Black lives exist!..

Politidrapet på den 46 år gamle afro-amerikaneren, George Floyd den 25 mai, skulle vise seg å bli den dråpen som (endelig) fikk begeret til å renne over hos det amerikanske folk, såvel som hos resten av den vestelige verden. – Også her i Norge.  For selv om vi ikke på langt nær kan beskyldes for å bedrive et tilsvarende barbari her på berget, finnes det også her til lands plenty av grelle eksempler på forskjellsbehandling av mennesker grunnet i etnisitet. 

Samtidig som disse avskylige uretter begås i stor skala, er samfunnet ironisk nok så hysterisk opptatt av en antirasistisk fasade at det faktisk kreves en rimelig språkkyndig person som derav kan veie sine ord med omhu for å kunne tillate seg å erkjenne at fargede mennesker finnes uten å bli lagt på den metaforiske slaktebenken!.. 

 

Vi kan ikke tillate oss å lukke øynene for den urett som begås på bakgrunn av etnisitet og bakgrunn forøvrig.  

 

For det er jo rimelig paradoksalt at det i den samme nasjonen og i de samme statene, for den saks skyld på den ene siden ’tillates’ at lovens såkaldte voktere dreper fargede innbyggere over en lav sko, mens det hyles om overtramp mot den samme befolkningsgruppen når stylisten gir modellen Kendall Jenner en brusete hårfrisyre i anledning et forsidebilde for motemagasinet Vogue! Likeså kan vi rette nesen hit til lands, hvor Oslos ambulansepersonell for få år siden demonstrerte sin nedprioritering av fargede til gangs, samtidig som det uttrykkes harnisk over at Astrid Lindgrens originale titluering av Pippi Langstrømpes far som ‘neger-kung’ fremdeles fikk bestå uendret! Videre har de politisk korrekte i så henseende hendene fulle med å få stemplet Walt Disney som rasist på bakgrunn av at han i sine illustrasjoner fremstiller fargede på en likeså komisk og ikke minst uflatterende måte som hans etnisk hvite figurer..

Poenget mitt er at jeg er overbevist om at det ikke lar seg gjøre å få til noen likebehandling før vi faktisk kan tilnærme oss hverandre på en likestilt og naturlig måte. Kim Kardashian må med andre ord fritt få benytte seg av en dose spray-tan for å gjøre sin gyldne hudtone en anelse mørkere, liksom Megan Markle fritt  kan benytte seg av rettetang på sine naturlige krøller! Videre må eksempelvis du og jeg, som etniske nordmenn få uttrykke stolthet over vårt etniske opphav og kulturelle bakgrunn likesom en etnisk mexikaner er i sin fulle rett til å være stolt over sitt!

 

I anledning ‘blackout Tuesday’ kampanien i kjølvannet av det nevnte drapet på George Floyd i Minneapolis den 25 mai, følte jeg at jeg måtte gjøre noe eget for virkelig å ta inn over meg hva denne saken faktisk dreier seg om. For mitt vedkommende, ble løsningen å endre min etnisitet i Photoshop. -En operasjon som til fulle fikk meg til å ta inn over meg hvor bagatellmessige de forskjellene som har utgjort et hav av forskjell i uminnelige tider, da det kun tok meg knappe ti min. å transformere mitt ur-nordiske ytre til en vaskeekte afrikaner..   

 

Videre kan jeg fortelle at jeg har flere fargede venner og bekjente, og besyndelig nok, er samtlige, -helt uavhengig av hverandre, helt på det rene med at tabubeleggingen av betegnelsen ‘neger’ var mer en fornærmelse, og ikke minst en frarøving av hva som for de var å bli ansett som en ren utseendemessig betegnelse/beskrivelse enn noe annet. – For de, som for meg og andre innen min bekjentskapskrets i sin videste form, var og ble denne betegnelsen å betrakte som den ‘blondine’ -betegnelsen som gjelder for meg! At dette ordet har sitt opphav i hva som på engelsk generelt og i USA spesielt er et uakseptabelt skjeldsord, er faktisk ikke ensbetydende med at det innehar den samme betydningen her! Men her, som på så mange andre irrelevante, og i værste fall ødeleggende ‘skyggelegginger’ av fargede menneskers eksistens, var den hvite, politisk blod-korrekte antirasismen ikke til å rokke. Utseendebetegnelsen skulle bannlyses, sammen med den lange rekken av andre agendaer uten mål og mening, for da med disse ‘kjepphestene’ å få flagget antirasismen så til de grader at den virkelige rasismen fritt får forløpe seg under den radaren som dannes ved at all oppmerksomhet automatisk blir rettet mot det nevnte hylekoret..

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg