Mine beste Life-hacks!

Internett flommer jo formelig over av såkalte life-/beauty -hacks; Altså triks som sparer en for både tid og penger. Mange funker imidlertid ikke i det hele tatt, men om så er at noe sånt som 75% feiler, så er gevinsten fra de resterende såpass massiv at de gjør samtlige flopper verdt forsøket, for å si det sånn. Her følger mine personlige favoritter som er blitt rutiner jeg ikke kan skjønne hvordan jeg noensinne har klart meg uten, hvilke også inkluderer et par egne ‘oppfinnelser’.

 

 

 • Sliter du med fett hår? Få hårvasken til å ‘vare’ i flere dager ved å blande et par-tre skjeer med salt (bordsalt eller havsalt) i shampoo-flasken!
 • Sørg for at også håret ditt er velduftende hele dagen igjennom ved å spraye parfymen din på børsten før bruk.
 • Jeg har enda til gode å finne et transparent pudder/’settepudder’ som kan måle seg med babypudder! Uansett merke & prisklasse, har samtlige av de jeg har prøvd kommet til kort satt opp mot baby-pudderet til dr. Greve som en får på apoteket til en slikk og ingenting.
 • ..- Og som om dette ikke var nok, så funker nevnte baby-pudder også som substitutt for tørr-sjampoo! For dette formålet har også maisennamel/potetmel vist seg være velfungerende substitutt for tomme tørr-sjampoflasker i nødens stund.

 

 

 • Ved å blande kaffegrut i en passende ‘dæsj’ med kokosnøttolje e.l får du en øyemaske som virkelig virker mot ringer under øynene!
 • Den raskeste måten å få bukt med hovne øyne om morgenen, er å finne frem en isbit fra fryseren, og hold den inntil lokket (ev. undersiden av øyet). Beveg den litt rundt på det ‘puffy’ område ved lette, sirkulerende bevegelser.
 •  En hjemmelaget rensemaske bestående av; 1 ss. hvetemel, 1 ts. honning & 1 ts. vann, er like effektiv mot sorte prikker som en hvilken som helst av de rensemaskene som fås i parfymeriene til dyre dommer!
 • Vannfast mascara har vist seg være svært så velegnet for utfylling/farging og forming av bryn. De sliter som kjent veldig på vippene, men brynene, derimot er langt mer robuste i så måte. Det samme gjelder den gamle mascaraen som har gjort sitt hva vippene angår. Bare ta litt vann i flasken, for så å riste på den slik at restinnholdet ‘vannes ut’, og voila!

 

 

 • En kjapp og riktig så effektiv måte å ‘booste’ leppene på som går enhver  (av de talløse) lip-plumpers jeg har gått til anskaffelse av opp igjennom tiden en høy gang, er å ‘pusse’ de (horisontalt) med en tannbørste!
 • Det er jo viden kjent at røyking gir en typ grå, gusten hudtone. De færreste er imidlertid klar over at dette lett kan motvirkes ved å doble det daglige inntak av vitamin C (askorbinsyre). Årsaken til at røyking forringer gløden i huden, er nemlig at nikotinen ‘stjeler’ dette vitaminet fra kroppen, med den følge at det ikke blir nok til å ivareta en frisk hudtone med et normalt inntak. Siden dette er et vannløselig vitamin, er det heller ikke noen fare for forgiftning som følge av overdose slik som tilfellet er for de fettløselige vitaminene (A, D, E og K). I motsetning til disse, hvor det overskytende lagres i fettvevet, skylles nemlig det overskytende hva vitamin C og B-vitamingruppen ut med urinen.  (Det verste som kan skje i så måte, er at en massiv overdosering, typ dersom en kitter innpå hele boksen, kan gi en viss fart på fordøyelsen, for å si det sånn..)
 • Beauty on a budget:  Da jeg jobbet som hudterapaut, gjorde jeg det til noe tilnærmet et varemerke å ta hensyn til at et fullt sett av produkter av beste merke blir en svært så kostbar affære. I praksis, så innebærer dette rett og slett å bruke den fagkunnskapen en sitter inne med i form av å være ærlig i hht hva som bør prioriteres å legge penger i, og hva de fint kan klare seg med fra billig-merkene; Og svaret er emulsjon/serum. Årsaken er at serum/emulsjon er inneholdende betydelig høyere konsentrasjon av de aktive virkestoffene enn hva som er ilagt kremene. Emulsjon/serum er kort og godt ment for de dypere hudlag, og ved å investere i et anerkjent kvalitetsprodukt her, så kan en glatt la en krem fra Nivea, L’Oreal, e.l ta seg av overhuden, ved at du påfører denne over et tynt lag serum. Hva renseprodukter angår, er deres eneste funksjon å fjerne smuss/make-up uten å tørre ut huden, så det er i grunnen fåfengt med et arsenal aktive ingredienser i disse da brorparten uansett vil tørkes/vaskes vekk.

 

** Flere life- & beauty-hacks:

Mine topp 5 hverdags-hacks!

Mine beste beauty-hacks!

Mine beste beauty-hacks (2)

 

QUOTES til KVELDS!

 

 

** More like this to be found HERE!

Umulig valg!!

Nå er det vel på tide å dra til med et ‘bli kjent’ -innlegg her igjen! Tidligere har jeg gjort disse i form av alt fra fakta basert på tall og bokstaver til spørsmål og svar. Men jeg har jo unektelig sansen for å legge en aldri så liten twist til ting, så denne gang, tenkte jeg det ville være artig med en ‘enten-eller utgave der alternativene vel må sies å være vekselsvis lettere bisarre eller nær sagt umulige valg av ‘pest eller kolera’ -typen.. 

 

 

 

1)  Hva er å foretrekke av diaré eller oppkast?  

->> Oppkast.  

2)  Kun innlagt vann eller strøm? 

->> Strøm. 

3)  På stranden med ushavet bikinilinje eller armhuler? 

->> Denne var vrien.. Men det må bli armhuler, da dette lettere lar seg skjule, i tillegg til at hår stikkende utenfor trusekanten er redselsfullt.

4)  Blind eller lam? 

->> Lam. [Blindhet er det verste jeg kan forestille meg..] 

5)  Strikkhopp fra 100 meters høyde eller spise et rått egg? 

->> Strikkhopp!!! 

6)  Ubegrenset telefonminne eller lagerplass? 

->> Telefonminne. 

7)  Ukentlige one-night stands eller aldri ha sex igjen? 

->> Aldri mer sex. 

8)  Barn eller (kjele)dyr? 

->> Dyr!  

9)  Lottomillionær eller et liv som heks/trollmann i Harry Potters verden? 

->> Hogwarts, here I come!

10)  Et Hitler-styrt diktatur (Nazi-Tyskland a-la 2019) eller et Nord-Korea under Kim Jong-Un? 

->> Hitler-styrt diktatur  [Ren overlevelsesstrategi. Jong-Un kverker (henger) alle over en kam, mens jeg kunne levd trygt i et nazi-regime].

Egentlig for pinlig for bloggen!

Jeg tenkte det kunne være behov for litt god, gammeldags moro for å få tankene litt vekk fra alt det tragiske som skjer for tiden. I den anledning, har jeg rett og slett satt sammen en aldri så liten kolleksjon av bilder så lite flatterende at de aldri burde vært lagt ut for offentligheten dersom en påberoper seg et minstemål av skam.. 

 

Iført sponsorartiklene bossen fikk tilsendt tidligere i år, hvilket til fulle viser at ikke all spons er av det gode..

 

Her fremstår jeg med en tilsvarende orange hudtone som den som er selveste Donald Trumps varemerke!

 

Her viser jeg hva som er min aller minst flatterende vinkel i fotoøyenmed..

 

– Og her har vi altså foretatt et hamskifte fra orange til rosa, hvilket skulle vise seg like ubrukelig som hudtone. Her settes så prikken over i’en med tallerkenøyne i tillegg til at armen åpenbart holder på å strekkes ut av ledd..

 

Det her er bare tafatt, rett og slett..

 

For så at det bare går fra ille…

 

..- til verre enn verst!

 

Mer absurditeter med meg på mitt minst flatterende er å finne 

HER!

 

 

For mye forlangt! – Eller?..

For et par dager siden, delte jeg mine refleksjoner i hht den situasjonen som den gang sto på trappene for å skulle skje, og som i går ble en realitet i  DETTE innlegget. Her tok jeg opp hvordan det bildet vi blir sittende igjen med fra våre informasjonskanaler etter alt å dømme er preget av vestens anstrengte forhold til russerne, slik at det dermed ikke fremkommer at det også i denne konflikten faktisk er to sider. I det dette ble bekreftet i kommentarfeltet fra lesere som satt på konkrete fakta i anliggendet, så står dette fullt og helt ved lag. Men det å gå til krig er uansett hva forløpet måtte være fullstendig forkastelig! Så selv om det i konflikten ikke er så sort-hvitt som det bildet folk flest i den vestlige verden er gitt, så er og blir skyldspørsmålet for å ha igangsatt et helvete sort-hvitt, da dette er Vladimir Putins ansvar, og hans alene.. 

 

 

Så det er m.a.o slettes ikke noen nødvendighet å ha sørget for å få tilegnet seg et mer nyansert bilde av situasjonen enn det som gis igjennom de vestlige nyhetskanaler for å gi ens fulle støtte til Ukraina i det Putin har valgt ¨å løse den respektive konflikten i form av et militært angrep. For å gå til krig på dette viset, kan uansett aldri forsvares!

Men dette her blir det jo snakket og skrevet om i samtlige utgivelser, så derfor ser jeg ingen grunn til å føye meg inn i rekken med å legge ut akkurat det samme som sies overalt ellers.. Det som imidlertid er en problemstilling i dette anliggendet, er at det på den ene siden er fullstendig forkastelig at en mann kan tillates å sette en hel verden på hodet slik Vladimir Putin nå har gjort. I så måte, så syntes det å være intet mindre enn en selvfølge at verdenssamfunnet griper inn, og får satt en stopper for galskapen. Men på den andre siden, avstedkommer dette med konsekvenser som gjør det hele langt mer komplisert enn som så; For en slik inngripen det da vil være snakk om, vil være en militær inngripen med NATO i førersetet. – Og følgelig innebærer dette at det faktisk er folk som vil måtte bøte med livet.

For det som er sakens kjerne, er hva man egentlig kan forlange av oppofrelser fra mennesker generelt, og hva som kan kreves fra de enkeltmennesker som faller inn under konseptet ‘militær bistand’. Så med andre ord, er det en gal krigshisser løs som etter alle solemerker bør stanses pronto, samtidig som det unektelig skurrer at en amerikaner, tysker, eller nordmann skal pålegges å ofre sitt eget liv i en konflikt de ikke er en del av..

 

foto: tv2

 

Her skal det imidlertid sies at jeg uansett mener at det å ofre ens eget liv i enhver sammenheng overgår det som kan forlanges av noen, -hvilket da også inkluderer forsvar av eget land. I mine øyne, er livet helligere enn vårherre himself, for å bruke det uttrykket. Det er også her min regelrette ærbødighet ovenfor de som faktisk har valgt å ofre sitt eget liv for det privilegiet vi er gitt i form av vårt borgerskap i dagens Norge. Fordi det å ofre eget liv for meg står som noe så hinsides og altoverskyggende, så er f.eks slikt å passere en minnesmarkering over falne i krigen uten å stanse opp for å lese samtlige navn som står oppført for meg fullstendig utenkelig, uansett tid og anledning. Og når en føler så stert på noe som jeg gjør i dette anliggende, så vil selvsagt de tanker jeg gjør meg i beslektede situasjoner være farget av dette, som igjen unektelig er grunnet i det at jeg er rammet av en ikke ubetydelig grad av eksistensiell angst. Følgelig, er altså tanken på å skulle opphøre å eksistere for meg det ultimate skrekkbildet, hvilket gir seg utslag i en redsel for døden så sterk at den forringer livet i det vi per i dag ikke har noe håndfast som tilsier at dette ikke er hva som avstedkommer med døden. Så for meg er altså det og med vitende og vilje risikere noe sånt rett og slett utenfor fatteevne..

På bakgrunn av dette, føler jeg nok hakket sterkere for dette med livsoppofrelse enn hva som er gjengs hos folk flest. Men ikke desto mindre, så er- og blir dette med ens liv noe endelig, da ens tid i den tilstanden, eventuelt i den tilværelsen en forlot for alltid vil være tapt, så jeg kan vel uansett ikke se annet enn at de spørsmål som reises i dette anliggende uansett er så reelle de kan få blitt.

 

foto: tv2

 

Avslutningsvis, vil jeg også på det sterkeste anbefale at den sympatien vi føler, og derav uttrykker, bør utvides til å inkludere det russiske folket på lik linje med det ukrainske. For dette er Putin sitt verk, og ikke det russiske folket. Vi skal med andre ord skille det å fordømme et ondt regime fra det å fordømme folket, for det at president Putin og de russiske styresmakter er gjennomsyret av ondskap, er ikke betegnende for det russiske folket! De er faktisk likeså hjelpeløse ofre for presidentens faenskap som ukrainerne! Men pga av sin nasjonale tilhørighet, så smitter Putins ugjerninger over på landets borgere, med den følge at de har et vel så stort behov for vår sympati og støtte som de på den andre siden av konflikten.

En Bloggers Bekjennelser!

En bloggers bekjennelser er et slags dagbok-konsept, der jeg vil dele de tanker og reaksjoner som utspiller seg i forbindelse med den besettelsen man, i kraft av det å være blogger, har i forhold til listeplasseringer og ditto antall sidevisninger + litt attåt. Tanken bak dette her, er altså å gi et usensurert innblikk i en bloggers borderline narsissistiske  mind-set på sitt mest navlebeskuende.. 

 

Plassering-reservering!

 

Ja, da får vi vel se å bekjenne vår blogging her igjen, så det ikke går for lenge mellom hver gang! Ikke for at det er så mye å bekjenne siden sist gang, men non the less..

 

 

Jeg har det jo vitterlig med å klore meg fast i en bestemt plassering for lengre perioder om gangen. F.eks hadde jeg jo praktisk talt eierskap på plass nr. 18 i månedsvis her! I julen var det 13-14 plasser som gjaldt, og nå ser det ut til at det er 16 plassen jeg har kuppet for en periode. – Og når jeg sier ‘kuppet’, så mener jeg virkelig ‘kuppet’, da det liksom ikke er måte på hvilke svingninger i besøkstall som avstedkommer med nøyaktig samme plassering! F.eks står dagens 16 plass med 134 flere sidevisninger enn gårsdagens, men dette fenomenet har også vært så ekstremt at det har dreid seg om variasjoner på flere hundre på det meste!

Selvsagt vil det alltids være svingninger i hht det antall som er inne og leser blogger på de forskjellige ukedagene, men i mitt tilfelle, er det en artig kuriositet å holde et øye med, da det liksom ikke er måte på noen ganger.

Og ellers så går no dagan i sin vanlige tralt, her inne i bloggerboblen så vel som i livet utenfor. Men jeg tenker nå som så at intet nytt som regel er godt nytt, så until next time, godtfolk! .

Her blir det vinn eller forsvinn!

Etter fjorårets unntak, viste det seg i heogen at jeg er tilbake i godt gammelt Melodi Grand Prix-modus; Hvilket vil si at jeg ikke engang hadde fått med meg at den norske finalisten var blitt kåret før i dag.. Men opplysningen om den allerede unnagjorte nasjonale finalen var vel strengt tatt ikke det som besørget det massive hakeslippet som fulgte, for å si det sånn, for dette bidraget her, er vel tett opptil det galeste som har vært i Eurovisjonen siden Jahn Teigen stilte i den berømmelige sjelettdrakten en gang på 70-tallet..

 

(foto: vg) I årets Melodi Grand Prix -finale, skal kongeriket representeres av denne her galskapen som kaller seg Subwolfer

 

At fjoråret skulle bli året også jeg skulle utvise en glødende interesse for the Eurovision song contest, var jo grunnet i den fascinasjonen som oppsto da TIX (som jeg nylig omtalte i et innlegg som kan leses HER), som til da hadde vært kjent for sine russelåter brått skulle vise seg å gjøre en fantastisk figur i den norske finalen. For aldri tidligere har en grand prix-deltager vært i nærheten av å gripe en hel befolkning slik som denne artisten.

Men selv om jeg i anledning den norske finalen skulle vise meg like uengasjert som jeg ellers har vært, med det utkommet at jeg om mulig er enda mer bakpå når det kommer til å få med seg hva som skjer på fronten enn noensinne, så er det faktisk ikke ensbetydende med at interessen vil forbli ikke-eksisterende! For da jeg tidligere i dag først fikk hørt, -og ikke minst sett dette bidraget, så ser det jaggu ut til at dette fesjå av en event vil klare å suge meg inn igjen..

 

(foto: vg) Andreas Haukeland alias TIX.

 

Grunnlaget for denne høyst uventede oppblomstringen av interesse, er imidlertid så langt fra fjorårets interessevekkelse som det vel er mulig å få blitt; For mens det i tilfellet TIX og Fallen angel var grunnet i et blanding av sjarmert og rørt, så er det denne gang min udødelige kjærlighet og magnetiske dragning mot det kontroversielle, spinnville og hakke gale som har overtatt styringen, for å si det sånn. – For dette her er en salig blanding av fengslende som pokker og fullstendig absurd! Om jeg bare hadde sett denne opptredenen uten å vite noe som helst rundt, ville jeg gått ut i fra det var en typ parodi alias Ylvis-brødrenes ‘What does the fox say’..

Vel.. Om du ikke skulle ha sett- og hørt galskapen, så får du det hele i all sin glory her;

 

Det ville jo rett og slett være for et karakterbrist av meg å regne dersom jeg ikke skulle utvise den maksimale iver forå få med meg hvordan verden vil reagere i det kongerikets representant iført ulvemasker, entrer scenen for så å fremføre denne låta som handler om at en må få gitt ulven en banan før den spiser bestemor!

Fra mitt ståsted, evner jeg faktisk kun å se to mulige utkomme for denne gruppen som kaller seg ‘Subwolfer’ i det de stiller som kongeriket Norges representant i verdens by far største og mest prestisjetunge sangkonkurranse; Enten så åker de rett ut i kvalifiseringen, slik at hovedfinalen vil forløpe uten norsk bidrag på scenen, ellers så vinner de hele dritten. Dette er vitterlig ingen ‘midt på treet’ -type sang! For ‘Give that wolf a banana’, så er det enten eller, sann mine ord!..

Den store skrekken!

Er det noe som kan måle seg med de skrekkbølger som har ridd befolkningen de siste to årene, så er det uten tvil russernes president, Vladimir Putin, og hans angivelig (særs) nært forestående angrep på Ukraina. Som seg hør og bør, så stiller jo vesten generelt og NATO spesielt seg helt og fullt på Ukrainas side i konflikten, hvorpå vi gis et bilde av presidenten som en fullstendig gal krigshisser som det i stadig økende grad fryktes kan stå for opptakten av 3 verdenskrig. Jeg har imidlertid en mistanke om at ting og tang heller ikke i dette anliggende er helt sånn som det bildet vi får servert.. 

 

 

Nå vet jeg ingenting om disse bakenforliggende årsaker til den mildt sagt spente situasjonen mellom Russland og Ukraina ut over det jeg har fått med meg igjennom flyktige gjennomlesninger av nyhetsreportasjene, så det hverken kan- eller skal jeg si noe om. Det eneste jeg kan si i denne saken, er at vi kan trygt kan gå ut i fra at det bildet vi sitter igjen med her i Norge ut i fra våre nyhetsoppdateringer, neppe er helt i tråd med de faktiske forhold.

Som vi har vært inne på så uendelig mange ganger i forbindelse med pandemien, så formes vårt virkelighetsbilde, og derav våremeninger og oppfatninger i vesentlig grad av pressen. For ikke bare utformes ordlyden slik at innholdet skal oppfattes på en gitt måte, men de velger også hvilke sider av en sak som skal belyses, og hvilke som mer eller mindre utelukkes. Og når det kommer til saker som denne, så får vi også mye av informasjonen fra USA, hvilket da innebefatter deres vridninger. Og det er jo viden kjent hvilken oppfatning vesten generelt, og USA spesielt har av Russland og Vladimir Putin, hvilket selvsagt vil prege den informasjonen vi mottar betraktelig..

 

 

Dessuten tror jeg vi kan ta det helt med ro når det kommer til vår egen situasjon oppe i dette her; For det første, har Norge faktisk et svært godt naboforhold med russerne. – Bedre enn de øvrige nasjonene de grenser mot, tro det eller ei! Og for det andre, så er Norge, i kraft av vårt NATO -medlemskap uansett beskyttet mot angrep fra alle bauger og kanter, så jeg tror vi kan ta det helt med ro når det kommer til krigstilstander her på berget!

Men når dette er sagt, så er jo krig bestandig et katastrofalt onde for de det gjelder, så det ville selvsagt vært svært ønskelig om de på ett eller annet vis skulle klare å komme til en slags enighet uten at det skal skje en helvetes masse unødvendig dreping og pinsler først!..

Forbannet og frustrert!

Selv om samfunnet atter igjen er tilnærmet gjenåpnet (hvis begivenhet ble omtalt i DETTE innlegget), så er elendigheten på langt nær over! Det går fremdeles sjelden en dag der det ikke dukker opp ett eller annet i media som forbanner og frustrerer så til de grader at det innimellom tipper over, og jeg skjeller ut irritasjonsobjektet/ene igjennom PC/TV -skjermen! – Og det er gjerne disse bølgetoppene som jeg tar opp her på bloggen, da jeg tror det er viktig å velge ens kampsaker for å unngå at folk går lei fordi det rett og slett blir for mye.. Men lett er det vitterlig ikke å begrense disse pandemiutblåsningene når provokasjonene formelig hagler! Følgelig, så har også denne dagen kommet med et C19 -anliggende som formelig fikk blodet til å begynne å koke i årene;  Konkret, var det veganeres argumenter for å gjøre et unntak m.h.t sine prinsipper når det kommer til å la seg injisere av en vaksine som er utviklet igjennom dyreforsøk som sto for forsuringen av formiddagen.. 

 

 

Når sant skal sies, har jeg levd i en tilnærmet illusjon i det jeg har antatt at denne vaksinetypen bestående av et kunstig fremstilt RNA inneholdende en DNA -kode, ikke har vært dyreforsøk-materiale, for å si det sånn. Jeg har nemlig gått ut i fra at også RNA’et er unikt fra art til art, slik at denne her, som er kopiert av- til bruk for mennesket, og mennesket alene. Og siden det ei heller har fremkommet så mye som et ymt i andre retninger, så ble den ballen i grunnen lagt død på et tidlig tidspunkt..

Men i det det blir meg bevisst at jeg har tatt feil, så blir det samtidig klart for meg hvor hinsides korttenkt jeg har vært i dette anliggende, hvorpå jeg surner allerede før jeg har kommet til saken; For i disse forsøkene, så er det jo eventuelt bare å lage RNA’et, altså ‘fraktskipet’ i hht den respektive arten som skal tortureres i form av å utsettes for slike uhyrlige eksperiment!

 

 

Så med dette som utgangspunkt, vil det kun kreve et minstemål av kjennskap til meg og min person for å være innforstått med hvordan jeg så til de grader ‘mistet det’ da jeg fikk fremlagt følgende argumentasjon (jeg siterer fra NRK sine nettsider):

“Utover at dei er testa på dyr, er det mange medisinar som har animalske komponentar eller ingrediensar frå dyr. Til dømes gelatin, som ofte er framstilt av svin.

NRK har snakka med fleire veganarar som ikkje har droppa vaksinen.

– Det er ein rett og ein plikt. Vi vil trygge kvarandre og ta vare på samfunnet, så vi har jo tatt vaksinen, seier Silje Wilhelmsen.

Ho og venninna Pernille Hoff Quirk (26) reflekterer rundt den veganske livsstilen deira. I seks og tre år har dei utelukkande ete plantebasert, og unngår etter beste evne spor av dyr i produkt dei kjøper.

Målet er å redusere lidinga for dyr mest mogleg.

– Og menneske er jo dyr, forklarar Pernille.

Ei etisk problemstilling

Som medisinstudent er ho oppteken av etikken i faget.

Pernille rettferdiggjer sine eigne vaksinestikk med ein vaksine testa på dyr ut frå 

.– Om ein testar på 1000 dyr og reddar ein million menneskeliv har vaksinen avverja meir liding enn han har påført, seier ho.

Animalske ingrediensar i anna medisin kan ein unngå.

– Eg sa til legen at eg er veganar, og då hjelpte ho meg å finne eit alternativ utan. Det er ikkje alltid mogleg, men ofte kan ein velje vekk ikkje-vegansk medisin, seier Silje

Svært strenge krav

I Noreg er det Statens legemiddelverk som godkjenner medisinar for bruk. Fagdirektøren for vaksinar, Svein Rune Andersen, seier dyretesting er heilt naudsynt.  Kravet om dyretesting er for å vareta tryggleiken til deltakarane i dei kliniske studiane, grunngjev Andersen. Dei internasjonale retningslinene for slike forsøk er laga av Verdsorganisasjonen for helse (WHO). Med dei skal ein oppdage om nye vaksinar kan ha negative effektar som organ- eller vevsendring i dyr.

I tillegg er det viktig å vite om vaksinen i det heile tatt klarer å gje ein immunreaksjon, og ha ynskt effekt i menneskekroppen han skal injiserast i.

– Spesielt i Europa har vi svært strenge reglar for forsøk, mellom anna knytte til tilgang på mat og nok plass, forklarer Andersen.

I 2020 vart det brukt over 50 000 mus i forsking og forsøk i Noreg, skriv Mattilsynet i sin årlege rapport.

Fagdirektøren trur at sjølv om ein etter kvart kan teste nye vaksinar på andre måtar, vil ein ikkje droppe forsøk med dyr.

– Nei, vi blir nok ikkje heilt kvitt dyretesting av vaksinar. Ein må ofre nokre dyr for å vareta tryggleiken til menneska, seier Andersen.

Vaksinering er i tråd med livssynet

For dei som ynskjer å leve plantebasert finst det no eit norsk livssynssamfunn. Sjølv om dyretesting bryt med eitt grunnleggjande prinsipp, tilrår dei å ta ein, to og tre dosar for laget.

– Det å ta koronavaksinen bidrar til å redusere og å unngå liding for andre og seg sjølv. Det er det veganismen handlar om, seier styremedlem Henrik Kjellmo Larsen i Norsk vegansamfunn.

Silje Wilhelmsen er sjølv medlem. Ho meiner at å forklare vaksinenekt med veganisme er rart.

– Det er nok andre ting som ligg til grunn. Tenk deg nøye om, for dei som kan ta vaksine bør framleis ta vaksine, seier Wilhelmsen”.

Jeg går ut i fra at den smørjen av uhyrligheter og reinspikket idioti/dumskap som kommer til uttrykk i denne artikkelen er åpenbar for samtlige, og at det for meg å skulle poengtere det innlysende dermed blir som smør på flesk å regne. Samtidig, er jeg imidlertid nødt til å få uttrykt min frustrasjon over det avsindige nivå av lavpannethet og snever intellektuell rekkevidde som kommer til uttrykk ved at det anbefales å ta vaksinen, -hvilken er fremstilt ved å påføre andre levende vesener smerte og lidelse, for å forhindre nettopp smerte og lidelse! – For hvem faen er det som liksom skal være berettiget til å kunne gradere lidelse hos et menneske høyere enn den som rammer individ tilhørende de øvrige eksisterende arter innehavende en bevissthet!? – INGEN!!

 

 

Her skal det i all rettferdighet presiseres at jeg verken er veganer eller vegetarianer. Greit nok at jeg ikke kan sies å ha hatt et reelt valg i hht dette spørsmålet siden jeg har en kroppstype med tilhørende biologi som er for ekstrem å regne m.h.t lav naturlig BMI, og er derfor avhengig av en viss tilførsel av kjøttvarer for å unngå et uforsvarlig vekttap. Men dette er imidlertid ikke det springende punktet her; For på bakgrunn av hvordan naturen er lagt opp med at rovdyrarter dreper for å spise, så gjelder dette i utgangspunktet like fullt for mennesket som før øvrigheten av planetens arter. Det som imidlertid er det springende punktet her, er at det som er oss gitt av ‘rettigheter’ i hht naturen, er at det for det første skal drepes, -IKKE pines og plages, og for det andre, så skal det da drepes for å spises, -IKKE for at det morer oss, passer oss, eller hva det ellers måtte være! DESSUTEN er det en absolutt forutsetning at der det dreier seg om husdyr, så skal de ha hatt det beste livet som råd er..

For å kaste kjøttmat, er for meg fullstendig uakseptabelt, og derav noe jeg ALDRI gjør. Har en tatt et liv, så SKAL det spises. Herav er øvrig utnyttelse av den drepte i form av slikt som å benytte skinnet til klær selvsagt av det gode, for det det dreier seg om, er noe så enkelt som respekt for levende vesener generelt, og bevisste vesener spesielt.

 

 

Og det er her man finner roten til min avsky, og derav totale boikott av alt som er utprøvd/utviklet ved hjelp av dyreforsøk. Når det er vår hensikt som skal tjenes, får det pokker ta også være vi selv som tar støyten m.h.t forsøk og eksperimentering om så skal være. For det er nemlig INGEN som har gitt denne arten hvor vi har vår tilhørighet noen opphøyet verdi der våre liv og vår velferd er gitt å være mer verneverdig enn enhver annen av de arter vi deler denne planeten med. – Dette er KUN noe som har avstedkommet fra vår egen selvforherligelse og kraftige overvurdering av egen mentale kapasitet og bevissthet!