7 bevis på løgn!

Avhørseksperter og psykologer med ekspertise på emnet har visse tegn de ser etter som røper at det som sies er løgn..

 

 

Rask blunking: Mens en normalt blunker en gang pr. 10-12 sekund, gjør det økte stressnivået som følger å fortelle en løgn at det gjerne kan blunkes en 5-6 ganger på rappen.

Defensivt kroppsspråk: En løgner vil ubevisst ‘gjemme seg’ i form av slikt som å krysse armene, holde en hånd opp til munnen, fikle med håret, o.l

Unngår å besvare spørsmålet ditt: Under en utspørring/konfrontasjon, unngår gjerne en løgner å besvare spørsmålet ditt ved å stille et motspørsmål.

Personen fremstår mer stresset enn normalt: Løgn øker som nevnt kroppens stressrespons, hvilket medfører at de puster raskere, svetter mer og får høyere puls.

Ser opp og til høyre: (For venstrehendte er det motsatt). Om en (høyrehendt) person ser opp til venstre etter å ha blitt spurt om noe de ev. har sett, forsøker vedkommende å komme på hvorvidt de har det, og hva de ev. har sett. Ser de derimot opp til høyre, ‘koker de opp’ løgnen de skal servere.

Rister på hodet: I det en lyver har en en sterk tendens til ubevisst å riste på hodet, mens en nikker når det som sies er sant.

Unødvendig detaljrikdom: En som lyver, innkluderer som regel unødvendige detaljer i svaret/forklaringen sin. Om f.eks spm. ‘Hvor har du vært’ besvares med typ: ‘Jeg så vi trengte noalettpapir, så da tok jeg en tur i jernvarehandelen og kjøpte noen skruer til garagehyllene og litt smårask i samme slengen’. Var det sant, ville vedkommende nøyd seg med ‘I butikken’.

4 kommentarer
  1. Derfor jeg liker at folk ser meg på øynene når de prater med meg.
   Ubehalig å snakke med en som har slike oppførsel som du beskriver.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg