Brev til den 14 årige selv..

Hei du, -som faktisk er meg i form av den jeg var.. 

Du er nå inne i hva jeg kan røpe antagelig er den aller vanskeligste perioden i livet ditt helt frem til nå, og som derav vil sette sine varige preg på deg. -Men dette preget vil slettes ikke bare være av det onde slaget! Tro det eller ei, men det vil faktisk komme noe positivt ut av denne dritten. Alikevel skulle jeg så indelig ønske at jeg kunne ha nådd frem til deg med dette brevet, slik at du i det minste ville sluppet lettere fra det.. 

 

 

Hele elendigheten, bunner jo i at du har fptt for deg at alle syntes du er stygg. Dette virkelighetsbildet er faktisk så altoppslukende at du på en rekke områder ‘melder deg ut’ av livet. Du drar f.eks ikke på ungdomsdiscoteket med de andre, selv om du så gjerne skulle ønske at du ‘kunne’ det, – penalet ditt er vel det eneste i klassen uten et eneste navn påskrevet, da du for alt i verden ikke kan røpe dine ‘crush’ du som anser deg selv for å være ‘helt ‘ut’, og så videre.. Det som skjer med deg nå, fører til at du bestandig vil føle et savn over at du har mistet en del av ungdommen din..

Greit nok.. Du er ikke blandt de ‘hotteste’ jentene i denne alderen, da du enda er ei tynn flis som ikke har vokst deg til på langt nær. Men når det er sagt, er du faktisk lysår unna å være det ‘spetaklet’ du anser deg selv for å være. For du har nemmelig surret deg inn i en vond sirkel! Du vet de kommentarene som gjør at du nå er redd for å møte på de eldre guttene?.. De er faktisk ikke slik mot deg fordi du er stygg eller de vil deg vondt på noen måte! Tro det eller ei, men de er faktisk også usikre til langt over hodet, og en de virkelig ikke kan forstå seg på, er deg! Til min store overraskelse, har jeg nemmelig fått vite at du, i deres øyne, var det skolelyset som gikk der uten å la deg affisere av noe som helst. -Og de prøvde derfor stadig hardere å få en eller annen reaksjon fra deg. De forsøkte, om enn på en fullstendig gal måte, å finne ut av deg, for vet du hva!? Om du ikke var ‘drønnedama’, så syntes de faktisk at du var søt. Jepp, du! – Søt!!

– Hvordan jeg har fått vite dette?

[hahaha]

Er du inne for ‘the shock of a lifetime, or what!!’

Du skjønner det, kjære selv, at om en (tja..) 4-5 års tid, vil DU være blandt de populære! – Og det stopper ikke her! For som 18 åring, vil du nemmelig få oppleve ALLE ungjenters drøm på den tiden; Du vil nemmelig bli ‘oppdaget av en agent for modellbyrået NTB på discoteket Exit. Det vil med andre ord komme den tid, om ikke så alt for lenge, hvor du ikke lenger har noen mindreverdighetskompleksrelaterte reservasjoner for hverken å snakke- eller henge med guttene som utgjorde fortidens ‘spøkelser’, og temaet ungdomskolen blir en kveld bragt på bane mens du sitter sammen med Martin..

Jeg vet dette syntes helt villt, og at du anser ditty fremtidige ‘selv’ for å være reinspikket gal. Men hvor ubeskrivelig utopisk det enn høres ut, er alt dette faktisk helt sant!!

Når det er sagt, betyr ikke det at livet ditt vil fortone seg som en problemfri dans på roser fra 17-18 års alder og frem til i dag. Du vil såvisst få oppleve tunge, problemfylte tider, så vel som gode. Disse får du imidlertid bare ta for deg når de kommer, da du ikke vil vokse som menneske ved å seile igjennom livet uten hindringer. Men jeg vil nå røpe dette positive utkommet fra det helvete du gjennomgår nå:.. Du vil nemmelig sverge at dersom miraklet skulle skje (hvilket du vel anser like sannsynlig som at grisene vil bli flyvedyktige over natten på det tidspunktet), at du skulle bli like pen og populær som den og den, vil du bruke dette for å hjelpe den du var (altså den du er nå) opp og frem. Du vil gjøre så noen får oppleve å bli ‘sett’, og dermed gjøre at de ikke vil føle seg ‘stygge’ og mindreverdige lenger. -Og det løftet bærer du med deg for all fremtid..

 

[foto: heggen]    Tro det eller ei, men dette er faktisk deg!..

 

Bakgrunnen din vil dermed føre til at du ‘ser’ de som for de som bestandig har innehatt din kommende status ikke ser. Du vil passere den hotte kammeraten som kommer mot deg med et selvsikkert ‘colgatesmil’, for så å henvende deg til den ‘usynlige veggpryden’ i dennes skygge, -og du vil se hvordan det lyser opp i øynene hans, og ane den enorme betydning du har hatt gjennom denne lille gesten.. Jeg sier ikke at du vil bli noen helgen, for faen skal vite at du vil nyte oppmerksomheten, og forsyne deg av ‘bufeen’. Men samtidig, vil du altså aldri glemme den du var, og slå et slag for de som er der du en gang var for at også de skal kunne komme ut av ‘skallet’.

Avslutningsvis, kan jeg også fortelle deg at du vil bestandig være en småspesiell skrue, så det er lite poeng i dine bestrebelser på å fremstå A4. Men dette er utrolig nok også noe du vil vite å sette pris på etter hvert. -Tro det eller ei!

 

Med kjærlig hilsen deg selv, Gry, noen tiår inn i fremtiden.

4 kommentarer
   1. Takk!
    Etter flere påbegynte forsøk, ble det i det minste fullført til slutt (hehe). Problemet gikk ut på dette med avgrenmsning, for det er jo i utgangspunktet ikke grenser for hva du vil si til denne hjelpeløse, selvdestruktive og totalt forvirrede versonen av ‘selv’ (haha)

   1. Jeg er nok neppe den eneste med behov for assistanse ens eldre ‘selv’ nei (hehe).
    Det som virkelig var en opplevelse å skrive hjem om, var det å få fortalt med rene ord at det virkelighetsbildet som en faktisk aldri satte noe spørsmålstegn ved som sådan, rett og slett var helt feil!.. Jeg hadde fremdeles hatt dette virkelighetsbildet som utgangspunkt dersom ikke dette var blitt meg fortalt..
    Da begynner en jo å undres hvorvidt en har henfalt til alternative virkeligheter ved flere anledninger.. 😮

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg