Bloggen har bursdag!

Det skjedde i det herrens år 2018: Harald V var kongen av Norge, kongens beslutninger ble tatt av Erna Solberg på 5. året, og de ‘Gryende tider’ så dagens lys..  

 

 

De ‘Gryende tider’ ble imidlertid ikke innført ‘just like that’. De første månedene, glimtet de bare til gjennom sporadiske innlegg, og bloggen som sådan en pur samfunns-/samtidsblogg. Men etterhvert som våren skred mot en sommer som huskes for sin tropevarme og nådeløse oppror mot det (inntil da) rådende kroppspress og normalisering av kosmetiske inngrep, ble innleggene hyppigere, og leserne flere.

Men fremdeles var de ‘Gryende tider’ noe de færreste hadde merket seg, inntil dette fenomenet skulle få sin første ‘boost’ utpå sensommeren. For til alt hell, fant nemmelig undertegnede det for godt å slå et slag for skamløsheten gjennom å trå til med sin dikter-debut i årets blogger-konkurranse i regi av nasjonens ledende blogg-portal, -og endte opp som vinner i kategorien ‘Sommerkoppen’.

 

Første ‘header’ -bilde

 

Dernest fulgte måneder med en ganske så gedigen opptur, før november kom som den første gedigne nedtur i form av portalens plattformbytte og tap av forsidepublisering av innlegg inntil turen var kommet til overføring av min blogg ved juletider.  Her kunne det faktisk meget vel blitt slutten på de ‘Gryende tider’, da det skulle vise seg å foreligge en utvelgelse blandt de blogger som figurerte under portalen m.h.t hvem som fikk være med videre, og derav fikk fortsette som blogg.no -bloggere. Som hell var, ble imidlertid denne evaluert og funnet god nok, og da  en først var tatt med på flyttelasset, skulle det nye konseptet vise seg å ha noen klare fordeler i hht det å bli sett: Færre blogger, har nemmelig den gunstige konsekvens at  det blir betydelig færre om beinet. I praksis vil dette metaforiske beinet si at innleggene fikk betydelig lenger tid på forsiden av portalen, i tillegg til å bli generelt mer synlig i det nå betydelige mindre selskap.

 

df-foto

 

Selv om dette la grunnlaget for en gjevn og trutt vekst i den påfølgende tiden, er det fremdeles et godt stykke igjen før en kan snakke om at de ‘Gryende tider’ kan sies å være merkbare, for ¨si det slik. For selv om kravene til innhold er firet i hht den strikte samtidsblogg den i utgangspunktet var gitt å skulle være, slik at den i dag må sies å være en blogg preget av stor variasjon, drevet av en ‘noe for enhver smak’ -filosofi, er det visse prinsipper som gjelder like fullt.. – Prinsipper som er ensbetydende med at den valgte vei ‘opp og frem’ er ‘the hard way’.. Kort oppsummert, går dette på aldri å legge ut noe kun for å legge ut, at det store flertall av innleggene skal ha en substans og en mening utover det rent tabloide, og ikke minst; Aldri å benytte såkaldte ‘click baits’ for å ‘lure’ til seg klikk/sidevisninger under mer eller mindre falske forutsetninger. Ti genuint interesserte lesere veier faktisk tyngre enn 1000 som ‘snur i døren’. Da jeg i tillegg er blandt de som har en jobb utenom bloggingen, og ei heller har noen realitydeltagelse eller annen ‘kjendisstatus’ til å ‘booste’ mitt navn, sier det seg selv at de ‘Gryende tider’ ikke innføres gjennom noen revolusjon, men forhåpentlig gjennom en fortsatt gjevn og trutt vekst i kraft av å være et kvalitativt produkt.

8 kommentarer

Siste innlegg