Horribelt av Snap-Chat!!

Generelt, mener jeg sosiale medier blir gitt en urettmessig negativ vinkling. Selvsagt følger det også enkelte negativer med dette, men i det store og hele, mener jeg disse er flotte tilskudd til samfunnet. De er både kontaktskapende, de gir en ypperlig mulighet til både å gjenoppta kontakten med gamle kjente, så vel som å være et verktøy for opperettholdelse av kontakten med ens nåværende, samt at de sørger for en nyhetsformidling som skjer i løpet av sekunder. Men nå har dessverre Snap-Chat meldt seg ut av det gode selskap, i det de har lansert en av de giftigste apper jeg noensinne har hørt om.. 

 

 

Altså… Snap-Chat, hvilket, som jeg vil tro de fleste kjenner til, er en global gigant av en aktør innen sosiale medier, har, i tillegg til den ordinære snap-chat -funksjonen bla.a også lansert en app som kort fortalt går ut på å rangere andre menneskers utseende fra 1-10. Hva jeg mener om den slags nummerering, blir i klartekst gjort rede for i innlegget Giftig nummerering, og at en av verdens ledende sosiale media -leverandører kan være så til de grader blottet for samfunnsansvar at de sprer det som ikke kan sies å være annet enn ren gift, gjør meg rett og slett kvalm. Hvor lenge dette har vært ute på markedet aner jeg ikke, da jeg først fikk vite om dens eksistens på NRKs nettside, der en far til to jenter på hhv 12. og 14 år gikk ut mot utysket.

 

(foto: nrk) Her kan en altså rangere navngitte personer, der de som er lagt ut til rangering så publiseres ut til all verden på Snap-Chat med det respektive snitt-tallet.

 

At appen oppgir en 17 årsgrense for bruk, har absolutt ingenting å si! For det første, er det ingen dørvakter som ber de som laster ned om legitimasjon på at de er gamle nok på  iTunes og Play-store, og for det andre, er dette her like forbannet giftig uansett hvilke alders- og samfunnslag det er snakk om. – Man rangerer rett og slett ikke folks utseende!! – Og at dette ikke bare gjøres, men også gjøres penger på av voksne mennesker, fremstår for meg som helt horribelt. Ikke minst, stiller jeg meg totalt uforstående til hvordan Snap-Chat kan kunnet komme unna med dette makkverket av en app i en tid der kroppspositivisme og en hyllest av mangfoldet står i høysetet, og verden følgelig har tatt avstand fra både kropp/utseendeidealer og body-shaming.

 

(foto: nrk) I tillegg til å få lagt ut både venner, bekjente og kjærester for vurdering i tillegg til en selv, kan appen tilby flere ødeleggende varianter innen samme genre, slom f.eks kiss, marry or block.

 

Det føles faktisk noe tilnærmet selvmotsigende å si det, da jeg, som den ihugede liberalist jeg er, generelt er innbitt motstander av lover, regler og offentlig inngripen i vår personlige frihet. Men ikke desto mindre, går jo grensen hva  denne frihet under ansvar -filosofien angår ved at nødvendigheten for lovregulert adferd kicker inn i hht å påføre andre tap- og eller skade, eller innebærer en reell risiko for sådan. – Og denne appen her, her mener jeg, uten forbehold, innebærer å påføre skade, og derfor burde bli tatt av markedet pronto.

 

 

2 kommentarer
      1. …- Hvorpå nevnte superdramatiske cresendo når sitt maxpunkt- [du, du-du-DU, DUUUU] nøyaktig i det øyeblikket jeg kaster hodet rundt og ser på deg med et skulende blikk, mens et djevelsk smil leker seg om leppene og markerer scenens absolutte klimax.
        I tro høydramatisk såpeånd blir det respektive spørsmålet hengende i luften i det episoden (- eller iallefall den respektive scenen) avsluttes, slik at seerne bare MÅ få med seg hva som vil avstedkomme fra dette her. 😀 😀 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg