DAGENS BLOGG! [småbarnsforeldre]

– Og nummeret som åpenbarer seg i det jeg bretter ut den respektive papirkulen, er…. 

38

..og bloggen som innehar denne listeplasseringen på dagens toppliste (hos blogg.no) er:..

 

SMÅBARNSFORELDRE!

Åh herre min skaper, tenker jeg i det det går opp for meg hvor dagens trekning har ført meg. ‘Nå er jeg ute på tynn is, her’.. For hvordan skal jeg, JEG!, som aldri har ønsket å få barn i det hele tatt, forholde meg til hva som viser seg og være en livsstilblogg av en 7(!) barnsmor!?

Gudsjelov, så beroliges jeg i det jeg får se at overskriften i det siste innlegget går på at småbarn er en utfordring for parforholdet; ‘Altså blir jeg på det rene med at dama i det minste er hakket mer menneskelig enn ‘mor’ i Anne-Cath Westlys barnebok Mormor og de 8 ungene, der alt bare er supernice og hjemmekoselig 24/7. Selv ikke Morten minstemann på 2 år gråt en eneste gang igjennom den ‘ørten’ bøker lange bokserien!

For selv om innlegget er et annonseinnlegg for nettjenesten ‘Parweb’ tror jeg på historien hun forteller i innlegget. – Et helt vanlig hverdags-scenarie, vil jeg tro, der hun og mannen setter seg til for å se en serie de følger med på etter at alle ungene tilsynelatende er vel i seng. Disse barna, viser det seg, er (gudskjelov, må det vel være lov å si) hakket mer utfordrende å ha med å gjøre enn de åtte som i Anne-Cath Westlys fantasiverden flytter fra en ett-roms i Oslo sentrum og langt pokker-i-vold ut i skogen. I virkelighetens verden, så får en knapt satt rumpa i sofaen før baby-calling med ditto ungeskrik setter en effektiv stopper for voksentiden. Derav har vi to foreldre som viser seg såpass menneskelige at det uttrykkes en viss amperhet fra den som ender med å tape den psykologiske bruduljen, og derav må ta seg av det respektive avkommet. Jeg tror henne så absolutt når hun sier de benytter denne tjenesten som kort fortalt dreier seg om parterapi på nett. Jeg mener.. Om de ikke hadde hatt noen hjelpemidler i hht forholdet seg i mellom, går jeg ut i fra at de ville vært ex-mann og ex-kone for lengst!..

Jeg blar meg videre nedover, og får bekreftet at dette siste innlegget representerer gjennomgangstonen i bloggen. Dette er ikke virkelighetens svar på ‘mor og far’ i nevnte bokserie fra min egen barndom, men mennesker av kjøtt og blod som bare har endt opp med å få et, for meg, uhorvelig antall barn, -og da snakker vi altså helt normale barn med alt hva det innebærer. At de i det hele tatt er mennesker, gjør de jo til noe tilsvarende ‘supermennesker’ i mine øyne, men tanke på at jeg selv ikke ser hvordan jeg skulle kunne overleve søvnmangel og styr med ett engang!

Konklusjonen er altså at dette er en superb blogg for alle som har- eller er interessert i tema barn og familieliv. Her gis et ærlig bilde av hvordan livet som småbarnsforeldre er av ei som åpenbart elsker familien sin over alt på jord, samtidig som hun er ærlig om utfordringene som følger.

6 kommentarer
   1. Jeg har også mine faste som jeg leser, bortsett fra de jeg havner hos av ukjente i den spalten her. Tanken er at selv om en blogg ikke er min nisje, for å si det sånn, så er den like fullt en god blogg 😉

  1. Jeg unngår så godt jeg kan bloggere som bruker barn som clickbaits til reklame, underholdning og så videre.. om det er fordomsfullt av meg so be it, men det har vært mange gjennom blogghistorien som bruker bilder osv av sine barn.. jeg utstår det bare ikke! At de forteller historier er greit, men når det brukes bilder og reklame.. nå sier jeg ikke at det skjer her, for jeg har ikke vært innom såvidt jeg vet, for jeg prøver unngå det rett og slett!

   1. Jeg har i grunnen ikke noen formening om de greine der, men har jo fått med meg at det er en deal-breaker for mange. I den anledning, så kan jeg imidlertid tilføye at det ikke var noen bilder av ungene så vidt jeg kunne se.. Dette er jo langt utenfor min målgruppe, for å si det sånn, så jeg kan ikke si noe mer om det er ‘innafor’ eller ei ang. dette her ut over det 😛

   1. Jeg er jo langt utenfor egen genre her, og har dermed minimalt med sammenligningsgrunnlag. Men ut i fra det inntrykket jeg satt igjen med, virker den midt i blinken for de som liker å lese familieblogger 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg