Ja, vi elsker DETTE landet…

17 mai står atter en gang for døren, og i år som i de foregående år, har debatten om hvorvidt denne dagen bør forbeholdes det norske flagget blusset opp..

 

 

Problemstillingen dreier seg, som jeg vil tro dere alle kjenner til, om hvorvidt flaggingen på  nasjonaldagen,17 mai bør forbeholdes det norske flagget, eller om det også på denne dagen burde være fritt frem for å flagge slik en måtte ønske. 

Selv anser jeg det for å være like innlysende at 17 mai så ABSOLUTT bør være forbeholdt det norske flagget, som at et påbud IKKE er veien å gå i så henseende. 

Et påbud vil jo faktisk være å gå i mot hva det hele dreier seg om på denne dagen. -Hva det er vi faktisk feirer; Et FRITT land med individuell frihet & trygghet til selv å ta de valg som føles riktig for en selv og for ens eget liv, -ikke bare uavhengig av hva naboen måtte mene, men også på tvers av hva styresmaktene måtte stå for [såfremt en da ikke handler imot norsk lov].  I det øyeblikket et slikt påbud ville blitt verifisert, ville vi faktisk ha trått over en grense hva statlig sensur og diktaturstyre angår som syntes omtrent like skremmende som en tredje verdenskrig. 

Like fullt mener jeg imidlertid at flaggingen på nasjonaldagen så absolutt bør være forbeholdt det norske flagget! Men i motsetning til at dette gjennomføres via tvang, mener jeg imidlertid at dette er det minste en kan forlange av oss som er gitt privilegiet å få leve i dette landet. – Et land jeg ikke skal påstå er perfekt, og hvor det ikke er rom for forbedringer, men like fullt et land som er nærmere det perfekte enn SAMTLIGE av de øvrige nasjoner som finnes på denne planeten. Og dette er faktisk ikke et nasjonalistisk utsagn fra min side, men et fakta utarbeidet av FN, som i en årrekke har hatt Norge på den øverste plassen som den beste blandt verdens nasjoner å leve i, samt en rekke andre topplasseringer. 

At en imidlertid er stolt av andre etniske opphav, støtter jeg imidlertid fullt ut. -Inkludert å ville -og kunne feire dette gjennom å la opprinnelseslandets flagg vaie i vinden. Det er ikke DET dette dreier seg om. Det det dreier seg om, er hvorvidt en ikke burde kunne avse akkurat denne dagen, 17 mai, til å feire det NYE hjemlandet, det være seg for en periode, eller på permanent basis. – Det syntes virkelig ikke for mye forlangt å avse denne ene dagen i året til å feire det land & det folk som tok en i mot, gav en trygghet og alt en måtte behøve for en helt ny start i livet da den nasjonen det insisteres på å flagge for faktisk var blitt ubeboelig!?.. 

Det er nettopp HER jeg mener vi kommer til sakens kjerne; Dette står & faller på den etikk, moral & anstrøk av anstendighet som må finnes i den enkelte selv for å ha noen mening. En kan nemmelig ikke fremtvinge grunnleggende menneskelige trekk som ydmykhet, takknemmelighet & anstendighet. -Det blir like fåfengt som å fremtvinge skyldsfølelse, anger & medfølelse hos en psykopat/sosiopat!  

Jeg mener som sagt at dette minstemål av respekt & takknemmelighet må komme fra hjertet hos den enkelte av de det gjelder, og at tvang overhodet ikke er relevant som virkemiddel i denne saken. Men når det er sagt, føler jeg en enorm tristhet over at de som ikke kan avse denne dagen til Norges ære er blitt gitt oppholdstillatelse på bekostning av de mange der ute i verden som uforbeholdent ville feiret dette landet hver dag i resten av deres liv om det var de som var blitt gitt det privilegiet det er å få bo & leve her..  Dette stikker faktisk såpass dybt at jeg gjerne skulle ha sett en eventuell kjærlighet til nasjon & folk bli tatt med i betraktningen når spm. om varig oppholdstilladelse skulle avgjøres. Dette lar seg selvsagt ikke gjøre i praksis, så en får bare indelig håpe at det å inneha nevnte type kjærlighet for land & folk begunstiger en så mye som overhodet mulig når det kommer til å kunne gjennomføre den kunnskapstesten som kreves ved søknad om statsborgerskap.. 

At det er de ‘rette’ menneskene som blir gitt privilegiet oppholdstiladelse og (eventuelt) statsborgerskap i Norge, er noe vi ALLE så absolutt er best tjent med, etniske, såvel som ‘nye’ nordmenn! – Og de ‘rette’ menneskene, heiser utvilsomt det norske flagget til topps i ydmykhet & takknemmelighet 17 mai. 

 

5 kommentarer
  1. Så bra skrevet! Hehe, ja denne diskusjonen kommer opp hvert år, og sikkert i mange år fremover. Jeg er veldig for at man skal ha norske flagg på 17.mai, fordi vi feirer Norges grunnlov. Likevel er jo Norge et fritt land, som hjelper flyktninger fra mange land – så jeg blir liksom ikke sur hvis jeg ser andre flagg heller. Men så er det jo nordmenn som har kjempet for vårt land – så på grunn av alle nordmenn som har kjempet for at Norge skal bli et fritt og fint land å bo i, så bør vi feire med norske flagg! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg