Drukner i spam mens Analytics forsvinner sporløst!

Mens spammen i kommentarfeltet nærmest har eksplodert i løpet av de siste dagene, har Google Analytics -funksjonen (hvilket vil si oversikten over aktiviteten her på bloggen) atter en gang har forsvunnet sporløst fra den ene innloggingen til den andre. Slikt er særs irriterende for en blogger..  

 

df-foto

 

Som noen av dere antagelig husker, er det ikke så alt for lenge siden jeg hadde et innlegg omhandlende spam i kommentarfeltene. Innlegget den gang (hvilket kan leses her) var adressert til den domminerende spammeren, hvilket er et nettapotek som baserer seg på salg av viagra, og kaller seg Stevloni.

Som jeg nevnte i dette innlegget, kunne det til tider være såpass med spam fra denne aktøren at jeg misset reelle kommentarer/meldinger. I løpet av de siste dagene, har hva som tidligere var irriterende nok, eskallert kraftig, slik at det nå må sies å være på god vei til å bli et reelt problem. De siste gangene jeg har logget inn på bloggen, har det vært så mye som 40-50 nylig innkomne spam-meldinger! Ikke bare har spammen fra den nevnte Stevloni eksplodert i antall, men det er også kommet nye aktører på banen..

Jeg er imidlertid så langt i fra den eneste som sliter med dette problemet. Ei heller går jeg ut i fra at det begrenser seg til oss blogg.no -bloggere, men at utysket har spredd seg over hele plattformen (WordPress)..

 

nettavisen.no

 

Altså.. For dere som ikke blogger eller vet hvordan dette fungerer, er det kort fortalt slik at blogg.no, hvilket jeg tilhører, er utgiveren- og en slags felles sponsor av de blogger som figurerer under dette navnet. Selve verktøyet som benyttes ved selve bloggingen, er det imidlertid den internasjonale storaktøren WordPress som står for, ved at disse har inngått en typ kjøpsavtale med blogg.no (og andre utgivere/portaler) for bruk av deres verktøy. – Og det er nettopp dette med at vi er tilknyttet denne giganten av en plattform som i mine øyne gjør det så merkelig at denne spammingen er så utbredt som den er. En skulle jo tro en aktør av en slik magnitud ville være topp rustet til å holde disse aktørene ute!?..

Og som kjent, kommer ulykker skjeldent alene. – Ei heller denne gang.. For i det jeg endelig har fått rensket ut all spammen, og scroller meg nedover for å sjekke hvor aktivt det gar vært her på berget i løpet av det siste døgnet, oppdager jeg at denne sideoversikten, Google Analytics, atter en gang er forsvunnet fra kontrollpanelet! Hvordan denne funksjonen bare kan fordufte sånn uten videre, fra den ene innloggingen til den andre, er utenfor min fatteevne. Likså fullt, er det vannvittig irriterende! Hvorfor i himmelens navn kan ikke ting som er lagt inn forbli når intet er gjort som skulle tilsi at så ikke skulle være tilfelle!?..

 

 

 

10 kommentarer
  1. Mitt kommentarfelt er også spammet totalt de siste dagene. Forferdelig. Er jo nesten en heldagsjobb å fjerne alt sammen. I tillegg har jeg problemer med å få inn et nytt toppbilde. Akkurat det har jeg nå kontaktet support om, så håper at det løser seg.
   Håper det med spamming og analytics også løser seg. Greit å vite at man ikke er alene om problemet.

   1. Selv om vi har ulike tekniske problemer, du med toppbilde og jeg med Analytics, virker det jo som om noen har klart å infisere plattformen med ett eller annet som fører til funksjonssvikt hos brukerne.. Skal få skrevet en mail til blogg.no for å høre om de har noe potensielt botemiddel for elendet..

  2. Det skal være mulig å blokkere sånt. Blogg.no har oppskriften et eller annet sted. Eventuelt kontakt dem og få lærdom. Det skal være helt unødvendig å måtte bruke verdifull tid på å fjerne den slags søppel i kommentarfeltet.

   1. Ja, det har faktisk kommet dithen hvor det går ut over den tiden jeg har til rådighet for bloggingen. Dessuten blir jeg uinspirert etter først å måtte styre med å fjerne et ‘lass med dritt’ ved innlogging..
    Skal spørre de på blogg.no om de har noen tips for å få bukt med problemet, så får håpe det ordner seg snart 😛

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg