Vegetarianerne står for masseutryddelse av dyr!

Dyreelskere over hele verden står frem som hhv. vegetarianere/veganere fordi de ikke vil ta del i dyredrap. I tillegg hevder de at det er så mye sunnere å avstå fra animalske produkter. 

Vel.. Begge deler er faktisk feil. 

Den økte etterspørselen av vegetabilske produkter er den direkte årsaken til at det ikke lenger ‘bare’ er snakk om at dyr dør, men faktisk dør ut, samtidig som det å utelukkende leve på planteføde umulig kan være det sunne alternativet når realiteten er den at det ikke lar seg gjøre å leve på dette alene uten at det suppleres med protein og andre stoffer som kun finnes i animalske matvarer! 

 

Hvem kontrollerer tankene dine?

(foto: vega.dl)

 

Altså.. Antallet veganere og vegetarianere (hvilke skiller seg fra hverandre ved at den ene gruppen tillater seg å innta melk og egg, mens den andre ikke tillater animalske produkter i det hele tatt) øker as we speak, rett og slett forsi det er blitt en trend. Utgangspunktet for denne trenden, hvilket er en kjærlighet- og respekt for dyr, kunne vel ikke vært mer positiv. Likeså kan det at nettopp jeg tar til orde i mot det å avstå fra å ta del i dreping av dyr syntes regelrett paradoksalt, da jeg generelt verdsetter brorparten av planetens øvrige dyrearter høyere enn min egen, menneskelige tilhørighet, og aldri i verden kunne vært vitne til verken felling av vilt i forbindelse med jakt eller husdyrslakt.

Når en i tillegg kan ta med at jeg er ihuget motstander av alt husdyrhold som ikke innebærer at dyrene får gå fritt over store områder, avstedkommer vel det hele med et utgangspunkt som tilsier noe sånt som splittet personlighet eller annen graverende sinnssykdom.

Greia er imidlertid at jeg har en aksept for naturens egne lover og prinsipper, og blant disse lover og prinsipper, er et av de grunnleggende i så måte at rovdyr spiser andre dyr. Og har arten hjørnetenner av det spisse slaget, er den et rovdyr. Siden mennesket er blant de artene som har slike tenner, er og blir det så at arten er avhengig av å få i seg næringsstoffer som kun finnes i animalske matvarer for å kunne overleve i lengden. Nå har det seg imidlertid så at vi er såkaldte altetere, og dermed også har planteføde innkludert i den menyen naturen har satt opp for oss, så vi klarer oss riktignok en stund på ren vegetarkost. Men til syvende og sist, vil det ende i en fatal proteinmangel.

Ikke desto mindre påstås det at en blir så himla mye sunnere ved å kutte ut det animalske av kosten. Men hvordan et alternativ som ikke engang gjør en levedyktig uten å få de animalske næringsstoffene inn i pilleform, er hinsides min fatteevne.

Samtidig er det så at det som er sunt for deg, ikke nødvendigvis er sunt for meg, og vice versa. Jeg er selv slik skrudd sammen at jeg faktisk ikke ville hatt nubbsjans til å klare meg uten et viss tilskudd av kjøttvarer. Om jeg i det hele tatt hadde overlevd, ville jeg iallefall vært for syk og slapp til å kunne gjøre noe som helst. Mens andre tar slankepiller- og teller kallorier for hhv å gå ned- eller opprettholde vekten, tar jeg medisinsk utvklede kalloribomber samt teller kallorier for å hhv øke- eller holde vekten over 50 kg. Så det å erklære spesifikke kosthold/dietter for det beste for alle, er rett og slett livsfarlig.

 

Hvordan selv den såkaldte ekspertisen kan gå ut med at et kosthold utelukkende basert på vegetarmat er det sunne alternativet når en ikke engang kan overleve på dette alene uten spesifikke kosttilskudd ved siden av, er meg en gåte..

 

Også var det dette med dyredrapene, da..

Jo mer plantebasert mat som konsumeres, desto mer plass kreves for å dyrke frem denne maten. Det være seg om det dreier seg om rotfrukter/grønnsaker, kornsorter, bær eller frukter, så krever det mye plass. – Plass som selvsagt ikke kan tas annetstedsfra enn de resterende skoger og viltarealer. Når dette så legges til det innhugget som gjøres på disse for å gjøre plass til at befolkningsmengden øker i rikt monn hver eneste dag, så ender man opp med en plassmangel for dyrene som tross alt bebor disse områdene i utgangspunktet!

Når det f.eks gnåles om at ulv, bjørn, gaupe, osv kommer for nær mennesket, provoseres jeg til maksgrensen, da det såvisst ikke er DE som kommer for nær oss, men snarere VI som trenger oss inn i deres habitat! Men så langt evner de færreste av denne arten å tenke, så selvrettferdig og selvopphøyd som mennesket er, drepes det istedet over en lav sko. Til syvende og sist, fører denne tilraningen av plass til at det ikke lenger ‘bare’ er snakk om at dyr dør, men at de faktisk dør UT.

Videre er det en kjensgjerning at det dyrkes for hardt de fleste steder i verden, med det utkomme at jorden blir utarmet, og dermed ubrukelig i lanng tid fremover, med den følge at det tas enda mer areal som ikke er vårt. I tillegg fører en hogst av større skogområder til at det blir mer ørken, hvilket en neppe trenger meg til å fortelle utkommet av.

Og som om ikke dette var mer enn nok, så må en haug av disse frukter og grønnsaker fraktes fra A til B, hvilket gjerne dreier seg om rundt halve jordkloden. Om det så dreier seg om fly, bil og/eller båt, innebærer det utslipp i stor skala. Når en så i tillegg tar med at det foreligger et svinn på frukt og grønt på et gudjammerlig antall tonn, vil det så si at det spys dritt ut i luft og vann over en lav sko, bare for at lasten kastes når den kommer frem!

Videre, er livet på jorden basert på et infløkt system som kort fortalt går ut på at de på toppen av næringskjeden er klin avhengig av de arter som befinner seg på bunnen for å kunne overleve. I praksis vil det si at vi ikke har nubbsjans til å overleve som art dersom insektene forsvant. Kosten til veganerne og vegetarianerne er i stor grad basert på avokado og almond, hvilke plantevekster vi hovedsakelig importerer fra California, USA, der vi finner den største produksjonen av disse. Som en direkte følge av denne produksjonen, dør et mangfoldig antall milliarder(!) bier hvert eneste år. Såpass mange at det har bidratt i betydelig grad til at vi nå har kommet dit hvor bien nærmest er for utryddingstruet å regne. Og i det vi eventuelt tar knekken på bie og humlebestanden, så sliter vi faktisk, for disse pollensankerne er helt essensielle for naturens gang, og derav opprettholdelse av jordlivet slik vi kjenner det.

Så kjære plantespiser;

Neste gang du skal til å begynne å gaule om dyremordere og det som verre er til de som fremdeles har beholdt kjøttet som en del av kosten, så bør du vitterlig se deg selv i speilet før du retter pekefingeren på andre. Av de som står for massedrap med ditto lidelse her i verden, er nemlig din skinnhellige vegetargruppe en av de mest groteske av samtlige!

 

2 kommentarer
    1. Mange gode poenger du har. Men det finnes også vegetarianere som er med i OL, og som har vært det i over 50 år, som har god muskelmasse.

      Finnes en meget god (eller flere) dokumentar på Netflix ang. alt dette.

      1. Selvsagt er det også mange som fungerer optimalt som veganere/vegetarianere. Som nevnt i innlegget, er heller ikke dette med kort/ernæring et sort-hvitt issue, slik at det som er sunt for deg, kan være alt fra helseskadelig til direkte livsfarlig for meg, og vice versa.
        – Det som jeg imidlertid vil til livs med dette her, er de som plasserer grøntforglorien over hodet (- eller ‘knollen’ er kanskje en mer korrekt terminologi i denne konteksten *haha*), og går ut som hhv sunnhetens orakler- og/eller påberoper seg monopol på rettmessig/ekte dyrevern og dyrekjærlighet med brask og bram.
        I de saker der den ene siden enten har tatt- eller er i ferd med å tilrane seg monopol på ‘sannheten’, er en nødt til å dra på litt når en argumenterer for den andre. 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg