Ekstremisme og terror..

Juni er måneden høyreekstremismen og den islamske fundamentalismen setter det gjensidige hatet med den påfølgende terrortrusselen mot hverandre på pause, og istedet opptre som et slags tohodet troll med blikket rettet mot sin felles fiende; De homofile. Fra mitt ståsted, er dette månedslange ‘lagskiftet’, eller hva en skal kalle det, umulig å bli klok på. Likeså evner jeg heller ikke å bli klok på hvordan junis særegne trusselbilde formidles igjennom våre informasjonskanaler..

 

Same procedure as last murder, Jonas.. 

Juni er måneden høyreekstreme a-la Anders Behring Breivik og muslimske fundamentalister a-la Arfan Bhatti flytter foluset for sine terroragenda fra hverandre til de homofile. (foto; Fabrizio Bensch / Reuters og TV2)

 

I det jeg klikker inn på dagens artikkel omhandlende PST og deres stadige oppdateringer i hht det rådende trusselbildet i forbindelse med Pride-markeringene, merker jeg meg at også denne artikkelen har et åpenbart fokus på de høyreekstreme. Selv benevnelsen av Zaniar Matapours bersjerkgang med gevær i Oslo sentrum for to år siden avstedkom uten at den siden han representerer, altså den islamske fundamentalismen som sådan, ble nevnt med et ord. Det eneste som ble nevnt i så henseende, var at dommen i forbindelse med masseskytingen 25.juni 2022 er gitt å skulle bli offentliggjort i juli.

At disse høyreekstremistene utgjør en reell terrortrussel som forsvarer den pressedekning den gis, er hevet over all tvil, så det er ikke HER skoen trykker. Det påfallende her, er imidlertid at den islamske fundamentalismen skulle vært gitt et tilsvarende fokus i dette anliggendet, da disse nærer et like stort hat mot hva Pride står for, liksom de utgjør en tilsvarende risiko for terrorangrep i forbindelse med markeringen.

Greit nok.. Det kan godt være de høyreekstreme leder an på risikofronten hva terrorhandlinger angår i 2024, da en betydelig andel av de ledende islamistene befinner seg i varetektsfengsel. Men om så er, burde dette vitterlig blitt oss fortalt, da dette jo er en gruppe historien vitterlig har vist utgjør en like stor trussel som de på ytre høyre fløy.

 

Pride markeres over hele landet. (foto: Håvard Sjursen / TV2)

 

Fra mitt ståsted, gir denne overfokuseringen på denne ene av de to grupperingene en nagende fornemmelse at den respektive informasjonen er ilagt føringer for at publikum, -altså deg og meg, skal sitte igjen med intrykket av at det er de høyreekstreme som er de farlige, for med det at den risikoen som følger fundamentalistene blir skjøvet ut av fokus. – Noe som igjen fører til at befolkningen blir mildere stemt i hht den rådende innvandrings- og intergreringspolitikken.

Hvorvidt det faktisk ER så, kan jeg selvsagt ikke påstå, da dette kun er mine refleksjoner ut i fra de data som foreligger. Men uansett om det ligger en agenda bak dette tilnærmet ensidige fokuset på den ene- av de to gruppene som er trolig til å ty til terrorhandlinger i forbindelse med Pride eller ikke, mener jeg like fullt at begge de to grupperingene bør tas med i den informasjonen som blir gitt angående det rådende trusselbildet. Ut i fra det bildet vi nå er blitt servert, vet vi altså at den trusselen som følger de høyreekstreme tas på det fulleste alvor ved at de respektive aktører blir fulgt med argusøyne, samtidig som vi ikke har den ringeste anelse om hva som ev. måtte begrunne at deres ‘counterpart’ ikke syntes å utgjøre noen nevneverdig størrelse i hht det rådende trusselbildet for juni 2024.

Og sist, men så avgjort ikke minst, er det i mine øyne all grunn til å reagere når nyhetsoppslag fremstilles på et vis som peker i retning av ilagte føringer i den ene eller andre retning i det respektive anliggendet, -uansett hva det måtte dreie seg om.

6 kommentarer
    1. Ja det kan du ha veldig rett i, at ekstreme muslimer kan være noe underkomunisert.i media. kan det være fordi de er veldig så synelige i offentligheten, vi “vet alle” hvem de er? Ekstreme høyreradikale muslim og homohatere derimot er ofte pen i tøyet og bedriver stokastisk terrorisme også kalt kulestøpere med det trykte ord som våpen i sosiale medier. Det kan gjerne være din hyggelige høffelige snille nabo, også kalt en ulv i fåreklær. Et skremmende eksempel på det er den snilleste gutten I klassen med navnet Peder Nøstvold Jensen, alias Fjordmannen. Vi vet alle for en uhyggelig tragedie det forårsaket.

      1. Nå har å jeg giddet å lese meg nevneverdig opp på hva Fjordmannen har sagt og skrevet opp i gjennom utover det som er blitt referert til i de dokumentarer jeg har sett og bøker jeg har lest om Behring Breivik og 22/7, samt et par intervjuer med ham i ettertid. Men selv om den massakren tilsynelatende gikk hinsides utover det han ønsket å formidle, ser jeg jo poenget her. Selv muslimene var jo skråsikre på at det som skjedde var iscenesatt av islamister før Breiviks identitet kom for en dag, så at denne gruppen har fordelen av det å kunne ‘hjemme seg’ bak en striglet fasade, gjelder nok den dag i dag. Men samtidig ble en jo langt mer bevisst denne gruppen etter 22/7, da det som skjedde neppe ville vært gjennomførbart om ikke fokuset den gang var utelukkende på islamistene. – Hvilket m.a.o vil si ytterligheten av det overfokuset på en gruppe jeg aner tendenser til, bare andre veien.
        – Det jeg ønsker å vite her, er i utgangspunktet hvorfor det i år er en overvekt av fokus den ene veien. Hvordan kan en gå ut i fra at de ikke bare har lært av tidligere erfaringer, og sikret kommunikasjonskanalene sine slik at de har kunnet planlegge attentat bak PSTs rygg? At de gjenværende ekstremistene i gjengen til Bhatti og Matapour ikke nyter godt av et hakket friere spillerom nå som deres mest profilerte sitter i varetekt?
        Videre har vi jo så muligheten for at det kan finnes en og annen ‘dark horse’ av en radikalisert kristen der ute, da den ene religionen, så langt jeg evner å se, ikke er noe bedre enn den andre i så måte. Akkurat nå, er det bare så at det er i de muslimske rekker de har rom for å leve ut galskapen sin, men jeg er hellig overbevist om at den kristne galskapen som har alt fra heksebrenning til offentlige henginger og tortureringer på samvittigheten så langt i fra er død. Den ligger bare i dvale inntil det åpner seg en mulighet..
        Poenget mitt er altså at ALL ekstremisme er potensiell terrorisme, og dermed ikke kan slippes av syne.

      1. Både partipolitisk- og blant folket er det jo kun en liten andel på ytre høyre fløy igjen som støtter Israel i den krigføringen som bedrives der nede, så det blir jo strengt tatt i overkant å si at Norge- liksom vest-Europa som sådan, støtter denne terrorismen.
        Selv har jeg gått ut med mitt syn i Israel vs. Hamas -krigen ved et par anledninger, men ut over det, går jeg ut i fra at det er langt mer fruktbart å bidra i form av alt fra pengedonasjoner til å føye meg til de kamåpanjer som foregår i hht å legge press på Israel i den hensikt å få en slutt på faenskapen. For så langt jeg evner å se, er det å få en slutt på terroren det som er av betydning, og ikke hvor mange jeg kan få til ¨å enes med meg i kommentarfeltet. 😉

    2. Er Altid like morsomt når avisene trenger noen å lene seg på, for å rettferdiggjøre krigs typer i budsjettet.
      Som du påpekte en gang i et tidligere innlegg. Avisene er føl til å lene seg på de såkalte “høyre radikale” Når de trenger en trussel. Men totalt overser alle venstre extreme Antifa and the likes.–

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg