Vinteren 2024/25 går sin skjeve gang med temperaturer som fyker opp og ned som en jojo på speed. De siste dagene har nå i det minste vært av det vinterlige slaget, og jeg så dermed mitt snitt til å få tatt kulden nærmere i øyesyn..
Kombinasjonen snø og bartrær slår aldri feil.
Frostgress!
6 kommentarer
Veldig gøy å ta sånne nærbilder. Blir veldig fint 🙂
Ja, ikke sant! D
– For mitt vedkommende, var det også her jeg så at det kunne ligge et viss potensiale i hht å kunne klare å utvikle en egen ‘greie’. Jeg har jo nada skolering innen fotokunst, så for å få noe som helst sebart ut av det, var det egen greie eller ingenting som sto som alternativene *hehe*. Det jeg hadde, var en viss snøring på dette med å få lyset til å treffe ‘riktig’ fra den motsatte siden av kameraet- og et hode som er skrudd nok til å kunne gå for vinkler en normalt sammenskrudd person aldri ville tenkt på, samt at jeg har peilig på farger fra jeg jobbet med fargeanalyse som hudterapaut i sin tid. M.a.o koker det ned til et skrudd kvinnemenneske som er cocky nok til å gå for å lage en ‘egen geie’ ut av et fagområde med utgangspunkt i en yrkeserfaring som hudterapaut og noen sporadiske modelloppdrag.
Det er et godt stykke igjen til vi er der, for å si det sånn, men vi er nå i det minste på vei! 😀 😛
De to øverste og det siste – lekre! Selv om alle er lekre på sin måte – var de tre jeg nevnte – spesielle – med lys og farge og…. Ja de traff meg 🙂
Takker så mye 🙂
– Selv er jeg klart mest fornøyd med nr. 2 (fra topp), da det liksom har det lille ekstra jeg ikke kan sette fingeren på som gir det den originalieten en til syvende og sist er ute etter. – Du vet.. Det som på ett eller annet vis tar det fra å være et ‘hvilket-som-helst’ greit, pent, e.l bilde som drukner i mengden av tilsvarende bilder av tilsvarende motiv, til at det også blir noe interessant- og derav gjenkjennbart over det. 😉
Stor fotokunst dette her. Den diffuse bakgrunn funker ikke med et mobilkamera? Om så er, .. lær oss trixet. 😉
Nå har jeg bestandig foretrukket Android (Samsung), så forklaringen blir jo selvsagt deretter, men jeg kan ikke tenke meg annet enn at iPhone funker temmelig likt..
– Prinsippet er så enkelt det får blitt:
1) Peil deg inn på det ønskede motivet. Er det noe lite, s zoomer du det inn ved å dra skjermbildet hhv utover og innover med fingrene.
Ofte blir det ganske grumsete resultat bare med å zoome, da kameraet selvsagt ikke har peiling på hva du ønsker å fokusere på, så det opererer ut i fra en innebygget sannsynlighetspreferanse eller noe. Og da..
2) klikker du bare på det punktet du ønsker fokuset skal være, og da kommer motivet glassklart frem, mens bakgrunnen fades ditto ut. På de mest vriene motivene (som f.eks et spindelvev, en dråpe i en skog full av trær, etc), kan det være du må trekke deg litt tilbake (ev. zoomelitt ut), for så å dra deg inn igjen, men med litt lirking får du det alltids til til slutt.
– Min erfaring er at mobilen er fullgod med kameraet utendørs i dagslys.
Inniellom tar jeg også å fader bakgrunnen ytterligere ut ved å benytte enten blur eller ‘reduce noice’ (som funsjonen er kalt i min editor).
– Og da er vi ved neste punkt: Redigering.
Enhver fotograf redigerer bildene sine. Nå snakker vi imidlertid ikke sånn der influencer ‘from person to alien’-opplegg! Det dreier seg kun om slikt som å optimalisere skarpheten, samt det lys, de farger og de kontraster som du faktisk har fotografert. I bunn og grunn, går det ut på å få det så likt virkelighetens skue som mulig.
Selv benytter jeg utelukkende ‘ToolWiz Photos’. Ikke bare er det den desidert beste redigeringsappen jeg ha prøvd, – den er også 100% gratis (iallefall på Play Store). Appen dekker mange områder, så selvsagt er det funksjoner som en aldri bruker. De relevante kategoriene for mitt vedkommende, er, i tillegg til ‘Tools’, selvsagt, ‘Enhance’ og ‘Lighting’.
– Håper dette iallefall vil hjelpe deg i gang 🙂