Naboenes søppel..

Jeg kan så absolutt ikke skryte på meg noen form for eksellense innen miljøvern. Dessuten er jeg lat som faen. – Og med lat, så mener jeg slikt som at jeg eksempelvis kan misse et TV program jeg ønsker å se dersom fjernkontrollen ikke er å finne i min umiddelbare nærhet, fordi jeg ikke gidder å reise meg opp å gå bort til TV’n eller lete utenfor armlengdes avstand. Men selv jeg orker faktisk å lese skriften på avfallsdunkene for så å legge det jeg holder i hånden der det hører hjemme! 

 

 

Jeg mener.. Det må da i det minste kunne gå an å få slikt som pappesker og bunker med blader, aviser & reklame-post i papp & papir-dunken! – Om en aldri så mye driter i miljø & miljøvern, så for å unngå at det til stadighet blir overfullt i restavfallsdunkene! 

Som sagt; Jeg er også vederstyggerlig lat, så et system med ørten forskjellige søppelbøtter under kjøkkenvasken for sirlig sortering, ville neppe blitt noe greie på. Istedet har jeg faktisk lært å dra nytte av egen latskap, da jeg ved å la vær å knyte posene, lett kan sortere ved dunkene.  Det skal sies at det meste av matavfall også for mitt vedkommende havner i restavfallet, men jeg klarer da i det minste å få sortert min halvparten av skrotet! 

Pr. dags dato, har jeg eksempelvis kun sett mitt avfall i dunken for glass & metall, om en da ser bort fra det som ikke hører hjemme der.. Videre har jeg sterke mistanker om at det samme gjelder plasten, men dette er vanskeligere å stadfeste 100% da det er færre ‘særegenheter’ i denne kategorien. [Glass & metall-avfallet kjennetegnes lett ved dominansen av hunde-/kattematbokser ispedd en & annen leverposteig- og makrell i tomatboks]. Men også plastdunken inneholder påfallende mye velkjent dyrematemballasje, så jeg ville blitt svært overrasket om det skulle noen andre i boligfeltet som bidro også her..

Jeg skal imidlertid ikke pålegge samtlige såpass, selv om dette virkelig heller ikke er for mye forlangt objektivt sett. Her får en rett & slett bare ta forlangendet ned til et minstemål, for å unngå at dette blir en faktor som forsurer hverdagen; 1) Få i det minste alt søppelet opp i en dunk! Ligger det søppel på bakken, tar en det opp! 2) Her er vi tilbake dit vi startet; Har en slikt som pizza-esker, pappesker og/eller blader, aviser & reklamepost, så innebærer det nøyaktig den samme grad av anstrengelse å få dette opp i dunken for papp & papir som den for restavfall! 

 

 

Jeg mener.. Dette er virkelig ikke for mye forlangt! Vi er da for guds skyld siviliserte, oppegående mennesker [i det minste på papiret] i dette boligfeltet, så det må da kunne gå an å iallefall utvise et minstemål av oppførsel i den retningen!.. 

Skjerpings!!

 

Foto:  DF Foto.

 

*

 

#miljø #miljøvern #kildesortering #naturogmiljø #naturvern #naboskap #bomiljø #naboer #lokalmiljø #hjem #bolig #avfall #søppel #forurensning #forsøpling #trivsel 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg