Karma vs. bitches & bastards..

Reklame | Adviral

 

 

Et stadig økende antall mennesker er overbevist om at det finnes en universell ‘kraft’ som sørger for å gjenopprette balanse der urett er begått. Men sannheten er imidlertid [iallefall såvidt meg bekjent] at det ikke finnes noen vitenskapelige holdepunkter som peker i retning av at det skal finnes noe i universet som virker inn for å utgjevne urett eller annet utyske en som jordboer utsettes for gjennom livet. I det hele tatt, er det ingenting som tyder på at universet, eller naturen som sådan innehar noen form for bevissthet, hvilket etter alt å dømme er en betingelse for å kunne gjøre noen merknad av hvorvidt de hendelser og handlinger som finner sted er å betrakte som rett eller urett. Det eneste måtte i så fall være det av hendelser & handlinger som på ett eller annet vis påvirker naturen, direkte eller indirekte. Men det er jo ikke dermed slik at naturen som sådan har noe begrep om hvorvidt dette er å karakterisere som det ene eller det andre. Her kan en jo invende at naturen har sine metoder for å gjenopprette balansen, med også dette foregår jo uten at det hyer tas noen som helst form for stilling til hvorvidt det inntrufne er å betrakte som det ene eller det andre. 

 

 

Når det er sagt, vil jeg imidlertid ikke utelukke at det kan finnes noe slikt. Å bastant avfeie ting & fenomen kun fordi vi ikke har noen holdepunkter for dette på det gitte tidspunkt viser jo historien til fulle ikke er noen suksessoppskrift, så jeg er varsom for ikke å trampe inn i den fellen der! Ei heller er jo dette prinsippet med at ‘en høster som en sår’, -eller ‘what goes around, comes around’ så langt i fra noe nytt i så måte. De asiatiske religionene buddisme & hinduisme er jo fullt og helt bygget opp rundt dette prinsippet, ved at summen av ens gode og onde gjerninger ens nåværende eksistens setter standarden for neste legemlige livet i rekken. I mine øyne, er dette de eneste religioner, og da spesielt buddismen, som faktisk har vist seg å kunne bringe ut det beste i menneskene, så jeg ser ikke noe galt i å sette sin lit til dette. Om så det gode måtte komme av at vi rett & slett er skremt dithen at vi ungår det motsatte av frykt for represalier i dette livet eller det neste, -eller om det kommer fra hjertet, er ett fett for meg. Så lenge er utfallet er positivt, helliger målet midlet, om en kan si det på den måten. 

 

 

Men spørsmålet er jo like fullt ‘er det sant?.. En hører jo hele tiden folk fortelle om sine opplevelser på et vis hvor dette kommer inn som noe oppest og vedtatt som er observert med egne øyne. Men det er imidlertid lett å se hvordan den menneskelige tendens til å de det en vil se kan påvirke dømmekraften i så måte ved at uheldige ting som måtte ramme de en vet har gjort en selv eller andre en eller annen form for urett vil bli så til de grader registrert og ‘blåses opp’ i minneboksen at de glatt overskygger ti tilfeller der folk kommer seg ustraffet til topps ved å valse over andre på det mest forkastelige vis, – og blir der.. 

 

 

Selv om universet faktisk skulle legge seg like lite opp i følgene av hva som skjer og gjøres her på berget som det ser ut m.h.t håndfaste bevis pr. dags dato, er det heldigvis fremdeles slik at et solid flertall av oss mennesker har en klar forståelse av rett og galt, samt en velutviklet samvittighet. Så om universet skulle gi faen i vår gjøren og laden, vil ikke dårlig oppførsel og behandling av andre gå upåaktet hen dersom dette blir oppdaget. Det være seg om en går over lik på vei mot toppjobben, bedriver utroskap, svindler, bedrar eller hva det måtte være, er en faktisk avhengig av å lykkes med å holde dette skjult for omverdnen for at det skal kunne passere ustraffet, -selv om dette ikke er straffbart [eller kan bevises] i lovens forstand. Om det ikke får noen følger der og da, vil net i nær sagt ethvert menneskes liv komme en dag hvor en har behov for hjelp og støtte fra andre, og er imidlertid mulighetene store for at en møter seg selv i døren.. Da ender en jo forsåvidt opp med et karma som slår tilbake til tilfredsstillelse for den/de som har blitt tråkket på av vedkommende ved av han/hun får lide gjennom smaken av sin egen medisin.

 

foto: df-foto

 

Desverre, tilhører en god del av den mennesketypen vi snakker om her de som har store eller totale mangler hva samvittighet og sympati angår, så om de eventuelt lærer noe til neste korsvei, er heller tvilsomt. På den annen side, så er det vel ikke selvutviklingen til personer en bærer nag til  som opptar en i påvente av et eventuelt karma. Da er det nemmelig kun hevn som gjelder, hvor vår egen indre psykopat slippes til for en gjestevisitt når vi inntar tilskuerplassen for å nyte synet av den vel fortjente lidelsen. – Bedre er vi ikke..  

~ ~ ~ 

 

 

 

#karma #skjebne #whatgoesaroundcomesaround #manhøstersommansår #karmasabitch #urett #hevn #universellkraft #balanse #godkarma #dårligkarma #buddisme #hinduisme #tro #livsstil #samfunn #samtid 

 

2 kommentarer
  1. Jeg tror det er en trøst… en måte å håndtere kjipe ting.
   Det kan også være en overlevelsemekanisme. Et indre regnestykke. En måte å gjøre opp for dårlig damvittighet.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg