9 metoder for å få viljen din!

Er det stor konkurranse for drømmejobben du har søkt, eller skulle du gjerne hatt en sterkere gjennomslagskraft for ditt syn og/eller ideer på jobben eller andre settinger der avgjørelser skal tas? Vi er mange som trakter etter en ‘sterkere stemme’, og endelig har jeg klart å finne frem til et knippe metoder som øker gehøret betraktelig..  

 

 

→  Gå inn for å bli ansett for å være et verdifullt innslag i den respektive grupperingen:  Faglig dyktighet, den som skaper god stemning, motivator, den loyale.. – You name it! Den som det vil være et tap å miste, og derav vrient å erstatte, er en folk vil strekke seg lenger for å ‘please’.

→  Be om for mye:  Dersom du går ut med å spørre om betydelig mer enn hva du er ute etter i utgangspunktet, vil dette første ‘nei’et føre til at et ‘nei’ på henvendelse nummer to, -hvilket er hva du egentlig er ute etter, sitter mye lenger inne.

→  Finn ut hva du og motparten har felles:  Felles interesse(r) eller annet du måtte ha med den du ønsker å påvirke i en spesiell retning er ‘priceless’. – Et godt forhold til kolleger og arbeidsgiver(e) er rett og slett uvurdelig i hht det å få gehør i jobbsammenheng.

→  Bruk vedkommendes navn i samtalen, smil, og nikk med hodet:  Disse faktorene får vedkommende til å føle seg anerkjent som person, hvorpå smilet og nikkingen appellerer til underbevisstheten.

→  Døyv nervene med tyggegummi:  Urmennesket i oss er nemmelig programmert slik at det å spise er forbeholdt trygge omgivelser, hvorpå en ‘roer nerven’ for å si det sånn. Dersom en så tygger tyggegummi e.l. inntil en f.eks entrer talestolen, lures underbevisstheten til å tro at det er et måltid på gang, og besørger dermed å dempe stresset og nervøsiteten.

 

Et godt forhold til kolleger og arbeidsgiver(e) øker dine muligheter for gehør betraktelig. Her illustrert gjennom min kunstneriske fremstilling (av tvilsom kvalitet) av den gjensidige ‘mobbingen’ som råder mellom meg og min sjef  (til allmenn fornøyelse).

 

→  Imiter kroppsspråket:  Ikke sånn å forstå at en skal gjennoppta ‘hermegåsa’ fra barndommen, men derimot sørge for en diskret gjentagelse av motpartens gester, da dette gir en følelse av fellesskap, hvilket igjen gir tillit.

→  Ordlegg deg konsist og presis:  Unngå ord som ‘liksom’, ‘på en måte’, osv, da dette får en til å fremstå usikker på det en skal formidle.

→  Bestreb deg på å unngå å komme med kritikk:  – Og dersom det ikke er noen vei utenom, står og faller det hele på hvordan den legges frem.

→  Få motparten til å tro det er hans/hennes idé:  Vi mennesker er unektelig oss selv nærmest, og at noen ikke skal stille seg bak en idé de selv har kommet på, skjer bare ikke. Om vi f.eks tenker oss en restaurant som har behov for å øke omsetningen, og du mener dette lett vil kunne oppnås ved å begynne med utkjøring: Begynner du så å tenke høyt, hvorpå du tar for deg de mest successfulle virksomhetene i sitt slag i området.. ‘Vi har jo selvsagt sånt som Oles Pizza og kinarestauranten Li Chi, men her kommer jo en betydelig del av formuen fra utkjøring, hvilket vi jo ikke gjør..’ sier du. – Hvoretter sjefen lyser opp, og proklamerer ‘jeg tror jaggu utkjøring kan være nøkkelen her jeg, ass! Kan du ta å undersøke litt i hht hvor mye vi kan regne å få inn på dette, osv’. – Og voila! Baksiden er jo at du ikke vil få (full) kred for ideen, men dersom det f.eks sikrer jobben din, er jo dette en liten pris å betale..

 

6 kommentarer
    1. Kult bilde av deg og veldig kledelig frisyre 🙂 Mange gode tips i innlegget.. å bruke navn på di jeg prater med er ikke jeg så “flink”til..men mange gjør det og man føler seg litt ekstra “sett”da.. Fin kveld til deg <3

      1. Det spiller heldigvis ingen rolle hva en tygger på, men om en skal i møte med folk, er det selvsagt greit at det ikke er noe som fort kan gi flekker på tennene e.l. Selv er jeg heller ikke noe spesielt glad i tyggis, så jeg bruker gjerne sukkertøypastiller 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg