Fuck Jante! – Men hovmod står fremdeles for fall..

Som jeg vil tro de fleste har fått med seg, stormer det atter en gang rundt Side 2 -bloggeren Isabel Raad. Denne gang var triggeren imidlertid et innlegg på Instagram hvor hun sitter og kaster om seg med pengesedler i en vaskeekte Skrue McDuck -pose, og ikke at hun har operert, injisert [m.m] seg til det ugjenkjennelige.. 

 

Foto: Donald Duck & co. (via Google).

Raad forklarer bildet som en humoristisk måte å illustrere sin beslutning om heretter å gi fullstendig faen i Janteloven. Den unge damen stiller seg videre fullstendig uforståelig til de sterke reaksjonene som fulgte dette avfotograferte pengebadet, hvorav hun med undring uttrykker i bloggen sin; “Det er jo bare penger!..”

Djeeze, Isabel!.. Når du trår til med et slikt innlegg fra en luxus-residens i L.A etter et halvt år med sutring over det du refererer til som å bli ‘hengt ut’ og utsatt for mobbing, personhets og gud vet hva av ‘influencere’ som Mats Hansen & duoen Kristin Gjeldsvik/Dennis Poppe, begynner en jo unektelig å lure på om du er vel bevart.. -Eller om du faktisk er faen så vel bevart, og bevisst opptrådt som et offer da dette har vist seg være et sjakktrekk i hht å holde blesten oppe rundt din person, og derav inntektsbringende?.. 

Hvor absurd det nå er, håper jeg faktisk for guds skyld på det siste, da tanken på at jeg eventuelt lever i en verden som muliggjør at den fullblåste idioten som følger det første alternativet ender opp som en vinner, rett & slett er uholdbar. 

 

 

For all del.. Jeg er selv en svoren motstander av Janteloven. – Det er så absolutt ikke dét det går på!.. I likhet med Raad, driter jeg langflatt i denne. Selv har jeg også kommet dithen hvor jeg er helt på det rene med hvem jeg er, og er derav inneforstått med mine talenter & prestasjoner, liksom jeg er vel vitende om de sider og fadeser som utgjør motsatsen. Disse pluss-sidene våre ser jeg ingen grunn til hverken å bagatellisere, tåkelegge og/eller fornekte! Det er da virkelig ikke noe galt i å uttrykke glede og stolthet! Dessuten fortoner slike ‘Jante-responser’ seg gjerne hinsides tåpelige, så vel som regelrett respektløse i mine øyne, da de som oftest går på å fornekte/fordekke det åpenbare, Eksempelvis anser jeg det som både falskt og respektløst ovenfor mine medmennesker å benekte at jeg er fotogen når jeg vitterligen har tatt modelloppdrag i 18-19 år etter å ha blitt ‘oppdaget’ av en agent som 18 åring. Da er det jo for faen åpenbart at jeg innehar en samling utseendemessige trekk som ansees som attraktive i samtiden, og gjør seg på bilder!.. 

Det er imidlertid en forskjell på det å anerkjenne, og uttrykke stolthet over egne talenter, kvaliteter og prestasjoner, og det å yttrykke arroganse og hovmod. -Og når noen legger ut et bilde av seg selv badende i penger, og da spesielt en profilert person, er jo dette unektelig lett å oppfatte som hovmod snarere enn et uttrykk for stolthet over et nådd mål og/eller prestasjon.. 

Dermed inviteres jo også bokstavelig talt de kritikerne hun som nevnt anser seg hetset av til dekket bord! 

Forstå henne den som kan, for det gjør overhodet ikke jeg!.. 

 

I motsetning til frk. Raad, består nok vannet som badeelement for mitt vedkommende, selv for påkledde, spekulative & spektakulære bad til ære for fotografen.. 

Foto:  DF Foto. 

 

*

 

#penger #karriære #bloggere #selvtillit #arroganse #stolthet #hovmod #jantelov #toppblogger #blogger #influencere #antijanjtelov #rikdom #velstand #overflod #jobb #livsstil #samfunn #trend 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg