5 Magefølelser du IKKE må overse!

Jeg skjønte tidlig at jeg hadde en medfødt ‘street-smarts’ som gjorde at jeg instinktivt visste å unngå ubehagelige, og rent farlige situasjoner. Sammen med denne viten, kom også viten om at dette så langt i fra er alle forunt å inneha denne evnen uten å måtte lære av ubehagelige erfaringer. – Det er vel faktisk de færreste forunt, når sant skal sies. 

Hva jeg her har gitt betegnelsen ‘street-smart’, er kort og godt synonymt med det å inneha en sterk intuisjon, – eller magefølelse, om du vil, – og ikke minst at en lytter til denne og handler deretter, selv i de tilfeller der den ikke har noen rasjonell forklaring..  

 

 

For å si det rett ut, finnes det nærmest et absurd antall tilfeller der det å lytte til magefølelsen utgjør forskjellen på liv og død!.. Derfor tenkte jeg det vil være til stor nytte å gjøre oppmerksom på situasjoner der det er eksepsjonelt viktig å stole på magefølelsen, eller instinktet, om du vil:

→  Jeg befinner meg i fare [for noe!]  Får du denne følelsen av fare i forbindelse med det du er i ferd med å gjøre, så må du bare IKKE gå videre med dette!! Uansett hvor irrasjonell denne plutselige innskytelsen syntes å være, ut i fra slik det ser ut, med de fakta/faktorer som foreligger! – For ikke snakke om hvor lyst du i utgangspunktet måtte ha til å gjøre nettopp det instinktet ditt advarer deg mot.

→  Andre befinner seg i fare, ev. noe er galt fatt! Det samme gjelder i de tilfeller hvor den dårlige magefølelsen er rettet mot andre enn deg selv. – Det være seg i forbindelse med noe vedkommende er i ferd med å gjøre, eller det kan rett og slett være en uforklarlig følelse av at noe er alvorlig galt fatt med vedkommende. Igjen; Uansett hvor irrasjonelt dette måtte syntes ut i fra et rasjonelt ståsted, må du bare IKKE gi deg! Bla.a har mange selvmord blitt stanset fordi de destruktive planene på uforklarlig vis har blitt snappet opp av en som ikke har gitt seg..

 

 

→  Å gjøre dette, føles galt! Dersom du får en dårlig magefølelse i forbindelse med et valg du er i ferd med å ta, eller noe du er i ferd med å gjøre, så IKKE gjør det! Er det noe som ikke føles rett, så lar du være, uansett hvor fornuftstridig dette måtte fortone seg fra et objektivt ståsted. Dette kan dreie seg om mer eller mindre umiddelbare konsekvenser, så vel som at det kan være grunnet i en følelse av at det respektive valget/handlingen vil slå uheldig ut i det lange løp.

→  Noe er galt i kroppen! Får du følelsen av at det er ett eller annet som feiler deg, -i form av at det bare føles som om det er ett eller annet som er alvorlig galt fatt med deg, uten at du evner å sette fingeren på hva det er, må du IKKE la fornuften få slippe til! Føler du at en eller annen sykdom lurer, så ER det ett eller annet i utvikling (forutsatt at en ikke har tendenser til hypokonderi). Uansett hvor lite som backer denne følelsen av rasjonelle faktorer, og uansett hvor mange leger du må renne ned dørene hos for å få gehøs, osv, osv, må du bare ikke gi deg på dette..

→  Noe føles rett, og/eller gjør meg opprømt! Liksom de nevnte faresignalene, er det likeså viktig å være oppmerksom på de tilfellene hvor instiktene dine forteller deg om et RETT valg! For de fleste av oss, er den gode magefølelsen av en eller annen grunn den vi har klart vanskeligst for å kunne stole på. Derfor er jeg også rimelig sikker på at dette er punktet hvor behovet for bevisstgjøring er desidert størst! – For føles noe rett og slett bare ‘riktig’, og tanken gjør deg opprømt og glad, så IKKE la deg stanse av usikkerhet, frykt, og alt det folk måtte ha av motargumenter. Når du opplever dette at noe bare føles helt rett, så kan du stole på at det faktisk ER så!

 

1 kommentar
  1. Thanks a lot for sharing this with all people you really recognise what you’re speaking approximately!
   Bookmarked. Kindly additionally discuss with my website =).
   We can have a link alternate arrangement among us

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg