‘Corona-Politiet’

Mens det hyles i vei om stadig strengere smittevernstiltak fra alle kanter, føler jeg en stadig sterkere uro over konsekvensene av den stadige innføringen av nettopp nye og strengere smittevernstiltak. For i mine øyne, har det som for snaue tre uker siden begynte i en nasjonal solidaritetsånd, utviklet seg til å bli et overvåkningssamfunn bestående av selvgode angivere. Det føles rett og slett som om mamma-politiet har slått seg sammen med klima- og miljøpolitiet + KrF-moralistene og gjort statskupp!..   

 

 

For det som for snaue tre uker tilbake var et demokrati, i bunn og grunn bestående av et soledarisk folkeferd, minner stadig mer om et angiveri av en politistat, med et stadig mer hissig ‘Corona-politi’ i førersete. I løpet av de skarve 20 dagene som er gått siden de første påleggene ble innført, har slikt som den dypt forankrede retten til ‘privatlivets fred’ nærmest blitt eliminert, da det nå oppfordres til overvåkning med et ditto angiveri over en lav sko; Her kan nevnes befaring av hytteområder, tråling av gater og offentlige steder for å kontrollere at ingen følger overgår fem personer, osv, osv. Som om dette ikke var mer enn nok, er det også blitt åpnet for dør til dør-aksjoner for å etterfølge de eksisterende pålegg om max antall besøkende.

‘Alle’ later til å være av den oppfatning at de er omgitt av reinspikkede ‘virus-bomber’ som gir faen i alt og alle, fullstendig blinde for at vi har kommet dithen hvor det er oppstått en rekke paradox som gjør det umulig å innfri et pålegg uten å bryte et annet. Det best forklarende eks. på dette, er hvordan folk på den ene siden hyler ut sine forbannelser over hyttefolket, samtidig som det tilsynelatende er like galt å etterfølge dette kravet å bli hjemme. For da er det nemmelig galt at biler parkeres for  nære hverandre, for ikke snakke om at mennesker passerer hverandre med typ 90 cm avstand kontra en full meter på tur i de skarve fvriområdene det fremdeles er åpent for ferdsel! Videre kjeftes det av full hals over at folk holder seg til stier og merkede grusveier for å unngå å gå seg vill, mens de er rede til å lyse band over de 21 århunderets hekser som måtte begå dødssynden bestående av to familier sammen på tur..

Om en bare hadde kunnet rette fokus på hva som faktisk gjøres istedet for de feil som et menneske fra tid til annen tross alt er pokka nødt til å begå, tror jeg alt vil gå så mye bedre. – Og om en i tillegg sørger for å gjøre det å passe på seg selv til førsteprioritet, vil vi faktisk kunne se en ende på dette her innen overskuelig fremtid!

 

 

 

 

 

 

 

6 kommentarer
  1. Angiveri er hva samfunnet er tuftet på. I gamle dager var det presten, fut og lensmann som voktet folks moral og løftet dyner og bøtela for usømmelig adferd og annet.
   I vår tid utviklet det seg til barnevern, skatteetaten, arbeidstilsynet, politi, etc. Vi har bare fått litt til med coronaen. 🙄 Noe av det er selvsagt nødvendig angiveri, men slett ikke alt.

   1. Så sant, så sant. Som barn lærte jeg at det var en vesensforskjell på å sladre og å si i fra, hvis lærdom jeg som voksen har innsett at så langt i fra alle har vært forunt (hehe)

  2. “Om en bare hadde kunnet rette fokus på hva som faktisk gjøres istedet for de feil som et menneske fra tid til annen tross alt er pokka nødt til å begå, tror jeg alt vil gå så mye bedre”

   Utover å øse ut penger,og gi politiet /militæret utvidede fullmakter.Har jeg ikke intrykk de gjør så mye,disse politikerne.

   De har vert bakpå, helt siden denne krisen begynte.

   Men dette storbeor ser deg,må det bli slutt på.Ellers kommer noen til å bli skadet. Før el siden sprekker det for noen som blir tysta på.

   Det som kunne vert litt artig, hadde vert å oppført liste med navn å bilde over disse, som så ivirg ringer politiet over at noen spller fortball eller har mindre avstand enn anbf.
   Sett de hadde likt å bli “angitt”

  3. Viktig det du peker på der, ja. Og interessant hvordan mennesker responderer når forutsetningene endrer seg. Blir nok litt å lære av alt dette i ettertid.

   1. Du har helt rett! Jeg har f.eks aldri kunnet begripe meg på hva som får folk i diktaturstater til å støtte opp om et regime de hater å leve i ved å gå i mot hverandre gjennom slikt som angiveri i stedet for å gå sammen for å felle det sittende styret. – Og selv om vi enda har et godt stykke igjen til Nord-Koreanske tilstander, så har jeg alikevel sett nok i løpet av disse ukene til å skjønne hvordan det samme kunne ha skjedd med vårt folk under de ‘rette’ forutsetninger. – Og det er, når sant skal sies, en innsikt jeg helst ville vært foruten, for det skremmer meg virkelig..
    Får derfor indelig håpe dette kan bli bragt på bane i ettertid, og at det iallefall vil kunne være en del som innser hvordan en slik angivermentalitet fører til så mye mer skade enn gagn..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg