Gretten i Gryningen

Nok en helg er på hell, og atter en mandag morgen står for døren, hvilket slettes ikke er noen spøk for et toppsidet B-menneske i elitedivisjonen. En konsekvens av at disse tvinges opp og ut i gryningen, er at de inntar en særs fientlig innstilling ovenfor alt & alle.  Gretne & hatefulle rusher de avgårde blandt den mer stabile delen av befolkningen som lettantennelige bomber, hvorpå eksplosjoner kan oppstå for det minste, det meste, og det uforståelige..  

Som representant for denne gruppen, tenkte jeg det kunne være på sin plass å benytte noe av den tiden hvor jeg skulle vært i seng om jeg var tilnærmet normal, og derav [i det minste relativt] stabil i så måte, til å gi noen generelle råd om hvordan en best kan unngå å utløse denne grettenskapen.. 

Som sagt, er det ofte helt uforståelige ting som kan utløse ekstremisten blandt B-menneskenes vrede før kl 10:00. Noen fellesnevnere finnes det likevel som det kan være verdt å merke seg:  

1) Ungeskrik & ungemas:  Dette er virkelig ikke tiden for å slippe ungen løs i butikken/kiosken, og/eller minst av alt på offentlige transportmidler som buss, tog & t-bane. Om den lille er trolig til å protestere høylytt i så måte, eller av andre årsaker, for den saks skyld, vil jeg anbefale å unngå offentlige transportmidler i disse timene dersom en nærer et sterkt ønske om å forskåne den lille for bannskap og eller annen uhygge som oppstart på dagen. Velger du å gjøre dette, er du imidlertid nødt til å ta høyde for at det kan trigge saftige irettesettelser, det være seg til deg som ansvarshavende eller direkte til den det gjelder [altså; ungen], hvilket ikke er den beste starten på dagen, for å si det slik..  

2) Sommel i kassen: Dette er virkelig ikke tiden for slikt som å gå etter noe en har glemt i det du blir betjent i Narvesen-kiosken e.l. Ei heller er det tiden for å begynne å stille spørsmål om varer, priser, etc, samt at du bør sørge for at betalingen forløper knirkefritt. Det siste innebærer at dersom du f.eks planlegger å betale kontant; Sørg for å ha nok kontanter så du ikke etter mye telling & knoting ser deg nødt til å bruke kortet likevel.. Likeså, anbefaler jeg å betale med sedler eller ha summen noenlunde klar, så du ikke blir stående å telle kronestykker & femmere. Planlegger du derimot å betale med kort, bør dette virke knirkefritt, og for guds skyld; Sørg for å ha dekning på kontoen!.. Overtramp her, risikerer du verbale overhalinger så vel som tydelige & beklemmende kroppsspråkantydninger dersom det skjuler seg en eller flere surpumper i køen bak deg.. 

3) Folk som blir stående i veien: Blir du stående på stedet hvil i det folk strømmer til tog, t-bane, e.l, gjør du dette på eget ansvar. Her er det nemmelig ikke gitt at vi nøyer oss med en verbal utblåsning, da vi meget vel også kan finne på å deise til deg -med fullt overlegg.. Her finnes også de som faktisk er på vei i samme retning som strømmen, men som ikke klarer å få ‘ræva i gir’ slik som de som f.eks aldri får satt seg på bussen. 

 

 

Men som sagt; Selv om du skulle overholde all verdens forhåndsregler, er det ikke dermed gitt at du vil fri deg fra de morgengretnes vrede. For en topp-sidet morgen-grump reduseres nemmelig samtlige av hans/hennes medmennesker til å oppfattes som intet mer enn idioter som flyr i veien. De eneste som kan utgjøre et unntak i så måte, er ens likesinnede. Denne unntakstilstanden inntreffer når to morgen-grumper slår ned på samme irritasjonsmoment på samme tid. Dette fører til en oppsiktsvekkende kjedereaksjon hvorav det båndet som knyttes i det de to [el. fler] fyrer av mot samme mål, faktisk eliminerer mørkesinnet for de begge! Utskjellingen av ofret forandrer derav gjerne karakter til at det i stedet gjøres narr, hvilket i bunn & grunn forblir sjargongen mellom de to vedrørende dette & hint frem til de blir nødt til å skilles ad.. 

Ja, vi er så absolutt både et merksnodig, lunefull & tidvis urovekkende og regelrett skummelt folkeferd vi daggryens grinebitere. Det beste tipset jeg kan gi deg om du tvinges til å oppholde deg i samme lokalitet som en av mine like, enten hjemme eller ‘ute’, er å sørge for at vi får inntatt kaffe/koffein så raskt -og i så store mengder som mulig. Da kan jeg garantere at vi er en sann glede å omgås allerede fra 12 – halv et -tiden!  

 

Foto:  DF Foto. 

 

*

 

#humor #hverdag #rushtrafikk #psykologi #psykiskvelvære #hverdagsliv #skråblikk 

 

 

4 kommentarer

Siste innlegg