Den Ufine Frogner-Fitta

Vi mennesker er faktisk bemerkelsesverdig gode når det kommer til førsteinntrykket. I de fleste tilfeller, stemmer dette umiddelbare bildet av personen vi har forran oss oppsiktsvekkende godt med den personligheten vi har fremfor oss. Nå og da møter vi imidlertid på unntakene, hvor egenskaper og personlighet viser seg stikk i strid med det umiddelbare inntrykket. – Jeg er et slikt unntak:

Jeg er en ‘ulv i frogner-fåreklær’. – ‘Rølpe-dame i Frogner-cover’ 

 

foto: heggen.

 

Jeg kan ikke tidfeste når det gikk opp for meg at det synsinntrykket jeg sender ut til omverdnen, ofte gir et bilde av en helt annerledes person enn det jeg faktisk er. Antagelig har erkjennelsen kommet mer eller mindre gradvis ettersom det er blitt meg fortalt.. 

Det jeg iallefall vet, er at dette i det minste har vært fullstendig utenfor min bevissthet frem til tilnærmet voksen alder. Etterhvert som jeg, -og de gjevnaldrende rundt meg vokste opp, ble jeg også oppmerksom på andre ting som ikke viste seg å stemme overens med mine oppfatninger av virkeligheten og hvordan ting & tang hang sammen. Det ble etterhvert hevet over enhver tvil at dette her i bunn og grunn var roten til den særs dårlige selvfølelsen jeg slet med gjennom store deler an ungdomsskolen, og første halvdel av videregående. Pubertetsårene innebærer jo en viss usikkerhet for alle, og mens jeg levde i hellig overbevisning om at fraværet av alt fra Valentines-kort til telefoner og invitasjoner fra håpefulle små menn skyltes at jeg var ‘stygg’, viser det seg i stedet at jeg gjorde de usikre. I ettertid har jeg ofte fått høre hvordan de så meg som søt, men med et ‘mystisk, og ugjennomtrengelig skall’ det ikke  lot seg gjøre for et ungt sinn å plassere og/eller forstå seg på. Deres tapre forsøk på å nå inn, oppfattet jeg som uttrykk for noe tilnærmet forrakt, og med en fremdragende evne til å skjule følelser, ble jo det observerbare utfallet bare et stadig mer ugjennomtrengelig ‘steinansikt’. Heldigvis blir ikke dette oppstarten på en slik ødeleggende form for misforståelse mellom en person og omverdnen, men ble kun en ungdomsgreie jeg gjerne skulle unngått, men heller ikke noe mer. Det spørs nok om ikke denne opplevelsen av ikke å bli ‘sett’, -.av ikke å være ‘pen nok’ også på mange måter har vist seg å være gunstig for en hvis fremtid skal bringe innenfor modellbransjen. -Og spesielt i en tid hvor dette nøt en enda høyere status, såvel som at det enda var langt færre forunt enn tilfellet er i dag, er det ikke tvil om at dette har etterlatt meg med egenskaper jeg neppe ville hatt uten denne erfaringen… 

 

 

I det den pubertale usikkerheten gradvis tilbakelegges i takt med den enorme fysiske utviklingen en gjennomgår i det en går fra fra barn til voksen, hvis sluttprodukt ikke kan fornektes skulle vise seg å falle rimelig heldig ut for mitt vedkommende, braste jeg ut av alt som var av lukkede ‘skall’. Men tendensen til et forkvaklet førsteinntrykk beso.. 

Nå var vi jo imidlertid kommet dithen at lukkethet ikke lenger var en issue, samt at folk ikke lengre var redde for å trå feil ved å fortelle om overraskelsen de hadde fått i det jeg åpnet munnen. Stadige tilbakemeldinger gjorde det klart at denne siden hadde utviklet seg til å bli det forfinede, smått ‘stuck-up’ ytre som skulle vise seg å inneholde personligheten til et cast-medlem av Geordie shore. 

Den positive overraskelsen som ligger i denne mis-matchen per i dag, har gjort at jeg ikke har lagt noen nevneverdig innsats i å få det intrykket som ‘møter øyet’ til å matche personen innenfor. Etterhvert har jeg også oppdaget at det å fremstå som om en ‘eier verden’ når en i realiteten opplever nervøsitet og usikkerhet på et helt nytt nivå faktisk gir en kjempefordel i en mengde sammenhenger.. 

Jeg har imidlertid øket bevissthet på å justere fremtoningen der det ikke har noe for seg å fremstå med en vestkantfrues stålkontroll, korrekthet og klassisk kjørlig eleganse som er Celina Middelfarth verdig. Dette krever langt mindre innsats enn en skulle tro når det kommer til vaner en har hatt med seg gjennom hele livet, for det som gjenstår når det kommer til den visuelle fremtoningen, sørger stemmevolumet for at de tilstedeværende i disse sammenhengene får rettet opp i løpet av minutter [ha ha]. – Når nebbet åpnes, og kaklet får strømme fritt for sensur, da flagger Frogner-skipet ut og vekk for aldri igjen å vende tilbake hva de inkluderte i dette selskapet angår, så dette førsteinntrykket har overhodet ikke noe potensiale i hht varighet, for å si det slik!  😉 

 

foto: heggen.

 

*

 

#personlighet #personlig #personligutvikling #intrykk #førsteintrykk #oppfatning #misoppfatning #mistolkning #tolkning #sosialespilleregler #psykiskvelferd 

 

4 kommentarer
  1. Her kjenner jeg meg godt igjen, men ikke i dette med Frognerfitte da hehe
   En mann sa forresten til meg en gang : Jeg trodde at du var ei sur gammel merr jeg, men du er jo veldig søt, hyggelig og ikke minst morsom! Ja dette trodde han om meg før vi pratet sammen på Kielferga.
   Jeg har opplevd mange ganger å bli misforstått, men det er før de har blitt kjent med meg 🙂
   Et flott innlegg 🙂 Håper søndagen er fin hos deg <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg