Survivor’s story; Da internett forsvant..

Reklame | Adviral

 

 

Stearinslys, klesvask for hånd, TV’n redusert til en sort skjerm som opptar plass, og ild som eneste oppvarmingskilde ville gått helt greit. Jeg er faktisk fullt kapabel til å greie meg uten strøm i huset om så skulle være, bare jeg har til drift av enten laptop  eller tlf, samt nettilgang. – For der går grensen for hva jeg kan klare med sinnet i behold. -En grense som nå har vært overskredet på det groveste i nærmere 4(!) dager.. 

Unntakstilstanden var et faktum da jeg kom hjem fra jobb søndag kveld, og som seg hør og bør setter meg ned for å slappe av forran PC’en:.. – Ingen nettilgang!! Og da det endelig, etter en nærmest søvnløs natt, var svar å få i kundetlf. kunne de opplyse at det var skjedd en feil som måtte repareres.. 

Visst faen er det en feil som må repareres! Det følger da det faktum at internettet ikke virker! Jeg vil vite om det er noe jeg kan fikse selv, og hvis ikke, -når det er oppe og går igjen. – At det er en feil, er det eneste jeg har skjønt fra mld kom om brutt nettilgang!  

 

df-foto 

 

Jeg har med andre ord levd i avkoblet tilstand siden søndag kveld, bortsett fra de få timene det tok før nettilgangen i tlf abonementet sprengtes i fillebiter, -og det har vært grusomt. -Det er i en sådan stund en får en føling med hva abstinens er, for ikke snakke om at en blir kjent med hvordan avhengighet like fullt opptrer der det ikke er noen kjemisk substans inne i bildet [spillegalskap, etc]. Sist men ikke minst, gir bortfall av nettilgang den avhengige et høyst ufrivillig, likesom ublidt innblikk i hva det vil si å bli avskåret fra omverdnen. -Isolasjon, rett & slett! 

Om det hørtes ut som en overdrivelse, så er det faktisk ikke det; Her holdes jeg oppdatert på alt fra nyheter til lokale happenings, her finner jeg undervisningsmatriell der jeg måtte ønske å skolere meg, her shopper jeg, ytrer jeg meg, her underholdes jeg, og her foregår en ikke ubetydelig del av mitt sosiale liv. Når denne forbindelseslinjen blir brutt, kan jeg love deg at blir det noe grasalt stusslig!  -For ikke snakke om fordummende! 

Du sitter nemmelig der, sånn circa like tafatt som et gjenglemt juletre i august, hvorav du, fullt inneforstått med hvilken patetisk figur du utgjør, tar deg kraftig sammen, og tenker at da får det bare bli med nettflix.. 

..- Faen!..  

[tankene får flyte fritt i egen idiot-verden en stund der i bevissthetens grenseland, før det plutselig slår deg typ…]  Anita Skorgan, ja!.. Er hun blitt av, da?.. 

[Google!..

..- Fuck!.. 

 

 

..Og sånn fortsetter det, hvorpå det ikke tar lange tiden før du innser forstandens begrensninger, og derav at disse er langt nærere i tid enn hva en i utgangspunktet skulle anta.. For det er kun dette ene hvis bortfall i under en måned kan frembringe gråtetokter, og som er untatt den umiddelbare tilvenningsprosess til det primitive liv a-la attenhundre-og-pil-og-bue sørger for at savnet er betydelig redusert etter kun et par dager. Istedet for å reduseres, blir internett-abstinensen bare sterkere med tiden.. 

Nå ser det imidlertid ut til at krisen er overstått for mitt vedkommende, og ved nedfellingen av dette fjaset følger det at jeg i det minste kom meg levende igjennom. Hva sinnstilstanden angår, er jeg imidlertid mer usikker [noe jeg, når sant skal sies, bestandig har vært], så det overlater jeg til dere andre å bedømme..  

~  ~  ~ 

 

 

 

This post contains adlinks from Adviral

 

 

1. HÄR / 2. HÄR / 3. HÄR / 4. HÄR / 5. HÄR 

 

 

#internett #data #nettavhengighet #dataoginternett #samtid #internettforbindelse #internettleverandør #nettleverandør #samfunn #hverdagsproblem #humor #luxusproblem #datafreak #datanerd 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg