TobakksTull!

Ett år er gått siden det siste skuddet på stammen av vekselsvis irriterende, tåpelige & provoserende anti-røyk tiltak ble ihverksatt. 1. juli var det ett år siden helseminister Bent Høye (H) fikk farget alle tobakkspakker grå.. 

 

 

En ting skal minister Høye iallefall ha; Han har faktisk klart kunststykket å overgå selveste Dagfinn Høybråten (KrF) når det kommer til tåpeligheter på dette området! 

Formålet med å gjøre alt av røyk og snusembalasje like, er den samme gamle visa; Forhindre at unge begynner å røyke. Har dette hjulpet, eller vil det hjelpe?.. – Ikke faen. For det første, ser pakkene, over all, mer forlokkende ut enn noen gang, spør du meg. For det andre, er det ett eller annet i oss mennesker generelt og ungdom spesielt som gjør ting mer forlokkende jo mer forbudt’ og farlig de utgis for å være. 

Idiotiet topper seg ved at det faktisk gjøres unntak for sigarer, sigarillos og pipetobakk, da disse produktene etter sigende skal ha mindre og eldre brukergrupper.. Ehh.. For det første, blir pipetobakk for det meste brukt som rulletobakk, for det andre, er det iallefall for unge gutter gjerne festrøyk av sigarer som utgjør deres første bekjentskap med tobakksvarene, og for det tredje er disse produktene de by far skadeligste av samtlige! 

Men statementet med de ‘eldre’ brukergruppene, tyder iallefall at vi er betraktet som ‘lost cause’, og får være i fred heretter, så det lover jo iallefall godt!.. 

 

  Uansett er denne greia her tross alt bare latterlig og tåpelig, og derav ikke noe som påvirker hverken min eller andres hverdag på noen som helst måte. Det kan imidlertid ikke sies om greia med at el-sigaretter nå faller inn under røykeloven, i den forstand at der det er røykeforbud, er det også el-sigaretter bannlyst. I fjord gikk disse brått fra å være et anbefalt alternativ til røyking til brått å bli tilnærmet like helseskadelig over natten. -Noe enhver med et minste snev av evne til å tenke selv, og innhente opplysninger for å finne ut av hvorvidt hva som blir annonsert og fortalt faktisk er sant, i løpet av fem minutter vil finne ut at de slettes ikke er!  

Ikke bare er denne utvidelsen av loven irriterende som faen, men den er basert på en løgn/manipulasjon jeg [enda] ikke skjønner motivet for! Den lettest avslørte ‘gitte sannheten’ blandt alle de som helt eller delvis ikke stemmer, er altså den vanskeligste å komme opp med et plausibelt motiv for. -Men noe er det, det er iallefall sikkert! 

Skråsikkerheten har kort & enkelt sin forklaring i at det som kjent ikke er nikotinen som er ‘den store stygge ulven’ når det kommer til tobakksvarer. Nikotinet er ‘bare’ det som utgjør avhengigheten! Det er imidlertid tjæren & kullosen som skader! -Og er det tjære & kullos i el-sigaretter? -Nei.  Ei heller finnes de lumske tilleggsstoffene i tobakken som påstås å ha en eller annen mer eller mindre ukjent tilleggsrisiko, hvilket [selvsagt] også gjelder for det som blåses ut i hht den passive røykingen, så.. 

Som hell er for de som forer på med slike halv- og usannheter, er dette med bruk av egen hjerne og sunn skepsis noe som åpenbart ikke faller lett for folk flest, -siden det får ‘passere’ fullstendig uhindret, mener jeg.. 

 

Foto:  DF Foto.

 

*

 

#lov #lovogrett #norgeslover #storting #regjering #røykelov #sigaretter #tobakk #tobakksvarer #forbud #røykefobud #snus #livskvalitet #samfunn #antirøyk #skepsis 

1 kommentar
  1. Ta din røyk, bidra til statskassa og vær lykkelig 🙂
   Det sier nå jeg, vell vitende at røykere dør i fortid – men da sparer man statskassa for pensjons penger, og det blir fortere ledig plass på aldershjemmet til de “raske og friske” (tidligere trenings og helse friker), selv om de er sjuke og koster mer enn det røykere noen gang vil gjøre 🙂
   Fortsatt god sommer 🙂 Klem <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg