Typisk NORGE å være best..

Reklame | iDeal of Sweden, Adviral

FN har lansert sin årlige rangering av planetens snaue 200 nasjoner ut i fra utvikling, levealder, levekår m.m, og som seg hør og bør troner kongeriket Norge atter en gang på topp! – Og min reaksjon er tradisjonen tro en salig blanding av stolthet og skam.. 

 

 

Stolt fordi jeg også har fått tilført en dose av denne tåpelige nasjonalitetsfølelsen inkl. stolthet av genetisk opphav og kulturarv. -En stolthet som i stor grad føyer seg inn i rekken av menneskelige ubegripelige merkverdigheter, siden den kun består i at en slumpet til å bli født her eller der, og at ens genetiske opphav har en sånn eller slik forhistorie.. Men ikke desto mindre er den der.. 

Skammen er en følge av at min livssituasjon og levekår blir kastet inn i et globalt perspektiv i det jeg sitter med denne listen forran meg, og det eksempelvis blir meg bevisst at det faktisk finnes nasjoner som er gitt å være værre enn Sør-Sudan.. -Og her sitter jeg, med jackpot i hht fødested, hvilket brått får all uttrykt misnøye og problemer til å fremstå som patetisk tatt til et helt nytt nivå.  Dersom jeg f.eks hadde slumpet til å ‘lande’ i Siera Leone, hadde jeg faktisk nærmet meg den forventede levealderen, da en kun kan regne med 52 jordiske år før du møter ditt endelikt dersom du var en borger av dette helvetet av en nasjon! Nord-Korea er blandt de som er så lukket og styrt med jernhånd at FN ikke engang har klart å lirke ut nok data til å kunne plassere de på den offisielle listen.De står dermed som listet opp ‘utenfor konkurranse, so to speak, sammen med fem andre regioner, men det vi i det minste kan si om denne nasjonen, er at det er et helvete hvis reelle plassering er helt i bunnsjiktet. Og det er nok av statlige helvete på denne planeten, det er helt sikkert!

 

 

Etter at det hele har fått tid til å synke litt, vender jeg imidlertid snuten tilbake mot normalen igjen. En skulle helt klart vært flinkere til å ta inn over seg hvor priviligerte vi tross alt er, men for å bestå som verdens beste nasjon, er det faktisk vel så viktig ikke å hvile på lauvbærene. For best i verden, er ikke ensbetydende med perfekt! Det er ting som kan bli bedre, og ting som langt fra fungerer optimalt, og vi må aldri slutte å engasjere oss i skape fremskritt og forbedringer! Det er dèt som er selve utviklingen, og uten utvikling.. -Vel, da står vi stille, og da tar det ikke lange tidn før vi er akterutseilt. 

 

foto: turistinfo v/google.

 

Men som det konkurransemennesket jeg er, forbeholder jeg imidlertid dagen i dag til følelsen av å ha vunnet den ultimate konkurransen (pr. dags dato); Best i verden! At jeg ikke har gjort annen for denne topplasseringen enn å bli født fratas derav all relevans, og verdens beste er like perfekt, enestående og lytefritt som den storslagne norske naturen. Her finnes intet å ta tak i -inntil i morgen! 😉 

 

 

Listen kan lastes ned i sin helhet ->> HER <<-

 

..Og avslutningsvis er jeg bare nødt til å hovere over at Sverige havnet helt nede på en delt 7. plass med Hong-Kong  😀 

~

 

 

 

~

#norge #fn #verdensbesteland #verdensbestenasjon #humandevelopement #humandevelopementlist #rankinglist #stoltavåværenorsk #nordmenn #verdensrikesteland #velferd #velferdsstat #kongeriketnorge #iland #verdensbeste #bestiverden #samfunn #samtid #javielsker

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg