Respektløs oppførsel av Skal vi danse -dommerne!

Jeg er blandt de mange som elsker å følge med på TV2s successen ‘Skal vi danse’.  Desverre var ikke lørdagens sending like hyggelig som vanlig, da jeg syntes dommernes tilbakemeldinger til Adrian Sellevold minnet faretruende om mobbing..  

 

 

Den tidligere ‘Ex on the beach’ -deltageren, modellen og rapperen Adrian Sellevold og hans partner, Lillian hadde valgt beach party som tema for ukens opptreden, hvor de også hadde med seg fjordårsdeltageren Alexander Setersdøl. Personlig syntes jeg det var et riktig så underholdende nummer, selv om også jeg ser at det er andre blandt årets deltagere som har et bedre grep om teknikken enn Sellevold, om en kan si det slik. Men når Merete Lingjerdet åpner med å gi partneren Lillian sin dypeste medfølelse, hvorpå kameraet rekker å få med seg smilet slukne i ansiktet på den unge mannen, skjønte jeg umiddelbart at dette kom til å bære galt avsted..

Heldigvis, får en vel nesten si, følger jeg showet på Sumo, i og med jeg jobber på lørdasgskvelden, slik at jeg på sett og vis var forberedt av overskriftene på hva som ville komme. For jeg kan ikke annet si enn at denne tilbakemeldingsseansen var fysisk smertefull å være vitne til.

 

Adrian Sellevold og hans dansepartner Lillian under lørdagens direktesending.

 

Årsaken til at jeg reagerte som jeg gjorde, var at Adrian Sellevold kun få dager i forkant av lørdagens direktesending hadde gått ut og fortalt om sine ADHD -relaterte problemer, hvilke i hovedsak dreier seg om konsentrasjonsproblemer og å holde fokus på en ting om gangen. I den respektive intervjuseansen, som dommerne umulig kan ha unngått å ha fått med seg, gav Sellevold tydelig uttrykk for å være blandt de som er ganske så hardt rammet av denne tilstanden. Når årsaken til at kvaliteten på treningene til denne deltageren kan variere stort fra uke til uke er gjort klart for hele det norske folk er medisinsk, og vi i tillegg er vist klipp av en gråtende Sellevold få trøst av Isabel Raad for under to uker siden, var det regelrett forkastlig av Trine Dehli Kleve å hamre løs med at fyren ikke tok deltagelsen seriøst. Samlet sett opplevde jeg dommerne som så respektløse ovenfor denne deltageren og de problemene han har slitt med gjennom hele oppveksten og inn i voksen alder, at det grenser til mobbing. De skal gi konstruktiv kritikk, og her var langt fra alt som ble sagt konstruktivt, det er iallefall sikkert! Men kreds til Egor Filipenko, iallefall, som gav den mest passende karakteren 5, men desverre ikke fikk uttale seg under tilbakemeldingsseansen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg