Spørretimen WTF!??..

Jeg har i et tidligere innlegg delt av min kunnskap av det mer spesielle & særegne slaget under tittelen ‘Fakta Faen’, og som en motsats til dette, vil jeg denne gangen dele av min uvitenhet..

De færreste er faktisk klar over at det i tillegg til de kjente områdene hvor forskerne på ulike felt stadig jakter etter svar de enda ikke har funnet, -svar de ofte ikke engang i nærheten av, oxo finnes en rekke ubesvarte spm få, om noen, i det hele tatt har tenkt på å stille! -Dvs. per dags dato, for dette har jeg tenkt å gjøre noe med nå gjennom følgende liste over hittil ukjente og/eller ubehandlede ubesvarte spørsmål innen vitenskap/forskning, filosofi, m.m:..

** At lysets hastighet er svimlende 1 079 252 848,8 km/t er gammelt nytt.. -Men hva er så mørkets hastighet?..

** Dersom en ambulanse i full utrykning kommer over en tilsvarende akuttsituasjon på vei til bestemmelsesstedet, (hvilket oxo gjelder en voldsepisode av værste sort hva porlitiet angår, så vel som et hus i fyr & flamme under en brannutrykning), hvilken av de to nødsfallene vil de da prioritere? -Eller for å dra den enda lenger.. Hvba om det er DE som skaper situasjonen ved å kjøre ned noen??

** I kjølvannet av denne problemstillingen, dukker følgende spørsmål opp på agendaen:.. Dersom en kirurg blir rammet av et akutt hjerte-innfark eller noe tilsvarende alvorlig midt under en operasjon, skal da de andre i teamet fortsette som om intet har hendt, -vel og merke med en mann mindre, skal de dele seg slik at noen tar seg av dette nye tilfellet, eller gå all in for å få kollegaen hjulpet før de går tilbake til den opprinnelige oppgaven (forutsatt at dette fremdeles lar seg gjøre, for å si det slik..)?..

** Hvorfor i himmelens navn er det materialet på de boksene som kommer helskinnet gjennom enhver flystyrt med innholdet inntakt fullstendig fraværende i selve flykonstruksjonen?..

** Et vel så uforståelig element innen flysikkerheten, er hvorfor enhvbert flyselskap verden over sørger for at enhver passasjer er utstyrt med en flytevest(!) i tilfelle flystyrt, når det burde være åpenbart for alle og enhver at det ENESTE som han være til nytte i en sådan stund er en fallskjærm!? Selv om flyet skulle gå bed midt i allanteren, er denne en absolutt nødvendighet for at det i det hele tatt skal kunne bli noen drukningsfare!..

** Hvorfor i all verden har naturen utstyrt menn med brystvorter? -Hvilket utrolig nok gjelder utallelige arter, til tross for at. vilkårene for kjønnet formering har vært de samme siden de første egg ble befruktet av et mannlig- og lagt av et kvinnelig eksemplar av gitte art!..

** Hvordan har uttrykk som at ‘en sitter rundt bordet’ kunnet klore seg fast i språkførselen, -og det på flere språk (eks. one’s sitting around the table) når det at EN skal kunne sittte RUNDT et bord (like fullt om dette er firkantet for den saks skyld) er fullstendig meningsløst å si!?

** Ikke mindre kan en spørre seg hva som er greia med uttrykket ‘skjønnhetssøvn’ (hvilket oxo eksempelvis har sin engelske verson i ‘beauty-sleep’), når det er en kjennsgjerning at et menneske aldri ser jævligere ut enn når det vækner om morgenen?..

** Hvor langt er et vondt år? (- For ikke snakke om hvorvidt året blir lengre bare det er vondt nok? -Og derav hvor jævlig vondt det eventuelt må være dersom det skal kunne påvirke tiden?)

** Hva i himmelens navn ligger til grunn for konsekvent å plassere nord øverst og syd underst på en planet når den befinner seg i et univers der opp & ned (eller andre retningsbetegnelser, for den saks skyld) er ikke-eksisterende??

** Hvordan kan produsenter hele tiden ut med at dette & hint er ‘nytt & bedre’ til tross for det paradoxet som ligger i at dersom noe er NYTT, så innebærer jo det faktisk at det ikke kan ha vært gjort forbedringer!?

** Hvo pokker er ens rettmessige arm-lene i kinosaler? 

** Hva pokker er greia med at pølser, det være seg med brød, lumpe, med potetmos eller pommes frites, er ikke-eksisterende på gatekjøkken-giganten McDonalds?

** Kan en faktisk dagdrømme selv om det er midt på natten?

 

Skulle du sitte på svaret på noen av disse livets mysterier, -eller selv sitte på særegne spørsmål og problemstillinger du gjerne ville ha besvart, så er det ingen grunn til å være beskjeden! – Syng ut!! 

 

 

 

3 kommentarer
  1. Her er kanskje noen svar 🙂 Har ikke fått sett på alle 😀 men de enkle kanskje 🙂
   Men hva er så mørkets hastighet? – har faktisk tilsvarende hastighet.
   Hvorfor i himmelens navn er det materialet på de boksene som kommer helskinnet gjennom enhver flystyrt med innholdet inntakt fullstendig fraværende i selve flykonstruksjonen?..
   Meterialet er helt vanlig stål eller aliminium alt etter type “sort boks” som det heter. Ingen store hemmelig heter der. det som gjør at de “overlever” de fleste fly kræss er måten de er konstruert på – ramme og fagverk inne i “boksen”.
   flytevest og fallskjærm, spørsmålet er vel om det vil være nødvendig i det hele tatt. Skulle et fly styrte vil kun et fåtall av pass. være i stand til å få på seg fallskjermen – og hvordan skulle de komme seg ut av flyet? kabinen i et fly er under trykk, så sant det da ikke alt har sprukket/eksplodert. Og da er det så mye turbulens at det er umulig for “normale” personer å håndtere en fallskjerm. Redningsvest, kan være nyttig – for fly kan faktisk klare av å lande “nogenlunde sikkert” på vann, det er avhengig av piloten. Og da er det kjekt med flytevest, for flyet vil synke – men det kan ta noe tid, og i mellom tiden kan man få opp flydørene og ta på seg regningsvest. Og det er vel også opplåsbar reddningsfålte i noen fly faktisk.
   Hvor langt er et vondt år? – det har med tidsoppfattningen å gjøre. Det er som kjent bedre å legge hånden på en varm kvinne i en time (om du er mann da), en å ha hånden på en varm kokeplate i en time (spørs om noen klarer det) – altså en time med en varm kvinne kan føles som sekunder, men noen sekunder på en kokeplate føles som en evighet.
   Hva i himmelens navn – enkelt natur teknisk magnetisme. Mennesklig – vi trenger noen faste holde punkter for å kunne orientere oss. Space – vi trenger 6 punkter for å kunne navigere oss i verdens rommet, må tenke 3 dimensjonalt. Men gi meg et fast punkt i verdensrommet, og jeg skal klare å flytte/løfte jorden.
   Kan en faktisk dagdrømme selv om det er midt på natten? – JA, for det vil alltids være et sted hvor det er dag.

  2. Mr. Black Rubber Duck: Wow!.. Imponerende!! 😀

   ** PS: Ang mørkets hastighet; Har du vært inne på muligheten for at lyset & dets motstykke bare opptrer som to sider av samme sak i denne sammenhengen?.. 😉

  3. Jups. Lys og mørke er naturligvis et motstykke til hverandre – som opptrer med samme hastighet.
   Det utrolige er vel at når man tenker på lys og mørke – så tenker man på sort og hvit – som mange tror er farger, men som i realiteten ikke er det. Selv om de sier at bilen skal ha sort farge eller hvit farge.
   Ha en flott kveld – helst i lyset, for i mørke så ser man så lite 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg