Er Tankefriheten hellig?..

 Teknologien muliggjør i stadig økende grad å få innsyn til tankene våre. Utviklingen på dette området er allerede kommet dithen hvor en kan foreta en temmelig detaljert kartlegging over ens persons følelser ovenfor hva en denne blir presentert for av ord, bilder, gjenstander smaker, osv osv ved hjelp av å måle aktiviteten i de ulike områder av hjernen. Om forskningen på dette området får fortsette uten bremseklosser, vil den ha kommet dithen hvor tanker kan avleses ned til minste detalj innen overskuelig fremtid.

Spørsmålet er jo om denne utviklingen bør få lov til å fortsette, eller om menneskeheten faktisk vil være best tjent med at noen ting må få være ‘hellig’, og at dette kun får komme hit, men ikke lenger..

På den ene siden, er denne teknologien svært nyttig når det kommer til å avsløre psykopati & beslektede personlighetsforstyrrelser, og dersom utviklingen får fortsette å fosse frem, vil det ikke lenger være noe spørsmål om skyld i strafferettssaker m.m. Dette innebærer en gylden mulighet til å forhindre uskyldig dømte, så vel som at skyldige går fri.

Ved første øyekast virker det hele rett & slett for godt til å være sant. -Og når noe syntes å være for godt til å være sant, har det en lei tendens til å være nettopp det.. For på den annen side, finnes både det etiske spørsmål om hvor langt en kan gå før målet ikke lenger helliger midlet, for å si det slik, og det ufravikelige faktum at dette kan, og på ett eller annet tidspunkt vil misbrukes.

En må bare se det i hvitøyet at selv om en oppfinner har de edleste intensjoner, er det kun et tidsspørsmål før det havner i gale hender. -Og når så skjer, vil følgene bli katastrofale hinsides vår fatteevne, for en kan jo bare begynne å forestille seg hva denne teknologien ville avstedkommet med i hendene på folk som Nord-Koreas diktator, Kim Jong-Un, eller de rådende tyranner innen IS!..

På bakgrunn av dette, faller jeg faktisk ned på at selv et så fantastisk gode som en slutt på uskyldig dømte må vike for de grusomheter som vil avstedkomme den dagen det uungåelige har skjedd, og teknologien kommer i gale hender. –Hvilket kun vil være de første av alt som måtte komme av gale hender. i all fremtid..,.

 

FOTO:  DF Foto

 

2 kommentarer
  1. ER TANKEFRIHETEN HELLIG? – Ja, den er hellig. For uten den friheten kan vi ikke være oss selv.
   Og det er forferdelig når “staten” skal og vil bestemme hva du skal tenke – Det å hjerne vaske et helt folk er galt (heldigvis så lykkes de ikke – det vil alltid finnes de som tenker annerledes), men de som opprør gjør ofte møter en grusom sjebne, hvis de ikke klarer å rømme.
   Og de som med suggesjon og fordreining av virkelighet – tar til terror og frykt – skal vite at det er forferdelig stygt.
   Våre tanker bør få være fri, så lenge man ikke skader noen andre – med vold og makt – men alle meninger bør få være frie og intakt. Verden vil ei vokse – uten din, vår, alles frie tanke.
   Ha en flott dag 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg