Black supremacy!..

Begrepet ‘white supremacy’ er jo viden kjent, og fikk endelig det fokus det fortjener i kjølvannet av fjordårets politidrap på hhv Bryanna Taylor og George Floyd.  Folk over hele verden samlet seg i en united front og tok til orde for at ‘black lives matter’. Men hva med den rasismen og forskjellsbehandlingen som er rettet mot den hvite delen av befolkningen??

 

 

Nå vil jeg selvsagt ikke på noen måte å undergrave det faktum at det er de fargede som har lidd overlast her. -Og det så til de grader også! Det jeg imidlertid ønsker å sette fingeren på, er at også antirasistbevegelsen ‘Black lives matter’ har føyd seg inn i rekken av slike der utgangspunktet er de best tenkelige intensjoner, for så å dras så hinsides langt ut av sine proposjoner at det positive faktisk bikker over i det giftige. Intet er vel et bedre eksempel på nettopp dette enn #metoo bevegelsen som gikk som en farsott verden over for et par-tre år siden; For bevegelsen som i utgangspunktet endelig fikk satt en stopper for umennesker som Harvey Weinstein, Larry Nassar og Jeffery Epstein, i tillegg til en rekke andre seksualforbrytere som har fått herje fritt i flere tiår til ende verden over, utviklet seg raskt til å bli et inferno av angiveri. Listen for å angi folk ble lavere og lavere i hastigheter, for så å ende opp i det jeg vil kalle en regelrett katastrofe, i det de angitte var fullstendig blottet for rettssikkerhet, liksom slikt som beviskrav var ikkeeksisterende.

Hva ‘black lives matter’ -bevegelsen angår, er hva som begynte som et rettmessig og sårt tiltrengt opprør mot forskjellsbehandling- og urett begått mot folk pga. etnisk tilhørighet. Over hele verden gikk man sammen i en felles front for likebehandling for alle. – At en person var en person, rett og slett! Men dessverre har også denne bevegelsen gått ‘overboard’, og blitt giftig, i det dette nå har gått så langt at man mange steder regelrett blir pålagt en skam for å være av nord-Europeisk opphav.

Jeg sier på ingen måte at vi har kommet dithen hvor en hvit persons liv er mindre ‘verdt’ enn en farget, men slik jeg opplever det, er kursen så visst staket ut, i det dette uheldige skillet mellom de etniske grupperinger ikke bare holdes i hevd, men også forsterkes ved at man stadig pålegges tabuer for hva en ‘får lov’ å si som farget, og hva som er ‘lov’ for en hvit.

 

 

Man skal jo bla.a trå så varsomt i det en skal utseendebeskrive en farget person nå til dags at jeg må ærlig innrømme at jeg faktisk ikke lenger har noe norsk uttrykk jeg anser som sikkert i så måte, da det eneste jeg sitter igjen med innenfor mitt samlede ordforråd bestående av norsk/dansk, engelsk og svensk i skrivende stund, er ‘person of color’. – Jeg mener.. Hvor galt er ikke det!?

Videre har vi jo de latterlige sensureringene av alt fra Astrid Lindgren til Nissene på låven, liksom det hele tas til et helt nytt nivå i det man faktisk står fritt i hht rasistiske ytringer så fremt man ikke er hvit! – Og da mener jeg både i hht selv å omtale egen etnisitet med ord og vendinger som brått vil kunne gjøre en strafferettslig ansvarlig dersom de ble fremlagt av en hvit, liksom både rasistiske uttalelser og handlinger mot hvite tolereres i stor utstrekning! Eksempelvis, er det ikke en kjeft som sier noe på at fargede menn går ut med hets og hat mot hvite menn som er i parforhold med fargede kvinner. – Jeg mener.. Om en hvit mann hadde gått ut på denne måten mot fargede menn i parforhold med hvite damer, ville det jo ha utløst det reneste ragnarokk!..

Jeg har de siste ukene latt meg sjokkere av hvordan en farget cast-medlem i den amerikanske realityserien ‘Real housewives in NYC’ til stadighet har fart opp over det ene etter det andre som man visstnok ikke skal si til en farget; Av eksempler kan nevnes at man for guds skyld ikke må finne på å påpeke at en farget kvinne er sint! Likeså, er det uhørt å berømme en farget for å være flink til å ordlegge seg, liksom man som hvit aldri har måttet jobbe noe i nærheten av det en farget har måttet gjøre for å nå målene sine. – Og dette er bare en dråpe i havet!..

 

 

Aller mest urovekkende, er dog at det å dra ‘rasisme-kortet’ later til å kunne gi en stadig større fordel i troverdighetssaker. Oftere og oftere har jeg merket meg at det er de fargede som trekker det lengste strået i konflikter der hvite og fargede står ord mot ord, slik at en dermed ikke skulle kunne gi medhold til noen av sidene slik saken har stått. Nå er det selvsagt muligheter for at det i x-antall av disse sakene har forelagt mer enn det som er opplyst, men sett i lys av hva som fremkommer av saksopplysninger i tilsvarende saker, vil det overraske meg stort om så er tilfelle i et nevneverdig antall av disse sakene. Her må også tilføyes at dette her later til å foregå overalt i samfunnet; altså alt fra krangler i skolegården til rettslige oppgjør, hvilket i mine øyne gjør det desto mer giftig, da dette vil si en gjennomsyring av samfunnet.

Forskjellsbehandling basert på noe så idiotisk som melaninproduksjonen i overhuden, er og blir ‘right up there’ sammen med sånt som hellig krig og det å tro på julenissen etter man har nådd skolepliktig alder. I utgangspunktet skulle man jo tro dette økte fokuset på urett begått mot den fargede delen av befolkningen i forbindelse med ‘black lives matter’ ville føre en nærmere det å betrakte en person for en person uavhengig av vedkommendes  utseendemessige trekk. – Men ikke engang såpass skulle man altså kunne altså klare å få skviset ut av den menneskelige tenkeevnen i det herrens år 2021 e.kr..

7 kommentarer
  1. Mener jeg har skrevet til deg at innlegg som dette har garantert fått hundrevis av upwotes på de høyreradikale nettsidene “Reset.no – Document.no og så klart hos Hege Storhaug og hennes samboer, Rita Karlsen i deres felles tenketanke Human Right Service.
   Til orientering. De ovennevnte er alle veldig åpen for kronikker fra skriveføre .. som du 😉

   1. Er mer lønnsomt å være blogger, vettu 😉
    – Men når det er sagt, aner jeg jo en viss misbilligelse i tonen her, hvilket jeg må si jeg er ganske så nysgjerrig på hvor kommer fra?.. For her tas det jo like fullt til orde mot alle former for rasisme og rasistisk motiverte handlinger, i det alle burde behandles, så vel som betraktes likt uansett utseendemessige trekk! Og jeg vil vel dessuten kunne påstå at det vanskelig kan gjøres å være tydeligere på hvor idiotisk jeg anser det motsatte for å være!
    – For den rent logiske følge av den nevnte misbilligelse, vil jo derav si at en mener en eller flere etnisiteter (helt eller delvis) innehar et slags ‘green-card hva rasisme og rasistisk motiverte handlinger angår, og derav at det IKKE skal være likebehandling! – Og slike nazi-nykker står jo i sterk kontrast til tidligere uttrykte meninger/holdninger, mener jeg..(?) 😉

  2. Enig, du fikk det bra frem👍Skremmende at folk blir en gjeng med sauer. Mange av de som demonstrerer mot noe som i utgangspunktet er bra, blir bare virkelig skremmende. Har vel for det meste skapt hat..Samme med «me too» Giske, stakkars mann! Fy flate! De er ikke bedre selv. Lager opprør så til de grader🙈
   Og ja, sliter også med den at faren til Pippi ikke er negerkongen lenger, hva skal man si…
   Digger også real housewives🤗Men orker desverre ikke se på Atlanta, huff det er bare slitsomt, if you know what i mean?..😳🙄🙈🤣
   Bestevenninna bodde i Texas, i det palasset, da vi var 16 men når vi kjørte rundt med kjæresten hennes i en fet mustang så ble vi stoppet flere ganger, aldri ellers. Han var mørkhudet, om man kan si det.. Broren hennes krasjet bilen fikk jeg vite i nabolaget og med et par øl innabords. Bare kjør vidre…🤔 Man merket rasismen, og typen/eks kunne fortelle historier…
   Men ja, nå får det være måte på! Så jo hvordan de oppførte seg i Drammen når sian var der, helt i sjokk…eller egentlig ikke…😓

   1. Takker så mye for nydelig kommentar som virkelig gjør sitt til å løfte innlegget som sådan! <3
    – Og jeg kunne faktisk ikke vært mer enig i det du sier om #metoo -bevegelsen, liksom det var spesielt interessant at du trakk frem nettopp Trond Giske, for jeg la nemlig ut et innlegg om akkurat dette som helt fersk blogger! Jeg klarte faktisk å 'grave' det frem, slik at jeg kunne legge ved linken: https://gryende.blogg.no/1516038148_metoo__fullstendig_fucked_up.html 🙂

  3. Dette er blitt et veldig sensitivt tema. Man kan risikere å bli stemplet som rasist og/eller høyreekstrem for tanker og meninger man ikke har. Det er skremmende. At etninsitetsbeskrivelser og referanser på utseende og hudfarve er blitt tabubelagt er egentlig utrolig. Jeg mener at det i utgangspunktet ikke er stigma i det, men at det er potensielt negative adjektiver knyttet til hudfarve og innhold som gjør ordbruken forkastelig og rasistisk. Det er vesensforskjell. Den store forskjellen?
   Jeg registrerer stadig at mørkhudede selv omtale seg og sine som «negro», internt, «we, the negros». Hva er galt i det? De er vakre mennesker på lik linje med de som er søramerikanere, spanske, greske, østeuropeere, asiatere, skandinavene, og de som er en blanding av ulike. Er vi ikke alle gode og flotte mennesker i oss selv og slik vi ser hverandres fasetter? Det er slik vi ser ut og slik vi er som individuelle mennesker.
   Utfordringene starter når der kommer politikk og kriminalitet inn i bildet. Det er vel gjerne da adjektiver blir brukt i negativ og stigmatiserende omtale.

   Forresten; La meg få lov å si at du er veldig pen – og med helt utrolig nydelige øyne. Du fascinerer meg. Dyktig til å skrive er du også.🤩
   Jeg ønsker deg en vakker dag😊

   1. Aww.. Først og fremst; Tusen takk for nydelig kommentar!
    – Og jeg er så enig! Her kan også tilføyes at en god venn av meg som er farget, faktisk tok det som en massiv fornærmelse da han ikke lenger kunne omtales som ‘neger’. I hans øyne, var dette en utseendebeskrivelse, og ved å tabubelegge betegnelsen, ble det sett på at man samtidig tabubelagte erkjennelsen av at hans utseendemessige trekk eksisterer. Dette er det springende punktet for meg og mitt ståsted i denne saken, for jeg skjønte eksakt hva han mente..
    Videre, føler jeg på et ansvar for å ta til orde i denne typen saker, da min styrke er at jeg ikke lar meg affisere av hva det eventuelt måtte avstedkomme av ‘name-calling’, osv. Om noen mener dette gjør meg til en rasist eller hva det måtte være, so be it, liksom *haha* 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg