Kroppspositivisme på steroider!..

Atter igjen føler jeg meg nødt til å ta opp et emne jeg har tatt opp ved flere tidligere anledninger, bla.a i innlegget Usunn kroppspositivisme for et snaut år siden; Nemlig den rådende kroppspositivismen. Som seg hør og bør, er også denne bølgen grunnet i et ønske om en endring av det gode; Nemlig å få bukt med idealiseringen av bestemte utseendemessige trekk, men som så dras ut av sine proposjoner, slik at det hele ender med å bli minst like giftig som det var i utgangspunktet, bare i motsatt retning. 

 

 

Triggeren for nok en gang å bringe dette på bane, var en artikkel på TV2.no, der den svært så veltrente Elisabeth Sletten tar opp et hykleri som råder på treningssenterne, i det veltrente jenter/kvinner ikke tillates å trene i sports-BH’er/topper som går over navlen grunnet at virksomheten ønsker å støtte opp under mangfoldet. Paradoksalt nok, så er det jo dessverre blitt slik at det kun er de med et viss omfang, for å si det på den måten, som omfattes av det såkalte ‘mangfoldet’..

Som Sletten så korrekt påpeker, er det å ekskludere/utestenge de som faktisk har en kropp som ligger tett opptil de såkalte idealene, vitterlig ikke å bidra til en idealisering av mangfoldet, snarere det motsatte! For slikt som flate mager, six-pack og bulende biceps, er faktisk i like stor grad omfattet av ‘mangfoldet’ som enhver annen kroppstype. Slik utviklingen har gått, er det snarere slik at idealet, i betydningen de som kan tillates vist i det offentlige rom, i realiteten har gått fra en viss fare for overdreven slanking og treningsnarkomani til et ‘fedme-slipp’, med alt det av helseskader som følger overvekt. – Altså; Ikke en risiko for, men som er og blir en realitet for samtlige hvor BMI’en krysser den magiske grensen mellom normal- og overvekt ut i fra vedkommendes høyde og benbygning.

Som Elisabeth Sletten uttaler videre, så burde folk heller la seg inspirere enn krenke av å se veltrente kropper, for med det selv å legge den nødvendige innsatsen ned i å trene seg opp til en sunn og sterk kropp i et friskt legeme!  For hva nytte er det å få ut av å påkreve alt som minner om det en selv har vært/er for lat og for skjødesløs med seg selv til å få blitt tildekket, slik at en kan holde frem med å late som om den spenstige kroppen ikke finnes!? – Absolutt ingenting!! Alt en oppnår ved å lulle seg inn i slike livsløgner, er å herpe egen helse i enten tilsvarende- eller i økende grad!

 

Når sant skal sies, så har vel Elisabeth Sletten et utseende som gjør at ‘de mest ytterliggående blant de krenkede’ helst ville sett at hun og hennes like var påkrevd full niqab i det de beveget seg ute blant folk (foto: @elisabethsletten via tv2.no).

 

Saken er nemlig slik at den by far største helseutfordringen i den vestlige verden (Norge selvsagt inkludert), er de helseproblemer og sykdommer som avstedkommer som følge av overvekt, som f.eks: Diabetes, hjerte/karsykdommer, problemer med åndedrettet/luftveissykdommer, belastningsskader på både ledd, så vel som skjelett, for ikke snakke om at det foreligger en klart større kreftrisiko ved å være overvektig enn ved å røyke! Dette er vitenskapelig grunnet, opplest og vedtatt i at fettvev er for det reneste Mekka å regne for cellemutasjoner. – Og når vi så kan legge til at en finner en solid prosent av andelen storrøykere nettopp blant de overvektige, så er det vel strengt tatt ikke noen vits i å utmale hva som utgjør sluttproduktet av denne miksen ytterligere..

Ting er som de er, uansett hvor krenket en måtte bli av den respektive kjensgjerningen. Om en så får sørget for å få dekket til de veltrente kropper på helsesentre o.l, vil de uansett dukke opp i lårkort, topper, for ikke snakke om i badetøy sommerstid! – Og om vi drar utviklingen ytterligere, og forestiller oss at det også tar til med å avkreves tildekking av legemlig sunnhet også på disse arenaer, så vil eksistensen av de som ikke har latt seg forfalle, og ser ut deretter, uansett gi seg til kjenne ved at de i hinsides mye større grad holder seg friske, og holder seg så ditto lenger! – For ikke glemme at de orker mer, og derav vil være langt å foretrekke både av arbeidsgivere- og i samfunnet forøvrig! Dessuten.. Det er grenser for hva selv de videste av over-sized klær kan skjule. – Ergo vil det neppe gå så alt for lenge, dersom denne kroppspositivismen fra helvete skal holde frem samme kurs i dagens tempo, før vi i realiteten er like forbannet langt; De ‘fitte’ er de hvis XXXL -sized plagg slenger rundt kroppen, mens de krenkede er de som fyller outfit’en til randen, so to speak.

 

 

Avslutningsvis, vil jeg så på det varmeste anbefale de som føler seg krenket av uttalelsene i dette innlegget om å bruke den energien som avstedkommer fra sinne/såret stolthet til gå inn for å endre sin egen livsstil, og derav både helsesituasjon og utseende istedet for å uttrykke sin harme i harnisk ovenfor en som gir flatt faen i både antall krenkede- så vel som grad av krenkelser de etterlater seg. *hehe*..

 

 

Bucket-List! – Tro det eller ei!..

Siden jeg er en så til de grader ‘laidback, go-with-the-flow’ -type som person, at jeg langt på vei har avskrevet slikt som å sette opp livsmål. At det jeg måtte vise meg å ha av ambisjoner skulle kvalifisere til å kunne defineres som en liste, er ikke engang noe jeg har sett for meg som en mulighet, og en liste som skulle kvalifisere til forstavelsen ‘bucket’ var iallefall helt utelukket! Om det, mot alle odds, skulle vise seg å være flere enn en ting som dermed kunne listes opp, i ordets videste betydning, ville det snarere være noe sånt som en ‘coffeecup -list’. Men så jaggu skulle det ikke vise seg, i det dette med livsmål ble meg bevisst og dermed begynte å notere de ned etterhvert som jeg ble de bevisst, at også jeg har såpass at det i det minste kvalifiserer til en sandkasseleke-bøtte-liste!

 

Få også med deg Siste gang jeg…

 

  • Hoppe i fallskjerm:  Har bestandig vært absurd fascinert av høyder, og jeg kan bare begynne å forestille meg det rushet en får i det en kaster seg ut av flyet, for så å sveve gjennom luften..
  • Kjenne på livet i en annen del av verden:  Utenlandsreise for meg, innebærer at jeg ikke vil høre et eneste norsk- eller øvrig skandinavisk ord i løpet av oppholdet, og den ultimate opplevelsen, vil være å bo i en leid leilighet e.l. blant det respektive landets innbyggere for å få opplevelsen av hvordan livet fortoner seg her. Dessverre er det jo begrenset med steder der dette kan gjennomføres m.h.t sikkerhet, samt at jeg ikke mer språkmektig enn at det må være et sted der ‘mannen i gata’ har en brukbar engelsk. Men et land i sentral-Asia, det være seg slikt som f.eks Japan, Vietnam, eller Sør-Korea ville jo vært perfekt!
  • Oppleve Auschwitz fra innsiden:  Vår klasse fikk aldri denne touren gjennom skolen, og når sant skal sies, tror jeg kanskje det var like greit.. Jeg vil iallefall tro vi ikke var modne nok til å få fullt utbytte av et slikt arrangement som 15-16 åringer, men som voksen derimot, blir det derimot noe ganske annet..
  • Adoptere hjemløse dyr:  Nå har jeg forsåvidt allerede reddet flere, men dette er noe jeg ønsker å fortsette med, da dyrevelferd og dyrs rettigheter er min store hjertesak.
  • Leve under fattigslige kår noen uker:  Tror det å gjøre som ‘Petter Uteligger’, det være seg i Norge eller i utlandet, gjør en ufatterlig mye klokere som menneske..
  • Nå de mål jeg har satt meg m.h.t bloggingen:  Som den meningssterke personen jeg er, med mye på hjertet, står og faller dette med selvrealisering med det å nå ut til folk. -Å få en sterk stemme.
  • Forbli ung til sinns, og aldri gi opp å se fremover: Her er Olav Thon mitt store forbilde. Jeg mener.. Mannen går hen å gifter seg, -med utdrikningslag og det hele i en alder av 96 år. Urkult!!

Takke faen for fremmedfrykten!!

Fremmedfrykt.. Et begrep like negativt ladet- og like stigmatisk som rasismebegrepet, og dermed en likeså effektfull ‘merkelapp’ når det kommer til hersketeknikker. 

Men der ‘rasist/rasisme’ -begrepet gir assosiasjoner til ondsinnethet, er ‘fremmedfrykt’ et begrep som henviser til en uvitenhet, i betydningen en som er litt ‘enkel, for å si det sånn.. For mitt vedkommende, har det aldri en gang slått meg å bry meg med rasismebegrepet. Men ‘fremmedfrykt’, skurret faktisk litt, sånn umiddelbart etter det ble betyttet mot meg første gang. – Hvilket var ensbetydende med at nysgjerrigheten tok overhånd, for dette her var en interessant greie jeg måtte til bunns i!.. 

 

Anbefaler også Har ytringsfriheten blitt for kostbar io praksis?Dette er islamisering!

 

Nå ble imidlertid dette ‘hvorfor’ besvart på null-tid, da det kun var å foreta en kjapp runde av ‘assosiasjonsleken’ (altså, hva slags person/personlighetstrekk er det første som slår deg når du hører det respektive ordet), så var det i boks. For en grubler på toppnivå, som vanligvis geskjeftiger seg med sånt som å utarbeide plausible hypoteser som støtter opp under et ‘the big bounce’ kontra ‘the big bang’ hva universets livsløp angår, for ikke snakke om vitenskapelige holdepunkter for bevissthetens fortsatte eksistens etter (den legemlige) døden, er jo sånt spom dette for peanuts å regne;

For mitt vedkommende, oppleves det (absurd nok) som en større fornærmelse å bli avskrevet som enfoldig, eller for å si det på godt norsk; Dum i hodet, skyldig i IQ, blåst i hjernen, sprengt i toppetasjen, osv. enn å bli stemplet som kynisk i gitte situasjoner..  Men for all del.. Etter å ha foretatt den nevnte fem-minutters selvransakningen, så kunne jeg faktisk konkludere med at de som måtte mene jeg er rammet av fremmedfrykt i det minste har rett i sin påstand ut i fra en felles forståelse av begrepet! Rasismekortet har ingen effekt what so ever for muitt vedkommende, da jeg er helt på det rene med hva jeg mener og står for, så hvorvidt dette måtte falle inn under rasismebegrepet hos enkelte er noe jeg, for atter igjen å uttrykke meg på godt norsk; Driter langflatt i.

Om valget av forsøkt fornærmelse og/eller hersketeknikk i et likeså fåfengt forsøk på å sette meg på plass derimot faller på fremmedfrykt, så bommer de i det minste kun på denne referansen til at dette skal være en negativ som vitner om uvitenhet. For at jeg har iboende en fremmedfrykt, er en egenskap jeg verdsetter høyt, i det dette er en del av den totale ‘pakken av egenskaper som gjør meg til det man refererer til som ‘street-smart; Hvilket kort fortalt er ensbetydende med evnen til på passe på seg selv. Jeg er m.a.o blant de som viser seg å ha en medfødt evne til vite hvordan en skal forholde seg i gitte situasjoner og settinger for å unngå farer.. Det er nemlig flerfoldige eksempler på situasjoner der jeg instinktivt har visst jeg må håndtere sånn og slik for å unngå fare. Hva som ville skjedd dersom jeg hadde handlet annerledes vil en jo (gudsjelov) aldri få vite. Alt en kan si i så måte, er at det ifølge statistikken øker sjansen for fatale konsekvenser betraktelig  dersom så er tilfelle.. Men det er i det minste én episode som jeg opplevde som 17 åring der jeg etter alt å dømme ville blitt utsatt for en overfallsvoldtekt dersom jeg ikke hadde benyttet det anslagsvis ene sekundet jeg hadde til rådighet da denne mannen brått spratt frem fra å ha skjult seg bak et buskass helt opptil veibanen og grep tak i armen min, til å røske ned glidelåsen og droppe treningsbagen, for så å sette avgårde mens han ble stående igjen med bare jakken. Jeg husker jeg brølte til venninnen min at hun skulle slippe bagen og løpe midt i veien for å øke avstanden til sideveiene. Dette var nemlifg en sånn vei der det fantes snarveier igjennom enkelte hageområder for så å komme ut lenger fremme via en sidevei. Jeg fikk på ett eller annet vis med meg at han smatt inn et sted, uten at jeg visste hvorvidt dette var en av disse eller om det var for å fortsette jakten, for den saks skyld. Men non the less spratt han nok en gang ut fra siden, men uten å lykkes denne gangen heller, da han selvsagt antok at vi ville løpe langs fortauet for så å kunne løpe inn til det første og beste huset som var nær nok hovedveien. Her komles imidlert\id alt av hukommelse ut inntil vi befinner oss hjemme hos kjæresten til venninnen min.. Dette var en familie jeg også kjente godt, da kjæresten og søsknene hans også drev friidrett, og foreldrene var aktive i trenerroller, styre og stell, så dette var heldigvis et sted jeg kunne føle meg trygg og ivaretatt på samme vis som henne, for i det de voksne kommer oss i møte, så kommer også reaksjonen på det vi har opplevd.. Og det er da jeg får vite at jeg instinktivt har reddet oss ut av denne situasjonen..

 

 

Denne episoden, markerer et slags skille for mitt vedkommende, i det jeg ble bevisst på hvor livsviktig det er å kunne utvise handlekraft, så vel som det å instinktivt foreta de rette valgene når faren oppstår, så vel som for å unngå å sette seg i farlige situasjoner. Og utviklingen har dessverre tatt en retning som innebærer at Norge hvert eneste år får et tilskudd pålydende flere tusen mennesker, -fortrinnsvis menn, hvis kulturelle bakgrunn og mind-set innebærer at de utgjør en fare for norske jenter/kvinner. Dette viser seg i praksis igjen og igjen, men er et faktum dagens politisk korrekte rammer ikke tillater en å anerkjenne, slik at de som måtte våge seg frempå, dermed blir bragt til taushet ved ghjelp av å benytte seg av de stigmaer som følger utbryterne av de nevnte rammer som hersketeknikker for enten å bringe vedkommende til taushet, eller undergrave/klatterliggjøre vedkommendes argumenter.

Fra mitt ståsted, er det imidlertid ubegripelig at så mange på ett eller annet vis klarer å overse alle de hendelser og handlinger som gjør det så åpenbart at det er enkelte kulturer som bare ikke lar seg forene! Om jeg ikke hadde vært velsignet med en diose av den urettmessig negativt ladede fremmedfrykten, ville det heller ikke stått noe i veien for at også jeg føyde meg inn i rekken av svorne ‘antirasister’ som like gjerne kunne latt seg sjarmere av en tilsynelatende førsteklasses herremann hvis kulturelle bakgrunn tilfeldigvis hadde sin tilhørighet i områder som midtøsten og nord-Afrika. Ergo ville det heller ikke stått noe i veien for at jeg hadde rotet meg inn i et helvete av et forhold.. Likeså anser jeg min fremmedfrykt for ubetalelig i det den avstedkommer med vissheten om at det slettes ikke er fritt frem for meg å gå alene ut i de små timer i- og rundt ‘innvandrerblokkene’ i Oslos drabantbyer.. Videre, gir denne frykten meg evnen til å innse at det er enkelte innvandrergrupper som dessverre bare vil være til skade for landet, liksom jeg også er på det rene med at dette kun gjelder menn, og at jeg heller i retning av noe så ekstremt som en kjønnssegregering i den betydning at det kun burde blitt tatt inn kvinner fra de respektive områdene, både i hht å redde de fra det helvetet av et liv de er dømt til å leve som sine ektemenns eiendeler, og at kvinnene ikke står for noe av den ødeleggelsen som begås av menn av de respektive herkomster..

Jeg er fullstendig klar over at det som fremkommer i dette innlegget innebærer å banne i kirken på et vis som knapt noen gang er blitt gjort. Tilsvarende, er jeg på det rene med at dette er elementer store deler av befolkningen nekter å vedkjenne seg. Men like fullt er det dessverre en kjensgjerning, hvorpå de av oss som har det i oss å ikke la oss affisere av de forsøk på knebling som måtte komme, har et samfunnsansvar bestående av å si det de kneblede ikke makter.. Til alle tider, har det vært NOEN som har måttet gå i bresjen for at vi har kommet hit vi er i dag, og i dette er dessverre et av vår tids anliggende hvor disse NOEN beklageligvis inkluderer meg, -og muligens deg…

HVIS JEG VAR DEG, solliv

NB:  Toppsidebildene som benyttes i dette konseptet, er som regel modererte versjoner av den respektive bloggerens foto/grafikk. Dersom det oppleves krenkende at dette [mis]brukes på denne måten, tas det selvsagt ned umiddelbart i det beskjeden mottas.

 

 

– Konseptet der jeg robber personligheten til mine medbloggere, og utgir innlegg i deres navn der de vel må sies å være smått overdrevne- og muligens en liten smule galere versjoner av seg selv! 

 

Etter en runde med poetiske betraktninger i rollen som Mette Josteinsdatter, vender jeg nesen til hjemlige trakter; Altså min fødeby, hvilken også er kongerikets vakreste: Vi skal nemlig til Fredrikstad for å innta rollen som…

:
SOLLIV!

Vi holder oss til GRYXEN -vinnerne, vi, da dama jeg i dag skal rappe personligheten til, stakk av med prisen for beste fotograf/bylandskap.
Videre er hun blant de jeg er blitt riktig så godt kjent med her inne i denne ‘blogger-boblen’ etterhvert. Ved forrige identitetstyveri, ble Solliv dratt med ut på en heisatur av episke proposjoner (-Hvilket av prøvelser du enkelt kan ta del i om du bare

Klikke Her!).
Hvordan det vil utarte seg når Solliv atter en gang står ovenfor en dag tilbragt med en viss medblogger, det gjenstår å se!..

 

*

 

TURIST I GRYS BY!

28.02.2022  kl. 12:40

 

 

I går var jeg i Askim og besøkte min gale venn og fremdragende blogger, aka Gry, for andre gang, og det var virkelig en opplevelse for livet! Nå ble det jo ikke så mye jeg fikk sett av selve byen ved forrige møte, for da var det vinsmaking som sto først på programmet, og mer er det vel ikke å si om det.. Jeg fikk forresten hilse på faren hennes også, som det viser seg at jeg faktisk har møtt utallige ganger når jeg har vørt ute på turene mine! For han bor jo også i Fredrikstad, i tillegg til å være blant de som liker å gå på tur, så det ville jo nesten vært rart om vi ikke hadde møttes tidligere.  

 

 

Så selv om det ikke er stort av severdigheter i denne provinsen av et sted her inne i Østfolds enfoldighet, så er det liksom noe med de forventningene ved å ha vunnet en GRYXEN. Da bør man liksom kunne få gull ut av enhver urban gråstein, for å si det på den måten. – Og når jeg til og med klarte å få Sarpsborg, eller Særp, som vi sier her, til å fremstå i et riktig så sjarmerende lys, da bør jeg jaggu kunne få noe ut av Askim også! Så derfor bestemte vi oss for å ta en sightseing-runde først, altså før vi gav oss inn på noe som involverer vin og sprudlevann denne gangen.   

 

 

Askim har jo heldigvis beholdt noe av den gamle trebebyggelsen som er så koselige. Bare se på denne koselige bakerforretningen! Jeg tenker på Jul i Skomakergata jeg, når jeg ser slike hus. – Eller.. Vår i Skomakergata, blir vel mer riktig å si på disse tider av året. 

 

 

Selvsagt var det plassert en god del merkelige kunstverk her også, men det var også ting å se på her som var skikkelig kult, som f.eks det lille grøntområdet utenfor Østfoldbadet. Her er det nemlig plassert benker i sirkel rundt denne musikalske mini.severdigheten.  

 

 

I det vi gikk videre, så lurte jeg jo på hva i all verden dette her var for en innretning! Og det er faktisk deler av vannsklien til denne byens vannfylte stolthet, altså Østfoldbadet! Hva hvis den ryker, tenkte jeg. -Da sitter man jo brått der på rumpa i veikanten til en av byens mest trafikkerte sidegater kun iført badetøy og minnene fra en verdighet som en gang var.. 

 

 

Ellers var jo bygaten her som bygater flest, bare en del mindre enn jeg er vant med hjemmefra… 

 

 

..- både i den ene- og den andre retningen. 

 

 

Dette er skiltet som markerer at vi står ved inngangen til tannlegeklinikken som Gry går til for å ordne tennene sine. 

 

 

Og dernest gikk turen til turens desidert flotteste område, bestående av; Askimparken, stadion og Askim-hallen. Her var det faktisk virkelig flott! Et nydelig område som slett ikke var flott i betydningen mindre stygt som ved en del a... (ehh) ..de andre stedene vi har fått med oss på turen.  

 

 

Jeg fikk til og med matet ender her! Det hadde jeg ikke trodd! 

 

 

Og med denne staute jernkaren utenfor Askimhallen, var omvisningen slutt, og vi var klare for neste post på programmet; Nemlig jobben til Gry! 

 

 

Og jeg kan røpe at det både ble nydelig mat…

 

 

Og god drikke! Men, klok av skade, kan en vel si,  blir dette imidlertid alt dere får vite fra denne delen av visitten i denne omgang.

 

Klem fra Grylliv

 

(sannsynligvis ikke) SISTE BLOGGINNLEGG??

OK.. Dette innlegget er fortsettelsen av innlegget jeg la ut for rundt halvannen uke siden, der jeg kunne fortelle at jeg var innblandet i en drapssak! – Ja påske-drapssak, vel og merke, – av det mer crazy slaget.. Non the less, var jeg ærlig på at jeg var blant de mistenkte da daglig leder i pub-avdelingen på jobben ble funnet drept for andre gang..  Og dessverre er det intet mer jeg kan få gjort for å forhindre at det jeg nå er i ferd med å fortelle dere kommer for en dag… 

 

 

Altså.. Du er rett og slett nødt til å lese opptakten til det røret du har klikket deg inn på nå for å kunne henge med, så da henger vi bare her så lenge, mens du klikker deg inn..

→ H E R ! ←

Sånn! Der var alle tilbake, slik at samtlige er helt på det rene med hva dette dreier seg om.. – Hvilket jo er å finne svaret på gåten hvem drepte ‘Ivers’??  

Nå har det seg dessverre slik at det innledende innlegget i denne saken var skrevet under helt andre forutsetninger enn de som råder per i dag.. Den gang, var det tross alt bare fjorårsmorderen som brydde seg nevneverdig om hvem som hadde tatt kverken på han der konfettielskende rocka-billy’en. Den gang var agendaen sentrert rundt det å forhindre at politiet fikk snusen i anliggendet. For om så skjedde, og Corner pub ville bli avstengt pga at det var åsted i en drapsetterforskning, så ville en måttet se langt etter den live-konserten som skulle avholdes samme kveld! Derfor var folk bare oppsatt på å få ryddet opp i rot og søl, slik at alt var klappet og klart, uten antydning til knivdrap i det dørene skulle åpnes ved 18:30 -tiden.

 

Daglig leder av Corner pub og Corner Live, ‘Ivers’, slik han ble funnet, stein død, med drapsvåpnet fremdeles i kroppen, på formiddagen påskeaften.. (foto: corner pub)

 

Det som virkelig var et problem, var hvor i heiteste en kunne finne et sikkert sted å få gjemt Ivers, løste seg imidlertid selv, da det kun var snakk om noen timer før han var stått opp igjen fra det (stein)døde..

So far so good, altså..

Men så skjer det som skal vise seg å bli opptakten til den dramatiske overskriften.. For brått så ble det utlyst en dusørkonkurranse der den som evnet å løse den respektive drapsgåten kunne vinne sånt som gratis øl! – Og følgelig, var det jo slett ikke bare fjordårets morder som søkte svar på det påskemysteriet som utspant seg i Corner pub påsken 2022; Det var en hel hærskare som hadde kastet seg inn i jakten på den ukjente morderen, med all den altoppslukende innsats som følger når det er gratis drikkevarer som står på spill.. Da kan jeg si såpass at dette gjorde det forbannet mye vanskeligere for en stakkars førstegangsmorder å slippe unna!..

Vel.. Nå er det vel de av dere som har skjønt hva det er jeg nå skal si..

Nemlig at det var jeg, aka ‘Dorthe-Gry’, som er den skyldige i årets påskedrap i restaurantkomplekset i dette herrens år, 2022..

Jeg kunne ikke annet gjøre enn å innse at slaget var tapt da det også viser seg å ha fremkommet et fotobevis, sånn helt ut av det blå..

 

Ikke mye som minner om den sofistikerte topp-bloggeren folk er vant til å se i det kameraet tar troll-heks-versjonen av ‘selv’ på fersk mordergjerning..

 

Nå har det seg imidlertid sånn at det som brått kunne blitt mitt siste blogginnlegg, iallefall på en god stund, ser ut til å kunne ordne seg på en ganske så rettferdig og god måte for samtlige av de involverte; For deres del, går dette i korthet ut på at jeg inngikk en deal med aktoratet bestående av at dersom jeg gav min tilladelse til at dette bydelige blogger-image -knusende bildet fra ugjerningen ble publisert utover internettet, så ville de avstå fra å begjære meg fengslet. For ei dame, som på toppen av det hele er en blogger med sporadiske modelloppdrag siden 18 årsalderen, så hadde aktoratet i fellesskap med dommeren kommet frem til at dette var å betrakte som en straff tilsvarende 10-12 år i fengsel..

Jeg skal ikke nekte for at bildet såvisst er en belastning, lik som det foreligger en reell risiko for at mitt nydelige, uskyldsrene image kan ta uopprettelig skade av lanseringen. Men samtidig vet jeg bedre enn noen hvordan folk glemmer ‘snøen som falt i fjor’, så alt i alt, kan jeg bare puste lettet ut i det jeg antas å ha hatt griseflaks her!

(- Og for dere som måtte klure; Ivers og jeg fant tilbake til godt gammelt vennskap umiddelbart etter oppvåkningen). 

Så korrupt det kan få blitt!

I begynnelsen av september døde Mirza Ozmanovic etter å ha blitt skutt ned av politiet på åpen gate i Sarpsborg. Her skal de ha avfyrt til sammen fem skudd, mens Ozmanovic ble truffet av tre av de; Den første kulen ble satt midt på leggen, mens døden inntraff som følge av en fulltreffer som gikk rett i hjertet i fra siden.. Spørsmålet som da presser seg på, er jo hvorvidt det var i tråd med instruksen å løsne flere skudd etter det første treffet, da en vitterlig skulle tro enhver ville vært uskadeliggjort etter å ha fått pulverisert den ene leggen! 

Vel.. Ikke når spesialenheten for politisaker utfører sin tjeneste bestående av å avdekke potensielle urettmessigheter i egne rekker!.. 

Drapet på Ozmanovic er nå, som seg hør og bør i slike saker, henlagt av nevnte spesialenhet etter en “etterforskning” utelukkende basert på tjenestemennenes forklaring. Tragisk nok, må den eneste overraskelsen i så måte være at henleggelsen ikke er kommet tidligere…  

 

Les også;  Dagen all min tillit til politiet gikk tapt..

 

->>  Henleggelsesgrunn? 

Nødverge [som vanlig..] 

->>  Hvilke våpen ble benyttet/medbragt under aksjonen?

Hver av tjenestemennene hadde på seg en pistol + en MP5 (maskinpistol). 

->>  Hvor mange var det anslått å skulle pågripes under aksjonen? 

En. – 1, – Uno, – One.. 

->>  Bevæpnet? 

Ja, tungt bevæpnet! 

->>  ..- Altså automatvåpen?..

Nei, kniv! – To stykker, til og med!

->>  Og de skal han altså ha truet polititjenestemennene med på et vis som var ensbetydende med at de ikke hadde annet valg enn å fyre av 5 skudd mot mannen?

Ja, i aller høyeste grad! 

->>  Så her er intet funnet bevist i retning av uforstand i tjenesten? – Ikke engang noe som er å anse for kritikkverdig? 

Nei, ut i fra det vi har kunnet avdekke i dette anliggende, er det intet som peker i den retning, nei. 

->>  Hva var årsaken til at det ble rykket ut mot Ozmanovic? En gisselsituasjon? Stakk han ned folk over en lav sko, eller hva? (For utrykningens karakter tilsier jo at det må ha vært noe voldsomme greier mannen hadde stelt i stand..)

Politiet rykket ut på en henvendelse fra en mann som hevdet Ozmanovic hadde oppsøkt ham og oppført seg truende..  

->> Hvor mange personer var vitne til hendelsen, i betydningen at de kunne bekrefte innringers versjon? 

Neimenn, kjære vene, det var da kun Ozmanovic og (påstått) fornærmede som var til stede da den truende adferd angivelig ble utvist. 

->>  Så om mannen var så til de grader truet at det tilsa en utrykning i full mundur, -hvilket inkluderte en mp5 maskinpistol i tillegg til ordinært tjenestevåpen.. Hvordan fikk det da åpnet seg en mulighet for ham til å kontakte politiet? 

Hæ!? Mannen var da ikke lenger truet da han ringte! Han gadd jo ikke bli på stedet da Ozmanovic dukket opp med en slik attitude som han gjorde! 

->>  Hvilke bevis er fremkommet i det påfølgende etterforskningsarbeidet ang. hvorvidt de respektive tjenestemennene har opptrådt i hht stillingsinstruksen? 

De respektive tjenestemenns forklaring, selvfølgelig! Når samtlige av de tre kan avgi en utfyllende, og ikke minst sammenfallende redegjørelse av hendelsesforløpet, så har jo de forsynt oss med det vi trenger å vite! Det er jo ingen vits i å lage noe mer styr rundt dette anliggende da! 

->>  Ehh.. Så det du mener å si, er altså at ingen bevis, det være seg tekniske- eller taktiske, er altså blitt fremlagt i hht å støtte opp under tjenestemennenes forkla….??

Nei, det behøves da vitterlig ikke! Det er tross alt betrodde polititjenestemenn det er snakk om her!..  

 

(foto: tv2)

 

Er det bare meg, eller er det flere som syntes det er noe som skurrer noe veldig i dette anliggende!??

Samtalen er riktignok konstruert, men svarene er ene og alene gitt ut i fra de opplysninger som fremgår i saken. Ergo er det, utrolig nok, ingen av de saksopplysningene som oppgis i dette innlegget som ikke er i tråd med de faktiske forhold.

Og det verste er, som nevnt over, at dette her er standard i saker vedrørende vold, drap og annet mildt sagt shady som blir gjort av representanter for ‘lovens lange arm’. Faktisk så ender hver femte politiskyting i drap!!

Nå er denne hendelsen fra i høst så proppfull av brister og shady elementer å ta tak i at dette eventuelt hadde måttet gjøres i boks form, og ikke et skarve blogginnlegg. Men jeg er bare nødt til å tilføye en aldri så liten hentydning til de rammer lovverket har satt i hht hva som omfattes av nødverge/selvforsvar i kongeriket Norge;

For her er nemlig det som står og gjelder at en KUN har lov å ta i bruk den makt/utøve den grad av vold som kreves for å kunne redde seg selv (og de øvrige personer som eventuelt måtte være omfattet av situasjonen). I følge norsk rettspraksis i tillegg til ordlyden, er den norske nødrettsparagrafen faktisk regelrett latterlig i mine øyne, da en faktisk blir stilt til ansvar dersom en i sjokk og panikk og med ditto adrenalin til langt over hodet, skulle gjøre et ekstra utfall eller to mot gjerningsmannen etter at vedkommende er overmannet/uskadeliggjort. For jeg kan iallefall si såpass at dersom jeg var truet på livet, og på ett eller annet vis klarte å kare til meg et våpen, så ville jeg ha tømt det magasinet i vedkommende!..

Men greia er nå at det er som det er, hvilket i praksis innebærer at vi, ut i fra mitt ståsted, har en nødrettsparagraf som i realiteten ikke er stort mer enn en papirbestemmelse. – Og dette er altså hva vi er nødt til å forholde oss til frem til en eventuelt får noen som kan få valgt inn et storting som får gjennomslag for en lovendring.

 

(foto: tv2) Jeg finner det også påfallende at folk strømmet til stedet der de fatale skuddene falt for å legge ned blomster, hilsner, og den slags til minne om den angivelige livsfarlige knivdesperadoen. For knivdesperadoer pleier da vitterlig å være alt annet enn en kjær venn og familiemedlem som både er elsket og høyt aktet i nærmiljøet!..

 

Og det er i den forbindelse jeg ikke kan la være å undres hvordan i heiteste denne vitsen av en spesialenhet kan få vridd skudd nr. 2, 3, 4, og 5 inn i dette rettsprinsippet for nødrett!? For i kraft av rollen som lovens håndhevere, er det jo selvsagt den loven de håndhever som de også er bundet av! Men denne loven, er jo, som sagt, klokkeklar på at det KUN er lov å gjøre det som er påkrevd for å uskadeliggjøre trusselen. – Og jeg tør faktisk påstå, uten omsvøp, at Mirza Ozmanovic var uskadeliggjort (without a shadow of a doubt) i det han fikk ei kule i leggen!..

 

 

 

Dette er direkte latterlig!..

Det herrens år 2022 fortsetter sin merksnodige ferd.. Frem til nå, har det vært en berg-og-dalbane mellom årstider fra den ene dagen til den andre.. Dernest, er det knapt et vårtegn som kan spottes med det blotte øyet før i forrige uke, hvilket ble markert i DETTE  innlegget. At det da skulle gå fort, var ikke uventet, men SÅ fort som det skulle vise seg i dag, er regelrett absurd!..

 

 

 

 

 

HVIS JEG VAR DEG, mette josteinsdatter

NB:  Toppsidebildene som benyttes i dette konseptet, er som regel modererte versjoner av den respektive bloggerens foto/grafikk. Dersom det oppleves krenkende at dette [mis]brukes på denne måten, tas det selvsagt ned umiddelbart i det beskjeden mottas.

 

 

– Konseptet der jeg robber personligheten til mine medbloggere, og utgir innlegg i deres navn der de vel må sies å være smått overdrevne- og muligens en liten smule galere versjoner av seg selv! 

 

Fra et oppussingsprosjekt av majestetiske dimensjoner som Lene Elisabeth, går turen til de vestlandske fjorder og fjell for å innta rollen som…

:
METTE JOSTEINSDATTER!

Dama som i dag står for tur, er ingen ringere enn siste års GRYXEN -vinner i kategorien for beste hverdagsbetraktninger. Dette er en blogger med to altoverskyggende særpreg; 1) De nevnte hverdagsbetraktninger, som fremkommer både i fortellende- og i dikterisk/poetisk form, bokmål og ny-norsk. 2) Turer i majestetisk vestlandsnatur med de mest spektakulære fotoreportasjer.
Siden det skorter på både fjell og havgap her på det sentrale østlandet i spytteavstand til tigerstaden, så valget her, gjør seg vel i grunnen selv.. For å spice opp det hele, drar jeg liksågodt til med mine poetiske refleksjoner på ekta ny-noregsk vis. (Dersom noen av mine gamle norsklærere skulle lese dette, kan jeg ikke annet enn å beklage på det sterkeste…)
Om du også har lyst til å få med deg første runde i Mette Josteinsdatters persona, er det bare å

Klikke Her!

 

 

 

DET SOM IKKJE DREP DEG… 

26.04.2022 kl. 19:06

 

 

Det som ikkje drep deg, gjer deg sterkare, seiar dei så fint..

Eg undrast no om dei som seiar det her fær med løgndom, eg, då,

Før det sjåast no ikkje slik ut herifrå..

Det lyd no så trøstande og fint, det der at du ska bli sterkare av dei styste prøvelsar,

dei som er så hårde å takla at dei lika gjerna kunne drepe deg..

Før om me tenkjer etter, og om vi sjåast på dei som verkeleg har fått dei,

dei store prøvelsar som tek alt dei har å kunja overleva,

så er det svert så sjeldant dei blir styrka av opplevingane.

Dei eg har sjåast, er no meir blitt motsetnings av sterkare,

dei har blitt svakare..

Før nåt nokon tappast før alt dei har av krefter,

så blir dei jo slitne.

Ja, heilt utmatta, når sanninga ska seiast!

Dei ville då aldri kunne vunne dei kampar dei har utkjempa,

og kjeme seirande ut av med dei krefter dei har no i ettertida!

Så er no ikkje sanninga snarare slik at ein blir kraftig svekka av dei hårdaste kampar,

slik at ein må samla nya krefter i mange år føt ein vil verta

i stand til og seira i ein slikandes kamp igjen?

 

Grytte Josteinsdatter Kvalsvik

 

 

#minedikt #tankerblirtilord #ordtaksom lyver #detsomikkedreperdeg

Slik blir du immun mot nett-troll!

Jeg har ved flere anledninger vært inne på den egenskapen jeg har i hht å være uangripelig for såkalte nett-troll. For en som opererer på nett, er jo denne egenskapen av ubetalelig verdi, noe jeg nærmest er blitt påminnet daglig gjennom mine medbloggere. Hver eneste dag får talløse nettaktører tilværelsen forsuret, for ikke snakke om skadet både selvfølelse, så vel som glede over det en driver med. Jeg har forsøkt å hjelpe etter beste evne, og har vel forsåvidt lykkes greit i å ta brodden av det som er blitt sagt i det respektive tilfelle. Men hvordan en kan unngå å la netthets gå inn på seg i utgangspunktet, har jeg rett og slett ikke visst hvordan lot seg gjøre. Jeg har simpelthen ikke visst hvordan det mind-settet som ligger til grunn for denne uangripeligheten kunne utformes i ord. – Dvs inntil jeg i går hører en replikk på TV som funker som rene trylleslaget i så måte. Så nå kan forhåpentligvis samtlige som leser dette innlegget, tilegne seg denne egenskapen som gjør at sårende kommentarer preller av som vann på gåsa!.. 

 

10 grunner til at forholdet ditt ikke er liv laget!

 

Selve kjernen til dette mind-settet, består kort og godt av at det som sårer eller påvirker deg negativt på ett eller annet vis, kun er ord.

Og hva er egentlig ord?  Ord er faktisk ikke annet enn et knippe lyder tatt fra det arsenalet arten der vi har vår tilhørighet klarer å frembringe, uttrykt i en bestemt rekkefølge. Det er alt!

Den mening som avstedkommer fra disse lydseriene, er det faktisk DU, og du alene, som tilfører!

Nå er jio disse lydseriene blitt sine egne tegn til del, hvilket jo bla.a muliggjør at jeg kan kommunisere mine budskap ut til dere, til tross for at dere befinner dere langt utenfor hørevidde. Men like fullt, er det kun DU som ilegger de skrevne ord mening! For hva er det EGENTLIG en tekst består av?

– En serie merkverdige små tegninger som hver og en er gitt å representere en bestemt lyd. Men ikke desto mindre, er disse tegnene som jeg i dette øyeblikk hamrer ned på skjermen i et uendelig antall kombinasjoner og rekkefølger..

Men nå er det jo slik at disse lyd- og bokstavserier er gitt å referere til bestemte ting og fenomen, og det er kunsten å kommunisere hvordan en kommer forbi dette, jeg ikke har visst hvordan jeg skulle kunne få til.

Men som så mange andre tilsynelatende ‘mission impossibles’, så skulle også løsningen på denne kommunikasjonssvikten vise seg å være pinlig banal. For når jeg først fikk denne forløsende replikken, så var det ikke bare forklaringen som brått ble enkel, da jeg ikke kan skjønne annet enn at dette også vil gjelde selve gjennomføringen!

 

 

For å få en full forståelse, og ikke ‘bare’ den rent intellektuelle, av det vi var inne på innledningsvis angående ord, så forestill deg et scenario der f.eks en iraner, kineser, finne, eller hva du nå måtte velge av nasjonal tilhørighet hvis språk har nada til felles med noen av de språkene du har den minste kjennskap til, skjelles ut på det mest smakløse vis av en nordmann.. Vær så grov og så knusende som fantasien din evner å gulpe opp, i det du går all in for å knuse dette fremmedspråkelige fantasifosteret du har fremfor deg! – Skrik av dine lungers maximale kraft, vær innbitt og truende, sarkastisk og latterliggjørende…

Hva vil så denne verbale/mentale mishandlingen av groveste sort ha for følger for denne fantasi-russeren, kineseren, eller hvor du nå har stedfestet den metaforiske geografiske tilhørighet??

– INGEN!!!!

For denne i utgangspunktet grovt mishandlede fantasifiguren kan jo ikke et ord norsk!! Så alt vedkommende har kunnet ta med seg fra tumultene, er å blitt belemret med en irriterende ‘¨retard’ som nærmest non-stop drev på å lagde den ene merksnodige lyden etter den andre med munnen, for så at h*n brått kunne finne på å brøle ut  guttorale lyder, fullstendig uten mål og mening, i kortere eller lengre perioder om gangen! Vedkommende har med andre ord ikke opplevd sin plageånd som noe annet enn en mentalt tilbakestående, eller eventuelt en idiot blottet for sosiale ferdigheter; Sikkert et irritasjonsmoment mens det sto på, som utvilsomt har blitt en hysterisk historie å gjenfortelle i ettertid..

Du, derimot, ville blitt fullstendig knust dersom du bare ble utsatt for halvparten av den verbale mishandlingen som ble den fremmedspråkelige til del.. – Og hvorfor det??

– Jo, fordi DU ilegger disse lydene som ble frembragt en mening, da de matcher de lydsammensetningene som benyttes for å ha en felles plattform for kommunikasjon mellom den menneskegruppen der du har din tilhørighet. Men selv om de matcher den komboen som benyttes for dette og hint innad i din gruppetilhørighet, så er det like fullt DU som velger å ta med deg denne meningen inn i den respektive settingen!

 

 

For den fremmedspråkelige, som ikke har noen innlærte assosiasjoner til de fremførte lydkombinasjoner, vil disse ordene, hvis kraft nærmest kan syntes grenseløs, dermed kun oppfattes som det de faktisk består av; Nemlig en serie av de animalske lyder som er å oppdrive for individer tilhørende arten homo sapiens..

– Og det samme vil selvsagt være utkommet den andre veien; Altså ved å plassere deg selv i offerrollen for verbal mishandling (tilsvarende av verste, mest traumatiserende sort) på et språk som er deg fullstendig fremmed; Om en vietnameser skulle øse alt fra de groveste voldstrusler mot deg og din familie, eller en greker ‘gass-lighte’ deg til grunne, -dersom disse, for deg, guttotale lydene eller sammensuriet av bokstaver ved skriftelig kommunikasjon hadde gitt noen mening. Men det respektive språket er så fjernt fra det/de språkene du mestrer at du ikke engang evner å skille ordene fra hverandre, og dermed opplever du ingen hets. Alt du får av input fra vedkommende, er hhv en strøm av merksnodige lyder eller en meningsløs opptegning av bokstaver, eller en enda mer meningsløs serie av alt fra merksnodige miniatyrtegninger til absurde kruseduller, for den saks skyld.

Kort fortalt, innebærer dette at det faktisk er DU, og ingen andre, som gir de lyder- og/eller de små opptegningene den meningen/betydningen som oppleves vond/vanskelig! I det øyeblikket du evner å distansere deg fra den meningen som de typisk gir innenfor det begrensede området av verden der du har din tilhørighet, så er du ‘home free’.

 

 

Nå vil jeg tro det spørsmålet de fleste sitter med, er hvordan i heiteste man får tilegnet seg denne evnen i praksis. Her kan jeg iallefall dele hva som jeg antar å ha vært selve nøkkelen for mitt vedkommende:

Første gang jeg opplevde en melding på nett som jeg vil tro er best beskrevet som en forløper til hva vi i dag refererer til som trolling, tror jeg faktisk må ha vært så langt tilbake som på 90 -tallet. Jeg husker ikke hvor det var, eller hva som var skrevet, men jeg husker at det gikk et støkk igjennom meg umiddelbart etter å ha lest det. Jeg hadde jo sett verbale angrep på nett tidligere, men det var bare ikke noe jeg hadde sett for meg komme i min retning (akk og ve, som farmor pleide å si, så pinlig naiv at det er fysisk smertefullt å minnes..)

Men så var det bare snakk om sekunder før en ny tanke slo inn fra venstre; ‘But that’s the beauty of the internet; You can just turn it off! – Leave!’ (Tenker av en eller annen grunn alltid på engelsk når det er snakk om ting som oppleves kleint, vanskelig, og/eller opprørende). I motsetning til de konfrontasjoner en møter på ‘live’, så er de som ‘nager’ en på nett bare å fjerne seg fra, enten ved å forlate siden, eller å gå ut av hele greia. – Eller en kan simpelthen bare ignorere vedkommende, uten at de får gjort en dritt fra eller til! Jeg mener.. Hvor mange ganger har du ikke ønsket at det bare var å slå av- eller teleportere vekk fra plapret til en eller annen som kjefter/konfronterer deg, eller som du simpelthen bare er drittlei av å høre på!?  Vel.. I den fysiske utgaven, så er jo sånt helt og holdent forbeholdt fantasien. Men på nettet, blir jo faktisk denne eventyrfantasien til virkelighet, så hvorfor ikke benytte seg av den!??

 

 

Herifra, er det faktisk veldig kort vei til at det hele faktisk blir morsomt, slik det er for meg. For det første; Hva pokker skal du bry deg med hva sånt som en eller annen ‘noob’ av en bygdetulling måtte syntes og mene om deg og dine foretakende? – Og for det andre, hvilket i mine øyne er ‘the real beauty of it;  Når idioten har lagt listen, så har de med dette også frigjort deg for å legge bånd på deg!  For husk nå på at det er DU som er skribenten her, og spom derav har ordet såpass i din makt at det du gir ut gjerne leses av tusenvis av mennesker hver eneste uke! – Ergo; Det er DU som har de største metaforiske musklene i denne kampen! DU har etter alt å dømme det som skal til for å pulverisere troll-dotten med et enkelt håndslag, -og det uten så mye som en antydniong til den typen infantile ufinheter som ble deg til del! (Eksempler på dette, er å finne i ‘hvis jeg var deg’ -innlegget der jeg opptrer i rollen som Helene, aka Zoetic-world og i den første runden som Asbjørn, aka Kokkejævel

 

Håper dette iallefall vil kunne være til noe hjelp for de som blir- eller måtte bli utsatt for ‘trollvirksomhet’ i fremtiden! Du kan også få spedt på med noen småtips ang. dette temaet i DETTE innlegget, som ble lagt ut da jeg var helt fersk i blogger-gamet i 2018. (Her er det dessuten store muligheter for å få seg en god latter av både oppsett og bilder i tillegg).

 

 

HVIS JEG VAR DEG, lene-elisabeth

NB:  Toppsidebildene som benyttes i dette konseptet, er som regel modererte versjoner av den respektive bloggerens foto/grafikk. Dersom det oppleves krenkende at dette [mis]brukes på denne måten, tas det selvsagt ned umiddelbart i det beskjeden mottas.

 

 

– Konseptet der jeg robber personligheten til mine medbloggere, og utgir innlegg i deres navn der de vel må sies å være smått overdrevne- og muligens en liten smule galere versjoner av seg selv! 

 

Etter å ha foretatt en aldri så liten tidsreise 10 år frem i tid i anledning Kokkejævels come-back som blogger, er jeg tilbake i 2022 for å innta personligheten til nok en GRYXEN -vinner; Dama som denne gang skal til pers, vant sin pris i hjem/interiør -kategorienh, og er et av de mest tvers igjennom godhjertede mennesker jeg kjenner! Nemlig..

:
LENE ELISABETH!

Lene er en av de jeg vel må sies å kjenne aller best og har kjent lengst blant mine medbloggere. Følgelig er det ikke bare personen som sådan en blir kjent med, men også bloggeren, hvilket åpner for flere retninger å velge mellom som alle er karakteristiske for vedkommende. For mitt vedkommende, er det imidlertid to sider som skiller seg ut; Den endeløse godheten, og arbeidsjernet. Og når jeg så måtte foreta et valg mellom disse tio, gikk det bare ikke å komme forbi oppussingsdronningen. Arbeidsjernet. For her er Lene så til de grader ekstrem at selv med mitt inntog i hennes persona, så tenker jeg faktisk at dette er tilnærmet et innlegg hun kunne ha skrevet selv… Første gang jeg inntok Lenes persona, kan du lese i sin helhet ved å

KLIKKE HER!

 

 

FRA KAOS TIL DRØMMEHUS DEL 111

25.04.2022, kl. 18:12  

 

Ja, nå er vi snart kommet til veis ende i dette maratonløpet av et oppussingsprosjekt dette som faktisk begynte med at bi ‘bare’ skulle pusse opp badet endte opp med å bli! Dere som har fulgt meg på bloggen min en stund, husker kanskje hvordan denne utviklingen startet med å spre seg fra badet til gangen i det vi bestemte oss for å ta døren i samme slengen?

Ja, og derifra, så ble det jo bare at det ene tok det andre, slik at vi kun står igjen med å legge lister rundt vinduet på gjesterommet etter at jeg slo siste spikeren inn i det nye panelet i går. Så med kun dette igjen, føler jeg at jeg kan si meg ferdig etter å ha foretatt en totalrenovering av samtlige rom pluss selve huset, slik at jeg endelig kan få begynt på den house-touren jeg har gledet meg til så lenge!

Det føles faktisk mest naturlig å begynne med det siste først, altså fasaden, slik at det liksom blir som om dere kommer på besøk på ordentlig. Dessuten er jeg så fornøyd med hvor fint og koselig huset vårt ser ut når en kommer inn oppkjørselen. Derfor starter vi altså visningen med å vise dere huset slik det ser ut for de som kommer inn på gårdsplassen

Når en drar på besøk, så kommer man jo gjerne utenfra, og går inn, liksom!  

Også er jeg så glad for at vi bestemte oss for å legge inn denne utebelysningen! For jeg må jo bare si at vi har vært superheldig med hvordan de virkelig kommer til sin rett med en gang mørket faller på!

Jeg hadde jo aldri trodd vi skulle rekke å bli ferdig i god tid før 17 mai da Rune brått fikk prolaps i ryggen for tredje gang siden vi startet oppussingen for et par uker siden. Da skulle vi jo akkurat til å få satt opp de verandasøylene som går helt fra verandagulvet i 2 etasje og helt opp til utbygget på taket. Jeg hadde jo aldri i verden trodd at jeg skulle greie å få de opp der, for så å få montert de slik de skal monteres helt på egen hånd! For Rune hadde jo så vondt at han ikke fikk gjort annet enn å hjelpe meg med å kappe de til sånn at de fikk den eksakte høyden de er nødt til å ha. For han måtte jo på jobben som vanlig også, så da er det jo ikke så rart at han ikke får gjort de tingene han pleier, for sånn prolaps er jo skikkelig vondt!

At jeg i det hele tatt skulle klare å løfte på disse søylene, hadde jeg jo aldri kunnet drømt om en gang! For som dere ser, så er det jo ganske så store, og siden det er marmorisert stein tvers igjennom, blir de både tunge og uhåndterlige på en gang!

Men det er altså utrolig hva man klarer bare en tenker positivt, og motivasjonen er stor nok! 

Nå skal det jo sies at Rune fikk leid inn en sånn lift, slik at jeg ikke behøvde å dra de med meg på stigen hele veien opp, for det ville nok tatt mye lenger tid! Med den liften, så kunne jeg jo bare løfte de av, og plassere de på plass dit de skulle. Men det var jo uansett ganske tingt, og spesielt oppe hvor jeg først måtte holde den med en hånd mens jeg hang i den kanten i trekanten på taket med den andre, for så å vrikke å dra i den slik at den sto helt rett. Det var skikkelig skummelt, for jeg var skikkelig redd for at jeg skulle glippe taket, slik at jeg ville falle nesten tre etasjer ned.

Heldigvis gikk det jo bra, og vi er skikkelig fornøyd begge to! Det har liksom blitt slottet vårt dette nå, så nå sier vi at vi skal hjem til slottet vårt (haha).

Så er vi fremme ved inngangen, og da er jo gangen det første rommet man kommer inn til, slik at alt er klart til vi fortsetter vi turen inn i huse.. – slottet vårt i neste innlegg!

 

Ønsker dere en fin Mandag 🥰 Del 1-110 kan du lese HER 

 

Følg meg gjerne på Instagram HER og på min facebook side HER ❤