Jeg har svaret på hva alle lurer på!

Overalt hvor man snur og vender seg i disse dager, møter man på spørsmålet hvor lenge til vi skal være nødt til å leve med restriksjoner, lock-downs og sosial distansering. Svaret på dette, er at det vil vedvare så lenge vi, folket, fortsetter å gå rundt med skylapper, og derav tillate å holde galskapen gående! 

 

 

La oss begynne med en kjapp oppsummering: Først skulle restriksjonene vedvare til vi fikk smittetallene ned til et viss nivå, hvilket ble unnagjort på få måneder. Gleden blir imidlertid ikke langvarig, da regjeringen finner det for godt å åpne for det som med 100% sikkerhet ville føre til en eksplosjon; Nemlig å åpne grensen til et par svenske tettsteder med den åpenbare konsekvens at godt over 50% av innbyggerne øst i landet valfarter over grensen, for så å presse seg inn i et par utsalgssteder, hvor de presser seg sammen som sild i tønne. Fem dager senere, er det åpenbare et faktum, og Norge lukkes atter igjen i månedskiftet juli/august, denne gang ‘frem til en vaksine er ferdigstilt. Til tross for at den tidligere betingelsen om at det er smittetallene som avgjør hvorvidt samfunnet skal gjenåpnes er glemt i denne omgangen, er det verdt å merke seg at det snarere er en økning i den tid munnbindpålegget innføres.

Den betingede vaksinelansering, finner så sted i romjulen, hvorpå åpningen av samfunnet ikke lenger er betinget av nevnte lansering, men nå av at så og så mange er rukket å bli vaksinert, -for så at så og så mange er rukket dobbeltvaksinert.. Her finner jeg det også besyndelig at vi har en rekke vaksinetyper hvor samtlige ikke bare lanseres samtidig, men som også skal vise seg å kreve dobbeltvaksinering for å fungere skikkelig. Spesielt påfallende er dette med tanke på at det i gjennom hele vaksinens historie har vært en sykdomsvaksine som har krevd to fortløpende injiseringer for å virke skikkelig; Kopper, tyfus, stivkrampe, meslinger, røde hunder.. You name it! Selv den skandaløse svineinfluensavaksinen var jo en engangsforseelse!

Videre, er det grunn til å påpeke at vaksinepasset så sent som i januar ble avfeid som konspirasjonsteori uten rot i virkeligheten! Dernest gikk det fortløpende slag i slag fra ‘ikke aktuelt for Norge’, til ‘en light-utgave’ til gud fåglarna vet hvilke områder som IKKE skal omfattes av vaksinepasset, for ikke snakk om at man i forbindelse med lanseringen av dette utysket får klar beskjed om at situasjonen vil vedvare i overskuelig fremtid! For dersom det virkelig var slik at samfunnet i det minste kunne gjenåpnes i det så og så mange var dobbeltvaksinert, så ville vi jo  ikke hatt behov for å innføre faenskapen, da man umulig kan være langt unna å nå den respektive prosenten fullvaksinerte!

– Og det siste nå, er altså at det ikke gjør en dritt fra eller til for tilværelsen om du er fullvaksinert heller, da det viser seg at du like forbannet blir sperret inne for å ha foretatt din grunnlovsgitte bevegelsesfrihet! Karantenehotell-konseptet er dermed så diktatorisk at det går selveste Kim Jong-un en høy gang her!!

Men i motsetning til Nord-Korea, har vi enda muligheten til å få satt en sluttstrek for galskapen allerede i morgen! Samtidig, kan det vedvare med hurtig eskalerende styrke i årevis.. Hva det blir til, koker ned til hvorvidt det norske folk vil våkne opp, og sette foten ned. I det øyeblikket det skjer, vil galskapen opphøre pronto, men ikke et øyeblikk før. Dessverre, ser det ikke ut til at majoriteten av befolkningen vil åpne øynene for de faktiske forhold med det første, og vil derav etter alt å dømme fortsette å dilte etter ‘bjellekua’ i overskuelig fremtid..

Men tanke på hvilken tilsynelatende umulig oppgave det er å nå inn til folk i anledning den galskapen som følger C19, skal jeg ærlig innrømme jeg har måttet gå inn i meg selv med spørsmålet hvorfor i himmelens navn jeg gidder å kjøre på med dette her, da det kan syntes fullstendig meningsløst når folk dilter etter den nevnte metaforiske bjelleku som viljeløse zombier. Hvor mye jeg enn maser, hva jeg enn sier og legger frem, har ingenting å si dersom folk ikke er mottagelige! Som enkeltmenneske, kan jeg vise meg å være henvist til en maktesløs tilskuerplass i det hele demokratiet går til helvete, for den saks skyld..

Men jeg har nå i det minste kommet frem til såpass at dersom så skulle være, at det norske samfunnet slik vi kjenner det, går til helvete, så skal jeg i allfall ha med meg vissheten om at jeg faktisk gjorde alt som sto i min makt for å forhindre det inn i dette fallet!..

FEEL ME! dag 7: Trist

Til syvende og sist, bokstavelig talt, i Frodiths følelsesladede fotoutfordring, blir det bare trist! Følelsen som skal portretteres, er nemlig trist..

(De foregående bidrag til denne eventen, popper frem ved å klikke REDSEL, SINNE, GLEDE, SUR/GRETTEN, FLAU og GAL).  

 

I utgangspunktet, var dette bildet et selvsagt valg på denne sorgens dag. Men så kom jeg på at jeg også har et annet, hvor denne følelsen kommer til uttrykk på en helt annen måte:

Dette bildet, som er fra en shoot der målet var å portrettere ei dame i ferd med å brennes som heks, skiller seg ut fra alle andre bilder jeg har tatt. Det er liksom umulig å se på dette bildet uten å få et ‘oppgulp’ av følelser..

DAGENS BLOGG! [tenåringspappa]

Nummeret som åpenbarer seg i det jeg bretter ut den respektive papirkulen i dag, er… 

45

..og bloggen som innehar denne listeplasseringen på dagens toppliste (hos blogg.no) er:..

 

TENÅRINGSPAPPA!

 

Selv om jeg er (frivillig) barnløs, og mamma/pappablogger derav ikke er ‘min’ genre, for å si det slik, stiller jeg allikevel med en viss forhåndskunnskap om Tenåringspappa. Årsaken er helt enkelt at dette, i motsetning til de andre mamma/pappabloggere jeg kjenner til, i bunn og grunn er en blogg bestående av meningsytringer. De fleste innleggene er, som seg hør og bør, relatert til barneoppdragelse på den ene siden, og barn og ungdoms oppvekstkår i Norge på den andre. Nå og da, tar han også for seg emner utenfor tema, og det er jo da disse som i all hovedsak har solgt seg inn hos meg.

– Og når jeg først har vært der, har jeg også benyttet anledningen til å lese en håndfull av de øvrige innleggene. Det er jo ingen hemmelighet at jeg har sansen for samfunnsynsere med sterke meninger, og det har så avgjort denne mannen. Dessuten skriver han svært godt, og ikke minst fengende, slik at en ikke kan unngå å la seg engasjere selv i emner som en i utgangspunktet ikke er spesielt opptatt av. Så fremt en er samfunnsengasjert, vil en ha utbytte av å klikke seg inn på denne bloggen.

Med utgangspunkt i meg selv, så er en heller ikke nødt til å være spesielt interessert i tema relatert til barn/ungdom for å la seg engasjere i saker som har å gjøre med hvordan disse integreres i samfunnet. Jeg mener.. Hvem har vel ikke latt seg provosere av unger i barneskolealder som begår herverk, og/eller utviser en total mangel på respekt for voksne mennesker ved f.eks å banne en lærer opp i ansiktet? Tenåringspappa er en blogg som i all hovedsak består av bloggerens synspunkter på hvordan den oppvoksende slekt på best mulig vis skal kunne formes i forhold til det samfunnet de er en del av, både i hht oppdragelsen i hjemmet, skolen, og hva lov og rett angår. – Og vi har vitterlig et behov for stemmer av den typen Tenåringspappa representerer!

Ikke sånn og forstå at man behøver å være enig i alle synspunktene som fremmes på denne bloggen. For en ting som er felles for alle gode meningsytrere, er at en også har utbytte av å lese de ytringene en er uenig i, i hht at de synspunkter som fremmes er såpass velbegrunnet at en uansett vil sitte igjen med et bredere perspektiv på den aktuelle saken.

Med andre ord, er altså Tenåringspappa en særs veldrevet utgivelse som på det varmeste kan anbefales samfunnsengasjerte generelt, og de med interesse for barneoppdragelse og barn- og unges oppvekstkår spesielt.

Quotes til Kvelds!

FEEL ME, dag 6: Gal

På denne sjette, og nest siste dagen i Frodiths følelsesladede fotoutfordring, skal jeg ærlig innrømme er den jeg har sett aller mest frem til, da det nemlig er selveste galskapen som skal portretteres!

(De foregående bidrag til denne eventen, popper frem ved å klikke REDSEL, SINNE, GLEDE, SUR/GRETTEN og FLAU).  

 

df-foto

 

Jeg mener.. Det lar seg vel strengt tatt ikke gjøre å se stort galere ut enn slik jeg fremstår på dette bildet, -som den observante leser vil huske har vært vist tidligere. – Men nå har det seg imidlertid slik at jeg endelig har klart å grave frem det andre bildet jeg fikk tilsent fra hva som i utgangspunktet ikke var annet enn en ‘prøve-shoot’ ang. tematikk for en fotoutstilling, men som endte opp med å få massiv berømmelse. – Og DETTE har IKKE vært oppe tidligere:..

 

 

Dessuten, er det ikke bare jeg som er gal her i huset! – Rusken vil nemlig også være med på moroa:..

 

 

Galskap er i grunnen ganske gøy!

DAGENS BLOGG! [andrea sveinsdottir]

Nummeret som åpenbarer seg i det jeg bretter ut den respektive papirkulen i dag, er… 

9

..og bloggen som innehar denne listeplasseringen på dagens toppliste (hos blogg.no) er:..

 

ANDREA SVEINSDOTTIR!

 

I dagens blogg, skal vi besøke den innenfor det rosa spekteret jeg kjenner best; Nemlig Andrea Sveinsdottir.

Andrea, som først ble kjent gjennom sin deltagelse i Paradise hotel, for så å vinne den første sesongen av Love island her på berget sammen med sin kjære Morten, ble dermed løftet rett opp i topplistens øvre gemakker som ‘reality kjendis’. Men hun har selv sørget for å forbli der gjennom å levere et produkt det virkelig står respekt av.

Først og fremst, er jeg nødt til å berømme bildene i denne bloggen. Her finner man nemlig hva som i mine øyne er de beste bildene innenfor sin genre sammen med de hos Caroline Berg Eriksen (Fotballfrue). Ikke bare er de lyse og vakre, men de er samtidig klare og tydelige, og er altså av en kvalitet som kunne gjøre selv den beste fotograf grønn av misunnelse. Selv innlegg som ‘Ukens matvareinnkløp’ blir et vakkert skue på bloggen til Andrea!

Videre, har dama et godt språk med få stavefeil og korrekt gramatikk, hvilket samlet sett, resulterer i en utgivelse som oser av profesjonalitet. Hva innhold angår, er dette riktig så variert, da det spenner seg fra make-up og hudpleietips til interiør til motereportasjer og matopplevelser. I tillegg finner du en rekke artige YouTube -videoer fra kanalen hun drifter sammen med sin samboer fra nevnte dating-reality, Love Island.

Og sist, men så absolutt ikke minst, har Andrea ALDRI blitt ‘for stor’ til å svare leserne sine i kommentarfeltet, hvilket for mitt vedkommende er av avgjørende betydning for hvorvidt jeg velger å følge en blogg videre, eller om det blir med det ene besøket, for å si det slik. Her blir samtlige ‘sett’, liksom de også ble det i etterkant av Love Island -seieren da hun, naturlig nok, hadde rekordhøye lesertall.

Det eneste jeg muligens har å sette fingeren på hva denne bloggen angår, er at det kan være litt i overkant mange rene annonseinnlegg. Men på den annen side, er Andrea nøye med både merking av disse, samt at det aldri har vært bedrevet misvisende ‘click-baits’ fra den kanten, slik at dersom innlegget i sin helhet er viet slikt som Junkyard eller Nelly.com, så fremgår det klart i annonseringen på hjemmesiden (blogg.no).

Vi kan dermed konkludere med at Andrea Sveinsdottir er en veletablert livsstilsblogg av ypperste kvalitet som trygt kan anbefales alle som har sansen for litt ‘rosa’ avkobling i hverdagen. Her oser det av profesjonalitet fra ende til annen.

Slik vet du at de ikke liker deg!

En av de tingene livet har lært meg, er at det rett og slett ikke lar seg gjøre å bli likt av alle, og samtidig ha en markant personlighet med sterke meninger. Men de fleste av oss, opptrer jo imidlertid høflig og sivilisert ovenfor alle, noe som gjør at det kan være vrient å skille ut de som det ikke er nødvendig å bruke mer tid på enn nødvendig, for å si det slik. 

 

 

Det er imidlertid visse tegn som tilsier at den en står ovenfor ikke liker en:

  • Avstand:  Dersom en misliker den en står ovenfor, sørger en ubevisst for å holde vedkommende så langt unna seg som de sosiale spilleregler tillater.
  • Stemmeleie:  Når sosiale settinger krever at en slår av en prat med noen en ikke liker, legger en ubevisst an til et høyere stemmeleie. Måten en parodierer falskhet på gjennom et hvinende ‘Næmmen, heeeeiii!’ har med andre ord så absolutt rot i virkeligheten! Dessuten snakker en gjerne langt fortere enn en vanligvis gjør.
  • Stramme lepper: I samtale med folk en ikke liker, presser en gjerne leppene sammen, og/eller biter på underleppen.
  • Unngår øyekontakt:  Står en ovenfor noen en ikke liker, unngår en å ha mer øyekontakt med vedkommende enn høyst nødvendig.
  • Føttenes plassering:  Ubevisst, plasserer vi føttene slik at de vender mot de vi liker, liksom vi sørger for at de vender bort fra de vi har mindre sans for.
  • Klør seg i nakken:  Et menneske klør seg ubevisst i nakken når vedkommende; A) Lyver, B) Er sterkt uenig i det som blir sagt, C) Misliker den/de en står ovenfor.
  • Kryssende armer:  Videre, krysser vi gjerne armene dersom vi holder tilbake opplysninger, og/eller står ovenfor et menneske vi ikke liker.
  • Kroppsspråket gjenspeiles ikke:  En annen ubevisst handling hos oss mennesker, er at vi kopierer kroppsspråk/fakter hos de vi liker. Dersom en lurer på hvorvidt den en står ovenfor liker en eller ei, får en dermed et fint hint dersom en bevisst sørger for å f.eks legge beina i kors, stryke håret bak øret, e.l, for så å se om vedkommende vil kopiere det en gjør innen et minutt eller to.
  •  Falsk smil:  Når en befinner seg i en ‘tvungen’ konversasjon med noen en ikke liker, er ikke smilet som følger ekte. Dette avsløres ved at det er langt færre ansiktsmuskler i sving ved et falsk smil enn ved et ekte. Eksempelvis, når ikke falske smil øynene, og ingen smilerynker kommer til syne.

FEEL ME dag 5: Flau!

Vi er allerede kommet til den femte dagen av Frodiths fotoutfordring, FEEL ME, og i denne runden, handler det om å være flau!..

(De foregående bidrag til denne eventen, popper frem ved å klikke REDSEL, SINNE, GLEDE og SUR/GRETTEN).  

 

 

Lettere rødming er noe de fleste finner sjarmerende. Så dersom du skulle finne på å gå rett på en lyktestolpe eller noe annet dumt, er mitt tips å ta ‘eierskap’ over situasjonen. Le av deg selv, og la rødmen bli en del av sjarmen!

DAGENS BLOGG! [happy]

Nummeret som åpenbarer seg i det jeg bretter ut den respektive papirkulen i dag, er… 

97

..og bloggen som innehar denne listeplasseringen på dagens toppliste (hos blogg.no) er:..

 

HAPPY!

 

I dagens blogg, skal vi nok en gang fordype oss i en online dagbok, der bloggeren forteller om sine opplevelser ved hjelp av bilder så vel som tekst.  Ei heller denne bloggen er imidlertid uten en ‘rød tråd; En tematikk som danner selve fundamentet for konseptet, og for Happys vedkommende, så dreier det seg om livet som innvandrer i Norge.

Happy er nemlig født og oppvokst på Filippinene, men kom til Norge så langt tilbake som i 1989, og har dermed for lengst rukket å integrere seg helt frem til å ha blitt en ‘vaskeekte’ nordmann. Som hun selv uttrykker; ‘Det er kun  utseende som er igjen fra det etniske opphav’. Men sannheten er at Happy skiller seg ut fra de fleste folk og folkeslag her på planeten i det at hun er snillere enn folk flest. – Mye snillere. Happy har, så vidt meg bekjent, aldri sagt et vondt ord om noen, og hun er vel den eneste jeg kjenner til som klarer kunststykket å gå overrens med nær sagt alle og enhver uten at det noensinne fremstår som falskt på noe vis.

Jeg kan heller ikke forestille meg noen som kan være mer skreddersydd for jobben sin enn denne dama er for sin stilling i omsorgstjenesten. Det er sikkert mangt og meget som kan forbedres i den norske eldretjenesten, men beboerne på Happy sitt ‘gamlehjem’, lider ingen nød, det er iallfall ‘snickers og twist’!

Happy er, som navnet (jeg vil aldri kunne identifisere henne med noe annet navn, selv om jeg vet hva hun egentlig heter) tilsier, positivt innstilt til alt og alle. – En positivitet som kommer til uttrykk på bloggen. Som jeg vil tro de fleste har skjønt, er dette ‘feel-good’ fra ende til annen med alt fra flotte naturbilder til vers/dikt, til koselige hverdagshistorier fra livet hun deler med sin kjære ektemann. Det er liksom ett ellr annet ved Happy som gjør at en får ‘ro i sjelen’ i det en klikker inn på bloggen hennes.

Hva livssyn angår, skiller mitt eget seg fundamentalt fra Happys kristne tro. Men i det jeg har et generelt syn på religion som roten til en betydelig andel av verdens ondskap, representerer Happy det ørlille mindretallet som faktisk praktiserer den godheten og nestekjærligheten som de øvrige hevder å kjempe for i det de kriger, dreper, moraliserer og fordømmer. – Et kristent/religiøst budskap i praksis jeg kun har opplevd i et annet menneske i løpet av min fartstid på planeten.

Kort oppsummert, anbefales altså Happys blogg på det varmeste som en avkobling fra hverdagsproblemer, kjas og mas. Her bys det på vakre naturbilder og hjemmekos, og hele utgivelsen er i det hele tatt som en ‘balsam for sjelen’.