Ungers selvbilde er en del av foreldreansvaret!

Reklame | Adviral

 

 

At kvinnen til høyre [mamma] endte opp med to underskjønne barn [min bror & meg] som begge bryter med normer & A4 -liv, skyldes ene & alene gener og oppdragelsen. Det var ingen bloggere å lempe skylden over på den gang, nei! [ha ha]

 

Ikke for dét; Det er en uendelighet av nettsider der ute som er hinsides mer skadelig og forstyrrende for ungen(e) din(e) enn bloggen min, det er ikke dét.. Men at en 18-22 åring fremdeles er så langt unna å være ‘trygg i sitt eget skinn’ at de lar seg forme etter et knippe bloggere, indikerer at den delen av foreldreansvaret som går på å gi ungen trygghet, tro på seg selv og et verdigrunnlag har blitt kraftig forsømt, eller i værste fall, rett & slett glemt bort. I praksis betyr dette at vi står på scratch. Et sted må en derfor begynne, så hvorfor ikke begynne her, så jeg kan bistå litt i startfasen..  

 

Bilder etc som viser de unge & lettpåvirkede at det kan se jævlig kult ut å røyke, bør være et punkt som taler for å blokkere siden for kidsa i heimen..

foto: df-foto

 

Det aller viktigste for deg som forelder å gjøre nå, er å se om stumpene fremdeles lar seg redde, og da eventuelt å gå all in for å få demmet opp for så mye av 16-18 års forsømmelse av området som råd er . I praksis, gjøres dette rett & slett ved å tilbringe tid med avkommet hvor hovedposten på programmet er å samtale. I denne samtalen er det din oppgave å rose, bekrefte & uttrykke stolthet. Målet for denne typen tilsagn, er å gi barnet selvtillit, mestringsfølelse, og følelsen av en høy & unik egenverdi uten å bli hovmodig og arrogant. Samtidig, må du være påpasselig med at dette skjer gradvis, og under kyndig foreldreveiledning for å styre de slik at selvstendigheten går i positiv retning dersom du ønsker at barna dine skal gripe om de tradisjonelle verdier. Her er det imidlertid individuelle forskjeller. Kvinnen på bildet øverst, altså mamma, vil nok i manges øyne ha latt sine håpefylle gå for langt i sin individuelle utvikling. Den nevnte mamma gir imidlertid uttrykk for å være stolt av sine [ikke lenger] søte små, og derav fornøyd med egen innsats, men mamma er etter alt å dømme ikke helt vel bevart hun heller, så [Ikke vel bevart i beste mening, mamma.. -I beste mening! (ha ha)]… Har du derimot et ønske om sånt som å få blanlegge din datters brylupp, og oppleve gleden av å bli bestemor, bør du imidlertid trå mer aktivt til i hht påvirkning..

 

Hold øyne & ører åpne; Følg med på barnas nettaktiviteter & hvem de omgås. Finner du elementer du mener vil kunne påvirke barnet negativt, griper du inn, og stanser dette.. På denne bloggen, vil det f.eks tidvis føres et for mange i overkant friskt språkbruk hva småfolket angår, samt at det utvises holdninger & handlingsmønstere som ikke bestandig er i tråd med de gjengse normer og rammer.. 

 

Du er helt klart tjent med å passe på at de holdninger & verdisyn du satser på å videreføre til dine unge & håpefulle ikke blir motarbeidet. Det er derfor å anbefalle at du holder øye med både de miljøer avkommet fysisk vanker i, så vel som online aktiviteter, for så å gripe inn dersom du oppdager noe du ikke liker. Dette er ikke minst viktig for at ungen din ikke skal sette seg selv i livsfare gjennom ukritiske møter med nettbekjentskaper, og andre former for utagerende og i overkant eksperimentriell aktivitet.. 

Hva angår meg og min blogg som jeg innledningsvis foreslo som et første sted å blokkere for familiens småtroll, kommer jo helt an på hvor du står, og hva du syntes er greit og ikke greit at barna dine blir utsatt for i ung alder. Mange er imidlertid ikke tilhengre av at de søte små utsettes for krydret språkbruk, kontroversielle holdninger, og glorifisering av ‘fy-fy’ -områder som sigaretter, alkohol og annen snacks. Når betydelige deler av yrkeskarriæren dessuten har gått med til å bli fotografert, og det i tillegg dreier seg om et legeme som av natur er gitt en slank bygning, og ved egen insats er relativt veltrent.. -Da har vi jo fått noen rimelig bestemte politisk korrekte rammebetingelser for hva vi skal synes om den slags eksponering!.. Jeg personlig, ser ikke noe galt i det, men så er da heller ikke jeg helt som folk flest.. 

 

Er det noe jeg med sikkerhet kan garantere, er det at samtlige fotografier av meg ikke bare vil innebære at det eksponeres en ‘bestemt kroppstype’, men også en av de ‘svarte-listede’ høyrisiko-figurer i hht potensiell skaderisiko for barn/unge ved forsøk på etterligning. Jeg er imidlertid så sær & selvbevisst at jeg nekter å ikle meg niqab for å kunne vise meg offentlig, ‘live’ såvel som på bilder.

foto: df-foto

~ ~ ~ 

 

 

 

#foreldre #barn #ungdom #unge #foreldreogbarn #barnogforeldre #barnogungdom #barnogvoksne #barnogvoksen #kroppspress #rollemodell #selvbilde #influencer #utseendepress #kroppsideal #urealistiskkroppsideal #barneoppdragelse #foreldreansvar #ansvarsfraskrivelse #nyeretningslinjerforbloggere #samfunn #samtid #psykiskvelvære #psykiskvelferd #psykiskhelse #voksen 

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg