Kongler!

Fra gårsdagens vidspredte tur-tema, tar vi oss umiddelbart sammen, og kommer oss tilbake til ‘den smale sti’. Dagens fotobombartdement er nemlig dedikert til det smått sære emnet kongler, -bare sånn for å se om det lot seg gjøre å få noe ut av disse mer eller mindre oppspiste brune frødepotene som ligger strødt rundt om.. 

 

WHO CARES!??

Mens bomber og granater hagler i Ukraina, vi er belemret med tidenes mest ubrukelige regjering i over to år til, ytringsfriheten slik vi kjenner den er i ferd med å gå tapt, og det er en reell fare for at Trump blir gjenvalgt i 2024, har samtlige nyhetsformidlere funnet plass til å melde at det var slutt mellom en eller annen Isabelle og kjæresten hennes i fem minutter.. 

 

Biene og blomstene, anno 2023 

 

Om så hadde vært at jeg hadde den ringeste anelse om hvem denne Isabelle Eriksen og hennes Wictoria var, så kan jeg fremdeles ikke for mitt bare liv fatte og begripe hva nytte jeg kan ha av å bli informert om at hun og kjæresten har hatt en krangel! Sorry Isabelle og Wictoria, men jeg driter faktisk langflatt i de helt normale opp- og nedturene som måtte avstedkomme i forholdet deres..

Videre har VG slått stort opp at sommervarmen har ført til et rekordsalg av is. – No shit, Sherlock!..

I dette oppslaget ble det visstnok også røpet at det visstnok skal være en spesifikk type is det har gått spesielt mye av, men den avsløringen viste seg å komme såpass langt ut i artikkelen at det overgikk hva jeg i det hele tatt maktet å mane frem nok viljestyrke til å skumlese meg frem til.

Ellers får vi vite at det er en antatt kaffetrent på innmars som høres helt for jævelig ut, da den består av å blande ut en espresso-shot med tonic (jepp, vi snakker virkelig ‘tonic’ som i ‘GT’). – Og dessuten tok visstnok tidligere One direction -medlem, Harry Styles, nå kun i form av one Styles, en pause i sin nylig avholdte konsert for at en gravid publikummer skulle få gå å tisse, for så at ungen ble gitt navnet Caleb.

 

(foto: Tom Rune Orset) Stillbilde fra en filming av politivolden i Kongsberg, hvis tjenestemann i disse dager står tiltalt for.

 

Jeg mener.. Når landets nyhetsformidlere er fylt opp av slikt vås mens både nasjonen og planeten som sådan er gått fullstendig av skaftet, av hvilket det bla.a følger at slikt som ytringsfriheten er truet som den aldri tidligere har vært, så sier vel det kanskje alt om hvor hinsides skrudd tingenes tilstand faktisk er blitt.. For selv dagens seriøse oppslag, der en politimann står tiltalt for å ha banket livskiten ut av to personer, klarer faktisk kunststykket å bli idiotisk; For det vi får vite om den saksgangen er nemlig at den “stakkars” tjenestemannen gråtkvalt kunne informere en samlet norsk presse om at han følte seg forhåndsdømt..

– Vel.. Sånt er jo fort gjort når de fornærmede stiller med foto- og videobevis, samt at det fremlegges en video den respektive tjenestemannen i utgangspunktet har gått inn og slettet! Når en har både bevis- og bevist bevisforspillelse, så er det strengt tatt nok for at jeg anser vedkommende som skyldig inntil eventuelt det motsatte (mot alle odds) skulle bli bevist!

Tur-Tid!

Ut på tur, aldri sur! 

Hvorvidt logikken i dette her uttrykket holder vann, er jeg imidlertid ikke så sikker på, men ikke desto mindre blir det iallefall noen bilder ut av denne turen.. 

 

Løvens uønskede tenner…

Hvor ble det av apekoppene??

Hvor det kom fra, aner jeg ikke, men i det jeg sitter i mine egne tanker, brått så slo det meg; ‘Hvor i granskauen ble det av de der apekoppene? Den koppesykdommen som ble slått opp med brask og bram med bilder så grelle at selv den mest hardbarkede kjente kvalmen dra seg på i mellomgulvet i det COVID-19 var på vei ut i det hinsidige for et snaut år tilbake.. Etter en kjapp tur innom statusen ‘en sykdom som først og fremst rammer homofile menn, med en påfølgende vaksinelansering, forsvant den jo som dugg for solen! 

 

Hvordan kan folk støtte opp om det her!??

 

En annen ting som syntes verdt å merke seg i så måte, er at sykdommen ble presentert som om det var et nytt oppkomme. At sykdommen var påvist så langt tilbake som i 1959(!) hadde iallefall ikke jeg den ringeste anelse om da skrekkoppslagene hadde sin storhetstid et snaut år tilbake!

Det siste jeg husker av oppslag i forbindelse med denne koppesykdommen, er at det ble presentert en vaksine som vi så fikk opplyst skulle tilbys de som tilhørte risikogruppen i så måte; Homofile menn.

Er det én ting som kan fremkalle en irrasjonell frykt hos meg, er det sånt som har med sår å gjøre; Altså sår som ikke skyldes at en har fått skrapet opp/slått hull i huden fra ‘utsiden’. Av den grunn skal jeg ærlig innrømme det lå betydelig mer stress bak googlingen etter fakta hva denne viruslanseringen angår enn hva tilfellet var ved C19. Men jeg evnet nå i det minste å holde hodet såpass kaldt at jeg fikk kontroll over den gryende panikken i det det fremgikk hvor sjelden sykdommen faktisk var. Videre kunne jeg så trekke et slags siste lettelsens sukk da den så blir hevdet å være en sykdom som først og fremst rammet homofile menn.

 

(foto: istockphoto.com)
Apekopper i sin fulle gru slik de ble presentert for et års tid tilbake..

 

Når jeg så slår opp på helsedirektoratets nettside i forbindelse med dette innlegget, så skjønner jeg imidlertid ikke hvordan det kan ha seg at man som homofil løper en større risiko for å angripes av dette viruset enn hva f.eks jeg, som et hetrofilt kvinnemenneske måtte gjøre. Her fremgår det nemlig at sykdommen hovedsakelig smitter ved nærkontakt med en smittet; Ergo smittes den via koppene, – hvilket jeg da ikke evner å se hvordan det kan ha seg kan ha noen sammenheng med homofili what so ever..

Til alt hell, må det vel være lov å si, ble jeg ikke denne uoverensstemmelsen bevisst før sykdommen, etter nyhetsoppslagenes totale bortfall å dømme, var passé. Det som imidlertid syntes en tanke påfallende, er hvorfor i himmelens navn denne virussykdommen ble slått opp så til de grader, med de bildene som kunne skremt selveste faen på flatmark, når den for lengst var både kurerbar velkjent i en tid da folk fremdeles var temmelig ‘på tuppa’ etter C19!? Det er jo nesten så en skulle tro det var et mislykket forsøk på å lansere et nytt ‘dødsvirus’, dette her!

Med all den galskap som har herjet verden de siste årene, er spørsmålet for min del bare ‘Hva blir det neste??’

 

 

 

Frodiths Fargeutfordring: Rød!

Ja, da var vi kommet til veis ende i denne omgangen av Frodits fargeutfordring, og som dere ser, runder vi av med brask og bram i form av det røde.. 

(Klikk her for siste rundes lilla/fiolette bidrag!

 

Ett og annet rødt plagg har jeg jo, men rødest av alt, er definitivt leppestiften.. 

‘Lady in red’ poserer som et ‘høns uten hode’.. 

Og avslutningsvis, sender vi så ‘Frodit’en noen røde røser…

…- og et stort glass rødvin som takk for nok en vel gjennomført event! 

Løvens uønskede tenner..

Her sprettes det frem- og tilbake mellom elementer og nisjer som aldri før! Fra siste runde med de berømmelige biene, samt et par bie wanna-BEE’s, skal vi altså tilbake til blomstene. Denne gang dog de uønskede blomstene med det ubegripelige norske navnet ‘løvetann’. Hva en gul blomstervekst har med en løves tanngard å gjøre, er nemlig beyond me. 

Nå tenker jeg imidlertid at en haug av bilder av denne blomsten ville vært i overmåte kjedelig, så jeg har istedet valgt å presentere dens endelikt, fra blomstring til bortfall, so to speak.. 

 

Frodiths Fargeutfordring: Lilla/Fiolett!

Da var vi allerede kommet til den nest siste runden av Frodiths fargeutfordring, og det skal, som dere ser, dreie seg om den røde- og blå mixturen lilla, eller fiolett, om du vil. 

Ikke akkurat flust med lilla plagg i garderoben, men jammen klarte vi ikke å skrape sammen en pen liten samling lilla bilder allikevel.. 

( Klikk her for siste rundes blå innlegg!

 

Det første som slår meg i hht fargen lilla/fiolett, vil trolig forbli ‘horelyset’ på kaninbalkongen.. 

Bunny’en er imidlertid meget mulig den eneste på planeten som ikke bare evner å få et slikt lys kult post 1989, men også, på ett eller annet sært vis, classy..

(Her er det vel kanskje på sin plass å beklage ‘drita-trynet’, og samtidig advare sarte sjeler om at the worst is yet to come..) 

Da tror jeg vi takker for oss fra ‘casa Pettersen’, og spretter en tur innom Photoshop..

Her har jeg, som dere ser, gjort meg selv i overmåte fiolett for anledningen. 

Også runder vi rett og slett av denne galskapen av et makkverk med en fiolett versjon av gårsdagens flytende avslutning. 

Frodiths Fargeutfordring: Blå/Turkis!

Da var vi altså kommet så langt som til den blå dagen i Frodiths fargeutfordring. Og blå er hos meg, som de fleste andre, ganske så godt representert i klesskapet. I tillegg er det jo fargen til en viss tøykaninpøbel som har figurert her på ploggen dann og vann, så.. 

(Klikk her for gårsdagens orange innlegg!)

 

Back in the day.. (foto: DF-Foto)

Om jeg er aldri så blå..

..blir jeg aldri en bedre blå enn ‘Bunny Blue’. 

Også må vi jo bare inkludere en blå blomst i bademodus!

 

Dagens Bilde!

‘Dagens bilde’ er et aldri så lite ‘bli kjent’-konsept, bestående av at blogg-dagen avsluttes med et utvalgt hverdagsbilde sammen med historien rundt.

 

Klikk her for det sist utgitte bildet i dette konseptet! 

Tok med ‘pelspøblen’ inn på nye- og ukjente stier i dag, hvilket for en gangs skyld avstedkom uten et eneste feilskjær m.h.t å finne veien tilbake igjen!

– ‘Men hvorfor bruker du ikke google maps, da?’ er standardspørsmålet når min stedsans kommer på agendaen. Og svaret på det er ‘joda, jeg bruker såvisst veiviseren fra Google. Men for det første, er den ikke alltid helt stø i hht f.ell, vann, stier- og skogsveier. Og i de tilfeller, hender det dermed oftere enn ellers at den monotone kvinnestemmen ber meg gå mot nord-øst etter 150m, -og da er jeg uansett fucked.. Bortsett fra dette med at solen står opp i øst og ned i vest, har jeg nemlig ikke den ringeste anelse om hvilken himmelretning som er hvor i forhold til der jeg måtte befinne meg! Så en allviter som forteller meg at jeg deretter skal fortsette i norsøstelig retning i 400m for så å ta til vest, er m.a.o like mye til hjelp som om den snakket til meg på urdu..

Jeg unngår m.a.o å begi meg ut på ukjente steder utenfor alfavei uten selskap av dyr. For med deres selskap, vil iallefall ikke den ørkesløse vandringen i villfaarelsens forvirring vare lenger enn til at de går lei, for da at de finner det for godt å ta med den forvirrede hjem..

 

Frodiths fargeutfordring: Orange!

Da var altså turen kommet til orange i Frodiths fargeutfordring. Jeg har imidlertid ikke hatt et orange plagg på det jeg kan huske, så dette overlates rett og slett til ‘the furry five’s hvit-orange representant, med bistand fra ingen ringere enn en viss amerikansk ex-president og presidentkandidat… 

Klikk her for forrige rundes grønne bidrag! )

 

Dolly har jo flotte orangetoner i pelsen! 

En farge hun har fra sin mor, multifargede Tufsa. 

(foto: David Hume Kennerly / Getty images)

Fargen gjør seg imidlertid ikke like godt på mennesker..