Jeg er for urealistisk for bildedeling…

.. -Ja, ifølge den ene av sidene i den bloggerdebatten som nylig har funnet sted, er det faktisk så galt…  En betydelig del av befolkningen er faktisk av den formening at min legemlige fremtoning ikke lar seg fremskaffe på naturlig vis, -altså gjennom gener kombinert med å holde seg i OK form, og derav ikke kan tillates avbildet i det offentlige rom grunnet dens potensiale til å frembringe anoreksi og annen styggdom hos unge jenter.. 

FOTO: DF Foto 

At de såkaldte ‘rosa-bloggerne’ er pålagt en stor del av ansvaret for et ødeleggende press blandt unge jenter hva kropp & utseende angår, er intet nytt under solen, og ei heller noe som kan benektes. Det må vel sies å være hevet over enhver tvil at bloggerne innenfor denne kategorien er med på å skape, såvel som å opprettholde trender, både hva angår mote som sådan, så vel som gjeldende kroppsideal. Ei heller er det noen tvil om at det kommer en god del herfra samfunnet helst skulle vært foruten, hvilket i mine øyne gjelder promoteringen av plastiske inngrep på utseendet, -bevisst såvel som ubevisst. Det er jo hevet over enhver tvil at det eksempelvis på ingen måte er greit med en normalisering av botox-injeksjoner for ‘jentunger’ helt ned i 18-19 årsalderen..

Når det er sagt, anser jeg de forslag som går ut på å forby folk å legge ut alt fra kroppsbilder av seg selv til bilder av måltider som inntas, det være seg hjemme el ute, som fullstendig forkastlig! En ting er at det for meg personlig skjærer dypt inn i mitt svært liberalistiske hjerte når forbud blir løsningen for alt mulig som viser seg å avstedkomme med en eller annen form for uheldige ringvirkninger. Her er nemmelig veien til gammelrussisk kommunisme langt kortere enn folk flest aner, da det som ikke innehar muligheten for å avstedkomme og/el brukes med negativt utkomme finnes knapt!

Det som ligger i ikke å tillate deling av bilder som bidrar til å fremme et ubehørlig og urealistisk kroppsbilde, innebærer bla.a at jeg, som er kjemisk fri for inngrep i noen form, og ei heller har gått på en diett i mitt liv alikevel vil forbys det å eksempelvis legge ut strandbilder av meg selv av den enkle grunn at jeg er født med enkroppsbyggning disse ‘know-it-alls’ benekter finnes i virkelighetens verden! Min kroppstype er nemmelig den som typisk er å finne på catwalken. Greit nok at vi med denne bygningen tilhører et mindretall, men nå er det da engang sånn at det tas avstand fra diskriminering for samtlige andre minoriteter! Og det samme vil jo bli gjeldende for de som er små & slanke men har store bryster, samt at det sikkert finnes andre oxo som jeg ikke kommer på i farten..

Langt mer urovekkende, sett ut fra et allmenne, tverrpolitiske ståsted, er at dette her faktisk innebærer et brudd på den grunnlovsbestemte ytringsfriheten! For uansett hva en måtte mene om det som legges ut, er dette nødt til å vike for grunnloven. For som sagt, finnes ikke den ting i verden som ikke innehar noe potensiellt negativt utkomme, og dette gjelder faktisk like fullt for disse grunnleggende verdier & rettigheter som demokrati & ytringsfrihet!

Hva som etter mitt syn ville vært mest effektivt i hht å begrense rosabloggernes skadevirkninger, for å bruke det uttrykket, var om en skiftet fokus til hjemmene, og tyildels oxo skolene, ved at foreldre faktisk tok ansvar og satte grenser for hva ungene fikk gjøre på nett. Om dette var den allmenne policyen, og de unge i vesentlig grad ble spart for denne typen påvirkning frem til de ble 18, ville svært mye vært gjort både hva angår påvirkningen av det gitte kull ungdommer, for ikke snakk om at en da ville redusert blogger-publikummet betraktlig, hvilket igjen ville medført ditto reduksjon på antall rosabloggere som sådan på sikt…  

FOTO:  DF Foto

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg