drikk KAFFE, lev LENGER!

Få andre tyller i seg kaffe som oss nordmenn, og mange av oss er faktisk helt avhengig av den for å fungere om morgenen.  Det er imidlertid en allmenn oppfatning at kaffe ikke er noen sunn drikk [snarere det motsatte], -men det er nettopp det den er! Det har seg nemmelig slik at kaffe er å regne som en av de mest helsefremmende drikker på planeten!

 

 

Hvorfor?.. 

 

 

FORDI:

 

♥ Kaffe øker vår evne til å utføre, så vel som vårt kaloriforbruk:​

Koffein stimulerer sentralnervesystemet, samt øker kroppens metabolisme og oksidasjon av fettsyrer. Meta-analyser har vist at koffein øker ytelsesevnen med hele 10-12%.

~

♥ Kaffe gjør deg både smartere & lykkeligere: 

Koffein er et stimulerende middel som øker frigivelsen av dopamin og norepinefrin. I tillegg til den oppkvikkende effekten og at vi blir mer oppvakte, gir dette en påviselig forbedring av konsentrasjonsevne og hukommelse, reaksjonsevnen øker, så vel som at det har en positiv innvirkning på humøret.

~

 Kaffe reduserer risikoen for Diabetes, type 2: 

Observasjonsstudier har vist at risikoen for å utvikle denne sykdommen er redusert med hele 67% for de som konsumerer 3-5 kopper kaffe daglig. 

~

Kaffe reduserer risikoen for Alzheimer, Parkinson og Lever-kreft: 

Kaffedrikkere har vist seg å ha redusert risikoen for å bli rammet av Alzheimers sykdom og Parkinson med så mye som 50-60%, mens risikoen for å utvikle leverkreft er minsket med 30-40%.

~

Kaffe øker den forventede levealderen: 

Kaffe er fylt til randen med ernæring! Den regnes faktisk som den største kilden til antioksidanter i det vestlige kostholdet, hvilket innebærer at den er en enda større kilde enn frukt og grønnsaker!  

 

 

Disse undersøkelsene er utført ut i fra et konsum på 3-5 kopper kaffe daglig. Kort oppsummert, viser det seg altså denne alle morgeners ‘must’ av en drikk beviselig er enda bedre for helsen vår enn den er til å få oss opp i gryningen! Den eneste negativen verdt å nevne jeg har klart å oppdrive, er at kaffen jo har en noe vanndrivende effekt. – Sett opp mot dens ufatterlige positiver, sammen med det faktum at vi faktisk har ubegrenset tilgang til rent drikkevann fra springen, lurer jeg veldig på hvorfor vi gis inntrykk av kaffe som noe relativt usunt..(?) 

Hvorfor er ikke disse faktorene opplyst for allmennheten!? 

Nok en gang har det altså vist seg lønnsomt å være kritisk, og ikke automatisk godta de ‘gitte sannheter’ vi får prentet inn fra øyeblikket vi ankommer planeten.  – Drikk kaffen din med den beste samvittighet.. 

 

 

A coffee a day, keeps the doctor away! 

 

*

 

#kaffe #kaffedrikkere #koffein #helse #livsstil #levealder #forventetlevealder #kostogernæring #hverdagsliv #helsefremmende #sykdomsrisiko #sunnlivsstil #morgenstund #kosthold #antioksidant 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg