Tåpelig Tobakk-Tull!

Reklame | Adviral

 

df-foto 

 

En ting skal hovedmannen bak idiotiet, helseminister Bent Høye, iallefall ha; Han har klart kunststykket å overgå selveste Dagfinn Høybråten (KrF) når det kommer til tåpeligheter på dette området, hvilket jeg, i min naivitet, ikke anså for å være mulig! 

Formålet med å gjøre alt av røyk og snusembalasje like, er den samme gamle visa; Forhindre at unge begynner å røyke. Har dette hjulpet, eller vil det hjelpe?.. – Ikke faen. For det første, ser pakkene, over all, mer forlokkende ut enn noen gang, spør du meg. For det andre, er det ett eller annet i oss mennesker generelt og ungdom spesielt som gjør ting mer forlokkende jo mer forbudt’ og farlig de utgis for å være. 

Idiotiet topper seg ved at det faktisk gjøres unntak for sigarer, sigarillos og pipetobakk, da disse produktene etter sigende skal ha mindre og eldre brukergrupper.. Ehh.. For det første, blir pipetobakk for det meste brukt som rulletobakk, for det andre, er det iallefall for unge gutter gjerne festrøyk av sigarer som utgjør deres første bekjentskap med tobakksvarene, og for det tredje er disse produktene de by far skadeligste av samtlige! 

Men statementet med de ‘eldre’ brukergruppene, tyder iallefall at vi er betraktet som ‘lost cause’, og får være i fred heretter, så det lover jo iallefall godt!.. 

 

  Uansett er denne greia her tross alt bare latterlig og tåpelig, og derav ikke noe som påvirker hverken min eller andres hverdag på noen som helst måte. Det kan imidlertid ikke sies om greia med at el-sigaretter nå faller inn under røykeloven, i den forstand at der det er røykeforbud, er det også el-sigaretter bannlyst. I fjord gikk disse brått fra å være et anbefalt alternativ til røyking til brått å bli tilnærmet like helseskadelig over natten. -Noe enhver med et minste snev av evne til å tenke selv, og innhente opplysninger for å finne ut av hvorvidt hva som blir annonsert og fortalt faktisk er sant, i løpet av fem minutter vil finne ut at de slettes ikke er!  

Ikke bare er denne utvidelsen av loven irriterende som faen, men den er basert på en løgn/manipulasjon jeg [enda] ikke skjønner motivet for! Den lettest avslørte ‘gitte sannheten’ blandt alle de som helt eller delvis ikke stemmer, er altså den vanskeligste å komme opp med et plausibelt motiv for. -Men noe er det, det er iallefall sikkert! 

Skråsikkerheten har kort & enkelt sin forklaring i at det som kjent ikke er nikotinen som er ‘den store stygge ulven’ når det kommer til tobakksvarer. Nikotinet er ‘bare’ det som utgjør avhengigheten! Det er imidlertid tjæren & kullosen som skader! -Og er det tjære & kullos i el-sigaretter? -Nei.  Ei heller finnes de lumske tilleggsstoffene i tobakken som påstås å ha en eller annen mer eller mindre ukjent tilleggsrisiko, hvilket [selvsagt] også gjelder for det som blåses ut i hht den passive røykingen, så.. 

Som hell er for de som forer på med slike halv- og usannheter, er dette med bruk av egen hjerne og sunn skepsis noe som åpenbart ikke faller lett for folk flest, -siden det får ‘passere’ fullstendig uhindret, mener jeg.. 

 

df-foto 

 

Avslutningsvis, må jeg understreke at seg selvsagt er fullt inneforstått med tobakkens evne til å forvolde skade, og vil derav ikke på noen måte fremme røyking ved å forsøke å ‘uskadeliggjøre’ dette.  Saken er bare den at noen laster må i allefall de fleste av oss ha.. Mens noen er for glad i fetende godsaker, er andre ‘adrenalin-junkies’. – Noen klarer ikke slappe av uten en drink eller to hver kveld, mens andre driver rovdrift på seg selv på andre måter.. – Og det ene er faktisk ikke noe mindre risikofylt enn det andre! Hva som fremmes som farligst, synes i vesentlig grad å svinge med tiden. Om en ser på de rene fakta, løper en faktisk størst risiko ved overvekt. I tillegg til de kjente konsekvensene av dette, som hjerteproblemer og diabetes, hefter det også en høyere kreftrisiko ved overvekt enn ved røyking! Årsaken er at fettceller er det rene utopia for unormal celledeling. 

Ikke sånn og forstå at røyking blir noe ‘sunnere’ av den grunn! Poenget er bare at ingen er tjent med at informasjon/kunnskap doseres alt ettersom hvordan det politisk korrekte landskapet fortoner seg i det aktuelle tidsrommet.  Selv nyter jeg sånn ca. 5 sigaretter daglig, og for mitt vedkommende, gir det en økt livskvalitet i kosen som sammen med det faktum at jeg hverken drikker alkohol, overspiser, eller er usunn på annen måte, gjør det til den risikoen jeg er villig til å ta.

 

 

 

 

 

 

#lov #lovogrett #norgeslover #storting #regjering #røykelov #sigaretter #tobakk #tobakksvarer #forbud #røykefobud #snus #livskvalitet #samfunn #antirøyk #skepsis #personligfrihet #frihetunderansvar #skremselspropaganda 

2 kommentarer
  1. Det går ikke an å forstå de som jobber i politikken. Det er akkurat som de slutter å forstå det øyeblikket de påtar seg en oppgave.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg