Årsdagen for 22 juli-massakren

I dag er det 9 år siden døgnet vi satt med sjokkerte blikk fastlåst i TV-skjermen. Ni år har passert siden den dagen vi alle husker som om den var i går, -og dermed føles det nærmest som om det var i går også.. Samtidig, føltes det som om datobegrepet 22 juli har fulgt oss i en hel evighet. – En evighet som i realiteten dreier seg om ni år. Ni år av det livet som ble frarøvet 79 mennesker den 22 juli, 2011.. 

 

[foto: arkivverket]

Ni år har altså passert siden Oslomannen Anders Behring Breivik realiserte sine forkvaklede drømmer om å begå verdens største massemord utført av en enkeltperson noensinne, med friheten som pris. – Og det stopper heller ikke med det svimlende drapstallet på 79 mennesker. For x-antall mennesker ble også varig invalidisert som følge av skuddskader denne dagen, hvorav et y-antall av disse ble påført såpass graverende skader at de i realiteten mistet livet like fullt..

I mine øyne, har det vært så alt for liten oppmerksomhet rettet mot det faktum at 22 juli-massakeren også etterlot seg svært mange skadde mennesker, hvorav en ukjent andel i en såpass alvorlig grad at de aldri vil kunne få noe i nærheten av et fullverdig liv.. Andre igjen, fungerer, men dog med ulike funksjonshemninger, hjerneskader og/eller konstante smertelidelser.

I mine øyne, er burde disse menneskene få en tilsvarende plass i tankene våre i det vi minnes ofrene for denne etterkrigshistoriens største udåd, da de i aller høyeste grad også er ofre..

 

 

4 kommentarer
  1. I glassgangen på Ringerike Sykehus henger et kunstverk med 35 hjerter. Ett hjerte for hver av de skadde ungdommene som kom til vårt sykehus fra Utøya. Mange av oss som måtte på jobb den kvelden kan ikke gå forbi de hjertene uten å sende en tanke til de ungdommene. Hvordan gikk det med de, når sår var sydd og fysiske skader var leget så godt det lot seg gjøre.

   1. Å herregud, du jobber altså på sykehuset Utøya sogner til, du altså! Det må jo ha vært et mareritt av et døgn som vil sitte i en for resten av livet… <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg