneste av verdens samlede antall troende, som har klart å knekke koden m.h.t den ene og fulle sannhet, so to speak. – Hvilket koker ned til kun å være basert på hvorhen i verden de slumpet til å poppe ut! Hvorfor i granskauen later ingen til å gå seriøst ut med spørsmål rundt det faktum at den samme overbevisningen om å være de eneste rettroende går igjen i hvert eneste verdenshjørne med sine respektive religiøse tilhørigheter!?

I det jeg så klikker inn på blokken for å besvare kommentarer etter å ha fullført reasearchen til dette innlegget, for så å klikke inn på innlegget angående de følger som avstedkom for TV-kjendisen Svein Østvik etter å ha gått ut med sitt syn i c119 -anliggende, får jeg noe tilnærmet en åpenbaring bestående av at jeg ser de to emnene i lys av hverandre..

Altså.. Østvik ble altså i løpet av skarve to(!) dager ribbet for absolutt alt han hadde opparbeidet seg i løpet av livet; Bolig, bil, venner og karriære, som en direkte følge av at han hadde gått offentlig ut med et syn som brøt med flertallsoppfatningen. Selv i dag, tre år etter, er han for persona non grata å regne av en betydelig andel av befolkningen, som tviholder på sitt monopol på sannheten fra den gang. Østvik og hans meningsfeller ble erklært samfunnsskadelige idioter, hvorav han, som en kjent profil vekselsvis ble usynliggjort- og spyttet etter på åpen gate. Det å være freidig nok til å stille så mye som et spørsmålstegn ved fremkomne uregelmessigheter og logiske brister i hht den angitte ekspertisens ord- og formaninger, ble- og blir fremdeles ansett like ‘far out’ som det å påstå jorden er flat- og at den britiske kongefamilien er 50% av reptilsk herkomst.

 

I kristendommen er den rådende sannhet at ingen kan motsette seg paven i trosanliggende. Følgelig blir jo dette pokka nødt til å innebære at en som har dedikert sitt liv til herren i formidlingen av den ‘eneste sanne lære’ står fritt til å ha seg med de tilsendte skolegutter de måtte ønske og begjære. Personlig trigger tanken på deres fremferd når sant skal sies et begjær for å foreta en regelrett utryddelse av alt med tilhørighet i den katolske perversjonen (Foto: NDLA)

 

Dette er jo i mine øyne hårreisende sneversynt i seg selv, for så å bli tatt til et regelrett surrealistisk nivå når det sees i sammenheng med at det altså verden over råder den fulle og hele aksept for å proklamere et middelaldersk verdens/virkelighetsbilde som en sannhet av vitenskapelig bevist kaliber. Vi snakker altså et knippe lærer som har vært i konstant krig med hverandre i 2000 samfulle år i hht hvem som er den eneste ‘sanne’, der samtlige har det til felles at sannhetsgehalten i de respektive lærer for lengst er skrinlagt med 100% sikkerhet av vitenskapen som like forbannet støttes til fulle av enhver stat. Sannheten er at det er fullstendig ubegripelig at disse ikke gikk inn i historien sammen med middelalderen, for så at de den dag i dag fritt får fremlegges som faktiske forhold uten at det tillates så mye som et ymt i retning av hvor hinsides idiotisk det er å ‘kjøpe’ dette fjaset. Samtidig, står altså den samme tilsynelatende opplyste nasjonen samlet i en fullstendig avstandstagen, og ute av stand til å kunne forstå seg på en alternativ vektlegging av reelle faktorer i et anliggende!

Om vi så for argumentasjonens skyld tenker oss at Østvik og hans meningsfeller VAR/ER helt på bærtur i c19 -anliggendet, så blir enhver aksept av religiøs tro betinget av at det råder en tilsvarende aksept for alt annet av overbevisninger som ansees ikke å ha rot i virkeligheten. Følgelig vil jeg, om den dagen skulle opprinne der vi, som samfunn, gir vår fulle aksept til de som ikke måtte ta våre argumenter om en motstridende sannhet til følge, avstå fra å fyre av en eneste verbal pil i retning verdens religioner og deres selverklærte rettroende tilbedere. Når det er sagt, ville jeg dog ikke holdt pusten i påvente av at noe slikt skal kunne skje innen en forestillbar fremtid, så..

Hverdagsbildet!

Hverdagsbildet er en fortsettelse av konseptet som er kjent under ‘Dagens bilde’, rett og slett fordi det nye navnet syntes mer treffende.  Dette er rett og slett et aldri så lite ‘bli kjent’-konsept, bestående av at blogg-dagen avsluttes med et utvalgt hverdagsbilde sammen med historien rundt.

 

Klikk her for det sist utgitte bildet i dette konseptet! 

 

Dette lettere ‘grumsete’ bildet du altså har forran deg, er rett og slett ‘a blast from the past’. Det er nemlig et bilde av et bilde av hva som må være den rundt 17 år gamle versjonen av ‘yours truely’. Om jeg ikke husker feil, er det nemlig skolebildet fra 2.klasse på videregående..

Dette gjensynet med det tidligere ‘selv’ avstedkom så med følgende åpenbaringer:

1)  Den undring over hvordan det kunne ha seg at jeg aldri ble tatt for å ha passert 18, no questions asked, og derav var avhengig av å benytte meg av den omfattende ID-forfalskningsbusiness’en som pågikk den gang, er avsluttet. -Eller.. Den har vel igrunnen snarere utviklet seg til å bli en undring over hvordan de i heiteste kunne gå med på at denne trynesnylta her var tilhørende den angivelige 18 åringen som figurerte på det respektive bankkortet..

2)  Tanken på hvordan denne ‘permis’en ville krenket horder av folk for å kopiere typiske etniske trekk hos etnisk afrikanere i dag, er så til de grader frydefull at den etter alt å dømme vil dukke opp i dagdrømmene mine livet ut.

3)  Ikke desto mindre, var striper kombinert med den ‘permis’en en elendig idé. Når sant skal sies, er det intet mindre enn for et mirakel å regne at det dobbeltbehandlede håret ikke bare smuldret opp der og da..

 

 

En skadet Knert vs. en glad og leken bestevenn..

En dag kommer Knert hjem etter å ha vært ute mye lenger enn normalt er for hans vedkommende. Det tar imidlertid ikke lange tiden før det blir klart at noe er galt, hvorpå det viser seg at han har fått et stygt sår på bakparten. Dermed bærer det som seg hør og bør til dyrlegen, med en real penicilinkur som utkomme.  Følgelig, må det sort-hvite bøllefrøet ha ro til restitusjon. – Og sånt er vitterlig ikke lett å forstå for en 4 mnd. vofsejente som bare vil vise sin kjærlighet- og leke som normalt med sin bestevenn.. 

 

Livet er en lek! 

Det aller første bildet av Leah på innflytningsdagen, var hennes aller første møte med Knert. 

 

Det aller første lille Leah gjorde da hun ble satt ned på gulvet i sitt nye hjem, var å løpe rett bort til Knert. – Og de to klikket umiddelbart! Et ubrytelig bånd ble knyttet der og da, og de to har i bunn og grunn utgjort en union av gladpøbel og pranks fra det øyeblikket.

 

Om få måneder, vil Knert få en bjeffende angrepspsrtner fra sin skjulte jaktposisjon i gresset. Dersom Leah viser seg like mottagelig for innlæring av kattedyrenes eksepsjoneklle jakt/angrepsteknikk, vil den skjermingen vi nå har balet oss igjennom være peanuts i forhold til det å måtte skjerme alt som måtte krype og gå for de to isammen..

 

Men så skjer altså det fatale; Knert må gjøres utilgjengelig. Brått er ikke ellevill gjensynsglede- og frontalangrep fra en lekelysten liten krabat av det gode, for ikke bare er skaden smertefull, men ro er også en betingelse for en så rask som mulig helingsprosess. – Men sånt har en jo ingen begrep om når en kun har snaue fire måneders fartstid på planeten, så alt stakkars Leah har fått erfare, er at hennes kjære bestevenn brått er erklært forbudt område.

 

Om jeg skulle beskrevet Leah med tre ord, måtte det blitt kjærlighet, energi & livsglede. – Hvilket også er en karakteristikk som matcher godt med Knerts persona.

 

Liksom barnemødre, er det ei heller noe som skjærer like dypt inn i hjerteroten for en pelsbarnsmor enn å se en tristhet skinne igjennom i de store brune øynene. Det har m.a.o vært en uke som har virket betydelig lenger enn sine 7 dager, for å si det sånn! Heldigvis har sårskaden leget seg oppskriftsmessig, slik at vi nå har en pusegutt på god vei mot sitt gamle jeg, med den følge at kontakten har kunnet gjenåpnes, om enn i noe modererte former..

Den aller siste uken..

Vinteren 2023/24 er inne i sin aller siste uke før den er ugjenkallelig forbi.. 

Vel.. Så er nå i det minste ‘ståa’ på papiet! Hvorvidt det respektive årstidsskiftet faktisk vil skje fyllest i tråd med hvordan kalenderen er definert, gjenstår imidlertid å se.  Men når det er sagt, har imidlertid denne vinterens gang gått oppsiktsvekkende i tråd med dens oppførte program, for å si det sånn, så forutsetningene for at vinter skal bli vår i det februar går over i mars syntes jo dermed å være bedre enn noen sinne! Det er derav slettes ikke usannsynlig vi nå står ovenfor sesongens aller siste iskalde blogginnlegg..

 

I det vi har gått inn i den perioden hvor det ofte pendler mellom smeltetemperaturer på dagtid, for så at kvillsølvet åler seg ned under 0 -punktet paralellt med at solen tar sin tur ned bak horisonten, er det duket for disse fasinerende isdråpene som fryser fast i siste øyeblikk før de skulle ha falt.

Til tross for at det har vært smeltetemperaturer hver eneste dag i en hel uke til ende, har det falt slike snømengder denne vinteren at jeg fremdeles ‘plumper’ nedi til godt over knehøyde i det jeg tar steget ut i upløyd mark, for å si det sånn.

..- Men ikke desto mindre, er vi definitivt gått inn i den store istiden hva årets gang angår. I utgangspunktet er jo denne isen noe forbannet herk, men den bøter i det minste litt på skaden ved å opptre i formasjoner som dette..

Illusjonen av en ytringsfrihet..

Dersom du, i likhet med meg- og tett opptil alle andre her i den vestlige verden, lever i den hellige overbevisning at vi (tross alt) innehar en hinsides større frihet til å ytre vår mening enn et land som f.eks Russland, er du dessverre et sekund eller to unna å få en kalddusj av traumatiske proposjoner.. 

 

Er det ikke folkemord så er det greit, -eller??

 

Det har seg nemlig slik at antallet russere som ble arrestert for å ha ytret sin mening på ulike plattformer i det herrens år 2017 lød på 411 personer. – Hvilket jo er et tall som er i tråd med hva som kan forventes i et såpass restriktivt regime som Russland. Hva som imidlertid var lysår unna hva som kunne forventes, var at antallet briter som ble ‘buret inne’ for samme ‘forbrytelse’ i samme år var pålydende 3 300!!

Nå er riktignok ikke Storbritania Norge, men det er så tett opptil i den her sammenhengen at vi trygt kan gå ut i fra at den policyen det styres og regjeres etter der, er praktisk talt identisk med hva som råder her på berget. Det eneste som vel kan benyttes som formildende argument i dette anliggendet, er at russerne har langt flere restriksjoner i hht plattformer de har tilgang til enn hva vi har her i den vestlige delen av verden. Samtidig vet jeg hvor jævlig gode russerne er på å hacke seg frem i dataverdenen (nød lærer som kjent naken kvinne å spinne), hvilket er såpass at jeg faktisk vil tro at de russere som brenner for å nå ut med sin stemme i realiteten vil kunne få gjort så på de plattformer de måtte ønske. Men for all del.. For å unngå at dette blir gjort et såpass nummer ut av at kverning på dette ender med å ta fokus fra poenget, så la oss liksågodt dra til med å ‘fjerne’ 2/3 av det britiske overtallet ‘due to’ tilgang og mulighet. Da sitter vi allikevel igjen med 1100 briter kontra russernes 411!

Når det er sagt, er ikke forholdet til russland poenget med dette innlegget, og ei heller å få dette kommuniststyrte landet til å fremstå som noe bedre enn hva det faktisk er. Årsaken til at jeg har innkludert denne sammenligningen, er rett og slett for å gjøre det klinkende klart at ytringsfriheten er truet på et vis den aldri tidligere har vært. Reagerer vi ikke asap, så er det faktisk kjørt! Så enkelt- og så brutalt er det altså pr. d.d.

 

(foto: Dominic Lipinski/PA)

 

Selv kan jeg vel ikke se noe som illustrerer tingenes tilstand bedre enn TV-profilen Svein Østvik i et intervju som nylig ble avholdt av TV2 (mener jeg å huske det var). Som jeg går ut i fra de fleste av dere husker, så var altså Østvik en foregangsfigur for motstanderne for den koronapolitikken som ble ført. Og det å gå imot strømmen på det viset han gjorde, har vist seg å få konsekvenser hinsides hva som er en demokratisk rettsstat verdig. Å uttrykke sin mening i dette anliggendet, førte nemlig til at samtlige avtaler og engasjement han hadde på agendaen umiddelbart ble trukket, for så at han forblir en ‘persona non grata’ frem til i dag! Følgelig, har den stakkars mannen, som ikke har gjort noe annet enn å ytre sin mening i offentligheten, måttet selge både bolig, bil, og gud vet hva, i tillegg til å få støtte fra NAV for å kunne overleve.

Jeg mener.. Om en så skulle være aldri så uenig i Østviks syn i C19 -anliggende, så må en jo klare å skille såpass på sak og person at en ser at det her er noe riv-ruskende galt fatt!!

 

Svein Østvik, aka ‘Chartersvein’ (foto: TV3)

 

Som om ikke det at slike konsekvenser for å ytre seg kan tillates i et land som Norge er mer enn nok, trues ytringsfriheten på flere hold enn som så. Aller sterkest, er så trusselen relatert til at de ulike plattformene står fritt til å sette begrensninger for hva som tillates å bli tatt til orde for på deres dommene. For hvilken verdi har vel en frihet til å kunne ytre sin mening når det ikke finnes noen plattform å få ytret seg på!?

Ellers har vi jo det faktum at folk til stadighet tillates å ta monopol på sannheten i hht hva som faller inn under de politisk korrekte rammer til enhver tid, med den katastrofale følge at folk skremmes fra å ytre seg av frykt for de angrep bestående av all verdens hatske hersketeknikker som følger det å ta til motmæle mot de ‘rettroende’ i så måte. Her finner vi alt fra rene personangrep til stigmatiserende merkelapper som ‘rasist’ og ‘transfob’, for ikke snakke om det fullstendig forkvaklede i at vi som samfunn tillater at hele grupper undergraves pga. alder, kjønn eller utseendemessige faktorer, slik som f.eks ‘gamle kjerringer’, ‘bondetamper’ og ‘pappagutter’. For at vi i det hele tatt skal ha det minste håp om å kunne redde ytringsfriheten slik ståa er nå, er vi helt avhengig av at vi evner å akseptere andres rett til å ha meninger som strider mot våre egne uten at de dermed er hverken ‘dumme’ eller på annen måte skal kunne undermineres- eller forsøkes kneblet av den grunn. Klarer vi ikke engang å få til dét, er jeg stygt redd ytringsfriheten, slik vi kjenner den, sin tid er ugjenkallelig forbi..

Hverdagsbildet!

Hverdagsbildet er en fortsettelse av konseptet som er kjent under ‘Dagens bilde’, rett og slett fordi det nye navnet syntes mer treffende.  Dette er rett og slett et aldri så lite ‘bli kjent’-konsept, bestående av at blogg-dagen avsluttes med et utvalgt hverdagsbilde sammen med historien rundt.

 

Klikk her for det sist utgitte bildet i dette konseptet! 

 

‘Ei hand å holde i’ er unektelig godt å ha, men det er unektelig usigelig rørende når det er en pote som griper rundt fingeren din..

Det er intet i denne verden som er så ‘rewarding’ som det å være gjenstand for et dyrs kjærlighet. Samtidig er det  vel heller intet som gir en en sterkere påminnelse om hvilke forkvaklede de egenskaper og kriterier vi mennesker legger til grunn i våre valg av sosiale relasjoner enn sammenligningen med de egenskaper som vektlegges av et dyr i så måte. Her har status, utseende og ytre stafasje niks og nada relevans, da det eneste som betyr noe er ens persona. – Og allikevel går vi rundt i hellig overbevisning om egen fortreffelighet og selverklært overlegenhet, -forstå det den som kan..