Holocaust gjentar seg..

Tyskland desember 1932; En inflasjon som har gått fullstendig av skaftet og skyhøy arbeidsledighet fører til at nøden er like stor som ydmykelsen etter krigsnederlaget hos dette stoltheten & perfeksjonismens folk. Følgen ble, som alle vet, at Hitler fikk makten fra januar det påfølgende år, og helvetet var løs. 

Et helvete hvis historie verden gjennom hele etterkrigstiden har besverget aldri må få lov å gjenta seg. Desverre er det etter alt å dømme kun er et tidsspørsmål før det er nettopp det den gjør.. 

 

 

Historiebøkene har gitt oss inntrykket av at Nazistenes helvete ble muliggjort grunnet en tafatthet uten sidestykke fra verden forøvrig. Slik det blir fremstilt, syntes det jo å være soleklart at Hitler har alt annet enn gode hensikter i gjære, og derav  hinsides naivt og regelrett uintelligent at mannen ikke ble stanset ved første korsvei!  

Sammen med grusomhetene som ble avdekket, sitter en jo unektelig igjen med et bilde av det hele som skulle tilsi at besvergelsene i hht at denne historien ikke må få gjenta seg så absolutt var var gjennomførbar! [I det minste i overskuelig fremtid i den siviliserte delen av verden..]  

Som seg hør og bør, er det intet som går meg forbi uten at det finnes elementer hvis sannhet må etterprøves, undersøkes & analyseres i alle bauger og kanter. I denne forbindelsen, ble a-ha opplevelsen det faktum at det slettes ikke var noe spesielt ved tyskerne som folk som gjorde de mottagelige for en hjernevask som rensket ut menneskeligheten! Dukker rett person opp under de rette forhold, er scenen beviselig satt for den samme massesuggresjonen uansett hvilket land og folk det måtte være snakk om! At dette bla.a var utbrøvd i skole/unerversitetsklasser, har medført at dette faktisk har fulgt meg i all den tid som har gått i etterkant.. For selv om jegt tidvis kan se denne evinnelige spørsmålsstillingen rundt alt mulig av gitte sannheter, med de kontroverser og ikke minst viten en på mange måter ville vært best tjent med å være foruten, som en forbannelse, er den også en velsignelse. -Og ikke minst; Dette er faktisk et av kjernepunktene som definerer hvem jeg er.. 

Som seg hør og bør, skal alle fakta på teppet, hvilket innkluderer spm om hvorvidt jeg faktisk ville forholdt meg under de omstendigheter som rådet i Tyskland på denne tiden!.. Etter å hya foretatt et ærlighetens dypdykk i meg selv, var det bare å erkjenne at det slettes ikke var utenkelig at en sulten, frossen & febersyk verson av selv ville grepet om ideologien som viste seg å kunne virkeliggjøre sin lovnad om gull og grønne skoger så snart de fikk muligheten med begge hender!.. Forhåpentlig ville jeg vært blandt de få med hodet på plass oxo her, og utvist adferd hittil i livet tilsier jo at potensialet i aller høyeste grad er tilstrede. -Men sikker er jeg faen ikke, for min person har gudsjelov ikke blitt utprøvd mot matmangel og hjemløshet!.. 

Det jeg imidlertid vet, er at det ikke er folket det står på, men omstendighetene.. 

Men vi ville vel sett tegnene, og verden ville vel reagert umiddelbart om noe lignende skulle begynne å ta form ett eller annet sted, ville den ikke!?.. En skulle jo tro det, men.. – Det er selvfølgelig ikke slik det ser ut her heller!.. 

For å stanse en ‘ny’ Hitler, viser seg være nær sagt umulig gjennom det faktum at Donald Trump ble valgt, og fremdeles er sittende som Amerikas president.. Grunnen er så enkel som at det å fjærne en ‘up & coming’ Hitler, med stor sannsynlighet vil innebære en overstyring av demkokratiet. – Demokratiet! – Prisen for at historien ikke skal gjentas, vil med all sannsynlighet være pålydende et stk demokratisk grunnprinsipp, for å si det på den måten! Er vi villig til å gi slipp på vår aller mest kjærkomne kulturelle verdi!? -Og hvilke kriterier skulle eventuelt legges til grunn?? -Og ikke minst; Hvor skulle eventuelt denne makten ligge!?.. 

– Ha’kke peiling!! 

Jeg bare observerer at det etter en ultra light verson av mellomkrigstidens finanskrise i Tyskland, dukker opp en tro kopi av Adolf Hitler & Nazismen på den politiske agendaen som ender opp med å vinne det Amerikanske presidentvalget i 2016! 

– Og at verden forholder seg på nøyaktig samme tafatte vis som den gjorde ved forrige korsvei!

Vi snakker faktisk om en likhet så ekstrem at Trump sine valgtaler var en eksakt gjentagelse av Hitlers berømte og bejublede utblåsninger, bare at Jøder og kommunister er erstattet med muslimer & mexikanere! – Bare se her:.. 

 

« Bilder fra ulike kilder lagt ut til offentligheten. Kilde: Google » 

 

Dette taler jo sitt tydelige språk, liksom det faktum at verden atter en gang sitter der på gjærdet som en gjeng tafatte idioter.. 

Kanskje er det et ørlite håp om at vi nå i det minste kan lære at dette mjed å forhindre at historien gjentar seg er satan så mye lettere sagt enn gjort?? Store sjangsene levner jeg det imidlertid ikke, med tanke på utvist adferd gjennom denne artens historie. -Jegf mener.. Vi kriger jo og dreper for det eksakt samme meningsløse idiotiet i dag som vi har gjort de siste årtusner, så..  

 

*

 

#verdenssituasjonen #historie #krigshistorie #historiengjentarseg #holocaust #amerika #usa #presidentvalg #donaldtrump #trump #valg #demokrati #makt #politikk #verdensledere #samfunn #manipulasjon #hjernevask #folkemord 

 

 

 

 

 

2 kommentarer
  1. Iselin Renée: Det er helt tragisk.. Nå har vi gått rundt å sverget på at dette ikke må få gjenta seg i 73 år, også er det tydeligvis ingen som har tenkt seg ut HVORDAN dette skal kunne gjøres i ulike settinger. Det har liksom blitt tatt for gitt at det er forbeholdt tvilsome demokratier eller rene diktaturstater å kunne la en ny Hitler komme seg opp og frem. Ingen har sett for seg muligheten for noe slikt i et demokrati, -og derav har en heller ingen mottrekk om/når det skjer.. Det er så himla korttenkt!..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg